» »

Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus

Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus

««
8 / 18
»»

roberto1 ::

Kolikor ti pač ne gre na živce adapter na polnilcu:)))

FireSnake je izjavil:

Torej bi s priloženim polnilcem zadevo nafilal v uri in pol?

Jaz ga v službi z 2A polnilcem filam že celo dopoldne ....
Someday never comes!

FireSnake ::

Mi gre zelo na živce, ampak ga bom uporabljal .... očitno.

Katere polnilce uporabljate sicer, za hitro polnjenje?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Na amazonu sem pred časom nabavil tega. Aukey je kao neka firma in deluje podobno kot Xiaomi originalni (minus adapter). Takrat še ni bilo 3.0 zunaj!

FireSnake je izjavil:

Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Tole je super zadeva, hvala.

Teh variant bi morali poiskati še več, ker je tisti adapter res ogaben.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Zdaj sem tole:
https://gizzmo.si/premium-polnilec-tron...

naročil, da vidim, kako se obnese.

zanimame ::

Prodam Xiaomi mi5 za 350€.
Več na ZS.
32gb/3gb

zzbil ::

Zanimame zakaj pa prodajas xiaomi mi5?

Zlikovec ::

zanimame je izjavil:

Več na ZS.
32gb/3gb

jaz pa novga lahko kupm za 280€ ;)
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

klinker ::

Mali oglasi in ZS so za take zadeve ;(

Tako je. Pa s 350 je bolje poizkusit srečo na bolhi. Tukaj smo skoraj sami takšni, ki vemo da nov stane 270-280 max:)))
No offense, ampak tako pač je. Mi5 je v zadnjem mesecu doživel drastični price cut, na bolhi sem videl 128gb verzijo za 370, tako da "do the math".
Tudi jaz sem zanj plačal 310, zdaj pa je 270.

lp
Someday never comes!

zanimame je izjavil:

Več na ZS.
32gb/3gb

Jaz za 340 zrihtam 64GB različico s polno hitrostjo procesorja. Kaj si že želel povedati? :D

robertko ::

FireSnake je izjavil:

Še ena dobra znamka polnilcev:

https://www.aliexpress.com/item/BlitzWo...

Super, hvala, bo prav prišlo še drugim.
Zdaj moramo poiskati še kable (za 3.0).

Zanimivo: polnilec, ki sem ga naročil na gizzmo je fast charge 3.0.
Kabl, ki ga priložijo, pa je 2.0 ;((

Test danes zjutraj: pol ure filam na priloženem polnilcu in priloženem kablu, pa je še vedno 40%.
Jim že pišem ....

Drugače pa sem naročil tole zadevo iz aliexpresa.

knap ::

nekaj novih novic glede mi 5s

Live image of the Xiaomi Mi 5s appears
http://www.phonearena.com/news/Live-ima...

Live Photo of Xiaomi Mi 5s Leaked online
http://www.gizmochina.com/2016/09/15/li...

očitno se dogaja na temo mi 5s... :)

LP

Zanimivo: zdaj je pa "znorel" in se nafilal v pol ure ....

čudno...preveri kabel in poizkusi s kakšnim drugim. Typ-C sicer niso poceni, ampak lahko da je kaj narobe. Jaz sem imel isti rezultat s priloženim kablom, kot tudi s tistim iz alija za 2€. Mogoče je kakšen slab stik.

FireSnake je izjavil:

Someday never comes!

branc ::

Vidim, da je Mi 5 že možno dobit v SLO (Enaa, sestavi.si), ampak samo 32 GB različico....je kdo že opazil 64 GB v SLO?

kumer ::

prvič je cena pri top one padla pod 280 usd, sedaj stane 279,99 :)

https://www.aliexpress.com/store/produc...

roberto1 je izjavil:

čudno...preveri kabel in poizkusi s kakšnim drugim. Typ-C sicer niso poceni, ampak lahko da je kaj narobe. Jaz sem imel isti rezultat s priloženim kablom, kot tudi s tistim iz alija za 2€. Mogoče je kakšen slab stik.

FireSnake je izjavil:

Ja, sem že včeraj naročil iz gizzmo.
Probam in poročam.

Kupil pa sem še enega prek aliexpress (link zgoraj) in enega prek amazona:
https://www.amazon.de/dp/B01FQ4T59G/ref...

Z uradnimi posodobitvami: pisati SMS ležeče ... ali Kitajci še niso slišali za to?

V tej temi je en kup hvale za ta kitajska jajca. Na koncu: malo denarja, malo muzike. Je posrečen, kot potrebna 18 letnica, ki jo primeš za rit (oženil je pa nebi).

Zgodovina sprememb…

Sam sicer ne uporabljam tega, ampak pravkar preveril - flawless na eu romu (mogoče imaš screen rotation izklopljen:))))
Jaz mam 100x raje te kitajske jajce, kot pa "overpriced overhyped piece of shit", ki ti na koncu lahko še eksplodira v glavo (vemo na koga ciljam).
Ti telefoni so eksotika in prihajajo s trade offi. Vsem tukaj nam je to jasno. Ampak, če si pripravljen vložit malce TLC, so odličen deal. Če pa pričakuješ za 250EUR Galaxy S7 ali Iphone6 ali 7, potem pa imam "bad news for you". Čeprav se ti t.i. Top shit telefoni za blizu jurja v nekaterih pogledih lahko skrijejo v primerjavi z mi5 (baterija na iphonu je recimo sramota).

FireSnake je izjavil:

Z uradnimi posodobitvami: pisati SMS ležeče ... ali Kitajci še niso slišali za to?

V tej temi je en kup hvale za ta kitajska jajca. Na koncu: malo denarja, malo muzike. Je posrečen, kot potrebna 18 letnica, ki jo primeš za rit (oženil je pa nebi).
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Se strinjam, in to sem pričakoval.
Hotel sem pa poudariti to, da ni telefon tako super, kot hočejo eni tu pokazati.

Kitajski jajc, za katerega si moraš vzeti čas. In nič več, kot to. Če ti je, je OK, če ti pa ni ga boš pa vrgel v steno (ali šel sosednjemu mulcu, da ti ga bo porihtal).

Jajc, ko jajc :))

Točno tako. Te zadeve niso "out of the box", ampak dobra cena je za marsikoga super motivacija.

Se popolnoma zavedam, da mi nismo čisto običajni uporabniki s tem flašanjem, zato če ti to ni, pač vzameš nek pri nas dosegljiv fon, ki ga začneš lahko uporabljat takoj. Case closed.

Po recimo od oka vsaj 20 telefonih v zadnjih 3-4 letih (pa so bili vmes flagshipi od Samsunga, Lg-ja, tudi Iphoni, OP....) si drznem trdit, da je Mi5 top telefon, pa ne samo zato ker stane 270EUR.

Pustimo to, da je Miui stvar okusa, ljudje ki jih načeloma bk za interface, so nad temi telefoni navdušeni. Pač nekdo jim mora prej fon usposobit ter jim flašnit slo jezik in je to to.

Izbira je pa enormna, vsak si kupi kaj želi, v tej temi pa vztrajno že od začetka opozarjamo na prednosti kot tudi na pomanjkljivosti nakupa.

Skratka, če ti ni všeč nakup, ne krivit nas, mogoče se nisi dovolj pozanimal o teh "pomanjkljivostih".

FireSnake je izjavil:

Se strinjam, in to sem pričakoval.
Hotel sem pa poudariti to, da ni telefon tako super, kot hočejo eni tu pokazati.

Kitajski jajc, za katerega si moraš vzeti čas. In nič več, kot to. Če ti je, je OK, če ti pa ni ga boš pa vrgel v steno (ali šel sosednjemu mulcu, da ti ga bo porihtal).

Jajc, ko jajc :))
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

System ::

Saj, ce ti negre pisat sms v lezecem polozaju pa si zloadaj nek drugi sms app.

Jaz polnim RN3 kar z samsungovim polnilcem 5.3V = 2A, ORIGINAL pa ima 5V.

No, o tem govorim: mislim, kkao težko je narediti, da bi lahko SMSe ležeče pisal?

Faljeno v osnovi. Ne rečem, da je slab telefon, ampak ni tako dober, kot so nekateri tukaj poskušali povedati.

Spock83 ::

Verjetno za to ceno (pod 300eur)je ok? OP3 je precej dražji.

System ::

FireSnake je izjavil:

No, o tem govorim: mislim, kkao težko je narediti, da bi lahko SMSe ležeče pisal?

Faljeno v osnovi. Ne rečem, da je slab telefon, ampak ni tako dober, kot so nekateri tukaj poskušali povedati.

Kak za koga...

Danes so bili updejti. Zadeva ima torej podporo, kar je pa dobro. Mogoče jim počasi celo kapne in to poštimajo.

borisk ::

to mora biti pri tebi nekaj, koliko je meni znano so funkcije MUIU enake med vsemi napravami in meni na RN3pro rotiranje lepo dela tako v vseh aplikacijah za IM

Marko8 ::

meni tudi

errhec ::

FireSnake je izjavil:

Vidim da imaš MI5.
NOTE3PRO deluje iz škatle brez kakšnega rootanja, naročeno iz eFox.
Slovenščina vključena v romu in SMSi ležeče delujejo če imaš vklopljeno rotacijo.

Top telefon za 172€. Telefon deluje tekoče brez kakršnihkoli zatikanj. Občutek je tudi v roki zelo dober.
dd

Jaz imam international ROM, ker sem hotel posodobitve. Meni so pa rekli, če želim slovenščino, da posodobitev ne bom imel. Ter tudi, da je SLO ROM buggy :)

Imam redmi 3 in xiaomi.eu rom z slo jezikom, deluje brezhibno in slo prevod je super
Predlagam da pogledaš drugo xiaomi temo za več info

Ne vem, če bom ravno našel rešitev za moje težave. Poln internet je jamranja da zadeva ne dela (vmes bi naj bilo celo popravljeno ...).
Bom še počakal, saj so vsak teden posodobitve.

Ne dela tebi, ostali nimamo težav, predlagam da se snebiš tega kitajskega jajca in nabaviš sgs7 ;)
Ne boš imel težav.

gregor ::

fopi ::

Kaka bo kaj cena? Pa kolko ponavadi Top One še gor nabije?

kumer je izjavil:

Ne dela tebi, ostali nimamo težav, predlagam da se snebiš tega kitajskega jajca in nabaviš sgs7 ;)
Ne boš imel težav.

In tole je doprinos k tej temi, kak že?

Če še ti ni potegnilo (ali pa si mogoče funkcionalni nepismen), imam jaz drugačen ROM od ostalih.

Zgodovina sprememb…

veqlargh ::

Zakaj ga ne zamenjaš? ROMa namreč.

@FireSnake - bemtiš že celo večnost preko telefona. Poskušali smo ti pomagat - ampak "we're not getting through" (kako že to Američani lepo rečejo).

Z eu romom ni nikakršnih težav. Če bi z dotičnim romom ne bilo kaj vredu, bi pač osebno poizkusil kak drug rom (weekly, stable jih je koliko hočeš).
Če ne bi nič funkcioniralo, bi šel nazaj na 7.5 in potem videl kaj dela in kaj ne.

Vztrajanje na doloćeni verziji in potem jamranje ne bo rešilo težav.

Meni vse dela, ampak res vse. Nobenega problema v več kot 2 mesecih. Mnogo uporabnikov ima tukaj podobne izkušnje. Ne vem kaj bi si lahko od telefona
dandanes več želel sploh za takšno ceno (dobro, Band20 ne bi bilo slabo, pa kakšna "uradna" garancija tudi ne bi škodila, ampak to so že vsem znane zadeve).

Zdaj al imaš defekten telefon (kar je seveda vedno možno), ali nerealna pričakovanja, ali pač po naravi bemtiš, zaradi tega ker bemtiš in te ne zanimajo
rešitve.

Jamranje, da je to za k in da mi pač vsi zdaj nekaj flancamo o tem, kako je dober telefon, dejansko pa tebi ni - tudi ne bo rešilo problema in ne prispevalo k temi (kot si se zgoraj lepo izrazil).

Tukaj smo, zato da si med sabo pomagamo in da pomagamo uporabnikom, ki se morda prvič srečujejo s temi telefoni in težavami. Ampak s tem attitudom, boš težko dobil kakšno pomoč (vprašanje če jo sploh hočeš)
Če si razočaran, si kupi drug telefon, ker ta očitno ne izpolnjuje tvojih pričakovanj in nehaj nekonstruktivno jamrat in bemtit.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

veqlargh je izjavil:

Ker želim obržati možnost posodobitev.

roberto1: ohladi se malo. Eni ste reas taki, da Bog ne daj, da kdo kaj reče čez "vaš" gizmo, Ker nekako morate upravičiti svoj nakup (ali kaj vas žene, ne vem).

Tvoje rešitve so nesprejemljive: bolj, kot jaz govorim, da hočem (OTA) posodobitve, bolj mi tu želiš vsiliti neuradne ROMe. Zakaj že?

Telefon ni defekten (na kar sem sicer najprej pomislil), ker v browserju in viberju normalno rotira.

Glede tega, da vsem dela: hitro googlanje navrže ogromno rezultatov te težave. toliko o "vsem vse dela" ;)

Zgodovina sprememb…

To je blo zdaj smešno...Gizzmo za 250EUR pa res moraš branit:))
Spet enako - vztrajaš pri svojem, potem pa bemtiš.

Ne vem kaj ti naj rečem. Ponujamo ti rešitve (ki so ti nesprejemljive), pol pa jamranje.
Nobeden očitno nima te težave tukaj. Ti pa se kar zaletavaj skozi zid z OTA-ji (ki so full pomembni zakaj - da pokažeš da imaš zadnjo verzijo?)

Sicer pa kot sem rekel, lahko si uradno downgradaš rom z MIflash (ne bi bilo prvič da bi kdo kaj na tem svetu downgradal). In ne bi bilo prvič, da bi kak OS bil buggy - kar pomeni da lahko čakaš, da to popravijo, ali pa poiščeš drugo rešitev. Ne dvomim, da imaš težave, ampak tukaj jih noben očitno nima. Kaj naj potem - sočustvujemo s tabo - če za "rešitve" nočeš slišat?

Jaz imam vsak teden opcijo update-a - če ga hočem, ampak ga ne potrebujem, ker vse dela.
Ti pa se odloči, kaj hočeš.
Ti telefoni so tako popularni zaradi custom podpore. Vsem tukaj je to popolnoma jasno. In včasih je treba poizkusit kak "workaround".

FireSnake je izjavil:

veqlargh je izjavil:

Ker želim obržati možnost posodobitev.

roberto1: ohladi se malo. Eni ste reas taki, da Bog ne daj, da kdo kaj reče čez "vaš" gizmo, Ker nekako morate upravičiti svoj nakup (ali kaj vas žene, ne vem).

Tvoje rešitve so nesprejemljive: bolj, kot jaz govorim, da hočem (OTA) posodobitve, bolj mi tu želiš vsiliti neuradne ROMe. Zakaj že?

Telefon ni defekten (na kar sem sicer najprej pomislil), ker v browserju in viberju normalno rotira.

Glede tega, da vsem dela: hitro googlanje navrže ogromno rezultatov te težave. toliko o "vsem vse dela" ;)
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Zakaj ta kitajska jajca tako branite mi je neznanka (sem samo ugibal).

Aha, downgrade je rešitev? Zakaj potem sploh objavljajo nove verzije?
In tudi tvoje "rešitve" so bolj brcanje v temo, kot kaj bolj resnega, ker nimam garancije, da bi zadeva potem delovala.

Še enkrat: par manjdeljcev na forumu še zdaleč ni "vsi". Ker lahko na netu najdeš kar nekaj vprašanj na to temo.

In še enkrat: ni slab telefon. A tako holy grail, kot ga eni tu hočejo (hočete) prikazati, ni.
Če bi mi pa presedal, bi ga pa že zdavnaj zamenjal - je vzdržno. in zna biti, da se bo, s posodobitvami, to tudi uredilo.

Edit: 27. september:
http://fudzilla.com/news/mobile/41644-x...

Zgodovina sprememb…

Se pravi, če ti kot "avtoriteta" za kitajske telefone rečeš, da nekaj ni vredu, potem moramo mi skočit ali kako? Are you kidding me?

Nihče nič ne brani, povemo ti, da nam zadeve delujejo. Huje bi bilo, če res ne bi delovalo in bi kdo to trdil (to imaš potem Apple fane - z it's not a bug it's a feature argumentom:))))))

Če si šel v nakup s tem attitudom, zakaj potem sploh? Očitno si pričakoval Galaxy s7 za 300€, zdaj pa v jok in na drevo, ko pričakovanja niso izpolnjena.
Sam si si kriv, če se nisi pozanimal (posebej če je internet poln teh težav, potem si res svetovni prvak:)))))

Omenjaš garancijo? Kakšna garancija?. Nihče ti nič ne garantira. Ampak zato pa se to poizkusi a ne? Imaš garancijo na tvoj telefon? There u go!

Ne bom spustil na tvoj primitivni nivo z "mandeljci", ampak smešno je kako, ko nimaš argumentov - posegaš po "žalitvah".
Sicer pa jaz zmeraj pravim - zmeraj se pojavi eden, ki hoče da se z njim sočustvuje in da ga razumemo - sam pa ne bi za rešitev nič naredil.

FireSnake je izjavil:

In tudi tvoje "rešitve" so bolj brcanje v temo, kot kaj bolj resnega, ker nimam garancije, da bi zadeva potem delovala.

Še enkrat: par manjdeljcev na forumu še zdaleč ni "vsi". Ker lahko na netu najdeš kar nekaj vprašanj na to temo.

In še enkrat: ni slab telefon. A tako holy grail, kot ga eni tu hočejo (hočete) prikazati, ni.
Če bi mi pa presedal, bi ga pa že zdavnaj zamenjal - je vzdržno. in zna biti, da se bo, s posodobitvami, to tudi uredilo.

Someday never comes!

veqlargh ::

FireSnake: saj se EU rom tud OTA posodablja, a se ne? Po spominu od lastništva mi4c se je, nisem pa več 100%.

next3steps ::

FireSnake je izjavil:

ker nimam garancije, da bi zadeva potem delovala.

Za garancijo mene osebno boli patak pri telefonih. Sem jo imel pri v Sloveniji kupjenih mobilnikih, pa je bila ta garancija samo za okras. Pregrevanje? Sorči, ne bo šlo pod garancijo (HTC). Počilo steklo samo od sebe? Sorči, ne bo šlo pod garancijo(Sony). Official OTA brickal napravo? Sorči, ne šlo pod garancijo (Huawei). Telefon se je prenehal polniti? Sorči, ne bo šlo pod garancijo (Apple).
Ni ta težava z garancijo povezana z proizvajalci/znamkami, ampak z našimi serviserji.

roberto1 je izjavil:

Se pravi, če ti kot "avtoriteta" za kitajske telefone rečeš, da nekaj ni vredu, potem moramo mi skočit ali kako? Are you kidding me?

Nihče nič ne brani, povemo ti, da nam zadeve delujejo. Huje bi bilo, če res ne bi delovalo in bi kdo to trdil (to imaš potem Apple fane - z it's not a bug it's a feature argumentom:))))))

Če si šel v nakup s tem attitudom, zakaj potem sploh? Očitno si pričakoval Galaxy s7 za 300€, zdaj pa v jok in na drevo, ko pričakovanja niso izpolnjena.
Sam si si kriv, če se nisi pozanimal (posebej če je internet poln teh težav, potem si res svetovni prvak:)))))

Omenjaš garancijo? Kakšna garancija?. Nihče ti nič ne garantira. Ampak zato pa se to poizkusi a ne? Imaš garancijo na tvoj telefon? There u go!

Ne bom spustil na tvoj primitivni nivo z "mandeljci", ampak smešno je kako, ko nimaš argumentov - posegaš po "žalitvah".
Sicer pa jaz zmeraj pravim - zmeraj se pojavi eden, ki hoče da se z njim sočustvuje in da ga razumemo - sam pa ne bi za rešitev nič naredil.

FireSnake je izjavil:

Počasi potegni glavo iz riti in razumi, kaj sem sploh napisal.
Nadalje: kaka avtoritete? Sem kje kaj takega omenil? Kvečjemu ti se napihuješ kot, da je vse tvoje. Navržeš "rešitev" (ker sploh nisi sposoben razumeti, kaj sem napisal in je treba 3x ponoviti) in si, seveda, najbolj pameten. In, zaenkrat, še nikomur ne vidimo v glavo, zato ne moreš vedeti, kaj sem jaz od telefona pričakoval. Nad nekaterimi stvarmi sem bil celo pozitivno presenečen.
In zato: malo zadihaj, preden se spraviš usajat.

veqlargh je izjavil:

FireSnake: saj se EU rom tud OTA posodablja, a se ne? Po spominu od lastništva mi4c se je, nisem pa več 100%.

Jaz imam international ROM, zato ti težko rečem, bi moral preveriti.

next3steps je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Za garancijo mene osebno boli patak pri telefonih. Sem jo imel pri v Sloveniji kupjenih mobilnikih, pa je bila ta garancija samo za okras. Pregrevanje? Sorči, ne bo šlo pod garancijo (HTC). Počilo steklo samo od sebe? Sorči, ne bo šlo pod garancijo(Sony). Official OTA brickal napravo? Sorči, ne šlo pod garancijo (Huawei). Telefon se je prenehal polniti? Sorči, ne bo šlo pod garancijo (Apple).
Ni ta težava z garancijo povezana z proizvajalci/znamkami, ampak z našimi serviserji.

Jaz nisem govoril o tej vrsti garancije :D jaz sem to mislil kot prispodobo, da bi/bo delovalo :)

opala....vrhunsko. Nespoštljiv in žaljiv si od vsega začetka, pa kr še ne nehaš.
Še 100-ič - tu smo zato da si pomagamo z nasveti. Ti očitno ne potrebuješ nasveta. Pa prosim nehaj se šopirit, ker ti ni tukaj nihče kriv, če ne deluje.
Bo zdaj dovolj jasno?

FireSnake je izjavil:

roberto1 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Počasi potegni glavo iz riti in razumi, kaj sem sploh napisal.
Nadalje: kaka avtoritete? Sem kje kaj takega omenil? Kvečjemu ti se napihuješ kot, da je vse tvoje. Navržeš "rešitev" (ker sploh nisi sposoben razumeti, kaj sem napisal in je treba 3x ponoviti) in si, seveda, najbolj pameten. In, zaenkrat, še nikomur ne vidimo v glavo, zato ne moreš vedeti, kaj sem jaz od telefona pričakoval. Nad nekaterimi stvarmi sem bil celo pozitivno presenečen.
In zato: malo zadihaj, preden se spraviš usajat.

veqlargh je izjavil:

Jaz imam international ROM, zato ti težko rečem, bi moral preveriti.

next3steps je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Jaz nisem govoril o tej vrsti garancije :D jaz sem to mislil kot prispodobo, da bi/bo delovalo :)
Someday never comes!

Ales ::

@FireSnake, če še nisi ugotovil, folku gre na živce, da 23x ponoviš frazo "kitajska jajca" in potem nadaljuješ v enakem podcenjujočem stilu.

Če bi radi trolali temo še naprej, potem nadaljujte, sicer pa se enostavno nehajte pogovarjat v tej smeri. Vsi. Večine tukaj namreč ta nivo razprave ne zanima preveč, IMHO... ;)
««
8 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4376 377 378 379 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189353428068 (10740) WizzardOfOZ
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023148 (4117) kanarin
»

Flashanje Xiaomi naprav (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

496104768 (21184) _ssd_sata
»

Xiaomi mi6 (strani: 1 2 3 4 )

19829262 (11971) ufka
»

MIUI v slovenskem jeziku (strani: 1 2 3 4 5 )

20337013 (20065) BOCo.

Več podobnih tem