» »

Prepis in štipendija - Prosim za pomoč

Prepis in štipendija - Prosim za pomoč

Alemano ::

Zdravo!

Imam en hud problem in ne vem kam naj se obrnem. Upam, da bo imel kdo med vami kakršnekoli informacije.
Avgusta sem se vpisal na fakulteto, v 1. letnik rednega študija. Po mesecu dni že vem, da je bila to napaka (nepremišljeno vse skupaj, vem), zato sem se želel prepisati že pred začetkom letošnjega študijskega leta, na fakulteto, ki sem jo navedel kot 2. izbiro. Ker izpolnjujem vse pogoje in je faks prosta mesta (vsaj do sedaj) objavljal tudi v 3. roku, sem mislil, da je možen prepis že v oktobru, pred prvimi predavanji. Ampak sem z vpisnega centra dobil precej skop odgovor, da lahko prepis koristim šele naslednje študijsko leto, eno leto pa vržem v zrak. Nevem, meni se zdi butasto, da ni opcije spremembe programa že sedaj, čeprav sem nekje slišal, da je možen prepis prav dva tedna oktobra. Kaj pa sredi leta?

Ampak ok, vse skupaj bi nekako šlo, ampak kako je s štipendijo? Če letos prejemam državno štipendijo in uspešno končam letnik (torej izpolnim vse pogoje o dokončanju letnika ter napredovanja na višjo stopnjo), bo potrebno štipendijo vračati če se prepišem? V pravilniku sem zasledil, da je potrebno štipendijo vrniti, če se študent ne opravi vseh obveznosti za dokončanje letnika in se prepiše. Kaj pa tisti, ki letnik konča uspešno in se želi prepisati? Saj vendar država omogoča to opcijo (1x prepis na redni študij).

Prosim za pomoč in informacije!
  • spremenil: Alemano ()

Ice-Heki ::

Pokliči na svoj faks in vprašaj, če se še lahko izpišeš. Preden se izpišeš pokliči še na drugi faks, če se še lahko vpišeš.

Štipendije ni potrebno vračati, če narediš letnik. Štipendijo lahko prejemaš samo enkrat na letnik (ko boš naslednjič 1. letnik ne boš mogel dobiti štipendije - za Zoisa je sigurno tako, za državno nisem 100%).

martincek1 ::

Isto je tudi pri državni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917471092 (10820) History
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426197637 (36454) Filip8
»

Državna štipendija - prepis

Oddelek: Šola
91429 (1262) shadeX
»

FE Prestop iz UNI na VSŠ

Oddelek: Šola
325600 (4683) stalker
»

Vzporedni študij

Oddelek: Šola
144708 (4247) Jimmy_

Več podobnih tem