» »

Avto in izpit za avto

Avto in izpit za avto

«
1
2

TehDucky ::

Mene pa zanima kdaj izgubiš status mladga voznika. A je to ob dopolnjenem 21. letu ali po točno 3 letih odkar imaš izpit ?

Namreč kupujem avto pa me zanima kako bo z zavarovanjem za mladega voznika. Prvo sem že dosegu, drugo bo pa prej kot v pol leta.

Poleg tega pa tudi če ima kdo kakšn predlog glede avta. Moj budget avta je nekako 3-4,5k€. Gledam nekej srednje velkega, karavanov pa enoprostorcev ne rabim. Gledam ford focuse, renault clio, seat cordoba/ibiza/leon, peugeot 307, škoda fabia, fiat grande punto/fiesta.

Navajen sem pelat dizla, ubistvu bencinarja sploh še nisem nikoli pelov do zdej, bi pa pač nekega šparovčka 5-6l/100km z vsaj enimi parimi konji, če je treba koga prehitet. Avto ne bo delov velik kilometrov, največkrat bo delov 10-15km v eno stran, bo pa občasno tudi šel na kakšen drug konc Slovenije/Hrvaško.

Hvala

jype ::

Ne kupovat dizla za tako vožnjo.

St235 ::

TReba ločit med voznikom začetnikom (to je važno glede točk, alkohola itd) in sicer si voznik začetnik do dopolnjenega 21 leta starosti in moraš imet vozniško vsaj dve leti.

Drugo pa je mladi voznik (zavarovalnica), ki je tri leta od opravljenega vozniškega izpita.

TehDucky ::

U super Lakotnik, sepravi "načeloma" če me dobijo da ni več 0.0 na alkotestu, zdej mi ne vzamejo več izpita ? (Gre se zarad principa, ne zarad tega da bi pijan vozu, se zgodi da spiješ en pir popoldne, zvečer pa greš domov)
Sicer pa zavarovalnici pa še vedno plačat dodatek za mladga voznika še tega pol leta. Kul hvala.

Ja sej jure, sem napisal kaj pa kako, zato se mi je zdelo da dizel ne bo v igri.

SuperVeloce ::

Saj kot mlad voznik ne izgubiš kar takoj izpita, ali se motim?! Le kazen se ti napiše že pri 0.01mg/l, če policist ne popusti rahlo. Pri alkoholu tistih 8 pik za izgubo izpita ni težko doseči. Ti pa lahko policist odvzame izpit za 24ur ali nekaj podobnega.

Pri zavarovalnicah je pa tako, mlad voznik ali ne, če si za nesrečo kriv in imaš alkohol v krvi (tudi pod dovoljeno mejo), ti verjetno kasko zavrnejo.

Praviš, da si navajen voziti dizla? Bolj kot pogonsko gorivo je važen model motorja in model avtomobila (sklopka itd...). Veliko bencinerjev, ki sem jih vozil, so dejansko lažji za vožnjo kot dizli, razen kakšni mali mlinči brez vsakršnega navora.

Zgodovina sprememb…

TehDucky ::

Aha, no nisem vedu, kako točno je s tem kazni pri mladih voznikih oz. voznikih začetnikih. Ja to pa vem, da zavarovalnica ne popušča, če imaš alkohol v krvi.

Glede avtov sem pa peljal Polota, tanovga pa tastarga Berlingota ter ne najnovejšo Mazdo 6. Recimo tanov Berlingo je tak užitek peljat. Sem hodu v Italijo z njim pa Maribor pa mi ni nikol dolgčas, pa še noge nič ne trpijo ker sediš ko kralj. Žal izven mojga budgeta :)

geniusone ::

Jaz na tvojem mestu nebi spraševal takšnih bedarij. Če veš da boš pil potem ne greš za volan vidim da ti to ni jasno.

theBill ::

Eh dej no bit bolj papeški od papeža - a zdej se boš pa na vsak pir z avtobusom ali kolesom vozil. Neumnost.

geniusone ::

Ravno zaradi takih so pol nesreče ko mislijo da so najbolj pametni da lahko pijejo pol pa za volan. Neumen je tisti ki tako razmišlja, ko pride do nesreče pa ponavadi nedolžni umrejo. Ah saj je samo eno pivo krivo.

SuperVeloce ::

nad 0.24mg/l je kazen 600eur in 8 pik. Kdo bo to plačeval?! Torej eno pivo ob pici še, dva pa raje ne. Za mlade voznike pod to mejo pa je polovična kazen, torej 300eur in 4pike. 2x te dobijo, ker si ravno pojedel močno kisano solato, pa si zaključil :))

jype ::

TehDucky> U super Lakotnik, sepravi "načeloma" če me dobijo da ni več 0.0 na alkotestu, zdej mi ne vzamejo več izpita ?

Joj ej. Js tut po petnajst letih še nism niti enkrat šu za volan al pa na kolo z več kot 0.0, ti pa zgleda komaj čakaš na to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

#000000 ::

Ma te alkoteste je treba ukinit, ker vsi ne reagirajo enako na alkohol, nekateri imajo lahko nad 0.5 in se jim psihofizične sposobnosti ne spremenijo nič, drugi imajo lahko 0.3 pa ragirajo kot bi bili pijani kot čep.

A nimajo v USA prvo test neka telovadba in če tam padeš ti šele dajo pihat ?

theBill ::

geniusone je izjavil:

Ravno zaradi takih so pol nesreče ko mislijo da so najbolj pametni da lahko pijejo pol pa za volan. Neumen je tisti ki tako razmišlja, ko pride do nesreče pa ponavadi nedolžni umrejo. Ah saj je samo eno pivo krivo.


Vse je stvar samodiscipline.

Če greš z avtom na pir, potem moraš biti tolk karakter, da boš spil enega in bo pri tem ostalo, ne da boš rekel jebiga in se ga nalil ko kanta. Če spiješ več, potem moraš biti spet tolk karakter, da greš nazaj s taxijem in naslednji dan prideš po avto.

Pri dosti ljudeh je ta samodisciplina problem, eh sej bom pelu, itd. Alkohol oziroma eno pivo ni težava.

Ti pa (kot najbolj pameten) mečeš vse v isti koš.

RejZoR ::

Lej, če ti je problem ignorirat alkohol, zakaj si pol sploh šel dela izpit za avto? Sam že zelo dolgo nisem več voznik začetnik, pa če vem da bom vozil, alkohola sploh ne spijem. Glede na to da se najraje naokoli furam z avtom, ga pravzaprav zelo redko sploh spijem zadnja leta. Sicer sem zarad tega v družbi bolj boring (vsaj iz vidika drugih i guess) in se takih pivskih shodov načeloma izogibam. Pač trezen nekak ne pašeš v družbo folka, ki se reži vsaki malenkosti, ker alkohol dela svoje, teb pa se vse skupaj zdi bedno.
Oz če že spijem je to mogoče en Radler, pol naprej pa brezalkoholni stuff, da se razredči in sem res ziher, da ne more bit nič narobe.

Jebi ga, vse je v glavi in če tam ne znaš razčistit, pol ne boš nikoli. Žalostno je samo v tolikem, da je folku težko v glavi razčistit, da alkohol in avto nimata kaj delat skupaj. Glede tega sem tud sam izjemno netoleranten in dobesedno preziram folk, ki to počne. Rečte mi Mr. Boring ampak pri takih stvareh se nikoli ne zajebavam.

#000000
Ti bi ukinil alkotest v državi kjer je v določenih regijah alkohol v nekih procentih že v zraku. Khm... Tistih testov s hojo in rokami pri nas ne izvajajo, ker je folk itaq vglavnem tolk nalit, da samo rabijo potrdilo iz avtenticiranega aparata, da je res tolk in nič drugega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Aston_11 ::

Čuj, jaz ga ne pijem nič že več kot dve leti in ugotavljam, da sem približno enako pritegnjen kot prej. Je pa res, da se ne smeješ več vsaki bedariji in tudi drugi dan te nima biti za kaj sram. Poleti mi paše brezalkoholni hofer. Tak da avto in alkohol je no go, pa kot obrneš. Sploh mladi šoferji so že itak potencialni morilci in se jih je za bat, ki jih zavarovalnice in zakonodaja tudi popolnoma pravilno obravnavajo.

#000000 ::

Rejzor to da je v določenih regijah v zraku alko je fail, kaj pol vse ki imajo tablice iz takih območij takoj na alkotest ? Pa itak ma lahko nekdo iz NM komt LJ tablice.

To kriljenje mislm da je v USA zato da se še preden pride do alkotesta izvzame ljudi ki jim alko ne škodi, pri nas bi mogl tud kaj takega uvest.

St235 ::

#000000 je izjavil:

Ma te alkoteste je treba ukinit, ker vsi ne reagirajo enako na alkohol, nekateri imajo lahko nad 0.5 in se jim psihofizične sposobnosti ne spremenijo nič, drugi imajo lahko 0.3 pa ragirajo kot bi bili pijani kot čep.

A nimajo v USA prvo test neka telovadba in če tam padeš ti šele dajo pihat ?


to je ena večjih zmot. Alkohol vpliva na vsakega. Res da ne enako, ampak to ne spremeni dejstva, da popolnoma vsak, reagira počasneje kot bi trezen. Problem je v tem, da večina nima problema vozit z a"avtopilotom" od gostilne do doma in si zato domišlja, da se jim njihove vozne sposobnosti niso spremenile. Potem se pa enkrat zgodi nekaj nepričakovanega in butasto gledajo, ko nekoga povozijo.

Aja, pa tista ameriška fora je samo v tem, ker je tak test pač cenejši, nima nobene veze s tem, da bi lahko vozil pijan, če se ti ne vidi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

#000000 ::

Ja sej zato klilemo policiste inkasanti, ker se po eni strani izgovarjajo da se obnašanje spremeni a po drugi strani je tako, vozniki niso piloti airbusa da bi mogli bit 100% zdravi ipd. in ko greš delat izpit za avto vidiš tam vsaj 25% folka ki tja ne sodi, al so cincarji, al so nesigurni, ali imajo predebela očala ipd. moj bratranec lahko vozi čeprav je farbnblint (ne razloči barv) potem so invalidi ki lahko vozijo samo porirejena vozila. Nikjer pa nismo tako dosledni kot pri alkotu ? Recimo nek 130 kilaš sigurno nima enakih refleksov kot človel ki ima 80 kil ali nekdo pri 70 letih se ne more primerjat z 30 letnim ipd.

Če zelo zaostrijo zakonodajo da se izloči tudi take voznike, potem nam ne ostane v ulici 5 vozno sposobnih :)

Ampak so pogruntali univerzalni alkotest s katerim polnijo blagajno, mrtvih pa vsak dan več.

St235 ::

po mojem mnenju kaznujejo en kriterij, ki nedvoumno vpliva na vožnjo in ga je mogoče nediskriminatorno brez vsake škode za udeležence izključit iz enačbe. As simple as that. S tem, ko rečemo, da moraš bit za volanom trezen nisi oškodoval nikogar. S em ko rečeno, da nekdo ne sme vozit zato ker ima očala je pa druga zgodba.

Se vsekakor strinjam, da smo ljudje različni in da dva človeka ne bosta reagiarala enako hitro. Ampak nič od tega ne spremeni dejstva, da bo posameznik v enakih okoliščinah reagiral slabše (ali v najboljšem primeru enako dobro), če bo kaj spil. Verjetnost, da bo reagiral slabše pa se drastično viša s količino spitega alkohola. Trenutno sprejet konsenz je da je kritična meja pri 0,50 grama alkohola na kilogram krvi.

Utopično bi bilo tako zahtevat od vseh udeležencev,da so sposobni enako dobro odreagirat, je pa edino pravilno, da se od vseh zahteva,da reagirajo po svojih najboljših močeh. In seveda sankcionirat njihovo ravnanje, ki je v nasproju s tem.

#000000 ::

No sej, jest govorim o treznih 130 kilaših in treznih starčkih ipd. Se prav oni lahko mene ogrožajo jest pa enga pira na smem spit :)

Daedalus ::

Vožnja vsaj približno po CPP-ju je čisto dober buffer za blaženje razlik med vozniki. Problem je bolj v tem, da vozniki ne upoštevajo takih preprostih načel, kot so varnostna razdalja, glej ogledala, prepričaj se, prej ko nekaj narediš, jasno nakaži manever, ipd... To te ogroža precej bolj, kot pa trezni 130 kilaši in trezni starčki.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

St235 ::

#000000 je izjavil:

No sej, jest govorim o treznih 130 kilaših in treznih starčkih ipd. Se prav oni lahko mene ogrožajo jest pa enga pira na smem spit :)


En pir lahko spiješ, pod podogjem da ne prekoračiš 0,5 in ne vpliva na tvoje vozne sposobnosti. Več kot to pa ne smeš spit, ker bodo tvoje reakcije slabše od tega kar si sposoben.

In ja, to da tebe ogrožajo starčki in 130 kilaši (zakj točno imajo ti slabši reakcijski čas sicer ne vem) ni razlog, da lahko ti kogarkoli ogrožaš.

Omejitev popitega alkohola pa seveda velja za vse tri.

first_line ::

Ma pizda kaj je s folkom. Če veš da boš moral za volan pač piješ kurčevo fanto, kokakolo ali pa vodo.

Če bi kaj uvedel je da se že pri 0,1 vozniku pobere izpit. Ne zaradi alkohola v krvi, ampak ker mora imeti osebek resne probleme da se ne more zadržati. Pa čisto vsak je pameten kako njemu pa nič ni. Očitno vam je alkohol že uničil zdrav razum.

Mesar ::

Kaj je sploh problem tukaj? Trenutna zakonodaja glede tega je čisto ok, tudi meje niso slabo postavljene.
Your turn to burn!

TehDucky ::

jype> Joj ej. Js tut po petnajst letih še nism niti enkrat šu za volan al pa na kolo z več kot 0.0, ti pa zgleda komaj čakaš na to?

Ni niti to približno fora, vedno imam namen it 0.0 za volan, problem je ker ne vem kaj pokaže na alkotestu, če tisti dan spijem slučajno kaj, zvečer pa se vračam domov. Ni fora da bi šel na pir, pol pa hops pa domov.

@TheBill je to na hitro povedal, samodisciplino imam, do sedaj se mi je še brat smejal dej no, enga pa ja boš, sej si se fajn najedu, pa sem vedno odklonil, tudi Radler, ki ima pol manj vsebnosti alkohola.

RejZoR> Oz če že spijem je to mogoče en Radler, pol naprej pa brezalkoholni stuff, da se razredči in sem res ziher, da ne more bit nič narobe.

Ravno o tem govorim, sedaj še radlerja nisem pil.

Se pa opravičujem, da je ta moja 0.0 meja za voznika začetnika toliko prahu dvignila. Namreč mi gre po glavi veliko več kot le pijača. Vsakič ko se usedem v avto pomislim na posledice kaj lahko storim drugim udeležencem in se zato tudi vedno peljem po omejitvah ter držim varnostne razdalje. Tudi utrujen najraje ne peljem, pa zaspim pri kolegu in 1h prej vstanem ko ponavadi.

first_line> Ma pizda kaj je s folkom. Če veš da boš moral za volan pač piješ kurčevo fanto, kokakolo ali pa vodo.
Če bi kaj uvedel je da se že pri 0,1 vozniku pobere izpit. Ne zaradi alkohola v krvi, ampak ker mora imeti osebek resne probleme da se ne more zadržati. Pa čisto vsak je pameten kako njemu pa nič ni. Očitno vam je alkohol že uničil zdrav razum.

Nisem pijanc, alkohol pijem le za rojstne dneve pod pogojem da imam prevoz domov. Se pa zgodi, da me brat povabi na kosilo med 12 in 14, kjer spijemo kozarček piva ali vina, vračam pa se nekje med 18-19 domov. Škoda samo, da me vsi mečete v isti koš no.

St235 ::

N
isem pijanc, alkohol pijem le za rojstne dneve pod pogojem da imam prevoz domov. Se pa zgodi, da me brat povabi na kosilo med 12 in 14, kjer spijemo kozarček piva ali vina, vračam pa se nekje med 18-19 domov. Škoda samo, da me vsi mečete v isti koš no.


ČE ne pijete ravno iz soda, potem si lahko brez skrbi, da imaš 0,0.

Relanium ::

ZAKAJ ZAKAJ ZAKAJ????

ZAKAJ se vsi začetniki in tisti po 3 letih tako radi obešajo na tiste 0,0% ???

Sej med 0.00 in 0.24g/kg sploh ni dosti rezerve!!!
Al imate že v zraku 0.2??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

St235 ::

Točno zaradi scenarija, kot ga je opisal zgoraj. Od prvega dne ko narediš izpit si bombandiran z tistih 0,0 in potem ko greš na službeno kosilo spiješ deci vina in si še 5 ur kasneje presran ali greš lahko za volan.

TehDucky ::

Vem da ni rezerve Relanium. Rad pa bi bil na jasnem do kje je ta meja.

Imam toliko samospoštovanja ter spoštovanja do drugih, da če so oni lahko trezni, da sem tudi jaz lahko. Vem pa da na eno kosilo cel pir, ne samo en kozarček, name nardi tako, da sem kakšni 2h bolj mehek. Potem pa sem back to normal.

Ampak ja ni pa bil moj namen nikdar da grem zdaj pijan za volan.
Zraven pa lahko paše še slaven Homerjev citat: "I'm in no condition to drive...wait! I shouldn't listen to myself,I'm drunk"

Kot bi reku jure, voziš 1-2 tonsko zver, obnaši se temu primerno.

Phantomeye ::

Ne vzamejo ti izpita tako hitro, kot ti drugi dajo mislit. Pač nove voznike je treba prestrašit. Je pa res, če si pa nasekan, gre pa zlo hit u pm... Policaj bi te tud z 0.30 g/kg spustu morda z celo več tolerance...

shadeX ::

theBill je izjavil:

Eh dej no bit bolj papeški od papeža - a zdej se boš pa na vsak pir z avtobusom ali kolesom vozil. Neumnost.


theBill. Odgovor je DA. Za vsak pir se boš vozu z avtobusom ALI te bo pa kdo peljal. S kolesom zaradi lastne varnosti NI priporočljivo. Zaradi takih ki razmišljajo kot TI, se dogajajo potem nesreče.

Kako pa ti veš da boš spil samo en pir? Oz. kako veš da če boš popoldne pil, da boš ob 0:00 že trezen? Ma daj ne nabijajte in pejte se treznit vsi po vrsti, ki tako razmišljate.

Sam imam 6 let izpit in so mi starši dali že od prvega začetka lekcijo da se s tem ni zajebavat. Nikoli se še nisem usedel pjan za volan in se tudi ne bom. Ga pa tudi jaz kdaj pa kdaj spijem ko gremo ven, ampak v tem primeru mi ne preostane drugega kot da avto posodim punci in vozi ona.

theBill ::

Aha, ko nekdo razmišlja, da bo vzel taksi, če bo spil več kot eno pivo (oziroma čez zakonsko dovoljeno mejo) in bo napihal, zaradi takega razmišljanja se dogajajo nesreče... :))

Imej svoj pogled na zadevo, jaz bom mel pa svojega - in dokler je moje ravnanje v okviru zakona, ti lahko le rečem, da si svoj pogled in vsiljevanje le tega lahko v rit zatakneš. Tudi ni treba vsega, kar so te naučili starši, ponavljat ko papiga in imeti to za edino pravilno.

Tistih svojih 6 let izpita si lahko tudi nekam zatakneš, izpit imam že več kot 2x dalj od tebe in pretežno terensko delo v službi, za sabo par stotisoč prevoženih km, pa nikjer tega ne izpostavljam ali se s tem hvalim.

Od enega piva oziroma 2 dcl vina NISI pijan. Najhujše nesreče pa povzročajo močno alkoholizirani, ali pa celo nakokirani, agresivni vozniki.

(pa le glej, da ne boš danes kake rum-kokos kuglice pojedel, preden boš sedel za volan)

stara mama ::

jype ::

theBill> Od enega piva oziroma 2 dcl vina NISI pijan.

Seveda nisi, ampak tudi naročit kozarec vode ob kosilu ni kaznivo.

first_line ::

Ni problem le da voziš po temu ko spiješ eno pivo. Problem je že v temu, da spiješ tisto pivo kljub temu da veš da boš vozil.

Seveda ne za krepke slovencelje, mi tudi pod gasom vozimo kot šumaherji.

jype je izjavil:

theBill> Od enega piva oziroma 2 dcl vina NISI pijan.

Seveda nisi, ampak tudi naročit kozarec vode ob kosilu ni kaznivo.


Dejansko se strinjam z jypom (se bliža konec vesolja). Dejansko te voda odžeja, alkohol ima popolnoma drugo funkcijo. Nisi pa car z kozarcem vode (lahko rečeš da je žganica, ista barva).

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

theBill je izjavil:

Od enega piva oziroma 2 dcl vina NISI pijan.
Ne posplošuj. Ali pa bolje definiraj stanje pijanost, opitosti.
Zase vem, da po 1dl piva nisem 12h uporaben za finomehanična ali intelektualno zahtevna dela, po pol litra piva pa še po 24h nisem sposoben normalno intenzivno razmišljati in trezno(heh) odreagirati na nepričakovane situacije. Ni zastonj v aviaciji pravilo, da po enem pivu 24h letala tudi videti ne smeš od blizu. Bi bilo smiselno, če bi enako povzeli še za ceste.
Pijan (v smislu nekoordinirani gibi, glavobol) v življenju še nisem bil.

Ker pa Op sprašuje še za avto, mu lahko na podlagi svojih izkušenj priporočim subaruja. Robusten in zanesljiv avto, tam pri 200kkm se ravno dobro ulaufa, za razpoložljiv proračun dobiš že kar solidnega.

ScumbagSteve ::

jype je izjavil:

Ne kupovat dizla za tako vožnjo.


+1

+ za taki denar kupovati dizla je ravno pravšnji recept za novo temo z naslovom "Imam problem z dizlom"
Scumbag Štefko

theBill ::

Pegasus, ti ne posplošuj - če alkohol tako vpliva nate, ga pač ne pij. Kdo pa pravi, da alko tako vpliva na vse? Pilote greš primerjat z vozniki - ja najboljše da še vozniški izpit naredijo primerljivo zahteven pilotskemu, pa varnostne standarde avtomobilov dvignejo na tiste od letal. Bedasto razmišljanje.

First line - ravno to je ta miselni preskok, ki ga dobiš z leti. Ko nekaj spiješ, seveda znotraj zakonsko določene meje, si še ekstra previden in voziš defenzivno.

Največkrat je sindrom dirkačev pod vplivom alkota prisoten pri mladih, ali pa kakšni zahojeni kmetje, ko gredo orenk pod gasom in vsi glasni iz vaške gostilne, tisti znajo biti pogumni ko sto hudičev.

Pa kot že omenjeno, vedno več nekih mladih japijev, raznih poslovnežev, dilerčkov po Lj,... je na koki, in so na cesti agresivni ko hudič.

Voda pa še za v čevelj ni dobra, pravijo - če že, poleti Radler, ker bolje odžeja, pa še dva lahko spiješ (ker ima pol manj alkota, kot pivo) in še vedno voziš.

shadeX ::

theBill je izjavil:

Aha, ko nekdo razmišlja, da bo vzel taksi, če bo spil več kot eno pivo (oziroma čez zakonsko dovoljeno mejo) in bo napihal, zaradi takega razmišljanja se dogajajo nesreče... :))

Imej svoj pogled na zadevo, jaz bom mel pa svojega - in dokler je moje ravnanje v okviru zakona, ti lahko le rečem, da si svoj pogled in vsiljevanje le tega lahko v rit zatakneš. Tudi ni treba vsega, kar so te naučili starši, ponavljat ko papiga in imeti to za edino pravilno.

Tistih svojih 6 let izpita si lahko tudi nekam zatakneš, izpit imam že več kot 2x dalj od tebe in pretežno terensko delo v službi, za sabo par stotisoč prevoženih km, pa nikjer tega ne izpostavljam ali se s tem hvalim.

Od enega piva oziroma 2 dcl vina NISI pijan. Najhujše nesreče pa povzročajo močno alkoholizirani, ali pa celo nakokirani, agresivni vozniki.

(pa le glej, da ne boš danes kake rum-kokos kuglice pojedel, preden boš sedel za volan)


Ni problema. Ampak ko boš pijan povzročil nesrečo in bom zaradi tega poškodovan , bom uporabil vsa pravna sredstva in zahteval visoko odškodnino, za katero me boš plačeval celo življenje. Do takih kot si ti, ni tolerance..

Idiot morilski..

Aston_11 ::

ScumbagSteve je izjavil:

jype je izjavil:

Ne kupovat dizla za tako vožnjo.


+1

+ za taki denar kupovati dizla je ravno pravšnji recept za novo temo z naslovom "Imam problem z dizlom"


Ne ni, dizli so zdržljive mašine, ki jim škodi zgolj vožnja v nizkih obratih.

St235 ::

theBill je izjavil:



First line - ravno to je ta miselni preskok, ki ga dobiš z leti. Ko nekaj spiješ, seveda znotraj zakonsko določene meje, si še ekstra previden in voziš defenzivno.


Že samo dejstvo, da voziš drugače zaradi popite količine alkohola pomeni, da nekaj ne štima. Dovoljeno je popit količino alkohola, ki ne vpliva na tvojo vožnjo, kot povprečna ocena pa je dano, da je za večino ljudi to 0,5. Za tiste, ki jih pribije že ko vidijo flašo, pa zakon omogoča sankcioniranje tudi brez prekoračenih zakonskih 0,5.

first_line ::

theBill je izjavil:

First line - ravno to je ta miselni preskok, ki ga dobiš z leti. Ko nekaj spiješ, seveda znotraj zakonsko določene meje, si še ekstra previden in voziš defenzivno.


Človeku s takimi izjavami,... tu se pa lahko zaključi.

TehDucky ::

Jaz mislim da bo dovolj žaljivk. Smo se zmenil, da alkohol ne spada za voznike avtomobilov, sploh pa ne za pilote. Nočem, da se mi zdej zapre tema, že tako sem dolgo dolgo časa razmišljal če bi jo sploh odprl, sem zbral pogum in nebi rad na novo zdej vse.

Glede dizlov, ja baje jim škodi vožnja do trgovine, ko še ni ogret ter nizki obrati. Na 2.0HDI Berlingotu imam ponavadi okoli 2000 obratov, rajši 200-300 več. Pač z bencinarji vidim da folk recimo pelje 50kmh po vaseh v četrti, jaz pa rajši v tretji, ker v četrti pa 50kmh začne "cukat" zaradi premalo obratov.

Kakšne so pa kej TDCi mašine od Ford Focus in pa dCi od cliotov ?

jype ::

TehDucky> Glede dizlov, ja baje jim škodi vožnja do trgovine, ko še ni ogret ter nizki obrati.

Ne, ni to. Dražji so, ker je dražje vzdrževanje, pa če se voziš na kratke razdalje ni nobene smiselne prednosti. Crknil ti IMHO ne bo, če ne boš počel neumnosti.

theBill ::

Sami neki ljubitelji frutka v tej temi, in pa anonimni alkoholiki, ki raje pijejo doma kot pa v družbi.

Najbolje, da pod prekrške uvrstimo tudi neprespanost, vožnjo ob polni luni, itd.

ShadeX, nekoga, ki povzroči nesrečo in napiha manj kot 0,24mg alkohola/l izdihanega zraka se lahko ti + Čefurin na glavo postavita pri tožbi, pa ne bosta nič dosegla.

Za take kot si ti bi Jelinčič rekel: "oprostite, ampak vi ste bedak".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: theBill ()

St235 ::

ShadeX, nekoga, ki povzroči nesrečo in napiha manj kot 0,24mg alkohola/l izdihanega zraka se lahko ti + Čefurin na glavo postavita pri tožbi, pa ne bosta nič dosegla.

Ti pa kaj dosti nimaš stika s realnostjo? v primeru povzročitve nesreče je alkohol (četudi pod zakonsko določeno vrednostjo) oteževalna okoliščina, ki še posebej v odškodninskih tožbah igra veliko vlogo. Še več, četudi nisi povzročitelj nesreče in si tožen z vidika objektivne odgovornosti (recimo, ker si zadel pešca) lahko količina alkohola še kako vpliva na stopnjo odškodninske odgovornosti.

to da nekaj ni prekršek, še ne pomeni, da ne vpliva na presojo v primeru odškodninske odgovornosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Invictus ::

Toleranca za alkohol voznikov bi morala biti 0.0.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

Invictus> Toleranca za alkohol voznikov bi morala biti 0.0.

Se strinjam in ne vidim nobenega minusa zakonodaje, ki bi to predpisala.

Barbarian ::

jype je izjavil:

Invictus> Toleranca za alkohol voznikov bi morala biti 0.0.

Se strinjam in ne vidim nobenega minusa zakonodaje, ki bi to predpisala.



kot bi morala bit tudi toleranca 0.0 pri vseh kolesarjih in tudi pri vseh pešcih, ki na bilokakšen način uporabijo cesto. Ampak to je načeloma že offtopic.

Kdor ceni svoje življenje in življenje vseh ostalih udeležencev v prometu bo vedno imel 0.0 alkohola v krvi ko bo sedel za volanom. nujno in brezpogojno. Za takšne primere obstajajo radlerji in brezalkoholno pivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barbarian ()

jype ::

Barbarian> kot bi morala bit tudi toleranca 0.0 pri vseh kolesarjih in tudi pri vseh pešcih, ki na bilokakšen način uporabijo cesto. Ampak to je načeloma že offtopic.

Tudi to me ne moti.

Barbarian> Kdor ceni svoje življenje in življenje vseh ostalih udeležencev v prometu bo vedno imel 0.0 alkohola v krvi ko bo sedel za volanom. nujno in brezpogojno. Za takšne primere obstajajo radlerji in brezalkoholno pivo.

Pijem vodo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol (pivo) in morebitno pihanje

Oddelek: Na cesti
3418385 (2955) feryz
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429230 (6096) Kvinta
»

Kazenske točke pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10720937 (10258) krneki0001
»

Koliko lahko spijem (da še lahko vozim) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7224509 (16453) krneki0001
»

En hribček bom kupil, bom trte sadil... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
977597 (5833) snow

Več podobnih tem