» »

Štipendija

Štipendija

««
39 / 39
»
»»

Yacked2 ::

smacker je izjavil:

Vsako leto ko daš vlogo, se preveri premoženje (avti, hiše,...) in prihodki (študentsko delo, socialne pomoči, avtorski honorarji,...) v preteklem letu. Če presežeš določeno kvoto, ti ne odobrijo štipendije. Med šolskim letom se take spremembe ne preverjajo. Lahko pa se izkažeš z znanjem pa pridobiš Zoisovo štipendijo, ki ni odvisna od tvojih financ.


Jap, potem imaš pa povprečje >= 8.5, da dobiš naslednje leto 140€ vsak mesec.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

ninjaxx ::

najlepša hvala za odgovor. Torej sem lahko brez skrbi zdaj, do septembra bom pa tako poskušal diplomirati.. Ja zdaj imam zraven dodatek za uspeh nekje 30€

unoriginal ::

Moja situacija je slednja: Šolam se v Mariboru in sicer ne Feri smer informatika, prvi letnik sem padel na smeri računalništvo in se prepisal na informatiko ter sem sedaj v tretjem (zadnjem) letniku. To leto bi moral pisati diplomsko nalogo in jo seveda tudi bom. Ampak me zanima če je možno zavlačevat še eno leto za status študenta seddaj na tej drugi smeri? Nekaj sovrstnikov meni da je možno ne opravit enega predmeta in diplome ter se ponovno vpisat v oz. ponavljat tretji letnik BREZ vračanja štipendije le ta bi bila po mnenju nekaterih v mirovanju. So to le govorice ali resnica? Vprašam raje prvo tukaj kot pa na referatu ali kje drugje! Hvala za odg.

nikolatesla ::

A se ti ne zdi, da je referat oziroma ga. Kokol boljši naslov za takšna vprašanja kot pa forum, saj te nebo nihče okoli ušes tam??

Dejansko je tako, da moraš letos diplomirat do konca septembra. To pa zaradi tega, ker se 3. letnika ne da ponavljati, zaradi spremenitve smeri ti tudi Absolvent ne pripada. Po domače povedano si se zaj**** v prvem letniku. Ni pa NUJNO potrebno diplomirati do konca septembra 2017, ti bo pa takrat potekel status študenta in, če nimaš statusa so vsi izpiti plačljivi + zdravstveno zavarovanje, z zagovorom diplome pa ne vem kako je. Zdravstveno zavarovanje je cca 30€, vsak 1,2,3 izpitni rok je 38€, 4,5,6 pa 78€.

Praktično se ti splača naredit vse izpite do konca septembra potem pa pripravit diplomsko in pač vzeti v zakup tisto plačilo zagovora, če že ne gre drugače.

Štipendije pa ne rabiš vračat dokler ti ne poteče rok za zagovor diplome, to pa je ponavadi eno leto od konca šolskega leta v katerem si bil zadnji letnik, torej v tvojem primeru september 2018.

smacker ::

Diplomiraj pa se vpiši na drugo stopnjo ;) Vloge za štipendije ne dajaj, če nimaš namena dokončat študija. Sicer pa kot diplomiran informatik ne bi smel met težav z iskanjem službe - se bolj splača redno zaposlit kot vlečt status.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smacker ()

zan1995 ::

Jaz sem hodil na visoko šolo kjer prvega letnika nisem opravil ter sem se vpisal na višjo šolo, v prvem letniku višje šole mi je štipendija mirovala sedaj v drugem pa jo spet normalno prejemam. Moram letos obvezno diplomirati ali je slučajno kakšna možnost da še imam naslednjo šolsko leto status študenta? Status bi še rad imel zaradi dela preko študentskega servisa.

sočan ::

Študentje , še eno vprašanje imam za vas...

Kako je pa z dodatkom za uspeh ob prehodu iz srednje šole na študij ?

Ali se v prvem letniku študija priznava dodatek na uspeh v zadnjem letniku srednje šole ?

Ali si ne znam pravilno tolmačiti ali pa ne najdem pravega vira informacije.

Če se uspeh iz srednje šole ne upošteva v prvem letniku študija je pa to tudi ena velika svin*arija..

Prosim za kakšno konkretno info ...

lp

amacar ::

Se ne prenaša, začneš znova.

sočan ::

amacar je izjavil:

Se ne prenaša, začneš znova.


No tole....za bruhat.

Pa v čemu je to fora ?

lp

gazer ::

Zdravo. Verjetno je bilo to vprašanje že zastavljeno... but here goes. Naslednjo leto mislim delati med glavnimi počitnicami. Torej 2 meseca konstantno. Se mi bo tisti prihodek(recimo 1200e) pribil k dohodkovnemu razredu staršev(trenutno 42 % do 53 %), ter se bi mi zmanjšala državna štipendija?

homo_sapiens ::

Pozdravljeni,

pred kratakim sem dobil ponudbo 2-eh podjetji za štipendije.
Zanima me, če kdo ve, ali je možno prejemati 2 kadrovske štipendije ?

lp, HS

kajjedx ::

Živjo.
Sem študent na FE v LJ in zanima me, da bi si pridobil državno štipendijo.
Situacija je pa takšna, da sta tudi starša dobila službo v LJ in sedaj vsi trije živimo med tednom v LJ (stanovanje v najemu), za vikende pa se vračamo v NG (naša hiša). V LJ imamo prijavljeno stanovanje vsi trije kot začasno prebivališče, v NG pa hišo kot stalno prebivališče.
Državne štipendije nimam, je pa med NG in pa LJ je dobrih 100km, tako da to zadostuje pogoju za dodatek za bivanje v vrednosti 80e. Zanima me, če bi ta dodatek lahko dobil glede na opisano situacijo? Samo štipendijo nevem če bi mi odobrili, ker imamo prevelik mesečni dohodek na osebo.

Zanima me še nekaj. Kako je v situaciji, ko imaš stalno prebivališče isto kot starši, jaz bi se pa rad nekako "finančno osamosvojil" - študentsko delo, da bi si sam pokril vse moje stroške bivanja in starši mi za to nebi nič prispevali. Tu se pa pojavi problem, ki sem ga že zgoraj napial, zaradi njunih plač imamo v družini večji mesečni dohodek za osebo, kot je največji možni za najnižjo štipendijo. A je v takem primeru možno dobiti štipendijo?

Lonsarg ::

Nobene osamosvojitve ni, dokler živiš pod isto streho. Ko boš živel ločeno in imel kot ločeno gospodinjstvo bo pa tudi izračun za štipendijo upošteval samo tvoj prihodek.

Konoplja ::

Glede na vaš mesečni dohodek ki ga omenjaš po mojem štipendije ne boš dobil. Poleg tega zna po mojem biti problem tudi zaradi nepremičnine, ki jo imate v lasti (razen če greš na svoje). Če se ne motim, lahko vlogo oddaš septembra, ker se ti potem šteje povprečje za prejšnje študijsko leto, ne vem če lahko štipendijo prejmeš kar sredi leta. Nisem pa 100 % - najbolje, da pokličeš na najbližji CSD in se pozanimaš, bo najbolj sigurno.

xiomo ::

Hej.... jst mam vprasanje glede vracila stpiendije. Torej letos zakljucujm prvi letnik vendar mi faks no vsec. Zanima me torj ali morm vrnit stipendijo v primeru, da zakljucm ta letnik ampak se za drugo leto vpisem na drug program ponovno v prvi letnik? Je potrebno posredovat kaksno potrdilo o prepisu?

nejc_nejc ::

homo_sapiens je izjavil:

Pozdravljeni,

pred kratakim sem dobil ponudbo 2-eh podjetji za štipendije.
Zanima me, če kdo ve, ali je možno prejemati 2 kadrovske štipendije ?

lp, HS

Ja jaz kot "stipendodajalec" bi bil zelo zainteresiran za to varijanto..:|

Dob4, da nisem se starejse teme odpiral :)):|:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejc_nejc ()

Gogo ::

Dvignili so socialno pomoč, državno štipendijo, otroške le Zoisove štipendije ne. Barabe.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

History ::

zdravo, bom še tukaj vprašal.

sem pač zgrešen produkt zgrešenega študija enopredmetna zgodovina, ampak pustimo to mojo 100 % totalno zgrešeno življensko odločitev pri miru za sedaj.
skratka, danes sem pet pred 12 dobil zavrnjeno pritožbo na vračilo državne štipendije. pač sem poizkušal szi pritožbo, zgubit nisem imel kaj. 100 % upravičeno vračilo bo tole bilo. ponovne pritožbe ne bom pisal, brezveze, ne bom dosegel nič. sem zamudil rok za zaključek magisterija in pika.
kar mene zanima je naslednje. glede na to, da so meni zamrznili vračilo štipendije do konca leta 2023, kar bo čez nekaj dni, ne vem kako je sedaj szi vračilom. ker ne bi rad imel nepotrebnih dodatnih stroškov vračanja in so na CSD nedosegljivi, konec leta pa se približuje, mam nekaj vprašanj:

1. kot sem že omenil mi zamrznitev plačila poteče z koncem letošnjega leta. nekje sem nekaj bral o obrestih in tega ne razumem. je možno, da mi bodo dvignili višino plačila štipendije, ker sem pač "čakal" na njih da mi rešijo pritožbo. Kaj sedaj država od mene pričakuje? da grem takoj 3. 1. 2024 na banko in nakažem teh 1230€ ali bom dobil ponoven poziv za vračilo štipendije

2. če zaprosim za obročno plačevanje, bo to s seboj prineslo kakšne dodatne stroške oz. višanje vračila skozi eno leto obročnega plačevanja (nekje sem zasledil do max 5 % ampak jaz in matematika in ekonomija sta dva popolnoma nasprotna pola).

3. enostavno sem izgubljen kaj je za narediti, ju3 je pa zadnji dan da izvem kaj pametnega s strani CSD, upam da se bodo javili na telefon, če ne pa kar osebno k njim, ne bo druge. tako da kakršenkoli nasvet od osebe, katera je dala to skozi mi pride prav.
««
39 / 39
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
277782 (4771) 111111111111
»

Vračanje štipendije ?

Oddelek: Šola
296326 (3162) sandmodnigga
»

Zoisova štipendija

Oddelek: Šola
459477 (7303) Steinkauz
»

Štipendije (Zoisova in morebitne druge)

Oddelek: Loža
395350 (3902) Volta
»

Zoisova štipendija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8012292 (10444) alum

Več podobnih tem