Forum » Sedem umetnosti » Star Trek: Discovery
Star Trek: Discovery
Temo vidijo: vsi
taja13 ::
MrNighthawk ::
Nikec3 ::
Pogledal. Potrebno je pohvalit kinematografijo, Phillipa je seksi as hell, Saru in Stammets sta vedno bolj kul karakterja.
Še vprašanje za Star Trek poznavalce. Kako zelo "Klingons have won the war" krši canon?
Še vprašanje za Star Trek poznavalce. Kako zelo "Klingons have won the war" krši canon?
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
BigWhale ::
DarkSite ::
Ko že misliš, da ne more biti boljše :)
Pravkar so si odprli pot, kjer se jim ni treba držat timelina :)
Vprašanje je le ali bo na koncu reset ali ne.
Pravkar so si odprli pot, kjer se jim ni treba držat timelina :)
Vprašanje je le ali bo na koncu reset ali ne.
Mah, reset so nardil takoj, k so prsli v mirror universe. Zdej jim bo Mirror Philipa pomagala premagati Klingone, federacijo bodo nazaj postavil in vse bo spet dandy :))
Nah, ne verjamem.
Tudi, če jo postavijo na noge ne bo ista kot je bila prej. Škodo so že naredili(taktična mapa, napovednik za next del). Ne vem ali je Zemlja izgubljena ali ne. Do kam so Klingoni potisnili Federacijo. Axanar bitka? Če že bo reset se bo zgodil tako, da bodo potovali spet v preteklost. Ali pa bodo preprosto pustili, da se razvije brez reseta, kar bodo spet obtožbe nekaterih ...
Imam občutek, da bo serija skakala na različne časovne a pomembne dogodke in potem nam bodo postregli z alternativnimi verzijami. Mirror se je že zgodil. Zdaj bomo imeli vojno s Klingoni kjer smo poraženi. Mogoče bo naslednji skok v Romulan war obdobje, Dominion, Borgi ali pa daleč v prihodnost.
Tudi, če jo postavijo na noge ne bo ista kot je bila prej. Škodo so že naredili(taktična mapa, napovednik za next del). Ne vem ali je Zemlja izgubljena ali ne. Do kam so Klingoni potisnili Federacijo. Axanar bitka? Če že bo reset se bo zgodil tako, da bodo potovali spet v preteklost. Ali pa bodo preprosto pustili, da se razvije brez reseta, kar bodo spet obtožbe nekaterih ...
Imam občutek, da bo serija skakala na različne časovne a pomembne dogodke in potem nam bodo postregli z alternativnimi verzijami. Mirror se je že zgodil. Zdaj bomo imeli vojno s Klingoni kjer smo poraženi. Mogoče bo naslednji skok v Romulan war obdobje, Dominion, Borgi ali pa daleč v prihodnost.
Ni se jasno a jim spore drive zdej dela al ne. Razumet je sicer blo da jim dela. Stamets si je opomogel, zdej lahko spet harajo naokrog.
oo7 ::
Men pa ne gre v glavo, da moderator, ki toliko sodeluje v tej temi si ne vzame 1 minuto časa in, da bi spremenil naslov teme v Star trek: discovery
TESKAn ::
Ni se jasno a jim spore drive zdej dela al ne. Razumet je sicer blo da jim dela. Stamets si je opomogel, zdej lahko spet harajo naokrog.
Dela jim, ampak so trenutno pokurili vse spore za uničit "mycelium reactor".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Dela jim, ampak so trenutno pokurili vse spore za uničit "mycelium reactor".
No spore lahko po harvestirajo nekje a ne?
Jah upam, da ne no. Vojna z Romulani se je dogajala skor 100 let pred tem... Mislim, da to ne bi bil ravno problem za Discovery.
Še vedno upam, da se bo zadeva normalizirala, da bo druga sezona bolj epizodična :D
Samo, da ne bodo skočili nazaj v preteklost in popolnoma preprečili konflikt s Klingoni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrNighthawk ()
Isotropic ::
MrNighthawk je izjavil:
Jah upam, da ne no. Vojna z Romulani se je dogajala skor 100 let pred tem... Mislim, da to ne bi bil ravno problem za Discovery.
Še vedno upam, da se bo zadeva normalizirala, da bo druga sezona bolj epizodična :D
Samo, da ne bodo skočili nazaj v preteklost in popolnoma preprečili konflikt s Klingoni.
kako naj bi pa skočili v preteklost oz. po času?
jaz sem tisto z reaktorjem razumel kot one-off dogodek, ne pa rutino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Izi ::
Tista zelena kuglca zihr ni bila brez vezeDefinitivno bo kuglica imela nek vpliv
Meni je odlična serija.
Nihče ne more reči, da je predvidljiva. Moja najbolj nora napoved, ki sem si jo lahko zamislil je bila kar precej blizu. Edino pri mirror "Philippa Georgiou Augustus Iaponius Centarius" sem popolnoma zgrešil ker sem predvideval, da bosta z mirror Lorco sodelovala, ne pa da bosta smrtna sovražnika.
Kar se tiče pa zmage Klingovov pa ne vidim nobenega problema. Bodo že pogruntali kako skočiti tistih 9 mesecev nazaj, koliko so kiksnili v času. Pravzaprav lahko skočijo še malo bolj nazaj na čisti začetek vojne in vse skupaj popravijo.
Men pa ne gre v glavo, da moderator, ki toliko sodeluje v tej temi si ne vzame 1 minuto časa in, da bi spremenil naslov teme v Star trek: discovery
To je zato, da se nam ne pokvari SEO optimizacija. :>
Nihče ne more reči, da je predvidljiva. Moja najbolj nora napoved, ki sem si jo lahko zamislil je bila kar precej blizu.
Serija ni predvidljiva ampak tvoja napoved je bla vseen blizu? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Kar se tiče pa zmage Klingovov pa ne vidim nobenega problema. Bodo že pogruntali kako skočiti tistih 9 mesecev nazaj, koliko so kiksnili v času. Pravzaprav lahko skočijo še malo bolj nazaj na čisti začetek vojne in vse skupaj popravijo.
Ne. Prosim ne. Time travel je zabaven, ko ga je tu in tam za vzorec. Da bi pa s tem delali na redni bazi, pa uničiš vse skupaj, ker imajo gledalci v glavi, da lahko itak vedno vse popravijo s skokom nazaj v preteklost.
Res je, da so Klingoni skoraj zmagali a "naši" so pripeljali iz mirrorja Philippo, ki je strokovnjakinja, kako sesuti določene vrste :)
Mislim, da se bo Federacija moralo odločiti ali bodo šli po poti Empire(stran s Philippo na čelu) ali po normalno federacijsko pot.
Mislim, da se bo Federacija moralo odločiti ali bodo šli po poti Empire(stran s Philippo na čelu) ali po normalno federacijsko pot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DarkSite ()
nurse013 ::
Hm,mrbit bo pa miss univerzum,ona klingonka, se kaksno rekla,al v tem cajtu al pa ze katerem,..ce se bojo tolk skoz cajt fural..matr,bojo se na borge naletel po mojem
:)
you gotta be kidding me...
Mogoče pa sploh niso začeli serije v našem universu ampak 1 drugi multiverse. Tako, da lahko harajo, ne da bi vplivali na naš timeline. Reset potem ni potreben.
kako naj bi pa skočili v preteklost oz. po času?
jaz sem tisto z reaktorjem razumel kot one-off dogodek, ne pa rutino.
Ja, ker v Star Treku so imeli vedno težavo s potovanjem skozi čas
Res je, da so Klingoni skoraj zmagali a "naši" so pripeljali iz mirrorja Philippo, ki je strokovnjakinja, kako sesuti določene vrste :)
To pa res ni tako težko. Samo eno Klingonsko luno (Praxis) morajo vržt v luft pa se Klingoni sami predajo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrNighthawk ()
Jst ::
Vedel sem, da serija ne bo šla v opisano smer, ampak bi bilo fscking awesome.
Vemo, da je fašizem na zemlji vedno pogorel. Vemo.
Če ne bi tako "levičarsko", "posiljeno", "stripovsko" predstavili Mirror Universe, bi se lahko Descovery znašla v tem mirror vesolju, ampak fašizem na "galaksijski skali" deluje učinkovito, militaristično. In bi se v tem "hostile" univerzumu dogajala vsaj sezona, če ne več. To bi bilo noro. Komunizem na "galakcijski skali" ne more delovati. Kakšen "drive" ima en inženir, da tam tipka in je podrejen drugemu? Lepa risanka, svet, utopija v kateri bi radi živeli, a ni realna. Da bi Imperij fural fašizem in bi počasi zvedeli, kako je demokracija na medplanetni ravni in naprej obsojena v propad (mirror history ki bi ga odkrival discovery) in kako fašizem rešuje medplanetarne spore, vojne, trgovanje,... To bi bilo nekaj drugačnega, kot so nam obljubljali...
Vemo, da je fašizem na zemlji vedno pogorel. Vemo.
Če ne bi tako "levičarsko", "posiljeno", "stripovsko" predstavili Mirror Universe, bi se lahko Descovery znašla v tem mirror vesolju, ampak fašizem na "galaksijski skali" deluje učinkovito, militaristično. In bi se v tem "hostile" univerzumu dogajala vsaj sezona, če ne več. To bi bilo noro. Komunizem na "galakcijski skali" ne more delovati. Kakšen "drive" ima en inženir, da tam tipka in je podrejen drugemu? Lepa risanka, svet, utopija v kateri bi radi živeli, a ni realna. Da bi Imperij fural fašizem in bi počasi zvedeli, kako je demokracija na medplanetni ravni in naprej obsojena v propad (mirror history ki bi ga odkrival discovery) in kako fašizem rešuje medplanetarne spore, vojne, trgovanje,... To bi bilo nekaj drugačnega, kot so nam obljubljali...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
stjan ::
Zadeva je posiljeno zmetana skupaj.
Še to kar je bilo novega so na hitro uničili.
Edini soliden igralec se je na hitro poslovil. V zadnjem delu je vse zgledalo kot iz kake otroške risanke.
Nekdo, ki hoče nasilno zavladati imperiju se po ladji sprehaja brez orožja, zgublja vojake brez veze, ne pozna nobene taktike.
2 ženski pobijeta 100 nasprotnikov. Uporabljajo sabljo in nož, :)
Spopad na ladji je zgledal kot iz burlesk iz let 1920.
Še to kar je bilo novega so na hitro uničili.
Edini soliden igralec se je na hitro poslovil. V zadnjem delu je vse zgledalo kot iz kake otroške risanke.
Nekdo, ki hoče nasilno zavladati imperiju se po ladji sprehaja brez orožja, zgublja vojake brez veze, ne pozna nobene taktike.
2 ženski pobijeta 100 nasprotnikov. Uporabljajo sabljo in nož, :)
Spopad na ladji je zgledal kot iz burlesk iz let 1920.
VaeVictis ::
Itak je Star Trek primer idealnega socializma/komunizma, pač ZF utopija.
Ideja, da bi vse rase živele v neki slogi pod eno fedearacijo in se borile za skupen cilj je zelo naivno.
Danes imamo recimo močne države, ki forsirajo svoja pravila in uveljavljajo svoje zakone in svojo predstavo o svetu.
Enako bi se pa zgodilo, v primeru Star Trek vesolja, kjer bi določene rase, ki bi bile močnejše od drugih, forsirale svoja pravila in svoje zakone, ostale šibkejše rase pa bi se morale tako ali drugače podrejati močnejšim rasam.
Sam bolj verjamem, da bi ljudje prej neki fašistični (oz. človeško centrični) model uporabljali pri osvajanju vesolja.
Enako bi pa tudi ostale rase uporabljaje svoj fašistični sistem (ki bi baziral na poveličevanju njihove rase).
IMHO, samo upamo lahko, da če bomo kdaj spoznali kakšne vesoljce, da bomo tako ali drugače močnejši kot oni, ker drugače nas bodo enostavno ali zasužnjili ali pa iztrebili...
Verjetno bi se ta dogodek zgodil v parih sekundah, glede na vse razdalje v vesolju in glede na to, da bi rasa, ki bi prišla do nas bila tehnološko občutno bolj superiorna.
Seveda velja tudi vice-versa.
Ideja, da bi vse rase živele v neki slogi pod eno fedearacijo in se borile za skupen cilj je zelo naivno.
Danes imamo recimo močne države, ki forsirajo svoja pravila in uveljavljajo svoje zakone in svojo predstavo o svetu.
Enako bi se pa zgodilo, v primeru Star Trek vesolja, kjer bi določene rase, ki bi bile močnejše od drugih, forsirale svoja pravila in svoje zakone, ostale šibkejše rase pa bi se morale tako ali drugače podrejati močnejšim rasam.
Sam bolj verjamem, da bi ljudje prej neki fašistični (oz. človeško centrični) model uporabljali pri osvajanju vesolja.
Enako bi pa tudi ostale rase uporabljaje svoj fašistični sistem (ki bi baziral na poveličevanju njihove rase).
IMHO, samo upamo lahko, da če bomo kdaj spoznali kakšne vesoljce, da bomo tako ali drugače močnejši kot oni, ker drugače nas bodo enostavno ali zasužnjili ali pa iztrebili...
Verjetno bi se ta dogodek zgodil v parih sekundah, glede na vse razdalje v vesolju in glede na to, da bi rasa, ki bi prišla do nas bila tehnološko občutno bolj superiorna.
Seveda velja tudi vice-versa.
Gregor P ::
Kaj pa, če je una zelena kuglica delček Lorce
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
nurse013 ::
Kaj pa, če je una zelena kuglica delček Lorce
Tam na koncu ko jo pokaze..a ni noseca?mislim, trebuscek ima vecji kot prej
:)
Prosim zbriši še moj in post, na katerega sem odgovarjal v temi: Elektronske cigarete
Izi ::
Nobenega komentarja?
Nič ne bodo skakali v preteklost, bo Emperor Georgiou tudi na tej strani mirrorja vse uredila
Nič ne bodo skakali v preteklost, bo Emperor Georgiou tudi na tej strani mirrorja vse uredila
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Ženske so ocenile ta del kot nadpovprečen, medtem ko moški ravno obratno. Shock! YUPE therapy needed.
Pa who the fsck cares about Michael / Tyler? Michael so tako maskulinizirali v njeni vlogi, da me sploh ne privlači oziroma me dobesedno odbija. Sama igralka, če gledam njene slike, je "good lookin'", a v tej seriji pa... ugh, pass.
Vseeno mi je bilo všeč, da so Vulkani v STD res logični, ker v drugih serijah so logični "to the point" ali "to the plot device". Tukaj je pa Emperor očitno prepričala Sareka z njegovo logiko, "best course of action". Me Like The New Captain. Upam da ne umre in s tem, da so jo dali na stol kapitana (verjetno na ketni), gre lahko zgodba zanimivo naprej in upam, da izkoristijo ta potencial.
Pa who the fsck cares about Michael / Tyler? Michael so tako maskulinizirali v njeni vlogi, da me sploh ne privlači oziroma me dobesedno odbija. Sama igralka, če gledam njene slike, je "good lookin'", a v tej seriji pa... ugh, pass.
Vseeno mi je bilo všeč, da so Vulkani v STD res logični, ker v drugih serijah so logični "to the point" ali "to the plot device". Tukaj je pa Emperor očitno prepričala Sareka z njegovo logiko, "best course of action". Me Like The New Captain. Upam da ne umre in s tem, da so jo dali na stol kapitana (verjetno na ketni), gre lahko zgodba zanimivo naprej in upam, da izkoristijo ta potencial.
Okapi ::
Pa who the fsck cares about Michael / Tyler? Michael so tako maskulinizirali v njeni vlogi, da me sploh ne privlači oziroma me dobesedno odbija. Sama igralka, če gledam njene slike, je "good lookin'", a v tej seriji pa... ugh, pass.Dojemaš jo kot grožnjo svoji moškosti, zato tak odziv. Ampak to dokazuje samo tvojo nesamozavest.
TESKAn ::
Tukaj je pa Emperor očitno prepričala Sareka z njegovo logiko, "best course of action".
V enem prvih delov je pokazano, da imajo vulkanci enako logiko, kot Emperor - klingone moraš "zjebat" do konca, če hočeš imet mir pred njimi.
Navsezadnje je to vir konflikta med Michael in "originalno" Philippe - Michael je hotela razsut klingone, Philippe ji je to prepovedala, posledično se ji je Michael uprla. Bomo prišli do tega, da bo "nova" Philippe hotela zradirat klingone, Michael ji bo pa to (poskušala) preprečit?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Pa who the fsck cares about Michael / Tyler? Michael so tako maskulinizirali v njeni vlogi, da me sploh ne privlači oziroma me dobesedno odbija. Sama igralka, če gledam njene slike, je "good lookin'", a v tej seriji pa... ugh, pass.Dojemaš jo kot grožnjo svoji moškosti, zato tak odziv. Ampak to dokazuje samo tvojo nesamozavest.
Vse ženske (80%) tudi nimajo nobenega interesa v to romanco. Po tvoji logiki Tyler ogroža ženskot teh, ki spremljajo in so glasovale?
>V enem prvih delov je pokazano, da imajo vulkanci enako logiko, kot Emperor - klingone moraš
>"zjebat" do konca, če hočeš imet mir pred njimi.
TESKAn: Da, v STD so Vulkanci prikazani res "logično". Če ko te ga zagleda X vedno ustreli, po logiki je najbolj logično, da ti to storiš prej. In to mi je všeč, ker so v prejčnih serijah Star-Treka Vulkanci bili "čustveno-logični" ali pa je bil nek twist in na koncu "logika" ni imela smisla. Tu pa že na začetku, kot praviš, so Logičane prikazali kot prave Logike. Sumim, do bo Sarek moral uporabiti kakšno biološko orožje in bil fsckuped v Federaciji ali celo izvedel kakšno samomorilno misijo. Kaj je point, da imajo super biološko orožje (če se prav spomnim), če ga ne smejo uporabiti, niti ko so stisnjeni v kot, na robu preživetja. Ni logično. :) Sarek je pa očitno pravi Logik in razume.
(napovednike pa ne gledam)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Meni je bila ta epizoda kar dobra. Se mi zdi, da je v STD celo preveč zgodbe v prekratkem času. Če samo malo pogledamo kaj vse se je že zgodilo od prve epizode pa do zdaj...
Meni tudi. Če bi odstanili scene z Tylerjem bi bilo super ~35 minut.ˇTako pa ta romanca "požre" minutažo, ki si jih noben ne zapomni.
To, da je Philippa "spet" Kapitan, mi je res dober plot twist in upam, da bodo dobro izkoristili ta "predicament" v katerem so se znašli. Igralka je dobra, v prvih dveh delih je izkazala "Star Trek" naklonjenost, tako da imajo spet zelo dobro podlago. Upam da si jo ne podrejo sami sebi v par delih, kot imam občutek, da se dogaja v tej prvi sezoni, kjer imajo zelo dobro izhodišče, potem pa klik-flip, ... in zadevo rešijo v dveh delih.
ps: Upam tudi, da je STD letos postavil standarde za CGI za bolj ambiciozne TV serije letos.
To, da je Philippa "spet" Kapitan, mi je res dober plot twist in upam, da bodo dobro izkoristili ta "predicament" v katerem so se znašli. Igralka je dobra, v prvih dveh delih je izkazala "Star Trek" naklonjenost, tako da imajo spet zelo dobro podlago. Upam da si jo ne podrejo sami sebi v par delih, kot imam občutek, da se dogaja v tej prvi sezoni, kjer imajo zelo dobro izhodišče, potem pa klik-flip, ... in zadevo rešijo v dveh delih.
ps: Upam tudi, da je STD letos postavil standarde za CGI za bolj ambiciozne TV serije letos.
BlackMaX ::
Do zdaj še nisem videl slabga CGI v tej seriji. Ta del z romanco bi moral odstranit.
Prva sezona je odlična!
Prva sezona je odlična!
BlackMaX ::
sulaco ::
Ravno pogledal season finale...vse OK.
SPOILER:
Ampak zadnji prizor si pa ne znam razložiti ? A zdej smo se priključili časovni premici ST original ?
SPOILER:
Ampak zadnji prizor si pa ne znam razložiti ? A zdej smo se priključili časovni premici ST original ?
karafeka ::
Sem mislil, da so bili TOS deli dolgočasni. Tale zadnji del Disoverija je pa razred zase....
Okapi ::
Je bilo res bolj zeh. Kar nekako na silo in na hitro so vse zaključili, tudi zelo neprepričljivo.
Magic1 ::
Meni je tudi bilo dolčas. Pol dela prevrtel na hitro. Definitivno najbolj dolgočasen del sezone.
Magic
V zadnjem delu je bilo po mojem prevec poudarka na tem kdo in kaj je Tyler in zakljucek je res narjen zlo hitr.
Ne, Discovery se dogaja 10 let pred Original series, Enterprise je pod poveljem kapitana Pike.
Ne, Discovery se dogaja 10 let pred Original series, Enterprise je pod poveljem kapitana Pike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stargate Universe in druge Sci-fi serije (strani: 1 2 3 4 … 67 68 69 70 )Oddelek: Sedem umetnosti | 578112 (12056) | Gregor P |
» | Star Trek: Strange New Worlds (TV serija) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Sedem umetnosti | 67876 (13419) | predi |
» | Star Trek 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 28192 (23820) | Dami |
» | Star trek enterprise - Pa pa (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 10023 (8083) | simnov |