» »

Alkohol + nesreča + kazen

Alkohol + nesreča + kazen

1 2
3
»

jype ::

perci> Jst te kurcal ne bom, ker tut sam po dveh, treh pirckih vcasih peljem do doma (sicer striktno po ljubljani in krepko pod omejitvijo - ne vec kot 40km/h).

Aha! Ti si torej tist upokojenc, k se vsi zarad njega skos zaletavajo, ko zgubijo živce in prehitevajo v nepregledne ovinke al pa čez polno črto!

krneki0001 ::

Jype - če niso strpni med vožnjo, naj se kar zaletavajo.

jype ::

Ma, če se ne bi vame, se sploh sekiral nebi.

@LOL ::

OMG kera tema, zanimivo
Sploh kazen:\
Pa kaj se jeb*jo vsi skupaj al kva. Ded po starem napiha toliko, povzroči nesrečo itd. in vse skupaj ga je stalo nekaj 100 EUR in pa za DVA meseca prepovedi:\ Halo, pa to bi moral biti najmanj odvzem vozniške... Zares pa me zanima katera olajševalna okoliščina je bila da ti niso izpulili izpita za vedno glede na "veličino" alkotesta oz. alkohola v riti... Res čestitam, dobro si jo odnesel... Upam da te to spametuje, čeprav si precej cheap prešel čez
Kazen je mila, glede na to da si že za nepripet pas ob ene 100eur:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Ch4N93 ::

hja, če je kazen premila ali ne, ne bom sodil. Je pa res, da je dobil 16 pik, kar pomeni še 2 in je ob izpit. To pa dobiš že za prekoračitev hitrosti za cca. 20 km/h. (zakona nisem preverjal, je pa nekako tako)
Ni nam lahko...

@LOL ::

Saj za 20 ni tako malo...
Denimo jaz nisem v 7 letih odkar imam izpit še nikoli dobil ene kazenske pike. Ne rečem da me niso ustavili zaradi kakega neprivezanega pasu. Vendar če pa si ded sedaj ko je blizu odvzema prisluži še 2 kazenski (kljub pazljivosti), tak pa IMO ni za na cesto.

Pa mimogrede: nimajo to ameri fino rešeno glede vožnje pod vplivom alkohola in ostalih substanc, saj to jemljejo precej drugače (poleg hudih kazni še opravljanje družbeno koristenga dela..., potem tečaje pri anonimnih Jack Danielsih...).
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

krneki0001 ::

Jst imam izpit že zelo dolgo, pa do sedaj še nisem izgubil nobene pike.

perci ::

Izpit imam 7 let, nobene pike. Do sedaj pa sem dobil sledece kazni:

- parkrat prehitra voznja
- dvakrat brez celade
- enkrat varnostni pas
- enkrat prehitro oz. sunkovito speljevanje :D
- enkrat voznja skozi ovinke tako, da je malo skripal
- voznja v enosmerno (na koncu Wolfove - je rezervirano za BUS in taxi)
- nebroj kazni za napacno parkiranje >:D


Jype: Lej, ob petkih igramo zvecer fuzbal. Ponavadi spijemo kak pircek po tekmi. Zdej pa racunaj, peljem se od Bežigrajskega štadiona do Žalskega rondoja - se pravi, kak kilometer in pol.


Kaj si mislu pa z upokojneci in prehitevanjem pa ne vem. Jst sem namreč tisti, ki mu vozniki BMW-jev zmigajo z dolgimi, ko na avtocesti prehitevam s hitrostjo 130km/h. Sej jih ne šmirglam kej dost. Če je posebej tečn z žmiganjem pa porabim še malo več časa za prehitevanje >:D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

@LOL ::

Sam hecno mi je to da je ded toliko napihal (po starem okrog 1.8 al kak je blo rečeno ) pa mu niso odvzeli izpita. Ker mojemu frendu so ga (pa je napihal manj) in ga more opravljat še enkrat. Zgleda da je sodstvo ena velka mafija, za ene tako za druge drugače.

No ja upajmo da je deda izučilo in ne bo več vozil za volanom ko bo pijan...

Samo nekaj mi pa ni jasno: kako si lahko tako pijan da ne veš da si pijan (vprašam zato ker ovi avtor teme baje ni vedel da je pijan LOL)?:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

jype ::

perci> Jype: Lej, ob petkih igramo zvecer fuzbal. Ponavadi spijemo kak pircek po tekmi. Zdej pa racunaj, peljem se od Bežigrajskega štadiona do Žalskega rondoja - se pravi, kak kilometer in pol.

Ti dam čisto prav, da se pelješ počasneje. Samo norca sem se delal iz ubervoznikov v tisti temi o "počasna vožnja povzroča nesreče".

perci ::

Samo nekaj mi pa ni jasno: kako si lahko tako pijan da ne veš da si pijan
Komot si lahko tok pijan, da ne veš zase. In če ne veš zase, tudi ne veš kaj delaš.

username ::

Jst sem namreč tisti, ki mu vozniki BMW-jev zmigajo z dolgimi, ko na avtocesti prehitevam s hitrostjo 130km/h. Sej jih ne šmirglam kej dost. Če je posebej tečn z žmiganjem pa porabim še malo več časa za prehitevanje
Ampak tega pa ne razumem. Če praviš da so te že dvakrat celo dobili pri prehitri vožnji, pomeni da verjetno kar pogosto voziš čez omejitev.
Zakaj torej ne moreš pri prehitevanju stisnit gas do ene 150? V tem primeru to ni nevarno in po kasneje, po vrnitvi na srednji pas pač upočasniš nazaj na 120-130.
Edina razlaga je, da na ta način je*beš folk, a si jim tako zelo fouš tistih BMW-jev?
S tem da prehitevanje pri 130 v moji knjigi še ni problematično, bolj sitno je ko se asi spravijo na prehitevalni pas na avtocesti s 100 kmh in jim na misel na pride, da bi vsaj trenutno malo pospešili (pa vidiš, da bi bil avto/motor brez problema sposoben pospešiti...)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

perci ::

Zakaj torej ne moreš pri prehitevanju stisnit gas do ene 150? V tem primeru to ni nevarno in po kasneje, po vrnitvi na srednji pas pač upočasniš nazaj na 120-130.
Ne pritisnem do 150, ker imam pač potovalno 130. Moj avto (klio enka restyle) se pač nekak optimalno pelje pri 130km/h in glede na to, da je omejitev tudi 130km/h mi na misel ne pride, da bi jaz svoj stil voznje prilagajal hitrejsim. Zakaj pa ne bi ti, username, tistih 10 sekund, ko se peljes za mano, upocasnil na recimo 130? Glede na to, da je omejitev 130km/h bi rekel, da sem jaz tisti, ki je manj problematičen? Ali pač ne?

Lej, username, sej jst imam tut po avtocesti, ce se s kakim drugim avtom vozim, potovalno okol 160, sam to ne pomen, da vsakemu počasnejšemu takoj začnem žmigat v rit. Jasno, da če sto let vozis po levi in se ne umaknes, da je prav da ti pozmiga, ampak da se mu takoj utrga v stilu: "Kva se ti sploh spravlas na levo, picka ti materna, a ne vids kaksn avto imam? me pa pogreje.

LP Pero

p.s. aja, tiste kazni za prehitro voznjo so se iz cajta, ko sem bil mal mlajsi in neumnejsi. Tudi niso bile iz avtoceste ampak iz kake debilne ceste z debilnimi omejitvami. Zdej se ene 3 leta nisem dobil nobene kazni. Se pa hitro zgodi, da jo dobis, se posebej na kaksnih cestah, ki jih ne poznas in ne ves za katerim voglom tici policaj.

Gr0unD Zer0 ::

se pač zgodi, da se znajdeš pijan za volanom.
jaz sem tudi parkrat pijan vozil(sicer pozno v noči, kar sicer ne opravicuje dejstva in se tudi nimam namena pred kom zagovarjat) ker je pač tak naneslo. hvala bogu zaenkrat še ni bilo nesreče(razen po 1 dcl, ja EN deci pira, sem kolegu avto sčohal...)
če pelješ normalno, ne bi smelo biti nic narobe(ajde, spanje itd je druga zgodba)
ne obsojam takih ljudi, podpiram pa tudi ne...

edino ti kvazi-alonsoji mi grejo na zivce...
ko je nasekan pa misli da ma lambota, čeprav vozi stare šajtrge.

da pa taki v mene rukne je pa tepen(nič manj seveda ne pričakujem, če bi jaz koga ruknil pijan, ker bi si zasluzil)

p.s. opažam pa, da ko sem trezen večino časa nisem pri stvari, ko sem za volanom. začuda ko kaj spijem,(kaki jãger al pa pir) in me je strah kake pizdarije, bolj pazim


p.s.s ce ne poznas ceste, nimaš kaj dirkat(torej tudi ni možno fasat kazni). nikoli ne veš kaki ovinek te čaka...
ceste niso dirkališče z 20 zavoji, ki se jih napiflaš...
moraš malo mislit kaj te čaka za ovinkom, pa če je to tovornjak, ali pa samo samomorilski maček/malce globlja jama na cesti

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> se pač zgodi, da se znajdeš pijan za volanom.

Meni se se ni. Pa imam izpit vec kot deset let...

MadMax ::

Eni so res bolj papeški od papeža.
Na vseh področjih...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

zee ::

tudi meni se še ni zgodilo (izpit imam deveto leto), da bi pijan sedel za volan in vozim.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tero ::

Sam pa imam izpit slabe 3 leta pa sem že nekje 5 krat rahlo pijan vozo. Na srečo še ni blo nesreče.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

koyotee ::

ce bi bil jaz lastnik dvorisca bi sel se do kakega psihiatra jokat, da nemorem spat, ker se ne pocutim varno, itd, itd... in bi placal mastno

/grde besede izpuscene
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

DominusSLO ::

Ne morem verjet, da nisi ostal brez izpita. Sem se pa nasmejal tej temi, kot že dolgo ne, zahvaljujoč branetovim komentarjem na prvi strani. >:D
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

username ::

Zakaj pa ne bi ti, username, tistih 10 sekund, ko se peljes za mano, upocasnil na recimo 130? Glede na to, da je omejitev 130km/h bi rekel, da sem jaz tisti, ki je manj problematičen? Ali pač ne?

Ma saj v bistvu proti tebi nimam nič, če res pelješ na prehitevalnem pasu 130. Sicer mislim da se sme v trenutku prehitevanja peljati malenkost čez omejitev (razen če se motim).
Probem niso taki kot ti, to je v bistvu še vse OK. Če pelješ 130, v bistvu res noben ne bi smel sikat.
Problem so pacienti, ki prehitevajo s 100 kmh ali celo manj in poleg tega sploh ne pogledajo, če imajo prostor, preden skočijo na prehitevalni pas.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

perci ::

Problem so pacienti, ki prehitevajo s 100 kmh ali celo manj in poleg tega sploh ne pogledajo, če imajo prostor, preden skočijo na prehitevalni pas.
username: To je pa debilno (predvsem pa nevarno), se strinjam.
Sej, da ne boš mislil, jst tudi pri 130km/h ne skočim na prehitevalni pas, če vidim, da se nekdo hitro približuje od zadaj. Problem nastane, če s 130km/h prehitevaš recimo 3 avtomobile in dva tovornjaka v šusu. Če bi se bimmerju vmes umaknil, bi moral za tovornjakom bremzat, da bi upočasnil na 100 in potem spet pospeševati na 130. Tako pa prehitim vse v šusu, unmu zadaj se pa trga.

Sicer pa me ne motijo uni, ki dajo žmigavc, da ti pokažejo, da so hitrejši in da se jim ob priliki umakni, ampak blendanje mi gre pa res na qrac.

Excalibur85 ::

Ma kazni so itak bedne, glej to za primer: en tip špona bmwja petko (karikiram zdj) za 50.000 evrov, mesečno zasluži itak okoli 4000 evrov in pol ga cajoti hopsnejo ker je naprimer vozil 20 km/h preveč kot je dovljeno in more plačat kazn tistih cca.60 evrov. Res mu je ful blem dat 60 evrov glede na 50.000 evrov vredn avto pa na njegovo plačo k jo ma. Smejov se ti bo v fris k mu boš plačilca napisal, itak da ga boli lula. Pa napiš ti kazn enmu k ma mesečo 600 evrov plače, pa kredite pa froce doma itn.. pa bo kriza. Moral bi tko nardit kokr so nardil v Monacu se mi zdi (1x je blo po radiu, sam nism 100% sure, če je to Monaco) in sicer, da se kazn dodeli glede na kvoto tvojega osebnega dohodka, več maš keša, več plačaš.. edin tko bi se mislm da tisti mal zamislil ko bi mogli za 20 km/h plačati tm nekje okoli 8000 evrov, nice ane:D Sicer pa.. ne vidm fore v divjanju pa hitenju po cestah, tko al tko prideš na cilj, najlepš se je previdn vozt pa se držat predpisov pa kakšno fajn musko poslušat zravn, tudi za hitrimi se nabere kolona, ampak to pol k njegovo trugo nosjo pa gre njegov vod žalujočih od žal pa tja do bavarca:D :D :D Glede alkota pa tko.. najbolš je da se držiš tiste dovoljenje mere, če že res morš nujn pit kadar voziš, pa ne zarad polcajev ampak zarad sebe, ker če boš neumnost utupil zarad pijanosti si ga naj. in to big time. Seveda je pa tud odvisn od tega kolk lahk neseš, nekdo spije en pir pa ga rukne kokr da jih je spil 5, spet kakšn se pa najde, ko spije več kot enga ali dva, pa mu nič ni. Mah.. kokrkol že, sam alko pa vožna ne gresta zravn, vsaj js tko mislm. Za vse tiste pa k se nekomu nalimate na rit pa k še nikol niste slišal za VARNOSTNO RAZDALJO pa k blendate in ne vem kaj še vse.. bmk in nism edini k tko misli, 1x vas bo že izučil, sicer se pa v vožnji kaže obnašanje in sama karakternost človeka, heh 100 ljudi, 100 čudi, bog jim nej da zdravja, ker zdrave pameti jim ni dal.

lp

Tilen ::

Mene v 2 letih in pol niti še ustavli niso.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Pšenični ::

za kazen lahko rečem ,da je mnogo premila.Odseva razmere ne naših cestah v smislu spuščanja takšnih cestnih delikventov nazaj na cesto.Stari moj ti nisi dovolj odgovoren za vožnjo z avtom, to je dejstvo.Žalostno je da si prišel spet nazaj(da ti niso trajno vzeli izpita-za zmeraj)
, jaz bi te poslal rajši na opazovanje v kakšno psihiatrično ustanovo, ker si potencialni morilec.Upam da se na cesti najine poti ne bodo nikoli križale.

Ch4N93 ::

Problem so pacienti, ki prehitevajo s 100 kmh ali celo manj in poleg tega sploh ne pogledajo, če imajo prostor, preden skočijo na prehitevalni pas.
Dokler ne srečaš Češkega pacienta s Peugeot 206 Break, s štirimi osebami ter prtljažnikom naloženim do konca, za povrh pa še priklopljeno bivalno prikolico, kako s cca. 100-110 km/h prehiteva tovornjaka, še ni nič. V bistvu sploh ni prehiteval, ampak sta se peljala vštric kak kilometer, nakar mu je verjetno kapnilo, da pa vseeno ne bo šlo in se je umaknil.
Ni nam lahko...

username ::

Sicer pa me ne motijo uni, ki dajo žmigavc, da ti pokažejo, da so hitrejši in da se jim ob priliki umakni, ampak blendanje mi gre pa res na qrac.
Točno, to z žmigavcem je bolj kulturno signaliziranje. Sem zadnjič gledal na DIscoveryju ali podobnem kanalu dokumentarc o Autobahnu v Nemčiji. Prepovedano je blendat počasnetu pred tabo, z žmigavcem mu moraš sporočit naj se umakne.
Čeprav ne vem, koliko haska bi imelo to pri nas, ko je folk totalno razpuščen in ne gleda okoli, vzvratno ogledalo ima pa samo za okras očitno...

Če se pa vrnem na tisti autobahn dokumentarec: tam imajo specialne treninge (avtošola za autobahn - al je to del standardne avtošole, ne vem točno) in med drugim jim pravilno povejo, da morajo čimbolj pospešit med vključevanjem in podobne zadeve, ki jih ene 75% voznikov pri nas na avtocesti ne kapira; al pa mislijo da bodo s (pre)počasnim pospeševanjem prišparali 2 centa pri gorivu (btw, najbrž itak ne bodo)...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

mare_ ::

Kakor se spomnim tistega dokumentarca, je to del standardne avtošole. Sicer pa, tudi pri nas povejo, da moraš čimbolj pospešit ;)

Gr0unD Zer0 ::

točno... pa komaj na koncu pospeševalnega pasu it na vozni pas...
ne pa da eni mislijo ograjo preskočit

Ejsi_Disi ::

Danes, avtocesta, Ljubljana - Koper. Se pelje en Hrvat po prehitevalnem pasu 90 km/h (brez jebe) in vozim kako minuto za njim in se počasi nabere kolona. Prižgem levi žmigavec - ne jebe, začnem blendat - ne jebe, malo potrobim - ne jebe. Ma mi ni ostalo drugega, kot žmigavec v desno in po desni strani mimo. Za njim (kolikor sem še videl v ogledalo) je nekdo še neumorno blendal, ampak mu ni uspelo. Tako, da ga je moralo še ene pet avtomobilov prehitet po desni.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Tilen ::

In kdo bi nasrkal, ce bi vas dobili plavi? Ti in vsi ostali, ki ste prehiteli po desni. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

'FireSTORM' ::

glede blendanja
to mene sploh ne moti
sem se zadnjič peljal po avtocesti do graza(gradec al kako je po slovensko)
in sem prehiteval tovornjake v koloni(kakih 10 je ziher blo)
lepo 130-140kmh mimo njih
nakar mi prišiba odzadaj Audi A8, mi enkrat poblenta, se umaknem med tovornjake, ga spustim mimo in nazaj ven, nadaljujem svojo pot

a je to tak problem?
in je zdaj mi on hotel pokazat da njegov Audi A8 bolj potegne kot moj bogi mali puntek?
ali je hotel pičit asa pred nekom ki ima za 90% cenejši avto?
mislim da se mu je samo nekam mudilo
kar povsem razumem, in mi je poblental ene 3x, zato ker se nisem takoj umaknil za prvi tovornjak ampak sem prehitel še enega

glede čimprejšnega pospeševanja, to je res, zaradi tega sem padel prvič na izpitu, poleg ostalih stvari ki sem jih postoril in to samo zato ker sem vzel pomirjevalno tableto in postal zaspan namesto pomirjen:D
Those penguins.... They sure aint normal....

Ejsi_Disi ::

@Tilen:
In kdo bi nasrkal, ce bi vas dobili plavi? Ti in vsi ostali, ki ste prehiteli po desni.

Ma, v tem primeru pa res ne verjamem. Preveč ekstremen.
Rock n' roll ain't noise pollution!

darkolord ::

a je to tak problem?

jah, če se umakneš recimo med dva tovornjaka, potem ne držiš varnostne razdalje (in kamion za teboj), kar pa je problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

BigWhale ::

Mene tudi blendanje ne moti, ko s 130 prehitevam po avtocesti...

... ponavadi se ustrasim in od strahu pedala kar spustim....

perci ::

:D

Fatboyslim ::

Ko že o iskušnjah na AC.. :D

Nedavno je na prehitevalni pas pred mene zapeljala ženska z hitrostjo 70kmph in ker sem se peljal čisto za njo se ni upala zaviti na desnega in smo se tako peljali vsaj 2 min. Njena max hitrost, ko se je hotela odlepiti od mene je bila 100, a je kmalu znižala nazaj na 70 :))

Drugače se mi pa kazen ne zdi premila, nevem kako mu lahko privoščite večjo. Verjamem da bo na avtorja teme kazen delovala vzgojno in da se to ne bo več ponovilo ;)

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

o seveda se bo ponovila, 100%...

V-i-p ::

Oprosti, po mojem mnenju si dobil prenizko kazen. Ampak ok, vso srečo vnaprej in po pameti!

Pa še ena podobna, kot je že nekdo zgoraj napisal, tisti ki imajo ogromno denarja, se jim ponavadi jebe za prekršek ali dva, oziroma za tistih nekaj €. En primer: zadnjič mi je kolega policaj potarnal, kako da je zaradi prehitre vožnje ustavil znano javno osebo, ne bi o imenih, je pa oseba zelo bogata. Potarnal mi je pa takole, skoraj dobesedno: "Ga ustavim, pridem do vozila, on pa odpre okno in reče "ja, ja, sej sem res prehitr vozu, ti kr napiš kazn". Kolega malo čudno pogledam, češ, kaj je to takega, je pač bogat, jebe se mu za par evrov, nakar policaj zastoka "Prasec se mi je bril med postopkom in se gledal v vzvratno ogledalo ko sem mu pisal kazen, tud trznil ni"...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tilen ::

ALi zakon to izrecno prepoveduje? Seveda ne. Pac je tip koristno uporabil cas. Glede na to, da je hitreje vozil, je pa ze itak bil pozen. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716308 (13252) Mare2

Odvzem vozniškega dovoljenja? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47841110 (16715) Ziga Dolhar
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8218439 (15756) St235
»

Vožnja pod vplivom alkohola - Voznik začetnik!!!

Oddelek: Loža
4313724 (12760) gzibret
»

Alko+kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
747795 (6722) Izak

Več podobnih tem