» »

Alkohol + nesreča + kazen

Alkohol + nesreča + kazen

1
2
3

Brane2 ::


Brane2: Delno se strinjam s tabo, sam ne da mi mira tista, če bi bilo...nemoreš govoriti, če kaj bi bilo, če bi bilo...ni pa tud zanemarljivo se mal vprašat...v tem primeru na srečo ni prišlo do hujših poškodb/ali kaj druga...glede pijanosti...tu js zagovarjam taxi, sicer še nimam izpita za avto, sam nesreča nikoli ne počiva, pravjo...avtorju teme pa želim čim boljši izkopiček pa naj v prihodnje malo bolj pazi...


Spet eden s poškodovano logično enoto. Najprej praviš, da "nemoreš govoriti, če kaj bi bilo, če bi bilo...", nato se pa v preostanku posta natanko to, precej nervozno sprašuješ sam.
Očitno je že v samem tvojem vprašanju soliden del odgovora...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Sicer pa se je tema sprevrgla v natanko to, kar nisem hotel (sem pa pričakoval).
Tip je spraševal za nasvet- sedaj pa dežujejo obsodbe, primerjave itd.

Saj verjetno je tudi OP vedel, kaj bo.

Glede na to, da pametnih nasvetov ni bilo, sem poskušal reči kaj sam.

Tisti imaginarni primer je bil podan samo k oceni tveganja. V stilu " si pri tveganju pomislil tudi na ta- ne ravno redek primer ? Da se mogoče ne boš sekiral SAM do konca življenja ampak bo to recimo storil fotr ubitega froca ?"
Bolj torej kot spregledana možnost pri oceni pleasure/pain faktorja in ne kot pridiga.

Ne glede na to, kaj kdo reče, folk bo še vedno pil in vozil. Ampak tudi naravna izbira mora nekako opravit svoje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

> Sej, če bi se zavedu da sm tko pijan - vrjemi - ne bi vozu....

Tole je pa druga budalastina meseca.... ;> Prvo smo nasli v temi o UFOtih...

Se en dokaz, zakaj RES nucamo avtomobile, ki zaznajo pijanega voznika in ga v tem primeru zadrzijo kar v avtu, da streznitve.

BlackHole ::

ampak nej kdo reče, da ko kažejo tiste padce z motorji ipd. na eurosportu da to ni za nasmejat

Kolikor se spomnim, se ponavadi ne smejim, je pa zanimivo, ker vzbuja adrenalin, presenačenje itd. Ampak to ni niti približnmo isto. Tu gre za dirkališče, ki je zaščiteno in varovano, tudi dirkači so zaščiteni (koliko pač so), ponvadi gre za nedeolžne padce brez večjih poškodb, sploh pa ne stradajo nedolžni ljudje (ok, se je zgodilo ampak je zanemaljivo v primerjavi s cestami).
LP Marko

Zgodovina sprememb…

jype ::

Jah, debil, ne...

Ce bi zakonodaja bila za kej, bi tak dobil pol leta obveznega zdravljenja pri kakem bolj zajebanem psihiatru kot je rugelj. Ker je pac priblizno enako nevaren kot tip ki pohajkuje po mestu z avtomatskim strelnim orozjem in vsake toliko malo sprozi, za zabavo. Prej ali slej koga ubije, zgolj po nesreci.

In ni treba sprasevat "kaj pa ce bi koga zbil". Meni se je ze zgodilo, da mi je totalno pijan debil koga zbil. Sicer obvladam samokontrolo, pa se mi je vseeno zdelo da bi bilo cisto OK, ce bi se vinjenemu za volanom po trcenju zgodila se kaksna nesreca. Ampak precej bolj bo trpel, ko bo razmisljal kam je sla ogromna kolicina denarja, ki jo bo placal, ko bo placeval odskodnine in zavarovalnice in bo ponovno delal izpit.

Tear_DR0P ::

eni ga bodo zopet pil in zopet vozl - in zopet ubil
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

3p ::

@JIM22: "Glej počnemo kar hočemo. Ne rabim jaz niti moji kolegi psiho testa pred bilo kako vožnjo in pitjem. Če ne poznaš razmir "pivskih" se ne javlaj. Dokler je sam pleh ni panike. Hiter te kakšna graba sreča,ne? Drugač pa folk pejte mal v lajf, pa nategnta kako babo pa malo si dajte duška, saj živi se sam enkrat. Za glavo..."

Dečko, če je to, da pijan nategneš kako babo, pa se potem po alko-vožnji zbudiš v grabi za tebe lajf... Bi bil kakršenkoli komentar verjetno itak nesmiseln.

moat ::

Kot prvo naj povem, da gre za resni kršitvi po Zakonu o varnosti cestnega prometa. Se zgodi, da voznik povzroči prometno nesrečo. Za to včasih zadostuje že manjša neprevidnost v cestnem prometu. Zgodi se lahko vsakomur. Da pa povzroči prometno nesrečo pod vplivom alkohola je seveda obtoževalna okoliščina, ki jo zakon posebej predpisuje in sankcionira. In prav je tako!

Poglejmo torej kaj pomeni to zate. Ločiti je potrebno prepovedano ravnanje v cestnem prometu, ki je povzročilo posledico - prometno nesrečo in pa vožnjo pod vplivom alkohola.
Nesporno je takšno ravnanje, ki je povzročilo hujšo posledico, kar prometna nesreča vsekakor je, za storilca prekrška obtoževalna okoliščina. Da bo jasnjene. Ti lahko storiš neko
prepovedano ravnaje v cestenm prometu, pa ni nastala posledica - prometna nesreča. Storiš samo prekršek, pri tem pa nisi nikogar ogrožal (niti sebe).

Prvo torej pomeni ugotavljanje vzroka prometne nesreče. Verjetnen vzrok v tvojem primeru (govorim na pamet) je neprilgojena hitrost vožnje (vozil si prehitro glede na stanje in
razmere na vozišču) ali pa je bila vzrok za nesrečo vožnja preblizu desnemu robo vozišča, oziroma nepravilna smer in stran vožnje. Posledica te kršitve je bila, da si zapeljal z
vozišča in povzročil prometno nesrečo.

V postopku pri Okrajnem sodišču za prekrške po kraju stalnega bivališča boš torej najprej kaznovan za prepovedano ravnanje v cestnem prometu, zaradi katerega je nastala posledica -
prometna nesreča, nato pa še zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Sankciji se združita in se izreče enotna sankcija, ki bo vsebovala izrek globe (višino denarne kazni) in izrek
varstvenega ukrepa - sancije, ki se nanaša na prepoved vožnje motornega vozila za določen čas ali celo prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Glede prepovedanega ravnanje v prometu sta kot možna vzroka neprilagojena hitrost ali vožnja preblizu desnemu robu vozišča, oziroma nepravilna stran in smer vožnje. Slednje v
bistvu pomeri, da si lahko z vozišča zapeljal tudi tako, da si z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče in nato s ceste.

Neprilagojena hitrost vožnje je opredeljena v 30. čl. Zakona o varnosti cestnega prometa. Pomembna sta prvi in drugi odstavek, ki pravita:

(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim
razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

Pomembna pa je seveda tudi sankcija, opredeljena v 5. odst. 30. čl., ki polek globe predvideva obligatoren izrek 4 kaznskih točk:

(5) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 4 kazenske točke.

Lažja oblika kršitve bi bila po 25. členu Zakona o varnosti cestnega prometa (vožnja preblizu desnega roba vozišča ali nepravilna stran in smer vožnje), kjer za kršitev ni predpisanih kazenskih točk, pa tudi globa je manjša:

(2) Voznik mora voziti po desnem smernem vozišču oziroma desni kolesarski stezi glede na dovoljeno smer vožnje. Na dvosmerni kolesarski stezi mora voziti po desni strani steze.
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.

Drugi del kaznovanja pa se nanaša na vožnjo pod vplivom alkohola. Splošno prepoved alkohola med vožnjo določa 129. čl. Zakona o varnosti cestnega prometa, ko pravi, da voznik ne sme voziti vozila v cestnem prometu, niti ga začeti voziti, če je pod vplivom alkohola. Nato opredeljuje dovoljeno količino alkohola v organizmu, glede na kategorijo voznikov in pravi:

Drugi* vozniki imajo lahko največ do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pod pogojem, da tudi pri nižji koncentraciji alkohola ne kažejo znakov motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu.

To pomeni, da vse kar je več kot 0,50 g/kg ali 0,24 mg/l ali pa če ima voznik manjšo koncentracijo alkohola, pa kaže znake nezanesljivega ravnanja in motenj v vedenju (te ugotavlja zdravnik, ne pa policist na kraju; slednji samo napiše odredbo za strokovni pregled), JE KAZNIVO!.

*(drugi)... pomeni, da nisi na primer voznik začetnik (66. alineja 1. odstavka 23. čl. Zakona o varnosti v cestnem prometu, ki pravi...voznik začetnik je vsak voznik motornega
vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti in voznik motornega vozila v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil, ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali v tujini. Voznik začetnik je tudi voznik motornega vozila v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil
katerekoli nacionalne kategorije več kot dve leti) ali voznik motornega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja ali v vozniškem dovoljenju nima vpisane kategorije motornega vozila, ki ga vozi (brez izpita) ali npr. voznik motornega vozila, ki se mu izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila ali mu je vozniško dovoljenje odvzeto (si že v postopku odvzema ali ti je bilo vozniško dovoljenje že odvzeto). V primeru "drugi vozniki" so sankcije strožje).

...in poglejmo sankcijo

Voznika, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo (4. odst. 130 čl.):

...če ima (voznik) več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Prepoved je obligatorna (obvezna). "Najmanj" 120.000,00 tolarjev pomeni, da je to spodnja meja izrečene globe. Na podlagi Zakona o prekrških se lahko posamezniku (2. odst. 17. čl.) predpiše globa od 10.000,00 do 300.000,00 tolarjev. Prepoved motornega vozila se izreče obligatorno (obvezno). Čas trajanja je določen v 2. odstavku Zakona o prekrških in pravi, da sodišče izreče sankcijo v trajanju od enega meseca do enega leta, računajoč od dneva vpisa v vozniško dovoljenje. Torej, ko bo postopek končan, ti bo prepoved vožnje
motornega vozila začela veljati šele z dnem, ko bo vpisana v vozniško dovoljenje.

Ali ti bo izrečeno tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, je odvisno od sodnice oz. sodnika za prekrške Okrajnega sodišča po kraju bivališča. Za tovrstni prekršek
se storilcu prekrška izreče tudi "najmanj" 10 kazenskih točk. To pomeni, da bo od olajševalnih ali obtoževalnih okoliščin (tudi od tvojega ravnanja, npr. poravnava nastale škode oškodovancu, ki si mu razril dvorišče, tvoje predkaznovanosti... ipd.) odvisno, koliko kazenskih točk (pa tudi kakšna bo prej opredeljena globa), ti bo izrečeno. Vedeti
je treba, da ti je lahko izrečenih (najbolj črn scenarij) tudi 18 kazenskih točk kar pomeni, da ti bo v postopku izrečeno tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (22. čl. Zakona o prekrških).

V primeru, da ti bodo zaradi prepovedanega ravnanja v prometu - neprilagojene hitrosti vožnje, izrečene 4 kazenske točke, bo to skupaj z alkoholom pomenilo najmanj 14 kazenskih
točk (torej si v veliki kaši in na najboljši poti, da ti bo izrečeno tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja). Če pa ti bo izrečena spodnja meja - za prekrške t.j. 14 kazenskih točk ali, če tvoj vzrok za nesrečo ne bo neprilagojena hitrost, temveč vožnja preblizu desnemu robu vozišča oz. nepravilna stran in smer vožnje, boš pa moral paziti, da v času treh let ne nabereš skupno 18 kazenskih točk, kar pomeni, da ti bo v postopku
obligatorno izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (3 odst. 22. čl. Zakona o prekrških).

V vsakem primeru je teža tvojih prekrškov velika.
LP!

#000000 ::

blackhole
Kolikor se spomnim, se ponavadi ne smejim, je pa zanimivo, ker vzbuja adrenalin, presenačenje itd. Ampak to ni niti približnmo isto. Tu gre za dirkališče, ki je zaščiteno in varovano, tudi dirkači so zaščiteni (koliko pač so), ponvadi gre za nedeolžne padce brez večjih poškodb, sploh pa ne stradajo nedolžni ljudje (ok, se je zgodilo ampak je zanemaljivo v primerjavi s cestami).


Jebiga pač teb ni tale njegov prelet smešen men je, in to zarad tega ker ni noben nastradu, če pa bi prebral bi vidu da sem napisu da je smešno samo dokler kdo ne najebe.

Jype
Ce bi zakonodaja bila za kej, bi tak dobil pol leta obveznega zdravljenja pri kakem bolj zajebanem psihiatru kot je rugelj.


:LOL: bolj zajebanga oz večjiga psihota od DR. Ruglja ni ne v sloveniji in pomojem daleč na okloli tud ne, če pa obstaja pa je verjetno na zaprtem oddelku kake psihiatrične ustanove, khm khm 'kot pacient' se razume. :D :D

LP

BlackHole ::

Jebiga pač teb ni tale njegov prelet smešen men je, in to zarad tega ker ni noben nastradu, če pa bi prebral bi vidu da sem napisu da je smešno samo dokler kdo ne najebe.

Ok, sam prelet je mogoče že smešen, ampak ko pomisliš kako neodgovorno in sebično je ravnal voznik do sebe in predvsem drugih nedolžnih ljudi, dogodek popolnoma izgubi vso komičnost. Najbolj žalostno pa je, da je veliko takih "srečnežev", ki jih podobni dogodki ne spametujejo, dokler kdo ne nastrada, pa še takrat nekaterih ne strezne.
LP Marko

[BeN] ::

moat: To je odgovor ki sem ga pričakoval! HVALA

Glede kaj bi bilo, če bi bi bilo.... Na to se da napisat 1001 zgodba, ampak v mojem primeru je pač bilo, kot je bilo. Sedaj tega spremenit ne morem! Posledice me čakajo, česar se zavedam, ampak mislim da bi se vsak malo zamislu, če bi mu grozil odvzem vozniške, ali ne?

Postopek je pri meni potekal po pravilniku in ni bilo ne bežanja, izmikanja, laži ali česa podobnega!

Vse te ''moralne'' zgodbice kako pa kaj, pa mislim da jih sliši vsak, če se kakrol zgodi, pa če je trezen ali pijan!

Hvala za vspodbudne besede, sam sem zvedel kar sem hotel.

Mogoče še samo, kako kaj pri zavarovalnici pri osebnem zavarovanju? Na to tut vpliva ''način'' nesreče, ali lahko kaj iztržim iz tega? Danes mi je zdravnica podaljšala bolniško še za 1 teden...
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: [BeN] ()

teoo ::

1. nenapisan zakon o pijani vožnji pravi, da prestave od 3-5 NE OBSTAJAJO!!! Če se tega držiš, si na dobri poti, da prideš cel domov.
defying gravity

SebaR ::

Offtopic: zanima ma kaj dela taa dr.rugelj da je tako hud?

Ontopic: potem ko ti bodo vzeli izpit boš, imo moral imeti v avtošoli približno 20 ur. Al kako že gre s tem?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

TRIROG ::

... DOnt drink & Drive ... SMOKE & FLY! ...

Ej ... jst za vsakogar recem da vsak clovk naredi napako... upam da si se iz svoje naucil ... pa upam da tudi v sanjah ne bos vec TI sedu za volan PIJAN!

Ce te je izucil ... je vse uredu ... ce pa slucajno posmislis spet pit pa vozit ... no ZA TAKE ... mam pa mnenje da so norci in da jih je treba zapret in jim prepovedat voznjo do konca zivljenja in ne samo za ne vewm kolk leto kolikor to pac predvideva KZ ...

Nejc Pintar ::

@BigWhale: Morda bi laufal simulacijo vožnje (nesreče):D
Lahko je biti prvi, če si edini!

fosil ::

Kar se zavarovanja tiče, od avtomobilskih zavarovanj (AO, AO+, kasko) ne boš dobil nič, ker ti nobeno ne velja če si bil pijan. Tudi vso škodo boš moral sam plačat, maš še srečo da je bila samo ograja, če bi se recimo zaletu v kakšen avto in povzročil še kakšne telesne poškodbe bi lahko plačeval cel življenje...
Kar se osebnih in nezgodnih zavarovanj tiče je pa seveda vprašanje kakšno imaš sklenjeno, mal si poglej pogoje ki si jih dobil ob sklenitvi, je pa pogosto tako da dobiš kaj samo za bolnišnične dneve in pa invalidnost.
Tako je!

mzidy ::

Spet eden s poškodovano logično enoto. Najprej praviš, da "nemoreš govoriti, če kaj bi bilo, če bi bilo...", nato se pa v preostanku posta natanko to, precej nervozno sprašuješ sam..

Sej zato sem pa napisal, da se delno strinjam s teboj; logična enota mi pa preverjeno dobro deluje;)

GregiB ::

> Sej, če bi se zavedu da sm tko pijan - vrjemi - ne bi vozu....

Debil... ne morem drugače rečt... Strinjam se z Branetom... da men pijanc zbije otroka... padejo vse civilizacijska norme... VSE.
Ben... nisi zrel za v avto. Da ne boš čez leto dni pisal "Če bi se zavedu, da sm tko pijan, verjemte, ga ne bi štihnu"...
Jest bi ti vzel vozniško... najmanj to... Pa nabil tolkšno kazen, da si vsaj 10 let ne bi mogel privoščiti nove vozniške...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

SkIDiver ::

Prvo lepo in hvala bogu, da je s tabo vse OK! Sem videl že hujše posledice, ko je avto pristal na strehi!

Drugo pa lahko rečem le to, da če bo kazen imela šest ničel bo to res zelo vzgojno in boš drugič dvakrat premislu al se boš peljal z alkom v krvi al ne! Zakaj si se zamislu šele zdej "kaj bi blo, če bi bil tam otrok ali pa kdo drug"? Prej tega nisi razmišlov? Pamet v roke pred kozarcem pa potem kozarc!

Za pobeg iz mesta nesreče so kazni astronomske! Tu ti bodo lahko odvzel vozniško za dobo kar nekaj mesecev, kazen bo imela pet ničel in dobil boš kazenske pike! Zavarovalnica ti pa ne bo krila ničesar, ker si za njih bil vinjen za volanom kar dokazuje alkotest. Se pravi vso škodo, ki si jo povzročil boš kril ti (pokrila bo zavarovalnica in potem terjala od tebe) in ravno tako, če imaš AO Plus se lahko obrišeš pod nosom. Ne bo nič.

To ti je dobra vzgojna! Upam, da boš drugič premislu kaj počneš, ko greš z alkom v krvi za volan!
Če dobro razmisliš te bo kazen stala več kot te stane webasto za ogrevanje vozila! Raje bi investiral v webasto pa bi po takem lahko prespal v ogrevanem avtomobilu, če že drugje ne moreš.

PS: Če ti vzamejo vozniško zarad alkota boš moral vse delat od začetka. Tudi prvo pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

#000000 ::

Jah drugič mal pazi če ga piješ in kolk ga piješ.

fak lahko bi povozu predsednika države, al pa morebiti celo samega sebe, sicer je zadnje malo verjetno, ampak nikoli ne veš, sam kva bi blo pa pol A.. :D :D :D

Brane2 ::

#00000:

Vem, da se ti zdijo te stvari komične in verjamem, da iz kakega zornega kota tudi mogoče so.
Ko se bodo enkrat zgodile tebi, boš mogoče odkril tudi druge perspektive.
To je en tak "adrenalinski trenutek" ki ga je treba doživeti, da ga lahko ceniš.

Brez tega je vse razlaga slepcu, kako zgleda zelena barva- brez feelinga ostane samo teorija...
On the journey of life, I chose the psycho path.

[BeN] ::

#000000: :D ;)

Brane2: tolk razlagaš o tem, kot da si že občutil ta ''adrenalin''... Če si, moje sožalje...

Ampak tut jst se lahko zaenkrat samo smejm dokler je tko kakor je...
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

BigWhale ::

Res mislis, da se moras enkrat napit, konkretno zaletet in razsut avto (po moznosti se nekoga ali nekaj zrave), da lahko o tem govoris in sodis?

#000000 ::

Ja jest mislim da ja, drugač pa tema že zgleda 'kot sem že nekje bral' kokr da bi 9 letna punčka razlagala noseči materi 2 otrok, kako gre ta zadeva s porodom.

Torej stfu vsi keri nimajo izkušenj, s pjačo, prevračanjem po grabnu, in povzročitvijo prometne nesreče (v pijanem stanju) dobr šteje tud če si zbil sosedov kontejner ali kokoš. LP

STFU ni mišljeno dobesedno je zgolj prispodoba (tko da se nam spet mogu s kom prerekat) LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Nejc Pintar ::

Ok, kaj pa jaz ko sem sedel na zadnjem zicu v rdečem puntu ko smo se s prijatelji kotalili?
Bilo je precej podobno Gradalandu:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

#000000 ::

:D :D :D ti si IN no problem :D :D

teac ::

#000000: maš prav. Dokler se z avtom ne prevračas oz. vsaj ne razibješ avta ne moreš govorit, kako je. Ugly filing v glavnem.
Sem sedel na zadnjem sedežu v avtu, ki se je 2x bočno preobrnil in pristal na strehi. Nikoli več, ampak res nikoli več se ne vsedem v avto, če je zraven alkohol. Pa sploh nima veze, če voziš sam, ali kdo drug.

Nejc Pintar ::

Ko sem se jaz peljal smo se tudi n-krat obrnili, osebno nisem štel, baje da trikrat. Sicer ni bilo alkohola, bila pa je vlažna cesta:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

[BeN] ::

Lahko si pijan ali pa trezen... se zgodi....

Sam, če si pijan je razlika v tem,. da te drugi tolk bol obsojajo (z razlogom seveda) ... :|
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

V-i-p ::

Ni ravno tako. Če se nekdo raztrešči pri 100km/h, pa je trezen, je temu botrovalo nekaj drugega. Prevelika hitrost, nepoznavanje ceste, itd... Če pa ti povzročiš nesrečo ko si tako dobro nabasan, da komaj stojiš, je pa to nekaj čisto drugega. Komaj stojiš, a frajer bi upravljal in vozil avto, po možnosti z 100 in več km/h... Če si frajer in imaš denar za pijačo, bodi še frajer in ga imej za taksi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

[BeN] ::

Taxi je v naših krajih bol privilegij, kot pa vsakodnevna stvar. Nisem glih iz mesta....
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

BigWhale ::

Torej, bi moral vsak sodnik, preden nastopi s sluzbo nekoga ubiti, oropati menjalnico, posiliti eno zensko in tako naprej... Da bo pac kompetenten sodnik?

Ce ne, zakaj ne in ce to ni isto, potem naj mi nekdo razlozi kje je meja? :)

Ce pijes in si potem se upas za volan, potem ti cisto privoscim, da se zaletis v prvo skalo na prvem ovinku in se pohabis. Da si bos cimbolj zapomnil kako neumnost si pocel.

MadMax ::

Ce pijes in si potem se upas za volan, potem ti cisto privoscim, da se zaletis v prvo skalo na prvem ovinku in se pohabis. Da si bos cimbolj zapomnil kako neumnost si pocel.

Saj ne da sem škodoželjen, ampak da bi za tako budalo plačeval?
Potem bo pa nekdo bolj (in predvsem z boljšim razlogom) potreben pomoči zaradi takega idiota ostal brez?
Na-a.
Naj se kar fenta na skali.
Socialno plača pogreb in mirna bosna.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SkIDiver ::

Če si pijan se zgodi po malomarnosti in brezbrižnosti.

Drugače pa tud sam spadam med tiste, ki so že doživeli karambol. Sem pa napihal 0.0% in prletel v drevo, da je brezbrižen kolesar preživel. Nazadnje pa sem pokasiral še kazen, ker so pač gospod policist nekaj morali napisati. Bil je vsaj toliko prijazen, da mi je dal na izbiro, da izberem najcenejšo kazen:) Nesreči pa je botroval spolzek asfalt, sonce, ki je svetilo meni v prednjo šipo, delček moje nepozornosti in brezbrižen kolesar. Preživel vsi in nobeden poškododvan in avto je dobil nov odbijač in novo luč:) To je bla moja prva in zadnja nesreča, ki sem bil zanjo odgovoren in sem jo povzročil(tok, tok tok). Zgodila pa se je skoraj po letu dni, ko sem dobil vozniško dovoljenje. Od tedaj vozim malo drugače pa čeprav še vedno marsikdaj prehitro.

Se pa zgodi lahko vedno kljub vsemu. Razlika je samo zakaj oz kaj je botrovalo nesreči.

PS: O adrenalinu pa nimam kj povedat, ker ga ni blo. Ko se je vse skup ustavlo sem samo še počakal, če se bo filmsko pokadilo izpod pokrova motorja:D

sketch ::

Ben,

Privoščim ti denarno kazen, stroške popravila dvorišča, izgubo izpita, izgubo avta in tudi službe, še posebej pa trajnejše posledice na hrbtenici - recimo v obliki občasnih mravljincev v prstih ali pa nesposobnosti prepogibanja do tal, bolečine ob hitrem zvijanju ipd. Na ta način smo lahko ostali prepričani, da če ti ne bo pijane vožnje preprečila zdrava pamet ali pa obzirnost do drugih, ti jo bo pa mogoče skrb za lastno zdravje in denarnico.

Mogoče sem krut, ampak glede na pijanko, ki jo je kolega opisal (baje da so te morali zbudit da si lahko naprej pil?) izgovor "nisem vedel da sem pijan" ne klapa, in usest se za volan je bila res zabita odločitev. In tisto o "dokler je pleh je vse ok" je res tipično za mentaliteto človeka ki svojo moškost in odraslost dokazuje s količino zaužitih opojnih substanc (hmm, to je pa res taprav žur).

Namreč, letos za veliko noč nas je en tebi podoben lolek na avtocesti sredi najvičje po-počitniške gužve šel prehitevat po desni, in da bi se izognil trčenju je zavil nazaj na levi pas, nas zadel z zadkom v desno sprednjo gumo in avto s celotno familijo ruknil v ograjo. Preživeli smo vsi, ampak samo zahvaljujoč servotu in očetovim reakcijam. Tako da imam kaj malo tolerance do brezobzirnih voznikov.

lp
s.
Adapt and overcome.

V-i-p ::

Jep, sketch je dobro povedal. Tudi jaz ne maram takih voznikov in privoščim visoko kazen, glede na okoliščine pa itak sledi kazen, sestavljena iz šestih številk in odvzemom vozniškega dovoljenja. Jebemptiš, saj si (po starem) napihal skoraj 2.0!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

SkIDiver ::

V-i-p po starem?

Sem šele zdej opazu, da je v prvi temi napisal, da je napihal 0.95 po novem. Lahko malo več poveš o tem?
Se sploh ne oziram na ta zakon okol alkohola, ker ne vozm kadar pijem in posledično nič ne vem.

V-i-p ::

SkIDiver, tista meritev, ki smo je bli skoz navajeni je bila koliko si imel gramov etanola na kilogram krvi, recimo napihal sem 1.2, to pomeni, da sem imel v krvi 1.2g etanola na kilogram krvi, po novem se pa meri koliko imaš miligramov etanola na liter zraka. Torej bi zdaj pokazalo 0.6mg/l zraka. Za lažje pretvrjanje je približni faktor med obema 2, torej če je on napihal po novem 0.94 miligramov na liter zraka, je po starem napihal (tisto kar smo mi navajeni) kar reci in piši 1.88! To pa vsaj po mojem, skoraj gotovo pomeni preko 300 tisočakov kazni in odvzem vozniškega dovoljenja, ter ponovni obisk CPPja, predavalnice, prve pomoči, poligona in še kaj. Prav je tako! Pri skoraj dva nula promoila v riti pa za volan, jebemti da ne moreš bit resen...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

SkIDiver ::

Aaaa! Ta je pa druga! To pa bo ena ničla več kot samo 5 vrjetno ja.
Izpit pa defenitivno gre adijo.

Res krepka vzgojna.

[BeN] ::

Hja, res je... Dobra vzgojna...

Res da sta šele 2 tedna naokol, ampak ja... človek začne mal drugač študirat na vse skup... :8)

Vam pa javim kakšna bo točna kazen za vse skupi, da bote še drugi vedli... ;)
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

AngelOfDeath ::

@sketch
veš takim se bol ali manj j***e za svoje življenje zato je najbolše da se zaletijo v kako drevo ali pod tovornjak da bomo ostali meli mir.

@[ben] zanimive "kolege" imaš da te zbudijo da lahko dalje piješ in še te pol v avto pustijo jaz bi na tvojem mestu ačel razmišljat kdo je "kolega" in kdo ne. Če bi bili res pravi kolegi bi ti ali odvzeli ključe ali pa bi lahko v avto šel spat nikakor pa vozit. Ne vem zakaj o tej zadnji možnosti nisi že prej razmišljal.


Policija je tko verjetno napisala da si vozil preblizu roba vozišča in zaradi neprimerne hitrosti zletel s ceste se motim (+verjetno še kak dodatek zaradi alkohola) ?

BlackHole ::

Če ga vspodbujajo, to še ne pomeni, da so slabi kolegi. Pač, če ga grejo pit, logično da se "vzpodbujajo" pri pitju. Sicer to ni moj stil. Ampak vsak ima svojo glavo in če je ne zna uporabljat, si je sam kriv, ne pa da so potem drugi krivi.
LP Marko

[BeN] ::

kr nekaj mesecev je poteklo, da smo prišli do zaključka...

kazen: 711€, 16 pik in 2 meseca prepovedi + odvetnik 150€

;)
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

zee ::

po mojem mnenju premalo. več bodo povedali ostali.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

SleepLess ::

Se strinjam z Zee-jem. Defenitivno premalo.

[BeN] ::

Poskušite gledat z mojga vidika...

sam sem z rezultatom zadovoljen, odvetnik pa tut :)
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

zee ::

mi gledamo iz vidika potencialnih žrtev, zato se nam to zdi premalo in nismo nobeni puristi.

anyhow: srečno in po pameti!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

perci ::

[BeN]: No, lepo, da si se javil in poročal. Jst te kurcal ne bom, ker tut sam po dveh, treh pirckih vcasih peljem do doma (sicer striktno po ljubljani in krepko pod omejitvijo - ne vec kot 40km/h).

AlexP ::

Kazen je premajhna ;((
Upam, da so ti vsaj starsi doma dali oštro vzgojno lekcijo.

lambda ::

Kazen taka ali drugačna ... vem samo to, da te nobena kazen ne strezne, dokler ne razčistiš stvari pri sebi in si postaviš meje do kje se lahko gre. Sam imam nekako isti problem, kot je bil vzrok za Ben-ovo nesrečo, namreč ne počnem šlevarij, razen tist 1x al pa 2x na leto, ko zase ne vem in se niti ne zavedam stanja v katerem sem. Sem se nekako odločil tem traparijam narest konec, sploh po tem, ko sem nazadnje zjutraj vstal z groznim tigrom in šel pogledat, če je avto v garaži, potem pa vprašal soseda, če kaj ve kdo je vozil. :\ Le kdo - jst. Če nekaterim tisti tam zgoraj pošilja opozorila v taki obliki kot [Ben]-u, potem jih verjetno meni takole in tud če se še nikol nč zgodilo, verjamem, da ni vredno čakat na to da se. Upam da tako tudi ostane, sam po pamet bo treba ...
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716303 (13247) Mare2

Odvzem vozniškega dovoljenja? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47841108 (16713) Ziga Dolhar
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8218437 (15754) St235
»

Vožnja pod vplivom alkohola - Voznik začetnik!!!

Oddelek: Loža
4313724 (12760) gzibret
»

Alko+kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
747793 (6720) Izak

Več podobnih tem