Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
iKst_ ::
Govorim iz izkušenj iz zgodovin servisov nekaj tisoč telefonov,updejti do max 2 leti(varnostni popravki),kak pa pride novejša verzija sw androida za kitajca pa niti slučajno,dokazano je potem več problemov kot koristi..
Govoriš na pamet. Pišeš o "kitajcih", to so lahko low end telefoni za 100€ ali flagshipi za 1500€. Razlika v supportu je očitna.
Xiaomi 17 je podprt do HyperOS 8. Trenutno smo na 3. Se pravi, vsaj 5 verzij OS updatov in 6 let garantiranih security updatov.
damirj79 ::
easyrider3 je izjavil:
easyrider3 je izjavil:
Ne govorim jaz tako v tri dni ampak samo povem kar vidim in lahko sedaj še to povem,da je prav zdaj žena potožila,da tudi njej se je telefon ustavil pri 85% polnjenja in kar stoji ves čas(Xiaomi Redmi Note 12).Takoj ,ko je naredila ponovni zagon je pa spet začel polniti in ja kakor pravi je pred dvema dnevoma imela posodobitve. Pred nekaj leti nazaj mi je Sony Xperia Z3 Comapct po posodobitvah crknil a ker je še bil pod garancijo sem dobil novega in takoj prodal. Tudi Samsung Note 4 je po posodobitvah bil slabši in mi celo onemogočil povezave na odprtih wifi mestih.
Zdaj pa grem naročit novi telefon pa pika.
Pod nastavitvami baterije imaš vključeno intelligent charging, v tem primeru se baterija naenkrat v enem kosu napolni do 80-85% in ne gre naprej, če rebootaš ali večkrat vklopiš ali počakaš več časa, potem se napolni do 100%.
Nimam jaz vklopljeno pametnega polnjenja in meni tudi pri 31% baterije ni polnilo dokler ni bil narejen ponovni zagon. Včeraj zvečer ko sem prišel iz službe sem spet dal polniti in seveda spet ni hotelo polniti samo z pol Watta je polnilo in normalno narediš ponovni zagon in začne polniti ti na polno.
V tvojem primeru skoraj sigurno ni intelligent charging.. Zdej za Redmi ne bi vedel, koliko ga lomijo z updejti in raznimi SW bugi, glede na opis, je to tvoj primer.. ali pa fuč baterija, ali kalibracija ali polnilnik ali... predlagam, da se ne sekiraš in za skwzibwh kupi telefon, za katerega misliš da ti bo ok in upaj, da bo brez bugov. Sem imel Xaomi 10 in deluje OK še zdaj, zdaj imam Xiaomi 14 in je tudi popolnoma OK, vse je delalo BP in še vedno dela BP. Najboljše pa je, da ga na polnilec priklopim za 10min če je zjutraj skoraj prazen in do večera zdrži BP, ker se napolni 50-60%. Da bi s Samsungom čakal pol ure, mi na kraj pameti ne pade, kaj šele z ajphonom 1 uro... za si rezat žile.
easyrider3 ::
Xiaomi Redmi Note 8 Pro in sedanji Poco X5 Pro imata isto pomanjkljivost,ko se na obeh včasih zgodi,da nima več prave hitrosti mobilnih podatkov in je potreben ponovno zagon.
Itak pa sedaj hočem telefon kateri bo imel wireless polnjenje,hitro polnjenje,dober fotkic,dobro baterijo ampak cen aje pa tudi drugačne kakor dosedanji moji telefoni ampak kaj čem probat moram tudi kdaj flagship telefon
Itak pa sedaj hočem telefon kateri bo imel wireless polnjenje,hitro polnjenje,dober fotkic,dobro baterijo ampak cen aje pa tudi drugačne kakor dosedanji moji telefoni ampak kaj čem probat moram tudi kdaj flagship telefon

WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Zlato pravilo pri kitajcih: Telefonov se ne posodblja,če dela vse ok!!! To velja za Xiaomi(poco),Oppo(realme),oneplus,Umidigi..itd.,ker njim ni cilj da boste gonli en telefon 5 let ampak 1-2leti max in seveda kupili novega.
Ne drži.
Vsako posodobitev, ki pride za xiaomi 14, naložim in telefon deluje brez problemov ves čas (mislim, da sem ga v začetku 2024 kupil).
Če se je že pojavilo kako hitro praznenje baterije, sem preveril, kateri program draina baterijo in ga odstranil, pa namestil alternativo.
Govorim iz izkušenj iz zgodovin servisov nekaj tisoč telefonov,updejti do max 2 leti(varnostni popravki),kak pa pride novejša verzija sw androida za kitajca pa niti slučajno,dokazano je potem več problemov kot koristi..
Na xiaomiju 14 dobim skoraj vsak mesec po en security update in že vsaj 5x update sistema v dveh letih in pol, zadnjega pred nekaj tedni.
Trenutno sem na HyperOS 3 in android 16 (začel na HyperOS 1 in android 14). Pa vse deluje normalno.
Poco 6X 5G ima hčerka. Tudi nobenega problema, pa je telefon star že več kot 3 leta. Updejti redno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
ivanuscha ::
Xiaomijev software je pač zanič, od Pocota je še slabši, dostikrat pa se tudi zgodi, da čez eno leto updataš in dobesedno downgradajo funkcije. Samsungov OneUI in podpora je tu res razred zase.

Xiaomijev software je pač zanič, od Pocota je še slabši, dostikrat pa se tudi zgodi, da čez eno leto updataš in dobesedno downgradajo funkcije. Samsungov OneUI in podpora je tu res razred zase.
Samsung je polizdelek. Tako slabe antene, kot jih imajo samsungi, niso niti v najcenejših kitajskih telefonih.
kodiak ::
WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Zlato pravilo pri kitajcih: Telefonov se ne posodblja,če dela vse ok!!! To velja za Xiaomi(poco),Oppo(realme),oneplus,Umidigi..itd.,ker njim ni cilj da boste gonli en telefon 5 let ampak 1-2leti max in seveda kupili novega.
Ne drži.
Vsako posodobitev, ki pride za xiaomi 14, naložim in telefon deluje brez problemov ves čas (mislim, da sem ga v začetku 2024 kupil).
Če se je že pojavilo kako hitro praznenje baterije, sem preveril, kateri program draina baterijo in ga odstranil, pa namestil alternativo.
Na xiaomiju 14 dobim skoraj vsak mesec po en security update in že vsaj 5x update sistema v dveh letih in pol, zadnjega pred nekaj tedni.
Trenutno sem na HyperOS 3 in android 16 (začel na HyperOS 1 in android 14). Pa vse deluje normalno.
Poco 6X 5G ima hčerka. Tudi nobenega problema, pa je telefon star že več kot 3 leta. Updejti redno.
Bi kakšen prntscreen nareil za tole trditev? Xiaomi 14 ima namreč zadnji security patch v EU januar 2026 in sicer 3.0.7.0 ne glede na izbrano regijo, tudi če je to Nemčija.
Deluje, kot da si spet nekaj zamešal, saj od januarja ni nič novega ali pač? Printscreen bo ok. Hvala.
Ni printscreen, ampak mogoče bo link na uradno stran OK?
https://trust.mi.com/misrc/updates/phon...
Xiaomi 14
Update Frequency 90 Days
Release Date 2024-2
Security Update EOL 2029-2
OS Version - Future Android 15,Android 16,,Android 17,Android 18
OS Version - Shipped Android 14
https://trust.mi.com/misrc/updates/phon...
Xiaomi 14
Update Frequency 90 Days
Release Date 2024-2
Security Update EOL 2029-2
OS Version - Future Android 15,Android 16,,Android 17,Android 18
OS Version - Shipped Android 14
V-i-p ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Samsung je polizdelek. Tako slabe antene, kot jih imajo samsungi, niso niti v najcenejših kitajskih telefonih.
Spet en iz gostilniške debate. Furam Samsunge že od S1 naprej pa nikdar z nobenim nobenega problema. Trenutni S24U je naravnost zverina, tako, da...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

WizzardOfOZ je izjavil:
Spet en iz gostilniške debate. Furam Samsunge že od S1 naprej pa nikdar z nobenim nobenega problema. Trenutni S24U je naravnost zverina, tako, da...
Prevečkrat videno, da samsung nima signala in ne moreš klicat, medtem ko kitajc za 80€ v istem prostoru deluje brez problema. Tako da ti kar veselo imej svojo zverino.

Če bi bil samo en telefon, bi še razumel, pa bi rekel da gre za napako enega samega telefona. Pa imajo kar vsi samsungi probleme v tem prostoru medtem, ko iphoni in ostali kitajčki čisto brez problemov delujejo.
Imam pa tudi jaz "ceuga fuka" kitajskih telefonov, ki delajo brez problemov že leta. Samo outdated so. Razlika je v tem, da xiaomi res popravke daje od sebe redno vsake 3 mesece.
Imam pa tudi jaz "ceuga fuka" kitajskih telefonov, ki delajo brez problemov že leta. Samo outdated so. Razlika je v tem, da xiaomi res popravke daje od sebe redno vsake 3 mesece.
Sodelavc pravi,da njegov stari Xiaomi ima doma boljši signal kakor od žene Samsung S25 pa imata oba istega operaterja in na istem mestu merjeno. Seveda stvar je pa tudi takšna,da on gleda in dela primerjave koliko črtic prikazuje signal kar pa nikakor ne more biti točno a ne?
Magic1 ::
Treba je pogledat v nastavitve moč samega signala. Kako so črtice signala nastavljene, je odvisno od proizvajalca. Pa tukaj spet imaš dilemo, koliko navijejo porabo na račun jakosti delovanja antene. Pri prejšnjem telefonu sem imel tak problem. Po zadnjem izdanem update-u se je signal vidno izboljšal (iz zelo dobrega na odlično), idle poraba telefona pa je šla x2 gor. Tako je telefon potem porabil 40% dnevno samo za vzdrževanje signala! S25 mi je v zadnjih 24urah porabil 14% za komplet telefon pri off zaslonu.
Magic

easyrider3 je izjavil:
Sodelavc pravi,da njegov stari Xiaomi ima doma boljši signal kakor od žene Samsung S25 pa imata oba istega operaterja in na istem mestu merjeno. Seveda stvar je pa tudi takšna,da on gleda in dela primerjave koliko črtic prikazuje signal kar pa nikakor ne more biti točno a ne?
Pri nas doma je enako xiaomi 14 vs S23. Z xiaomijem stalno signal, s samsungom ob meji recimo vedno problem, v tujini tudi. Ko prideš iz letala, pa izklopiš letalski način, rabi telefon pol kar nekaj časa, da najde signal. Medtem ko xiaomi najde vse takoj.
Tudi v filanju. Jaz filam xiaomija enkrat na 3 do 4 dni, S23 se fila vsako noč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Meni Poco X5 Pro glede baterije je kar soliden in ne rabim nikoli ga polniti drugje kakor doma a kaj bo šele,ko dobim novi telefon Oneplus 15 kateri ima baterijo in zmogljivosti daleč nad tem Pocotom. Komaj čakam,da ga dobim in vidim kakšna bo to razlika napram Pocotu
Tudi v filanju. Jaz filam xiaomija enkrat na 3 do 4 dni, S23 se fila vsako noč.
Meni pa Xiaomi 15 še vedno random spije baterijo čez noč. Power management na androidu očitno ne dela najboljše, ker Samsung ni nič boljši.
pogledaš katera aplikaciaj popije baterijo in skoraj zagotovo boš ugotovil, da je nastavitev pod battery saver na "No restrictions". Popraviš ustrezno oz. lahko celo blokiraš izvajanje v ozadju.
da je nastavitev pod battery saver na "No restrictions"
Ni, nastavljeno je na "battery saver".
Izvajanja v ozadju pa nočem blokirati, ker app rabim.
AvtoR ::
Možno. Ampak v parih letih na iPhonu nisem imel niti enega takega primera "rouge" aplikacije. Na Androidu jih imam pa par.
Gre za iste aplikacije. Konkretno Tesla in Suunto. Pa dobro, Curve wallet je tudi delal probleme, ampak sem začel uporabljati Google Walet.
Tako na prvi uč in po izkušnji z iphonei pred več leti itak veliko bolj omejuje delovanje appov v backgroundu, tako da pač omejiš na androidu, pa še lokacijo samo med uporabo in druge storitve.
Malo nesmiselno je omejevati app, katerega bistvo je ravno to, da teče v backgroundu :)
Ne vem, možno, da jaz ne znam uporabljati Android telefonov, čeprav nisem ravno totalno lev. Po mojih izkušnjah ima Android pač slabši power management. Je pa zadeva enaka na Samsungih in Xiaomijih.
Ne vem, možno, da jaz ne znam uporabljati Android telefonov, čeprav nisem ravno totalno lev. Po mojih izkušnjah ima Android pač slabši power management. Je pa zadeva enaka na Samsungih in Xiaomijih.
Očitno žrtvuješ baterijo za nekaj več nečesa in očitno ti je pomembno.. iOS ni čudežna škatla, samo bolj omejuje appe v backgroundu.
Lahko filozofiramo :) Ampak vsaj v tem primeru power management na iPhonu deluje boljše (po mojih izkušnjah ne samo v tem primeru). Mene kot uporabnika ne zanima kaj telefon dejansko omejuje in česa ne, dokler ponuja funkcionalnost, ki jo želim.
pongping ::
Ce ne potrebujete lokacijo/gps izklopite location, vklopis po potrebi ce kaksen app zahteva ali za navigacijo pol ponovno izklopis Po mojih izkusnjah je lokacija/gps najvecji porabnik baterije, ce izklopis se lahko avtonomija podaljsa tudi za vec kot 2x.
Lahko filozofiramo :) Ampak vsaj v tem primeru power management na iPhonu deluje boljše (po mojih izkušnjah ne samo v tem primeru). Mene kot uporabnika ne zanima kaj telefon dejansko omejuje in česa ne, dokler ponuja funkcionalnost, ki jo želim.
Opcijo imaš na voljo in celo privzeta je in to pomeni, da si ti sam spremenil. Privzeto delovanje naredi enako kot na iphoneu, ampak ti ni všeč. Ti je pa všeč na iphoneu :)
Hvala ker se trudiš pomagati, ampak očitno ne razumeš napisanega. Delvanje na iPhonu ni enako, glede na to, da je Android zjutraj prazen, ko se zbudim, iPhone pa pokuri čez noč par % baterije.
Če za app nastavim battery saver, ni razlike. Če nastavim, da se aplikacija po 10 minutah zapre pa moram app ročno zaganjati vsakič, ko želim odkleniti avto.
Trenutno zadeva sicer deluje, ampak z omejitvami. Še vedno trdim, da ima iOS neprimerno boljši power management. Pa še vedno trdim, da ni bistvene razlike med Xiaomi in Samsung, ker je problem v Androidu.
Če za app nastavim battery saver, ni razlike. Če nastavim, da se aplikacija po 10 minutah zapre pa moram app ročno zaganjati vsakič, ko želim odkleniti avto.
Trenutno zadeva sicer deluje, ampak z omejitvami. Še vedno trdim, da ima iOS neprimerno boljši power management. Pa še vedno trdim, da ni bistvene razlike med Xiaomi in Samsung, ker je problem v Androidu.
Jaz nimam Tesle, pa tudi ne Suunto ure. Čeprav uro imam to od Xiaomi in sicer Watch 5 in mi nekako ne uspe videti, da bi karkoli vplivalo na porabo. Glede tesla appa pa ti žal ne znam nič povedati, samo od BMW in ta deluje tudi OK..
Jaz lokacije nikoli nimam vključene razen ko jo potrebujem za navigacijo kaj češ to imeti vključeno isto imam na računalniku ves čas izključeno.