» »

Flashanje Xiaomi naprav

Flashanje Xiaomi naprav

««
«
1 / 10
»»

Tinaamalaa ::

Da bo lepse pregledno naj se tu pise vse v zvezi z flashanjem.

Torej moja tezava je, da sem na MIUI 8 Global Stable 8.0.5.0 LHOMIDG z zaklenjenim bootloaderjem. Rada bi nalozila Developer verzijo saj je le na njej mozen odklep bootloaderja, da lahko kasneje nalozim EU ROM. Problem pa je, da mi nikakor ne uspe nalozit Developer verzije preko updaterja, sem ze veckrat prenesla in probala ter vedno javi napako cant verify package.
Ima kdo kaksno resitev lepo prosim

GeForce ::

Od kje pa info da odklep deluje le na DEV ROMu? Jaz sem ga odklenil 3 dni nazaj na Redmi 3S in če me spomin ne vara sem odklepal ravno iz Global Stable ROMa?

Tinaamalaa ::

No medtem mi je uspelo po tem postopku: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.ht...
Zdaj imam nalozeno:



Tukaj sem prebrala, da rabis developer...

Zgodovina sprememb…

Tinaamalaa ::

Tukaj sem prebrala, da rabis Developer razlicico:
http://en.miui.com/thread-202290-1-1.ht...

Unlocking Bootloader Procedure:
You must be on Developer ROM to unlock your device. If you're on MIUI China Stable then please download MIUI China Developer ROM. If you're on MIUI Global Stable then please proceed and download MIUI Global Developer ROM.

GeForce ::

No sem sedaj še enkrat preveril, in sam sem odklepal iz Global Stable. Je pa možno da je za Note 3 drugače.

Hashek ::

Tinaamalaa je izjavil:

No medtem mi je uspelo po tem postopku: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.ht...
Zdaj imam nalozeno:




Tudi jaz imam Global stable in mi nikakor noče odkleniti bootloader...
@Tinaamalaa ali ti je na China Beta uspel odklep bootloaderja?

Na miui forumu sem zasledil, da je možen odklep tudi na Global Stable vendar je včasih potrebno počakati nekaj dni, ne smeš kr dan za dnem poskusiti odkleniti...

Tinaamalaa ::

Nisem se prejela smsa, da mi dovolijo odklep... Na tem China Dev ROMu bi moglo zagotovo it...
Sem pa naknadno zasledila, da se da bootloader neuradno odklenit, le da se priporoca ravno iz Global Stable.
Vglavnem ta China Dev ROM deluje zaenkrat super.
Lahko pa z zgornjim postopkom flashas katerikoli fastboot ROM, preko bilokaterega ROMa, odklenjen ali zaklenjen bootloader.

svecka ::

Meni redmi 3s ne uspe odkleniti na global stable. Pa sem probaval že na vse načine sedaj 1 mesec. Sedaj mi preostane edino developer ali china developer.


Rabil bi še pomoč. Mati ima Redmi2 (HM 2LTE-CMCC) in ima naložen "MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.28 beta". Mi lahko prosim svetujete, kako lahko najlažje naložim na ta telefon zadnji stable MIUI 7, ki bi imel možnost SLO jezika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

Tinaamalaa ::

Za 3S mislim, da bi ti moglo brez tezav it preko Updaterja nalozit Global Developer.

Za redmi 2, pa imas verjetno gor ze twrp in flashas tam recovery ROM... Nevem pa kako je s temi eu romi, kateri imajo SLO itd..

Hashek ::

Jaz sem prejel odobritveni sms mislim da v treh dneh od oddaje vloge...Potem sem kakšnih pet dni zapored poskušal odkleniti na vse možne načine in kombinacije, ki sem jih našel na forumu vendar brez uspeha. Zdaj bom počakal 5-7 dni pa poskusim še enkrat na global stable romu... če ne bo šlo bom pa flashal china dev rom.
Mogoče pa do takrat @Tinaamalaa dobi sms in bo lahko povedala, če gre ali ne...

Tinaamalaa ::

Na China Developer 100c/o mora it odklenit, prav tako bi moglo it na Global Developer ROMu, nekaterim pa je zgleda celo uspelo na Stable.
Najprej na telefonu omogoci v Developer options OEM Unlock ter USB debuging, se prijavi na telefonu v Mi account ce se nisi, ter preveri pod Devices, ce pise Activated oz. da je naprava povezana z Mi racunom.
Nato izklopi telefon, ter zazenes v bootloader mode (power ter volume down). Na racunalniku se prijavis v svoj Mi account, povezes PC ter telefon ter stisnes Unlock.
Tak bi moglo it...

Hashek ::

Tinaamalaa je izjavil:


Tak bi moglo it...


Tak bi moglo it ja...

Kaj pa, ko vse to narediš pa ti še vedno noče odklenat? pa drugič, pa tretjič, ..... pa dvajsetič, pa še kr nič...
Pa greš na miui forum in vidiš, da ima tam kakšnih tisoč ljudi enak problem...

Ok, upam, da tebi rata v prvo in gremo potem vsi na china dev rom...

w4nkst4 ::

imam redmi 2 pro 2g 16gb LTE, želim posodobit miui + slo jezik..je pravilna verzija xtd ali xwc?
http://miuif.celogeek.com/6.10.13/
lp hvala

w4nkst4 ::

aha xtd pro, ki je zaenkrat suspendirana, gremo pa na kakšno starejšo verzijo :D

Tinaamalaa ::

Evo, zdaj sem probala in iz prve je odklenilo bootloader (za unlock sem zaprosla 3 dni nazaj), sms sploh (se) ni prisel.
Iz firbca sem se probala na racunalniku prijavit v MiUnlock in je slo (prijavla sem se z telefonsko (+38670...).
Pred tem sem sla na i.mi.com ter povezala stevilko z racunom (dobila sms z verifikacijsko kodo), vklopla find device ter celoten sync.
Tako da China Developer 6.10.13 ROM pa bo slo.

Hashek ::

Tudi meni je v prvo odklenilo na china dev romu...
Ko sem videl, da je @Tinaamalaa uspelo sem najprej še enkrat probal na global stable romu ampak ni odklenilo bootloaderja... potem flasham china dev rom in ga odklene v prvo.

Ok bootloader odklenjen, dajmo zdaj gor twrp in kakšen custom rom....
Flash twrp je šel brez težav, vendar ko se je twrp zagnal, je na začetku zahteval geslo za dekripcijo... Ker tega ni bilo v nobenih navodilih sem nekako na silo uspel mountat sd kartico (wipe je javil kup nekih napak) in flashat xiaomi.eu rom. Ko sem ponovno zagnal telefon je Mi logo samo dvakrat utripnil in tema....čakam 10 minut pa nič... Mi rata priti v fastboot in preverim še enkrat bootloader in je zaklenjen, ga odklenem in bootam v twrp... Spet zahteva geslo...
Na miui forumu najdem rešitev (v bistvu flasha modificiran twrp) http://en.miui.com/thread-344450-1-1.ht...
Grem ponovno v twrp in ne zahteva več gesla... naredim wipe in flasham xiaomi.eu rom vse brez težav, po rebootu se pojavi Mi logo, čez kakšni dve minuti še tri pikice in čez kakšnih pet minut se sistem naloži.

Tinaamalaa ::

@Hashek, skoda da nisem vceraj napisala, da rabis ta twrp, ki ima ze fix vkljucen.
Jaz sem potem flashala gor zadnji eu weekly ROM, ki je itak enak china dev, le da ima slovenscino in gapps ze nalozeno.
Ampak se mi je skos zapiral google store, probala vse varjante...
Pol sem pa kr flashala CyanogenMod14 Android 7.0.
Zdaj je lepo vse v slovenscini in tale ROM je super zaenkrat. Vseeno fajn da naredis backup v twrpju preden karkoli flashas.

Miami_T ::

Tinaamalaa je izjavil:

...
Pol sem pa kr flashala CyanogenMod14 Android 7.0.
...

Prosim za link do ROM-a CM14 za Xiaomi Redmi

Tinaamalaa ::

forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-cyanogenmod-14-0-t3461068

Prvo flashas firmware, ki ga priporoca, nato rom, nato pa se banks dynamic gapps.

Miami_T ::

Miami_T je izjavil:

Tinaamalaa je izjavil:

...
Pol sem pa kr flashala CyanogenMod14 Android 7.0.
...

Prosim za link do ROM-a CM14 za Xiaomi Redmi

sem našel
http://www.cyanogenmods.org/cyanogenmod...

Tinaamalaa ::

Moram povedat, da je ta CyanogenMod14 7.0 od TheStrix na XDA velikoo boljsi od MIUI, vsaj meni...
Z kernel adiutorom sem omogocila se 400MHz frekvenco, vse je v Slovenscini, deluje se bolj tekoce, root lahko omogocis v developer options. Baterija zdrzi se nekoliko dlje, ker uporablja interactive CPU governor, ki po potrebi vklaplja/izklaplja jedra.

Je ze kdo sprobal?

Miami_T ::

Jaz bi z veseljem probal, pa za Redmi 3S, ki si ga lastim, ni verzije. Me pa zanima kako je s fotoaparatom. Baje ne dela snemanje videoposnetkov. Ali so problemi tudi pri fotografijah?

Tinaamalaa ::

Meni dela fotoaparat in tudi snemanje, sem pa vidla, da majo nekateri tezave s tem. Vglavnem do zdaj se nisem opazla nekih tezav, so pa sigurno kaki bugi, ker je to cisto novi Cm14 na Androidu 7.
Je pa res dokaj bogo zaenkrat z custom romi za 3S kolko sem pogledala.

thed0g195 ::

Kaj majo ti telefoni, ki jim namestijo Global MIUI 8 ROM potem odklenjen bootloader ? Recimo to kaj dela Top One, Gold Way ... Potemtakem bi lahko bootal TWRP prek fastboota, ter flashal SuperSU za root ? Kak je potem z OTA, a root dostop prezivi ali so kaksni problemi ?

Nazadnje sem se srecal z MIUI 3 na HTC Desire leta 2010, lol.

Tinaamalaa ::

Naceloma dobis z zaklenjenim bootloaderjem, nekateri so dobili z odklenjenim, nevem pa, ce je bil official odklep ali ne.
Ce dobis z zaklenjenim, moras zaprosit za odklep in potem z MiFlashUnlock programom odklenit. (Odklep naceloma gre samo na China Developer ali Global Developer).
TWRP lahko namestis pol preko linka, ki ga je @Hashek dal malo visje. OTA posodobitve potem naceloma niso mozne, ker ti lahko povozi TWRP in nazaj zaklene bootloader. Pac flashas novo verzijo, ko pride in delas backupe.
Da se pa tudi direktno odklenit bootloader (unoffical) ,na XDA je tema za to.
V tretjem postu v tej temi sem dala link za unbrick RN3, ce gre kaj po zlu al pa ce dobis kak vendor ROM s katerim ne gre odklenit bootloaderja.

thed0g195 ::

Ce OTA zaklene bootloader, potem nevem kak to da bi meli nekateri odklenjen BL na Global ROMu, ki bi naj podpiral OTA :)

Videl sem, da imajo nekateri odklenjen BL, pa nevem ali je stalna praksa ali ne. Moja namera je namrec samo na izi nacin rootat, ce bi bil BL ze odklenjen, TWRP dejansko sploh ne rabim na recovery particiji, toliko bi ga samo zbootal, da flasham SuperSU. Ni mi tako hudo pomemben root, da bi se ubadal se z odklepom, v primeru da pa je ze odklenjen, bi ga pa, ker boot TWRP in flash SuperSU traja 1 min. Nevem pa ce OTA vpliva na tako namescen SuperSU (za recovery mi je vseeno).

Tinaamalaa ::

Odklenes lahko BL brez, da bi namestil TWRP, lahko preko fastboota nalozis katerikoli uradni ROM brez, da odklenes BL.
Lahko pa ti zaklene BL, ce bi ti flashal TWRP in potem preko OTA sel posodabljat, v tem primeru ti lahko "povozi" TWRP recovery in zaklene BL.
Torej, ko imas enkrat gor custom recovery (twrp) lahko nove verzije edino flashas preko twtp, ce ne zelis, da se ti zgodi to kar sem zgoraj napisala.
P.S. Nekaterim je slo odklenit BL na Global Stable (bolj izjema, kot pravilo). Najbolj ziher za odklep je China Dev. OTA imajo drugace vsi uradni ROMi (china dev,china stable,global dev,global stable)

Zgodovina sprememb…

w4nkst4 ::

Kateri rom je boljši, stable ali developer?

Tinaamalaa ::

Meni je developer bil boljsi...ma kaksno funkcijo vec ter malenkost hitrejsi.
Bistvena razlika je, da ima Stable Android 5.1, Developer pa 6.0, vsaj za RN3 je tak.

Fif55 ::

Ima kdo izkušnje z top one trgovino ? Če pri naročilu nič posebaj ne specifiraš, kateri rom bo na Xiaomi Mi5 ? MIUI Global 7.5 (z google play?) ali kateri drug ?

Multi-language ROM ima tudi redne posodobitve (official ota updates?) ali je potrebno sam posodobit vsakič ?

Miami_T ::

Zelo me moti, da pri MIUI 8 ni mogoče onemogočiti aplikacij, ki jih ne rabim. Prosim kakšnega uporabnika Xiaomi.eu ROM-a da komentira ali se pri tem ROM-umorda to da narediti.
Hvala

Master_Yoda ::

To se da narediti na vsakem romu, samo rootan telefon moras imeti. Potem iz google play potegnes aplikacijo za "freeze" aplikacij, kot je npr. AppFreezer in z njo lahko zamrznes zeljene aplikacije. Samo moras pa paziti, da ne freeznes sistemskih aplikacij, ali pa aplikacij, ki jih sistemske uporabljajo.

Jaz imam na xiaomi.eu romu zamrznjene: Browser, Documents, Feedback, Mail, Mi Remote, Music, Cell broadcast. Sem imel zamrznjeno tudi Gallery, samo potem ne gre spreminjati walpaperjev (glupi rom ne zna uporabiti druge gallery aplikacije za to).

Zgodovina sprememb…

Miami_T ::

Ja, to mi je jasno. Nisem imel namena rootati telefona. Če ne bo šlo drugače, se bom lotil tudi tega.

FireSnake ::

Fif55 je izjavil:

Ima kdo izkušnje z top one trgovino ? Če pri naročilu nič posebaj ne specifiraš, kateri rom bo na Xiaomi Mi5 ? MIUI Global 7.5 (z google play?) ali kateri drug ?

Multi-language ROM ima tudi redne posodobitve (official ota updates?) ali je potrebno sam posodobit vsakič ?


Po tem, ko naročiš te vprašajo, kaj želiš.
Ali sealed box, ali ti oni flashnejo international ROM + google play store.

Da, rom, ki ti ga lahko oni flashnejo ima OTA posodobitve.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Fif55 ::

Firesnake, hvala! :)

Tinaamalaa ::

MIUI ma celi google paket, medtem ko ga China MiUI nima. Tak, da ce te to moti je opcija tudi ,da namestis China Dev in si instaliras google installer 2.0, ki ti namesti samo google play. Ostale aplikacije gre vse odstranit...

Najboljsi je pa CM14 Android 7.0 od TheStrix na XDA z AGNi kernel v2.1. Nima bloatwara, vse v slovenscini, jedra tecejo lahko na 400MHz, root omogocis v developer options.

tebodi ::

Imam vprašanje glede "re-flashanja" oz. restoriranja iz TWRP backupa:

Kaj se zgodi, če restoriraš na drug primerek telefona, sicer popolnoma isti model (vse karakteristike)?

Imam verjetno zelo običajno situacijo, za družinskega člana bi pripravil enak telefon, z istimi nastavitvami in aplikacijami, tako da ni treba iti iz nule, "v nulo" (če se malo pošalim).


Še eno bolj splošno: kaj se zgodi z vezanimi oz. registriranimi accounti na telefonu na androidu?
Xiaomi account, kolikor sem sam na hitro preskusil, načeloma zadeve delujejo enako (torej appi ostanejo na telefonu, app data predvidevam da izbriše).
Z Google accountom in googleovimi Play Store appi pa je kako? Vse zbriše?

Tinaamalaa ::

Najprej bos moral odklenit BL, da bos lahko dal gor TWRP...
Lahko ze restoriras potem, tako da samo restorad ta recovery prek...Ce pa kaj nebo vredu pa bos pac moral narediti wipe in flashat cisti. Zip

tebodi ::

Hvala - no to vem, ampak kaj se potem zgodi z vsemi ostalimi pritiklinami, pa ne.

Torej - BL, ok.
OS sam po sebi - ok, predvidoma deluje.
Kaksne morebitne specifične nastavitve, ID-ji, vezani na primerek telefona - ne vem 100%.
Apps - verjetno ne bo nič delalo, ker ne bi bil isti Google account, ampak ne vem 100%.
Škoda, bom še preštudiral, kaj se da najti, ker vendarle bi to moral biti razmeroma pogost scenarij. Tudi v oziru morebitnih "družinskih" google accountov, nekaj v tej smeri vem da obstaja.

peglezn ::

redmi 3s

kako preverim če mam unlockan bootloader? (fastboot devices ne izpiše nič)
mam pa vendor rom miui global 7.3.10.0.0

peglezn ::

kako bi najhitrej spravu to na official global miui 8?

peglezn ::

ma fak sm zgleda že brickov zadevo

po tem k sm vtipku adb reboot edl komando se telefon ne prižge več, tud lučka se ne pržge če vštekam v charger

peglezn ::

ok ni čist brickan poer+volumeup me pripelje do enga kitajskega menija z fastboot, recovery donload opcijami ...ostalo so pisanke

Samson ::

Vedno ampak vedno se najprej prebere cim vec na netu kako in kaj. Imas sreco da ga nisi bricknu do konca. Lepo poisci malce vec informacij glede flesanja trenutne zadeve iz recovery-a. A si sploh potem odklenu BL al ne?
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

peglezn ::

sm bral, sam jebiga nobena una metoda k pokaže če je bootloader odklenjen al ne ne deluje... (mogoče kšna fora vendor roma nevem - probal na dveh PCjih, ADB driverji in miui suite pa nevem ga šezmer ne zazna oz tiste komande ne izpišejo nič)

tko da nevem če je odklenjen al ne

nism sicr nič bricku tist 15sekundni power+volumeup ga je zbudu pol je pa tud 15 sekundn pritisk na power deloval.
zdej updejtam .zip preko updater appa, sam sumljivo melje že ene 15minut

peglezn ::

no nardil ni nič, po rebootu je bla na telefonu ista verzija kot prej (7.3.10.0.0)
Tko da nevem če lahk še kej nardim kot da čakam unlock kodo in potem probam flashat fastboot rom, če bo sploh možno

EDIT: bootloader je zaklenjen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: peglezn ()

Samson ::

Cestitke. Torej je zaklenjen. Pa je global verzija roma?
Kot si ugotovil (predvidevam da si ze prej vedel) da moras v preveliki vecini primerov NAJPREJ unlockat zadevo, si padu ze na prvem testu. Zelo malo je verzij kjer je mozen direkten flash
roma brez odklepa. Ampak sama sreca da si uspel zadevo dvignit nazaj in da imas moznost za normalno nadaljevanje uzivanja v raziskovanju :)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

peglezn ::

ja bla je global sam vendor verzija(mela je neko navlako notr -beauty photo, opera pa nespomnm se še ene par aplikacij)

zdej mi je ratal flashat preko miflash po tem postopku (očitno dela tud z zaklenjenim BL) :)
http://en.miui.com/thread-254606-1-1.ht...

no zdej mam gor global stable miui 8 :)

pa no ja očitno ni tok lahko brickat zadevo... sam mau ti dvigne pulz ko ni nbene lučke pa odziva od telefona

vilonja ::

Fantje če noračate pri top one enostavno recite za xiaomi.eu, ni vas treba bit nic strah prodajalca.

Ta vam ga bo brez problema flashal, stestirano.

butters81 ::

peglezn je izjavil:

ja bla je global sam vendor verzija(mela je neko navlako notr -beauty photo, opera pa nespomnm se še ene par aplikacij)

zdej mi je ratal flashat preko miflash po tem postopku (očitno dela tud z zaklenjenim BL) :)
http://en.miui.com/thread-254606-1-1.ht...

no zdej mam gor global stable miui 8 :)

pa no ja očitno ni tok lahko brickat zadevo... sam mau ti dvigne pulz ko ni nbene lučke pa odziva od telefona



Kako ti je pa uspelo po tem postopku? Imam tudi isto vendor verzijo gor, sem probal po tem postopku, miflash javil nek error. Sedaj telefon ne gre več v download mode. Bootloop na Mi logotu, lahko grem v fastboot mode. Nič drugega. Kakšna rešitev?
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4370 371 372 373 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
186173161544 (374) edi123
»

Xiaomi mi6 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19827954 (10663) ufka
»

Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
899161263 (70500) Prebeznik
»

MIUI Q&A

Oddelek: Mobilne tehnologije
419024 (5440) FireSnake
»

MIUI v slovenskem jeziku (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20335035 (18087) BOCo.

Več podobnih tem