» »

Začetni voznik

Začetni voznik

«
1
2

Lucifix ::

Koliga sta mi rekla da si od sedaj naprej začetni voznik cela 3 leta! Se pravi, da jst k sm izpit naredu pred letom in pol, bom mogu še enkrat tok čakat, da bom lahko končno popil enga smajlija?!;((

Dusko ::

Ja o tem se je zadnje čase govorilo ,da bojo zavarovalnice tistim z manj kot 3 letnim stažem vozniškega izpita zaračunali 20% več zavarovalne premije.
Kak pa bo če se bo meja dvignila tudi pri policiji in alkohola pa verjetno tudi.Lahko pa se motim.
Sicer pa zavarovalnica pač hoče služit in vsako leto poveča premijo za 10% tak da na koncu vsako leto plačaš 5% več kot prejšnje leto ker če dobiš 5% minusa pa plus 10% je na koncu plus 5%.

Ziga Dolhar ::

Afaik si "voznik začetnik" 2 leti -- to s tremi leti je pa zavarovalniška stran in kot jaz vem nima veze s tvojim pivskim udejstvovanjem in policijsko evidenco.

Vsaj upam tako, ker bi se letos poleti rad vrnil k alkoholu ;).
https://dolhar.si/

SisQ ::

Tako je. Pri policijskih postopkih je še vedno dve leti, in zaenkrat še ni govora da bi se to karkoli spremenilo.
No, za zavarovalnice pa ne vem.


BigWhale ::

Zacetni voznik bi moral biti celo zivljenje...

Sicer pa, pobijte se tisti, ki se vam to ne zdi prav (seveda v drevesa, da ne bo slucajno kdo v kak drug avto priletel) ;>

Tody ::

Ja tisti ki se zavedno usede za volan pijan (govorim o več kot enem pivu) je itak ****** pa če ma fišn izpit al pa maljon let8-)

kuglvinkl ::

Se pravi, da jst k sm izpit naredu pred letom in pol, bom mogu še enkrat tok čakat, da bom lahko končno popil enga smajlija?!

8-O

;((

8-O 8-O


Ja, ni boljšega, kot če se počen usedeš za volan. Rulezz, ta kreten, ki si je zmislil to, da moraš bit vsaj približno trezen za volanom pa navaden kreten! suxx


Dej, zresni se, veliko!
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Lucifix ::

kuglvinkl: ja ti se kr smej... mene pa že kolegi zajeb#"!* :D

sem pa tut jst proti, da pijani vozniki sedejo za volan.

kuglvinkl ::

mene pa že kolegi zajeb#"!* :D

Hmm, Ok, načeloma zgleda, da razumeš, da je v eni tretjini primerov nesreč s smrtnim izidom bil povzročitelj pod vplivom alkohola.

Ampak to ni važno. bolj te jebe, ker si ti kolegi smejejo. Dej preklet, znebi se te blesave interpersonalne matrice (po domače: kaj drugi mislijo) in začni upoštevat svojo glavo, zaboga.
Your focus determines your reallity

Binji ::

Hm..to je cistu odvisno..jst lahko se po 5 bandidosih popolnoma normalno vozim. In s tem ne mislim, da ne grem s ceste ampak to, da se mi niti v najmanjsi malenkosti ne pozna, da bi kaj spil.
Lahko pa nekdo ki ma izpit ze 30 let spije eno pivo in gre s ceste.

Aja..nej se omenim da tega redno NE prakticiram. Do sedaj se je to zgodilo 2x pa se to sem bil popolnoma preprican da lahko pripeljem domov. Ce nism 100% preprican dam raje komu drugemu za vozit.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

kuglvinkl ::

st lahko se po 5 bandidosih popolnoma normalno vozim.

te pijače ne poznam, ampak, to je nekako v rangu malega piva? Ne Binji, to kar praviš ne drži, niti v sanjah.

Sej vem, da se pizidm brezveze, doseči ne morem nič. Ampak, dejte si dopovedat, da vožnja pod vplivom alkohola ni kavalirski delikt.
Your focus determines your reallity

Lucifix ::

kuglvinkl: mogoče sem malce nenatančno napisu, toda lahko ti zagotovim da po enmu smajliju ne čutim pijanosti. Nisem pa tut najstnik. Ki je šele videl svet alkohola. Še enkrat naj povem, da ne mislim zdj vedno pit smajlija recimo, toda kdaj pa kdaj ko greš v petek zvečer z avtom, pa se odločiš da ne boš preveliko pogledal v kozarec, ampak si boš pač privoščil samo eno majhno pijačko... pivo že paše v teh vročih dneh.

Lucifix ::

jst tut ne rečem da po emnu piru nisi čist takšen kot si brez njega, toda vozit se tudi da z enmu. Več pa rajši ne... pa tut škoda izpita, za katerega plačaš cca 150.000 sit

ps: pa drugič malo lepše izraze uporabljaj, kar so tut otroci berejo te poste...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucifix ()

kopernik ::

alkohol in volan ne sodita skupaj.
Resda nekateri bolje držijo alkohol, ampak s tem se ni za igrati.
Te stvari so resne.

kuglvinkl ::

pa tut škoda izpita, za katerega plačaš cca 150.000 sit

Napačno. :'(
Your focus determines your reallity

IceIceBaby ::

Kot so že povedal. Voznik začetnik si še vedno 2 leti. Če maš pa izpit manj kot 3 leta te zavarovalnica uvrsti v t.i. rizično skupino. Za to skupino bo zavarovanje 20% višje, plačilo pa nebo obvezno. Ampak, če sodiš v to skupino in nardiš nesrečo boš moral plačat iz svojga žepa.
Pozor, to velja za vse avtomobile ki jih vozi oseba ki spada v to rizično skupino. Torej če vozite od staršev avto dobo morali starši plačat 20% več zavarovanja.

Btw...ne bit butl. Dont drink and drive. Sej ne zarad sebe, ampak pomisl mal kaj lahko drugim nardiš.

Lucifix ::

Do zdj nisem niti enkrat spil kaplice alkoholne pijače. In tega se bom tudi držal dokler zakon tako pripoveduje. Pa tudi če bi zakon dovoljeval več kot 0.5 promil v krvi, ne bi tega šel delat, kajti vem da je življenje preveč dragoceno, da bi ga zabil na tako butast način.

jRk0 ::

hm, a mislite da najstniki ne zmoremo pit nic?:)) lol

bi si upal trditi da danasnji povprecni najstnik prenese vec alkohola kot marsikateri starejsi dedec...

pa tudi da po 5ih bandidosih ne cutis niti malo "pijanosti" mi ne kvasite...
You fuck up once, you loose two teeth.

Binji ::

kuglvinkl: drzi. Sam kot sm povedou sem sou riskirat samo zato ker sem vedel da lahko vozim. Ce bi se pocutu nesposobnega ne bi.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Lucifix ::

haha poznam jst najstnike ja, ki ga tut več od mene popijejo... ampak po eni strani pa to pitje sploh ni pohvalno...

sam je res po eni strani, a ne bi se bilo bolje pohvalit recimo: ej stari, jst pa prelaufam 10 km v xx minutah? :=)

IceIceBaby ::

Binji, večina pijanih voznikov misli da je zmožna vozit. Nekateri so celo prepričani da so boljši vozniki ko spijejo par pirov. In potem korajžni ratajo pa ga terajo...pa BUM.

Btw...A kdo ve kolk bi napihal če bi prej pojedel eno vrečko tistih rum kokos kroglic al pa kej podobnega.

Binji ::

Ja sori..jst sam povem kaku je blu. Sm biu pa tudi ze v situaciji ko sm biu pjan in sem dal sam kljuce drugmu ker sem vedu da ne morm vozt tko da ne mi s tem.

Govorim pa tle za razdaljo od sole do doma (4km) - zvecer ne bi vozu po parih pivih niti v sanjah.

Hmm...ce bi te ustavu tkoj potem bi ti verjetno pokazalu tam 0.1 do 0.2, sam tam do 0.2 ponavadi spregledajo (izkusnje frenda)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

Darko ::

Pri tem je potrebno upoštevati telesno težo, količino in vrsto zavžite hrane in izkušnje. Verjamem, da lahko nekdo po petih pivih brez problemom pripelje domov, da pa ne čuti piva, pa se mu samo zdi.

Kar se tiče nesreč in alkoholizma pa tole: Pijani vozniki, ki povzročijo nesrečo imajo večinoma preko 1 promil alkohola torej eno pivo dejansko ne vpliva na sposobnosti. Tudi meni ni jasno kaj so želeli doseči z dveletno prepovedjo pitja, mi pa ugaja, da mi sinovi vsaj pridejo trezni domov, če jim posodim avto.

Kar se tiče zavarovanja: Z avtomobilskim zavarovanjem imajo zavarovalnice izgubo, dvigajo se cene avtomobilov in popravil, edno več je zahtevkov iz obveznega zavarovanja in ker so mladi do treh let pač rizična skupina so jim dvignili zavarovalnino (sicer bi jo vsem za manjši procent).

LP Darko

Mercier ::

jRk0

bi si upal trditi da danasnji povprecni najstnik prenese vec alkohola kot marsikateri starejsi dedec...
Tolko, ko so oldtimerji včasih požrli...se danes več ne da. Zgleda je vplivalo na "proizvodnjo" novejših modelov. :)

Cokolesnik ::

Mogoče malce izven konteksta, a vendar, če smo že pri mladih voznikih... Ne glede na uživanje alkohola.

Vaja dela mojstra. Na cesti nastopi nemalo "unikatnih" situacij, v katerih se (povečini) najbolje znajdejo tisti, ki so kaj podobnega že doživeli ali bili soočeni s čim podobnim.

Nihče me tudi ne bo prepričal, da je reakcija na cesti ista ali po besedah koga še boljša pri uživanju alkohola (ali npr. travice) kot pri treznem vozniku. Mogoče v določenem trenutku, a na kasnejše počutje marsikdo pozablja.

Najpogostješi vzrok za prometne nesreče so na prvem mestu neprimerna hitrost, kmalu za njo je alkohol. Ravno zadnjič me je kar presunilo, ko berem, kako vinjena žurerka ob 5. zjutraj ustavi 2 štoparjem, kmalu pride do zdrsa avtomobila s ceste, pri čemer oba štoparja umreta. Voznica je imela več sreče, saj ni težje poškodovana.

In naj spomnim še na to, da pogrešam strpnost voznikov. Prav nesmiselno se mi npr. zdi, kako nekdo "benti" ali "nerga", če vozilo pred njim vozi z 80 km/h namesto dovoljenih 90. Ali pa enak problem denimo z 45 km/h v naselju. Seveda pa se strinjam, da je varneje voziti na avtocesti(!) z 140 km/h in ne 130, če je tok celotnega prometa (neke kolone) stacioniran na tej hitrosti.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

jRk0 ::

Najpogostješi vzrok za prometne nesreče so na prvem mestu neprimerna hitrost, kmalu za njo je alkohol.

Pol pa to skupaj zdruzis in dobis instant nesreco...


tisto s telesno tezo in pijaco pa se meni zdi bolj tako tako. sam mam zlo malo kil, okoli 58 menda, pa ce pijem, lahko komot spijem se precej vec kot masrsikateri precej tezji. s tem da je ob enaki kolicini oni bolj pijan in se vede ze vidno pijano...

bolj na to vpliva default prenasanje alkohola, vaja (dela mojstra) in hrana itak...

sploh pa ljudje, pijani se ne vozit z enoslednimi vozili! been there, done that, sicer vedno prisel domov, ampak...
You fuck up once, you loose two teeth.

krneki0001 ::

Lucifix: Evo da se ti jst pohvalm. Pr svojih 29-ih pretečem 5km po zelo razgibanem terenu v 23 minutah. Spijem pa točno 0 alkohola v enem letu. Sem ga včasih preveč pa mi zdej ni treba.

LP
Nebivedu

IceIceBaby ::

Če mene vprašaš je najpogostejši vzrok nesreč neznanje voznikov. Seveda posledično prevelika hitrost in neumnosti. Pri nas lahko nardiš izpit za avto tudi če nimaš pojma o vožnji. Za tiste tepce v komisiji je važno da prekomerno uporabljaš smernike (tko da zmedeš čim več ljudi) in da v ogledalo pogledaš vsake 3 sekunde.
Če hočemo da se zmanjša število nesreč bi blo treba že pri izpitu ljudi naučit vozit in poleg preizkusa na cesti opraviti tudi preizkus spretnosti v kritičnih situacijah. Hitro zaviranje na mokrem itd. Poleg tega bi moralo bit po 1 letu še enkrat preverjanje znanja in še obsežnejši tečaj in test varne vožnje kot je zdej na voljo pri različnih privat podjetjih.
Uglavnem, folk večinoma ne zna vozit. Jaz vem da nisem najboljši voznik pa to, ampak se vsaj trudim, grem na parkirplac pa z ročno obračam itd. Pa sem dobil že tolk občutka da me v kritični situaciji ne zagrabi panika in tisti krogi po BTCju so mi že parkrat rešili kar lepo vsoto $$$ če ne celo življenja.

Druga stvar je pa kultura vožnje. Ta je tut na psu. Po ljubljani vozit je nekaj nenormalnega. Če na semaforju ne zapelješ čez rdečo se najde kdo ki ti ploza od zadaj itd.

Uglavnem, premal policajev je na cesti :) Jaz se zdej že skor 1 leto vsak dan vozim cca 130km do faxa in nazaj pa me niso niti enkrat ustavli policaji. Radarje majo zlo redko postavljene, kadar pa so so pa na istih koncih tko da tam pač upočasniš in je zadeva rešena.

Tody ::

Hehe binji a lahko voziš avto ali ne se ne pokaže samo po tem ali vijugaš p cesti ali ne če ti bo en mulc skoču na cesto in so stvojo odzivno časi za 300 % slabši boš lahko samo še v rikverc dal pa ga še enkrat povozil da slučajno ne bo povedal registrske

@kst hehe ko boš enkrat za brezveze plačal boš hitro spremnil mnenje :D Drugač se prometniki bolj duvajo kok so oh in sploh kot kej druzga saj po mojih izkušnjah

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

DavidJ ::

Jst sem zato, da se pod vplivom alkohola sploh ne bi smelo vozit. Enako bi uvedu še za cigarete, če še telefonirat ne smeš v avtu. Kolk ljudi se je že zaletel, ko so otresal čike ali jih prižigal...

Torej, največja bedarija tega zaoka je, da je zavarovanje za mlade voznike dražje. Naj bodo kazni večje, ne pa zavarovanje. Kolk mladih ljudi si lahko privošči avto in še dodatno zavarovanje?! Zakaj na takšen način kaznujejo tiste, ki še niso storili prekrška? Bedarija tale zakon. :|
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Keyser Soze ::

Ne vem če se je ravno za hvalit s tem koliko lahko spiješ.

Ampak po 5-tih bandidosih v avto??? Da se meni tak zaleti v avto mu še tiste tri preostale zobe zbijem.

Ta novela zakona je čisto OK.

Voznikom "začetnikom"(3 leta pri zavarovalnici) ni potrebno plačati tega zneska, a bodo v primeru nesreče plačali "ko žuti". Kar je popolnoma pravilno.

Imel boš možnost "gamblanja". Če veš da voziš tako previdno oz. dobro, da ne moreš povzročiti nesreče ne boš plačal tega zneska, če nisi prepričan boš plačal.Ali pa tudi ne.

Za pravne osebe bo pa obvezno plačilo tega dodatka. Kar je edino pravilno. Ker tej "službeni avtomobili" vozijo "ko breje ovce".:D

freserovski ::

hja, to mi nikol ni blo jasno, zakaj mora človek če je z avtom sploh kaj pit? No, kak pir že, ampak kar je pa več..., kaj te vem, zgleda, da mislijo, da jim bo kaj zrasto :D , kaj vem :\
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Dr_M ::

tocno zato jest nism 3 leta nazaj naredu izpita do konca...da sm ga lahko v miru pil:D :D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

Dr_M ajoj kolk mi gredo take izjave na živce zakaj si ga pol sploh šel delat ??? A boš počakal da boš ene 60-70 k zarad zdravstevnih razlogo ne boš već smel pit alkota izpit ?;((

||_^_|| ::

Kaj vam je taxi tolk drag al kaj?

Dr_M ::

Tody:
ja in kaj tebe bk za to??? a ni to moja stvar? tut mal mi ni zal da sm se tko odlocu, celo vesel sm, da sm lahko uzivu v zivljenju. ni mi blo treba pazit kok bom spil, pa drugih pijancov vozit okol itd...

||_^_||: taxi JE drag.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Tody ::

ja bogi mi nikol več ne spijemo mal več alkohola in mamo vsi take slabe prijatle (ki enko mislijo kot ti) in se ne mormo zmenit da enkrat en pelje in drugič drug. CELO moje živlenje je uničeno samo zaradi izpita za avto (kaj bi bilo šele če bi ga imel za tovornjak). ARGH!!!!

Aja zakaj me boli kurac? Ker je to le tvoj izgovor za lenobo in nesposobnost!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Featur ::

Kaj pa cestno prometni predpisi, obstajajo mogoče tudi kje online. Jaz jih sicer nisem našel.

||_^_|| ::

Dr_M: je dražji taxi ali morebitna kazen (al pa še kej hujšga)?

Dr_M ::

---dejmo tale ton malce spremenit no, by predator---. tody a ni ocitno da nismo usi tok razvajeni in nam starci ne dajejo kesa za izpit in nam ne kupujejo avtov, kot nekaterim?nimajo usi moji frendi avtov, tko da smo se uglavenm mogl kr z busom furat okol. do you understand you spoiled brat?!


||_^_||: no jest drugac zvim dost bliz centra, tko da sm su raj pes dam, pa se streznu m se...ok res pa je da ze neki casa ne pijem ker me je ze mal minil:)) :))
zato pa grem zdej delat izpit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

Tody ::

Pa kaj se pol sekiraš če se itak z busi voziš naokol:D :D

Thrivial ::

V ZDA je, kolikor vem, splosno pravilo, da je placilo zavarovanja avtomobila osebna odlocitev. Ce so ze uvedli 20% visje premije za zacetnike(kamor spadam tudi jaz), bi morale biti obvezne, ne pa na prostovoljni ravni.

Kaksno tezo sploh ima zahteva po placilu iz tega konteksta? Jaz sem na primer, nekaj let nazaj z mopedom 'povzrocil' prometno nesreco in ker ni bil zavarovan, bi lahko trapasti voznici avtomobila rekel samo - vidimo se na sodiscu, ce hocete. Jaz ji namrec nisem bil neposredno dolzan placati nicesar, tako da je njej ostala samo se civilna tozba. Je v primeru nedodatno zavarovanih mladih voznikov isto?

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

||_^_|| ::

Thrivial: ne, v tem primeru je pa to tko da zavarovalnica krije škodo pol pa tebe terja.

nodes ::

Jamranje določenih institucij v državi in potem spreminjanje raznoraznih predpisov, ko je izvirni greh v zakonu, ki praktično vsem omogoča vozniški izpit. 2/3 ženskam in 1/2 moškim bi bilo potrebno trajno vzeti vozniško dovoljenje, potem bi bil mir.
Nobeni drugi ukrepi ne bodo bistveno pripomogli, da na slovenskih cestah ne bo vsako leto na stotine mrtvih, na stotine pohabljenih, na tisoče ranjenih…

Ko zvoziš prvi ovinek s škripajočimi gumami še nisi podoben Shumaherju in to ni nič v primerjavi z kompleksnostjo cestnega prometa. Za cestni promet enostavno potrebuješ filing, ki ga izoblikuješ z milijon prevoženimi kilometri, zdravo pametjo in trezno glavo.
Vse ostalo je smrtno nevarna iluzija.

Thrivial ::

No, vsaj to... :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

DSmidgy ::

Sej ste slišal kako je po novem. Pomoje ti vozniko da jo za 70 let (nisem siguren če je podatek pravilen) in šele potem maš strokoven pregled. Jest sem izpit delal leta 1998 imam ga pa do mislim da 2059. Pomoje bi moral biti vsake 10 let strokovni pregled do 50. leta starosti potem pa še pogosteje. Saj nebi blo takih starcev ki direkt pred tovornak zapelejo in jih ta zmečka. Al pa kkšni k dioptrijo dobijo in nočjo po očala it. Bi pa lahko takim, ki jih v drugo izpit vzamejo prepovedal da ga ponovno opravljajo pred potekom 5ih let - samo kaj k se potem brez izpita voz. Taka je pač naša ljuba zakonodaja - ti nč ne morjo - mal kazni plačaš pa se še naprej brez izpita vozš.

||_^_|| ::

DSmidgy poglej si ta kretenizem: jst mam čist mal dioptrije (-0,50;-0,75) in morm nost očala. OK. Ampak zato morm jst na vsaka 4 leta it na zdravniški pregled (celoten!) in podaljšat vozniško. (od oka cca. 15K stroškov).
Moj frend k ma pa oči vredu mu pa velja do 80. leta starosti. In kdo garantira da bo z njegovimi očmi vse ql?

Vins ::

jst sm mel dioptrije -3, pa sm dubu vozniski za 80 let. Zgleda sm mel sreco, ker je vecina frendov z dioptrijo fasala ||_^_|| varjanto. Razn tistih, ki so sli k okulistu z lecami v oceh in tega niso povedal :)

sicer se pa najbolj z nodesom strinjam, da bi velik velik folka mogl ostat brez izpita, ker enostavno ne znajo vozit in ce je to mama pri 40ih, se tudi nikoli ne bo naucila. Problem je le, ker je to prakticno neizvedljivo :)

BI pa vsekakor zaprl crnuski (oz. tomacevski, ce hocete) rondo za vsa osebna vozila, ki nimajo Lj na tablici. Pa brez zamere fellow slovenci iz drugih mest, ampak to kar se na temu rondoju vcasih dogaja, je neverjetno. Ceprav se mi zdi, da je zadnja leta/leto manj cudnih scen, se prav da se folk le navaja.
Se n nesrec, pa bo rondo varen :)

BigWhale ::

> BI pa vsekakor zaprl crnuski (oz. tomacevski, ce hocete) rondo
> za vsa osebna vozila, ki nimajo Lj na tablici.

Kaj vse se dogaja na cestah (ne samo v rondoju) je idiotizem... Sploh ko se takole vozis lj-mb vsak dan, se navadis drzat 100m varnostne razdalje... Ko se na relaciji trojane-lukovica tovornjakarji prehitevajo v skarje, te mine potrpljenje in bi sestrelil vse pred/za sabo... V pateticnih 15km razdalje ne more potrpet in vozit 75 ampak mora prehitet in vozit potem 82 ;>

Drugace pa, kar se dioptrije in izpita tice, je pa predpostavka, da tisti, ki ima dioptrijo dobi izpit samo za N let (jaz sem ga dobil za 5 let iirc) ker pac slabo vidi navadna traparija.

Dejansko tisti, ki ima ocala ve kdaj se mu vid poslabsa in gre na pregled, ker pac ne vidi vec dobro... Tisti ki pa ocal nima, pa ima ze v sebi eno hm bremzo, ki mu tako ali tako skoz govori, da cist dobro vidi... :)

Brane2 ::


V pateticnih 15km razdalje ne more potrpet in vozit 75 ampak mora prehitet in vozit potem 82 ;>


Kar je najbolj zanimivo, potem vozi tistih 82 na uro še kakih 200 m, ko pride do naslednjega vozila. Tipično ob solidnem tveganju mu ratajo še tri do štiri taka prehitevanja do avtoceste, kar pomeni tipično minuto, mogoče celo manj prihranka na času.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429180 (6046) Kvinta
»

Avto in izpit za avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7212253 (10789) SplitCookie
»

Problem prodaje alkohola. Kako ga omejiti. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1108418 (6373) T0RN4D0
»

Pet let zapora za nesrečo, ki je zahtevala dvoje mladih življenj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16211504 (7884) Pyr0Beast
»

Alkohol + nesreča + kazen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13911863 (7753) Tilen

Več podobnih tem