» »

Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus

Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus

««
10 / 18
»»

zzbil ::

Če bi mi5s uporabljal v Ljubljani in okolica (do 10km stran od lj), bi LTE deloval?
Najlepša vam hvala :)

klinker ::

Ce si na SiMobilu ali Telekomu LTE sploh ni nek problem.

tomazic89 ::

fopi je izjavil:

Naj bi imel B1, 3, 7, 8 isto kot Mi5, torej brez B20 (LTE bo deloval na 1800MHz, na 800MHz pa ne)

Kaj to pomeni za uporabnika?

roberto1 ::

http://willmyphonework.net/

Za vse države, vse ponudnike, vse modele jasno napisano kaj kje lovi in kaj ne:)
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Fairplay ::

Najboljše če pogledaš na kateri frekvenci deluje LTE (800MHz ali 1800MHz) v kraju kjer se največ giblješ.
Tu imaš seznam vseh postaj: SEZNAM TELEKOMOVIH BAZNIH POSTAJ
Kot je bilo že zgoraj napisano bo LTE deloval na 1800MHz, na 800MHz pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fairplay ()

borisk ::

če imap normalnega mobilnega operaterja (Simobil, telekom) ne boš opazil razlike, sam sem doma bolj kot ne v rovtah, pa nimam težv z 4g povezavo.

Veron ::

Si.mobil uporablja večinoma 800Mhz izven mest. Telekom ima bistveno več 1800Mhz 4G postaj.
 Si.Mobil LTE1800

Si.Mobil LTE1800

Telekom LTE1800

Telekom LTE1800

Vse ostalo deluje na LTE800 (Si.Mobil 612 baznih postaj, Telekom 392)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

tomazic89 ::

wow... tole je pa pomojem deal breaker =/ internet je edino kar nujno rabim na telefonu da dela 'v nulo'. Damn, sem vedel da je 'too good to be true'. Sem na Si.Mobilu namrec.

gregor ::

Xiaomi Mi 5S & Mi 5S Plus Hands On & Unboxing Images
http://www.gizmochina.com/2016/09/27/xi...

Xiaomi Mi 5S’ 12MP Sony IMX378 Sensor: 26 Original Camera Samples With EXIF Data
http://www.gizmochina.com/2016/09/27/xi...

Watch all the Xiaomi Mi 5s promo videos here
http://www.gsmarena.com/watch_all_the_x...

Xiaomi Mi 5s and Mi 5s Plus Announced
http://www.anandtech.com/show/10712/xia...

MI5S plus

Veron je izjavil:

Si.mobil uporablja večinoma 800Mhz izven mest. Telekom ima bistveno več 1800Mhz 4G postaj.
 Si.Mobil LTE1800

Si.Mobil LTE1800

Telekom LTE1800

Telekom LTE1800

Vse ostalo deluje na LTE800 (Si.Mobil 612 baznih postaj, Telekom 392)

Kaj pa 2600?
Moja na Simobilu nima nobenih tezav z LTE, pa zivimo v rovtah. Je LTE bil manj dostopen na Telekomu, sploh v bajti ga nikoli nisem dobil, medtem ko na SiMobilu tudi v hisi lovi odlicno.

in še nekaj slik MI5S

Top One je dodal mi5s v ponudbo.

3/64=344€
4/128=390

Če vzamemo, da so to prednaročila in se bo začel prodajat 1. oktobra - niti ni tako slabo!
280 in 350€ predvidevam da bosta konec oktobra:)
Someday never comes!

fopi ::

Koliko si vzame TopOne? Okrog 20 EUR (Mi5 3/32 bi naj bil 240 EUR (po price cut bi naj bil 3/32 celo za 215, 3/64 pa za 240), pri TO je zdaj 3/32 255, 3/64 pa 300)?

Če so objavljene cene 270in 310, bi po tej logiki moral TopOne v nekem doglednem času (ko bo par review MI5s telefona) imeti cene cca 290-300 in 330-350. Torej tako kot praviš.
A se potem splača Mi5s (3/64) za 300 proti Mi5 (3/64) za cca 270? Valda.

Samo, da ne bo TO nabijal cene Mi5s, da se znebi zaloge Mi5. Valda mu nismo tax free kupci glavnina prodaje. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fopi ()

Itak je zmeraj razlika v teh cenah napram kitajski ceni, ampak imaš pilote (tudi pri nas nekateri kvazi uvozniki), ki si nabijejo par 100€ zraven. Top One še ima nekako izmed vseh najbolj realne cene.
Tako nekako sem predvideval, težko pa je točno reči , prav tako ne vemo, koliko bo padel mi5, ki itak že sedaj ni drag. Let's wait & see

fopi je izjavil:

Koliko si vzame TopOne? Okrog 20 EUR (Mi5 3/32 bi naj bil 240 EUR (po price cut bi naj bil 3/32 celo za 215, 3/64 pa za 240), pri TO je zdaj 3/32 255, 3/64 pa 300)?

Če so objavljene cene 270in 310, bi po tej logiki moral TopOne v nekem doglednem času (ko bo par review MI5s telefona) imeti cene cca 290-300 in 330-350. Torej tako kot praviš.
A se potem splača Mi5s (3/64) za 300 proti Mi5 (3/64) za cca 270? Valda.

Samo, da ne bo TO nabijal cene Mi5s, da se znebi zaloge Mi5. Valda mu nismo tax free kupci glavnina prodaje. :)
Someday never comes!

scipascapa ::

roberto1: pozabi 100€ marže, treba se je zbuditi :)

Veron ::

klinker je izjavil:

Kaj pa 2600?
Moja na Simobilu nima nobenih tezav z LTE, pa zivimo v rovtah. Je LTE bil manj dostopen na Telekomu, sploh v bajti ga nikoli nisem dobil, medtem ko na SiMobilu tudi v hisi lovi odlicno.

Si.mobil ima LTE2600 samo 1 bazno postajo (Lj), telekom LTE2600 2 postaje, ena Lj, druga nekje pod podkornom (bolj proti italjanski meji)

Večina LTE postaj je na 800 in 900

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

V glavnem na R3Pro od moje, LTE fura bp na SiMobilu.

HDvideo ::

Jst nevem kej usi jamraste s temi frekvencami kar se tiče telekoma je pokritost s LTE 1800 zelo dobra in to frekvenco imajo vsi kitajski telefoni. Simobil ima to frekvenco večinoma samo po večjih mestih telemach pa zaenkrat ni vreden omembe kar se tiče LTE. Tako da nevem kje je problem razn če vsi živite u đungli :D.
Nekaj je nekaj, nič ni nič!

Matevzs01 ::

V kolikem času pa vi bolj izkušeni z Top One pričakujete, da bodo padle cene?
Recimo mi5, zdaj ko je novi model prišel in posledično tudi 4s, ...? :)

Se sploh splača kupovat 300€ telefon, brez garancije?

SumTingWong ::

Po mojem mišljenju 300€ ja, nad 400€ pa ne bi šel.

Telemach ima kar nekaj uporabnikov, za mene sicer osebno je H+ dovolj, za marsikoga je to dealbreaker. Zato te stvari omenjamo.
Nismo vsi navdušni nad cenami paketov pri Simobilu in Mobitelu.

HDvideo je izjavil:

Jst nevem kej usi jamraste s temi frekvencami kar se tiče telekoma je pokritost s LTE 1800 zelo dobra in to frekvenco imajo vsi kitajski telefoni. Simobil ima to frekvenco večinoma samo po večjih mestih telemach pa zaenkrat ni vreden omembe kar se tiče LTE. Tako da nevem kje je problem razn če vsi živite u đungli :D.
Someday never comes!

veqlargh ::

Glede garancije smo pa tud že diskutiral. Prej ti bo kitajc zamenjal telefon, če bo nehal funkcionirat kot pa naši vrli serviserji priznal problem. Osebno nisem mel nobenega problema z vračanjem te robe, poštnina je bla okoli 20€, če me spomin ne vara, edino na kar sem moral bit pozoren je to, da sem nek obrazec za carino spisal, na podlagi katerega mi pri prihodu novega izdelka niso zopet ucuril davka in carine.

Torej topone ponuja garancijo? Sem slišal že 10x da ima garancijo in 10x da nima. Nevem, sem res v precepu...

zzbil je izjavil:

Torej topone ponuja garancijo? Sem slišal že 10x da ima garancijo in 10x da nima. Nevem, sem res v precepu...

Ker vecina ugibamo, saj se nismo uveljavljali, veqlargh pa ima zgleda prakticne izkusnje.
300€ pa nikoli ne bi dal, pa da nimam garancije, pa je lahko zlat fon. Teh 160€ za R3pro sem reskiral, kaj vec pa ne bi.

Kaj pa na ibuygou? Tam je sicer drazje ampak dobiš 2 leti garancije. Je to kaj vredno?

robertko ::

zzbil je izjavil:

Kaj pa na ibuygou? Tam je sicer drazje ampak dobiš 2 leti garancije. Je to kaj vredno?

TO naj bi zagotavljal 1 leto garancije, drugače imaš pa še Grossoshop kjer imajo prav tako 2 leti garancije.
Manjše okvare rešujejo kar v Italiji, za večje se telefon pošlje na Kitajsko.
Drugače pa se za Grossoshop v začetku oktobra pričakuje skupinski nakup z popusti, za modele še poteka glasovanje,..

FireSnake ::

zzbil je izjavil:

Se sploh splača kupovat 300EUR telefon, brez garancije?

To je rizik, ki ga moraš sprejet. In to, da je telefon jajc (se opravičujem tistim, ki jih to prizadane). Ima pa dobre in slabe lastnosti, Manjko garancije (oziroma zajebancija, da boš garancijo uveljavljal na kitajsekm) je že ena izmed teh. Programje polno bugov je druga stvar.

Dobro se informiraj in se kasneje odloči, ali je vredno.

Jaz sem jim rekel, naj mi naložijo international ROM zgolj zato, ker sem bil lahko prepričan, da zadeva dela (torej ga je imel nekdo v roki in je z njim delal). Če naročiš zapakiranega, ga dobiš iz tovarne.

Še ena stvar: ko se polni, se (včasih) ZELO greje (včasih pa nič). Kot elektroniku po srednješolski izobrazbi mi je to sumljivo. Še ena stvar, ki ni najbolj po "reglcih". Ampak, prodajalci zagotavljajo, da je to "perfectly normal".

veqlargh je izjavil:

Glede garancije smo pa tud že diskutiral. Prej ti bo kitajc zamenjal telefon, če bo nehal funkcionirat kot pa naši vrli serviserji priznal problem.

JAz imam pa popolnoma drugačme izkušnje. Vedno, ko sem imel telefon v garanciji, so mi poštimali vse, kar je bilo treba.

Zato tvojo trditev težko vzamemo za referenco.

Pozabljaš omeniti tudi to, da je treba kitajcem telefon poslati na lastne stroške, dočim se, pri nas, do servisa zapelješ.

Zavajaš.

zzbil je izjavil:

Ukolikor jaz vem, jo ima na Kitajskem. S tem, da jaz nisem dobil popolnoma nobenih papirjev in mi sploh ni jasno, kako zadeva deluje.
Bi bil zelo vesel, če lahko kdo natančno razloži.
Jaz sem mnenja, da je sploh nimam (bi bil vesel, če bi se motil).

robertko: kako dokazuješ nakup preko TO? Jaz nisem dobil popolnoma nič, kar bi dokazovalo, da sem zadevo kupil pri njih.
Ko sem jih vprašal, kako je z garancijo nisem dobil odgovora. Kitajsko šalabajzerstvo (zato tudi menim, da garancije sploh nimam in sem šel zavestno v rizik).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

next3steps ::

FireSnake je izjavil:

Manjko garancije (oziroma zajebancija, da boš garancijo uveljavljal na kitajsekm) je že ena izmed teh.

Načeloma sem sam uspešno vrnil več artiklov nazaj na Ebay in Aliexpress, kot pa našim serviserjem.
Sem že pisal, o recimo 5 primerih, kjer je bil samo en polovičen primerek uspešen (ali pa en celoten in pol drugega, odvisno kako dobro sprejemaš šalabajzerstvo).

kako dokazuješ nakup preko TO? Jaz nisem dobil popolnoma nič, kar bi dokazovalo, da sem zadevo kupil pri njih.

Dobiš račun. Mar ni to dovolj dobro dokazilo?

Še ena stvar: ko se polni, se (včasih) ZELO greje (včasih pa nič). Kot elektroniku po srednješolski izobrazbi mi je to sumljivo. Še ena stvar, ki ni najbolj po "reglcih". Ampak, prodajalci zagotavljajo, da je to "perfectly normal".

Tudi ajfun ima na čase take težave. Si lastiš katerega? Ne? Jaz si jih tri.

Zgodovina sprememb…

Imamo pri hiši eno obgriženo jabolko, Sonija in Samsunga. Noben se ne greje do te mere, da bi bil vroč ob polnjenju. Noben. Razen naša nova pridobitev :)

Glede garancije pa: preprosto imam preveč dobrih izkušenj pri nas (in nobene grenke), da bi verjel. Možno pa je, ne rečem.

No, ko si že ravno opisoval: maš kak link? Z veseljem preberem (tudi zato, da se bolje pripravim na morebitne težave v prihodnosti).

next3steps ::

V grobem gre tako: Če je napaka uradno priznana s strani mobilnega operaterja v tujini, se jo tudi obravnava kot stvarno napako. V Sloveniji temu ni tako. Pa če tudi bodo vsi ponudniki mobilnih storitev v vseh sosednjih državah priznali napako, pri nas napaka ne bo priznana. Se splača pogledati za napravami z garancijo, ki jo lahko koristiš na servisih širom Evrope in ne samo v Sloveniji.
V Sloveniji tudi če proizvajalec prizna napako, dokler ne prizna na uradni slovenski strani, servisu pač nimaš s čim oporekati.

Seveda se vse te težave brez problema rešijo tudi v Sloveniji - v kolikor imaš živce, denar in voljo se pravdati.

FireSnake: kaj zavajam? Napisal sem kolk me je prišla poštnina. Pošiljal pri nas na servis 2x samsunga, 1x Nokio, 1x Sonya (v razponu 10 let). Niti ENEGA primera niso rešil v okviru garancije. Vedno je bila kriva ali voda (mhm) ali pa user stupidity. Nazadnje sem zahteval, da se mi poreverijo osebno tiste jebene nalepke za vlago/vodo, so pa našli sledi hudega udarca na vezju, ne na ohišju, ampak na vezju...
Preber samo tale forum, POLNO takih poročil imaš. Nisem pa pošiljal na aliexpress (top-one), ker nisem pri njih kupoval. Everbuying, gearbest, ebay... s temi pa imam praktične izkušnje ja. Omenjen primer je bil za nek BT mali tiskalnik, vrednost ~300EUR.

Skratka, beri poste kot se zagre, al pa nehej. Aja, pazi še to... na nokii se mi je telefon grel ko šus, ko sem imel v ozadju prižgan app za flashlight, čeprav slednja ni svetila. Go figure. Ti imaš itak čudn ROM na tvojem, večkrat so/smo ti rekli, da daj nekaj drugega gor. Al pa bi pustil SEALED BOX in bi blo ok. Prodaj, pa bo fajn za vse. Pa mogoče še to, če si elektronik... daj zaboga nared vsem uslugo, prklop gor multimeter pa spremljaj kako se fila. Če se greje ti mogoče napajalc serje, ti včas nabuta preveč amperov, včas ne. Al pa mogoče kabel. Saj si mel tam prakso, vsaj jaz sem jo imel. Verjetno maš doma še kaj opreme, mogoče tud osciloskop in kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: veqlargh ()

Kaj bom jaz naročil, in kaj bom prodal pusti meni v presojo. OK?
Da zavajaš sem ti napisal zato (ti meni, da ne berem postov?), ker nisi opisal vseh možnih scenarijev.

Telefon namočiš v vodo in se potem čudiš, da ti garancija ne velja. Resno?

Me pa resno zanima pri Top One: ali ste vi vsi dobili račune? Jaz nisem dobil popolnoma nobenega papirja zraven (razen tistega, kar je priloženo - ampak, tisto niso računi).

Zgodovina sprememb…

kaj pa v samem accountu na spletu?

knap ::

cene bodo sedaj na začetku nekaj padle, potem pa lahko sledi dolgo obdobje ko se ne bo nič zgodilo
vsaj tako je bilo pri mi5, več mesecev brez, da bi padla cena za več kot 10 usd....

sedaj je potrebno počakat kaj se bo zgodilo z mi5, cena more pasti, ker če ne ga lahko kar črtajo iz seznama trgovin ;)

scipascapa je izjavil:

Bom preveril.
Prej nisem nič opazil (aliexpress, kot aliexpress).

Aja, pozabil sem omeniti, da uporabljam Qualcom certified Quick Charge 3.0 polnilce (kupil prek amazona, enega pa prek aliexpress - link je bil v tej temi).

Edit: nope, na aliexpres ni popolnoma nič.

Zgodovina sprememb…

kumer ::

The Xiaomi Mi 5S and Mi 5S Plus already have over 3 million registrations
http://www.gsmarena.com/the_xiaomi_mi_5...

Xiaomi Mi 5s vs OnePlus 3; Can the Mi 5s challenge the budget flagship king?
http://www.in.techradar.com/news/phone-...

Xiaomi Mi 5S Teardown: What Lies inside the $300 Flagship?
http://www.gizmochina.com/2016/09/28/xi...

SumTingWong ::

Jaz ne vem kaj dela ta Xiaomi ... V Mi5 da OIS 4 axis, ki je bil polom. V naslednjika pa namesto, da bi popravil napako, raje izpusti OIS. Jezus kristus.

Hm, majo mogoče softwerskega? Sem mislil, da 5s ima, plus pa ne. Škoda ja.

kumer ::

tukaj

http://en.miui.com/thread-370318-1-1.ht...

piše da mi5s podpira

FDD-LTE (band Bl, B3, B5, of B7, B8)
the TD-the LTE (band the B38, B39, and B40, B41 of)
the TD-SCDMA (band cylinder B34, B39)
the WCDMA (bands Bl, B2, B5, B8)
the GSM ( band B2, B3, B5, B8)
CDMA1X / EVDO? (band BC0)

torej B20 :(

Dimnik ::

FireSnake je izjavil:

Imamo pri hiši eno obgriženo jabolko, Sonija in Samsunga. Noben se ne greje do te mere, da bi bil vroč ob polnjenju. Noben. Razen naša nova pridobitev :)

Glede garancije pa: preprosto imam preveč dobrih izkušenj pri nas (in nobene grenke), da bi verjel. Možno pa je, ne rečem.

No, ko si že ravno opisoval: maš kak link? Z veseljem preberem (tudi zato, da se bolje pripravim na morebitne težave v prihodnosti).

Imel sony xperia z3 se je grel ob polnjenju z original polnilcem in ob malo daljši uporabi, pa še kamera se.je izklapljala ko je bil prevroč, priredmi note 3 tega ni, telefon je popolnoma hladen, moram pa sprobat z powerbankom, ker sem ga za par minut dal polnit pa se mi zdi da se je malenkost segrel, bom sprobal eno polnjenje pa poročam.

Eni imate pribombe in težave s kitajci, ko pa pri nas kupite telefon enake zmogljivosti in ima svoje muhe, ste pa tiho in še enkrat več plačate za njega.....jaz vem da pri nas ne kupim več telefona. Pri hiši imamo vsi kitajce, xiaomi, lenovo in inew.

KuntaKinte ::

v čem je problem Telemacha in Kitajcev? Bo nakup novih frekvenc pri Telemachu kaj pomagal?

http://www.akos-rs.si/zakljucena-drazba...

HDvideo ::

Problem Telemacha je ta, da ima sokraj samo antene LTE 20(800) in le nekaj anten LTE 3(1800), ki jih podpirajo kitajci.
Nekaj je nekaj, nič ni nič!

FireSnake je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Bom preveril.
Prej nisem nič opazil (aliexpress, kot aliexpress).

Aja, pozabil sem omeniti, da uporabljam Qualcom certified Quick Charge 3.0 polnilce (kupil prek amazona, enega pa prek aliexpress - link je bil v tej temi).

Edit: nope, na aliexpres ni popolnoma nič.

Kaj nimas nic, ko pa imas v zgodovini nakupov vse specificirano, halo.
Pa ti jih kar biksas...prodaj to "cudo" ker ocitno ni zate, glede na to da si edini z blaznimi tezavami, pa niti v svoj account ocitno ne znas pogledat, kaj sele malo postimat fon, ki si ga placal pol manj od konkurence. Kupi si S7 za 800€ pa "ne bo tezav".
Kitajec je kompromis, zato pa pol manj placas. Ce si pricakoval za 300€ highend hw ki dela oob vse bp, v tej temi nimas kaj iskat ker jo ocitno ne znas brat.

@klinker - ne se razburjat, nima smisla, spet je z vsemi nami nekaj narobe:)
Someday never comes!

Pazi, da se ne razpočiš, ko se že tako napihuješ. Kaj bom jaz prodajal in kaj ne ne bom spraševal tebe, ker si malo preveč mlečnezob.

Pogrevaš pa neko toplo vodo, ki je na vsaki strani omenjena vsaj 3x.

V zgodovini nakupov je vse: no, potem mi pa pokaži, kje je račun z IMEI številko? Da lahko jaz dokažem, da sem takrat kupil ravno ta telefon? Tracking details za uveljavljanje garancije niso dovolj, ali pač (ko že govoriš, kako je vse lepo specificirano)?
Ne rabiš se več napihovat (tako ali tako bluziš). Sem njih vprašal in poročam, ko bo kaj znanega.

Zgodovina sprememb…

robertko ::

FireSnake je izjavil:

Pazi, da se ne razpočiš, ko se že tako napihuješ. Kaj bom jaz prodajal in kaj ne ne bom spraševal tebe, ker si malo preveč mlečnezob.

Pogrevaš pa neko toplo vodo, ki je na vsaki strani omenjena vsaj 3x.

V zgodovini nakupov je vse: no, potem mi pa pokaži, kje je račun z IMEI številko? Da lahko jaz dokažem, da sem takrat kupil ravno ta telefon? Tracking details za uveljavljanje garancije niso dovolj, ali pač (ko že govoriš, kako je vse lepo specificirano)?
Ne rabiš se več napihovat (tako ali tako bluziš). Sem njih vprašal in poročam, ko bo kaj znanega.

Za TO ne rabiš računa in IMEI številke, imaš ORDER ID številko in pod to številko kitajci točno vedo kaj si naročil.
Lp

Tole je pa zelo uporabna informacija (čisto nekaj drugega, kot ono natolcevanje zgoraj).

Najlepša hvala.

Zgodovina sprememb…

nehajte biti na telemachu, kjer je problem?
««
10 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4376 377 378 379 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189353427892 (10564) WizzardOfOZ
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023148 (4117) kanarin
»

Flashanje Xiaomi naprav (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

496104765 (21181) _ssd_sata
»

Xiaomi mi6 (strani: 1 2 3 4 )

19829261 (11970) ufka
»

MIUI v slovenskem jeziku (strani: 1 2 3 4 5 )

20337012 (20064) BOCo.

Več podobnih tem