Forum » Loža » Ali lahko prepovem lovcem hojo po mojem posestvu?
Ali lahko prepovem lovcem hojo po mojem posestvu?
Ribicija ::
A morda kdo ve oz. je kaj podobnega že naredil? Enostasvno bi rad prepovedal lovcem hojo in vstop na našo zemljo.
Razlog: včeraj je en kreten od lovca streljal na ptiče in so šibre padale na tla cca. 5 metrov pred našo hišo.
Razlog: včeraj je en kreten od lovca streljal na ptiče in so šibre padale na tla cca. 5 metrov pred našo hišo.
Thomas ::
Kolikor jest vem, ne.
Bi bilo prav, da bi lahko - ampak Slovenija je (tudi) glede tega smotana država in posest in pravica do lova nista povezani, tako da bi imel lastnik pravico do lova. Ne pa eni jagri tam.
Žal.
Bi bilo prav, da bi lahko - ampak Slovenija je (tudi) glede tega smotana država in posest in pravica do lova nista povezani, tako da bi imel lastnik pravico do lova. Ne pa eni jagri tam.
Žal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
bobby ::
ja pa lahko. ker si ti lastnik gozda in ga tud ti urejaš. moja babi je mela zlo podoben primer pa en kp pritožb nekam pošiljala pa ne vem kaj še vse in na konc dosegla da so nehal po njeni hosti čarat. razen vsake toliko se je najdu kakšen padalc k je zalutou. drgaj je pa od takrat dalje več al manj mir.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
spader ::
moj tastar je jagar tako da ti povem da najprej sploh ne bi smel v blizini naselja strelat
saj ce je srot priletu v blizino hise je ze v blizini naselja
lahko pa mu reces da ne sme hodit po vasi zemlji saj ni v drzavni sluzbi in tako nima nic na vasi zemli iskat
sam kako bos pa nadzoroval to sploh
saj ce je srot priletu v blizino hise je ze v blizini naselja
lahko pa mu reces da ne sme hodit po vasi zemlji saj ni v drzavni sluzbi in tako nima nic na vasi zemli iskat
sam kako bos pa nadzoroval to sploh
ToniT ::
Gozdovi so javno dobro in lahko hodiš in nabiraš gobe po njem ne glede na lastništvo.
Glede hiš in vrtov pa je druga pesem....
Glede hiš in vrtov pa je druga pesem....
Ma za gozd mi je vseeno. Zaradi mene naj se igra tam partizane in nemce. Hočem jim prepovedati hojo po sadovanjaku in ostalem delu, ki je vseeno velik cca 1ha in ni ravno vrt okoli hiše.
Moram malo še povprašati na lovsko zvezo SLO, pa bomo videli kako je s tem.
Moram malo še povprašati na lovsko zvezo SLO, pa bomo videli kako je s tem.
Highlag ::
Po privat zemljišču, ki ni gozd se nima kaj sprehajat. Sicer bi ti pomagala kaka bodiča žica ali pa vsaj kak napis.
BigWhale ::
> Al pa kak hud pes
Ne, ne bo pomagalo, ker lovec ima pusko, pes pa ne... Veliko psov so lovci ze pokoncali... Ravno zato ker imajo puske.
Ne, ne bo pomagalo, ker lovec ima pusko, pes pa ne... Veliko psov so lovci ze pokoncali... Ravno zato ker imajo puske.
mile ::
Na mojo srečo ne, ker ni zgledal ravno prijazen.
aja, pa nisem trave sadil , samo rekreiral sem se
aja, pa nisem trave sadil , samo rekreiral sem se
Sunna ::
wow sej sm vedu da grdo ravnajo ampak tok ... se en razlog da probam bit vegetarjanc.
drugac pa.. ja ograjo postav ..se najbolj..vsaj okoli sadovnjaka.. al pa kaksne pasti postav "medvedom" da bodo lovci vedl kok zivali uzivajo
drugac pa.. ja ograjo postav ..se najbolj..vsaj okoli sadovnjaka.. al pa kaksne pasti postav "medvedom" da bodo lovci vedl kok zivali uzivajo
BigWhale ::
> pa smo spet pr kretenski vegetarjanski propagandi.
In pri kretenskih off topic odgovorih... Mar ne? :)
In pri kretenskih off topic odgovorih... Mar ne? :)
Sid Izprijeni ::
Za lovce ne vem.
Drugače pa tisti video je pa kar groza. Saj sem že gledal prizore iz klavnic, samo tole je bilo pa tumač!
Drugače pa tisti video je pa kar groza. Saj sem že gledal prizore iz klavnic, samo tole je bilo pa tumač!
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
...but rather in the ability to control one's project.
Tody ::
Ograja al pa kaka žica vsaj pa znak vstop prepovedan Prestopniki bodo takoj ustrelejni preživeli bodo ustreljeni še enkrat
Sh4D0w ::
POvej kateri lovci to hodijo, ce na podrocju gorenjske lahko kaj uredim, drgac jim pa ne mors prepovedat-tud prezo lohka zgradijo na tvojmu posestvu(pasniku, ne pred bajto)
Keyser Soze ::
Pažnja, okokućni domobranac!
S čim je pa pol streljal, če so šibre padle na tla 5 metrov pred tvojo bajto? S plastično pištolico.
Balistična krivulja je kar dooolga zadeva.
Sicer pa se v bližini naseljenih območij ne sme streljati. Nisem pa prepričan. No ja, ampak vsak lovec z zdravo pametjo bo to upošteval. Se pa najdejo črne ovce, ki se jih je bolje izogibati. Sploh če so oborožene.
Gradnja preže pa brez dovoljenja lastnika ni mogoča.
Pa še to. Javno in privatno je potrebno ločiti. Mislim da sem to že nekje rekel. Po gozdu lahko hodi. Tudi po tvojem ozemlju. Ampak le dokler ga ne opozoriš. Potem se mora odstraniti. Ali pa pokličeš Policijo.
Ustreliti psa na privatni lastnini. Niti ne. Je že kaznivo dejanje. Ustreliti ga v gozdu. Da. Ampak ne če je gospodar odaljen manj kot 50(ali nekaj podobnega) metrov. Zato pse na vrvico. Sploh pa v tem času ko imajo živali naraščaje in so lovci na "potepuške" pse zelo občutljivi.
S čim je pa pol streljal, če so šibre padle na tla 5 metrov pred tvojo bajto? S plastično pištolico.
Balistična krivulja je kar dooolga zadeva.
Sicer pa se v bližini naseljenih območij ne sme streljati. Nisem pa prepričan. No ja, ampak vsak lovec z zdravo pametjo bo to upošteval. Se pa najdejo črne ovce, ki se jih je bolje izogibati. Sploh če so oborožene.
Gradnja preže pa brez dovoljenja lastnika ni mogoča.
Pa še to. Javno in privatno je potrebno ločiti. Mislim da sem to že nekje rekel. Po gozdu lahko hodi. Tudi po tvojem ozemlju. Ampak le dokler ga ne opozoriš. Potem se mora odstraniti. Ali pa pokličeš Policijo.
Ustreliti psa na privatni lastnini. Niti ne. Je že kaznivo dejanje. Ustreliti ga v gozdu. Da. Ampak ne če je gospodar odaljen manj kot 50(ali nekaj podobnega) metrov. Zato pse na vrvico. Sploh pa v tem času ko imajo živali naraščaje in so lovci na "potepuške" pse zelo občutljivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
Evo to mi je odgovoril predstavnik Lovsek zveze:
"Spoštovani Blaž.
Po veljavnem zakonu , se brez soglasja z lastnikom po njivah, vinogradih,
vrtovih in intenzivnih nasadih ne sme loviti v skupinah od 1. marca
dalje, dokler niso pospravljeni pridelki.
Lastnik zemljišča, na katerem je lovišče je dolžan dovoliti lovsko običajna
dejanje , ki jih predpisuje lovsko gospodarski načrt.
S spoštovanjem, Mitja Kersnik - strokovne službe LZS"
Največji problem je dejansko v tem, ker v SLO še zmeraj velja zakon iz leta 1976. Seveda je razumljivo, da so bili takrat čisto drugi časi kot so danes.
Upam da bo čimprej sprejet nov zakon, ki je v pripravi.
Zakona sicer ne poznam, ampak grem vsekakor v knjižnico da ga pregledam.
Keyser Soze: nimam pojma kako je streljal. Vem samo da je streljal cca 200 - 300 m vstran od hiše.
"Spoštovani Blaž.
Po veljavnem zakonu , se brez soglasja z lastnikom po njivah, vinogradih,
vrtovih in intenzivnih nasadih ne sme loviti v skupinah od 1. marca
dalje, dokler niso pospravljeni pridelki.
Lastnik zemljišča, na katerem je lovišče je dolžan dovoliti lovsko običajna
dejanje , ki jih predpisuje lovsko gospodarski načrt.
S spoštovanjem, Mitja Kersnik - strokovne službe LZS"
Največji problem je dejansko v tem, ker v SLO še zmeraj velja zakon iz leta 1976. Seveda je razumljivo, da so bili takrat čisto drugi časi kot so danes.
Upam da bo čimprej sprejet nov zakon, ki je v pripravi.
Zakona sicer ne poznam, ampak grem vsekakor v knjižnico da ga pregledam.
Keyser Soze: nimam pojma kako je streljal. Vem samo da je streljal cca 200 - 300 m vstran od hiše.
Mercier ::
Čaki, a če imam ograjen sadovnjak, potem moram tipu, ki se pojavi s strelnim orožjem na vratih, odpret, da lahko gre streljat noter?
BigFoot ::
Čaki, a če imam ograjen sadovnjak, potem moram tipu, ki se pojavi s strelnim orožjem na vratih, odpret, da lahko gre streljat noter?
Jest bi ga v k* poslal
[pazi na izrazanje -- moderator]
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | medvedi in srnjad (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 77779 (51582) | HappyPills |
» | Obubožan zapit lovec (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12451 (8417) | Heavy |
» | Tracker za psaOddelek: Kaj kupiti | 7402 (5350) | [D]emon |
» | Prijava škode- 12 piščancev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10283 (7814) | jan01 |
» | Ustreljan mucek (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10759 (8221) | enkratzoja |