» »

Državna štipendija - prepis

Državna štipendija - prepis

matic55 ::

Lep pozdrav.

Letos sem obiskoval 2 letnik redno pravne fakultete in nisem opravil obveznosti, torej nemorem ponavljati letnika, ostane mi samo pavziranje. Za 2 letnik sem prejemal državno štipendijo. Sedaj pa bi rad šel na neko višjo šolo, sicer IZREDNO, torej bom plačal šolnino. Kako je v tem primeru z štipendijo? Se lahko zamrze v takem primeru, torej, če opravim tisti izredni 1 letnik, da mi ne bo potrebno vračati. Sem spraševal na CSD pa ne znajo jasno povedati, kao, da naj pridem v ponedeljek na center. Mogoče pa kdo tukaj ve, da prej izvem?

HVALA VSEM ZA POMOČ.

fikus_ ::

Štopendijo si dobil za izbrano smer šolanja. Če ne izdelaš oz. spremeniš smer, zgubiš štipendijo iz prejšnjega naslova, pa še vračat jo moraš! So dosledni v zadnjih letih.

matic55 ::

Torej se mi ne splača na višjo, toliko denarja pa ni za izreden študij + vračanje štipendije. Sem mislim, da lahko enkrat spremeniš smer študija, pa se štipendija zamrzne za tisti letnik in če ga opraviš nerabiš vračat.

shadeX ::

Kot je povedal fikus. Če letnika ne izdelaš boš moral štipendijo vračat. Če imate pri vas slabo finančno stanje vam vračilo lahko "zamrznejo" (brez obrest) ampak da jo ne bi vrnil se ne boš izognil. Bo prišla pošta kar sama domov ob prvih prilivih z datumom kdaj moraš zadevo poravnat. In če ne boš vrnil začnejo teči zamudne obresti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

AndrejS ::

Lahko te reši osebni stečaj

matic55 ::

Razumem, da je potrebno vračat. Kaj pa pavziranje, mislim, da je možno prestaviti vračanje za eno leto, če pavziras. Rad bi vsaj podaljšal eno leto, da pridem do denarja + vpisal se sedaj izredno na višjo, zraven pa lahko dopoldan delam.

smacker ::

Pavziranje = ni statusa = rabiš redno zaposlitev, študenstko delo odpade. O tem bi moral razmišljat, preden si potrošil štipendijo, če si se že odločil da faksa ne boš delal ;) Sedaj pač pojdi na CSD in se zmeni kako naprej - možen je odlog plačila dokler ne zaključiš šolanja in se zaposliš, enim celo dovolijo prepis (tehtni razlogi + "enakovreden" študij) in če tam zaključiš, potem ni nujno da moraš vračat. Vsekakor se taki primeri rešujejo posamezno, pregledajo se okoliščine (zdravje/finance v družini, razlogi za neizdelan študij,...), vse pa se dogovarjaš s CSD.

shadeX ::

vse pa se dogovarjaš s CSD.


This.

Vse se lahko dogovoriš, tudi za odlog plačila brez obresti.

A110 ::

Sem imel podobno situacijo. Nesi na csd potrdilo o tem da lahko opravljas neopravljene predmete brez statusa (stane okoli 10e na fakulteti) in napisi prosnjo za zamrznitev ter si poisci srednjo solo, placaj tistih 200e za vpis da inas vsaj zavarovanje pokrito in lahko nekaj delas preko napotnice, potem pa optavljaj izpite ki so ti ostali cez leto in placas tistih nekej evrov za izpit in se ko imas pogoje za vpis vpisi v visji letnik in nesi potrdilo o vpisu na csd in nebos rabil placati nicesar za nazaj.

shadeX ::

in nebos rabil placati nicesar za nazaj.


To ni nobeno zagotovilo, da mu ne bo potrebno vrniti štipendije ampak je povsem odvisno od primera do primera.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917474556 (14284) History
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
277805 (4794) 111111111111
»

Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7833540 (13743) next3steps
»

Vračanje štipendije ?

Oddelek: Šola
296344 (3180) sandmodnigga
»

vračilo štipendije

Oddelek: Šola
267724 (4944) St235

Več podobnih tem