Forum » Loža » Beljakovine in ogljikovi hidrati (brez kemije! in )
Beljakovine in ogljikovi hidrati (brez kemije! in )
thramos ::
pegasus ::
noraguta ::
Dejte še razčistit da nimamo vsi enacga metabolizma. Nekateri se mesu lahko ognejo, drugi ne, tretjim ne dene dobro. Podobno kot z sončenjem.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Steinkauz ::
Jst vsem znalcem (kolikor sem preletel to temo je samo nekaj uporabnih postov, ostalo pa sam šum) predlagam obisk sosednjega maxximum foruma in vabim k podrobnemu branju prispevkov Groma, ki je pojem svetovnega nivoja kar se tiče zdrave prehrane...
Če samo na hitro odgovorim:
-whey ni noben bav-bav... podobno kot mleko v prahu za dojenčke, ko mame ne morejo dojit;
-meso, jajca!!, ribe naj bodo osnovni vir beljakovin;
-na sojo pozabite, če imate XY kromosome;
-prav tako pozabite na ostale stročnice, saj so primarno vir OH-jev;
-OH-ji delajo dokazano največ škode organizmu (sladkorji vsi možni, škrob,...), tako da raje to omejujte in se nehajte obremenjevati ali je nekaj gensko spremenjeno al ne...
-če nočete jesti gensko spremenjene hrane, predlagam da kar umrete :)
Ja pajade. Grom na polno promovira ketonsko dieto, ki je zame bližje prehranjevalni motnji kot zdravi prehrani. Prav tako mora za doseganje tega skor vsak obrok nadomestiti/"obogatiti" z whey izdelki ter umetnimi sladili.
Miha 333 ::
Kemija je res že povsod. Na primer, hidroksilno kislinoKaj naj bi to bilo?
To je snov, ki je zelo podobna (nekateri znanstveniki so mnenja, da je celo ista) kot dihidrogen monoksid (DHMO), ki je tudi lahko nevaren. Več najdeš na googlu.
Ker je pač govora o kemiji (oz. prisotnosti le-te v hrani), sem to izpostavil.
Lindir ::
Morda ja morda ne. Še tisti ki najdlje zdržijo so tisti ki imajo veliko "zaloge" od prej in uporabljajo dopolnila v obliki tablet in injekcij. Da ne omenjam raznih goljufivih gurujev.
Resnično želiš povedat, da samo morda živijo dolgoročni vegani?
Povedal sem kar sem zgoraj napisal.
Unknown_001 ::
Dejte še razčistit da nimamo vsi enacga metabolizma. Nekateri se mesu lahko ognejo, drugi ne, tretjim ne dene dobro. Podobno kot z sončenjem.
Prove it!
Večinoma je vse to samo v glavi. Nepotrebno filozofiranje glede hrane. Še en stranski učinek potrošništva in preskrbljenosti z vsem živim. Če bi bile te pravljice res potem ne vem kako smo lahko sploh preživeli pred dobo supermarketov.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
noraguta ::
Unknown_001 je izjavil:
Dejte še razčistit da nimamo vsi enacga metabolizma. Nekateri se mesu lahko ognejo, drugi ne, tretjim ne dene dobro. Podobno kot z sončenjem.
Prove it!
Večinoma je vse to samo v glavi. Nepotrebno filozofiranje glede hrane. Še en stranski učinek potrošništva in preskrbljenosti z vsem živim. Če bi bile te pravljice res potem ne vem kako smo lahko sploh preživeli pred dobo supermarketov.
Sej je dost manj ljudi preživelo. Pa tud sedaj maš precej alergij ki jih povzročajo glih supermarketi. oz distribucija hrane. Ni skrivnost ne znanost , da je različna presnova primerna za različna okolja. Kakor tip kože. Rdečelasci bolje absorbirajo sonce, preveč jih pa zjebe. Stem je povezana tudi prehrana in presnova.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Unknown_001 ::
Sej je dost manj ljudi preživelo. Pa tud sedaj maš precej alergij ki jih povzročajo glih supermarketi. oz distribucija hrane. Ni skrivnost ne znanost , da je različna presnova primerna za različna okolja. Kakor tip kože. Rdečelasci bolje absorbirajo sonce, preveč jih pa zjebe. Stem je povezana tudi prehrana in presnova.
S kje si pa to potegnu?
Vljudno prosim za vir in to kvaliteten če lahko izbiram.
Mortaliteta je bila včasih problematična predvsem zaradi bolezni (nehigiena, nerazvita medicina) in pomanjkanja hrane.
Alergija pa je preobčutljiva imunska reakcija telesa na snov ki jo zazna kot tujek. Alergene so v teoriji vse snovi okoli nas. Nedavno pa je bilo mislim da celo pojasnjeno, da moramo biti do neke mere izpostavljeni bakterijam, in podobnem da se razvije odpornost. Podobno naj bi bilo z živili. Se bom potrudil pa našel vir. Ampak ko si omenil alergije še enkrat pomisli, če so res sploh igrale kakšno vlogo v tistih časih ko si imel in kugo ali špansko gripo, se ljudje niso umivali bili izpostavljeni lakoti...
No pa vojne in inkvizicijo sem tud pozabil omenit...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Unknown_001 ::
http://www.medscape.com/viewarticle/842...
Še malo čitanja o povezanosti alergij in imunskega sistema.
Še malo čitanja o povezanosti alergij in imunskega sistema.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
noraguta ::
Alergene so predvsem rastline. Od kivijev, do arašidov. Prekženost nima nič z alergojami. Dej vsaj osnove obvladej.
Lakote so pa poleg hiper produkcije v neki meri preprečili predvsem transportom hrane. Slovenija ni samooskrbna.
Lakote so pa poleg hiper produkcije v neki meri preprečili predvsem transportom hrane. Slovenija ni samooskrbna.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Unknown_001 ::
Alergene so predvsem rastline. Od kivijev, do arašidov. Prekženost nima nič z alergojami. Dej vsaj osnove obvladej.
Lakote so pa poleg hiper produkcije v neki meri preprečili predvsem transportom hrane. Slovenija ni samooskrbna.
Prekženost?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 ::
Prekuženost, stik z bakterijami.
Dal sem samo primer. Pardoniram če sem se izrazil nejasno. Si vsaj pogledal povezavo?
Vsèno gre za nenormalno preobčutljivo delovanje imunskega sistema. Vzrok se mora skrivati v razvoju.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
noraguta ::
Neki naj ni se 14 dni prijavljal. Mi ni v interesu gotov je kje free tekst.
Sicer prekuženost črevesa ti pomaga prebavit določene stvari. Predvsem meso in mleko. Ampak to sem porajtal bolj na živalih. Najbrž je pri ljudeh podobno.
Sicer prekuženost črevesa ti pomaga prebavit določene stvari. Predvsem meso in mleko. Ampak to sem porajtal bolj na živalih. Najbrž je pri ljudeh podobno.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Unknown_001 ::
Sicer prekuženost črevesa ti pomaga prebavit določene stvari. Predvsem meso in mleko. Ampak to sem porajtal bolj na živalih. Najbrž je pri ljudeh podobno.
E pa ne boš verjel kako podobno deluje črevesje. V črevah imaš cel kup bakterij ki so nujne za normalno delovanje prebave.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Smilee ::
Jst vsem znalcem (kolikor sem preletel to temo je samo nekaj uporabnih postov, ostalo pa sam šum) predlagam obisk sosednjega maxximum foruma in vabim k podrobnemu branju prispevkov Groma, ki je pojem svetovnega nivoja kar se tiče zdrave prehrane...
Če samo na hitro odgovorim:
-whey ni noben bav-bav... podobno kot mleko v prahu za dojenčke, ko mame ne morejo dojit;
-meso, jajca!!, ribe naj bodo osnovni vir beljakovin;
-na sojo pozabite, če imate XY kromosome;
-prav tako pozabite na ostale stročnice, saj so primarno vir OH-jev;
-OH-ji delajo dokazano največ škode organizmu (sladkorji vsi možni, škrob,...), tako da raje to omejujte in se nehajte obremenjevati ali je nekaj gensko spremenjeno al ne...
-če nočete jesti gensko spremenjene hrane, predlagam da kar umrete :)
Ja pajade. Grom na polno promovira ketonsko dieto, ki je zame bližje prehranjevalni motnji kot zdravi prehrani. Prav tako mora za doseganje tega skor vsak obrok nadomestiti/"obogatiti" z whey izdelki ter umetnimi sladili.
Nakladas v prazno. Grom se izogiba umetnim sladilom. Tip vrze kocko masla v kavo ne pa sladilo. Kar se pa tice whey dodatk... to tud ne drzi vode ker omejuje vnos beljakovin - prevec beljakovin sprozi proces izdelave gkujoze, kar mu pa ne disi.
Ko bos probal dieto tako kot je treba in obcutil vse prednosti bos videl, da je svetlobna leta stran od prehranske motnje. Je se najlazji nacin za nahitro zrihtat spanec, nivo energije, mentalne bolezni etc...
FTad ::
Mislim, ni mi jasno, zakaj ste vsi tako proti Whey-ju, mesom in posledicno beljakovinam.
Ce zelis pridobiti na misicni masi, potrebujes beljakovine. Da pa bos lahko efektivno oddelal trening, pa potrebujes energijo, ki jo dobis bodisi preko vnosa mascob ali hidratov. Kar se tice hidratov, so najboljsi kompleksni (po treningu), npr testenine ali riz. Ce vsi panicarite zaradi "sladkorjev", na koncu je v krvi vse sladkor, neglede na to, ali pojes sadje ali pa testenine.
Ob uravnotezeni prehrani (trdi obrok i.e. meso/ribe, testenine/riz ipd) lahko 1-2x dnevno zauzijes tudi nadomestek obroka (whey, malto, ali kombinacija - razni gainerji), da s tem razbremenis telo z razgradnjo trde hrane v zelodcu.
Saj lahko tudi pridobis na masi, z vnosom beljakovin, ki so v zelenjavi, ampak bos moral pojesti toliko tega, preden bos dobil dovolj veliko kolicino B, da ti bo prej slabo ali pa dobil drisko.
Ja, Grom promovira keto dieto. Meni sicer ta ne ustreza in ne cutim potrebe po njej. Na mojem jedilniku je meso, ribe, testenine, obcasno krompir, olive, sadje vseh vrst itd itd in se pocutim odlicno.
Ce zelis pridobiti na misicni masi, potrebujes beljakovine. Da pa bos lahko efektivno oddelal trening, pa potrebujes energijo, ki jo dobis bodisi preko vnosa mascob ali hidratov. Kar se tice hidratov, so najboljsi kompleksni (po treningu), npr testenine ali riz. Ce vsi panicarite zaradi "sladkorjev", na koncu je v krvi vse sladkor, neglede na to, ali pojes sadje ali pa testenine.
Ob uravnotezeni prehrani (trdi obrok i.e. meso/ribe, testenine/riz ipd) lahko 1-2x dnevno zauzijes tudi nadomestek obroka (whey, malto, ali kombinacija - razni gainerji), da s tem razbremenis telo z razgradnjo trde hrane v zelodcu.
Saj lahko tudi pridobis na masi, z vnosom beljakovin, ki so v zelenjavi, ampak bos moral pojesti toliko tega, preden bos dobil dovolj veliko kolicino B, da ti bo prej slabo ali pa dobil drisko.
Ja, Grom promovira keto dieto. Meni sicer ta ne ustreza in ne cutim potrebe po njej. Na mojem jedilniku je meso, ribe, testenine, obcasno krompir, olive, sadje vseh vrst itd itd in se pocutim odlicno.
Lindir ::
Se mi zdi da večina ljudi misli da je sladkor samo eden. Preberte si malo tole ta prvo Ogljikovi hidrati @ Wikipedia
Kar sem jast do sedaj zasledil je za telo najbolj problematična fruktoza (sadni sladkor) ker telo ga enostavno ne zna uporabiti. Tako da tudi pri sadju je treba malo gledat katero in pa koliko ga poješ. Da ne omenjam ameriški visokofruktozni koruzni sirup ki ga uporabljajo povsod.
Kar sem jast do sedaj zasledil je za telo najbolj problematična fruktoza (sadni sladkor) ker telo ga enostavno ne zna uporabiti. Tako da tudi pri sadju je treba malo gledat katero in pa koliko ga poješ. Da ne omenjam ameriški visokofruktozni koruzni sirup ki ga uporabljajo povsod.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lindir ()
WildChild ::
Matr ste se razpisali...
Malo velka količina za en obrok 500g mesa poleg ogljikovih hidratov in vlaknin.
Zanimivo, da dojenčkom pediatri priporočajo ravno žličko lanenega olja za vitamine, ki jih drugače telo ne more absorbirati.
Sir jem v glavnem domač tolminski kravji, mam srečo, da poznam kmeta :) Jogurte tudi od ljubljanskih mlekarn, vendar zlo poredko. Sem pa slučajno videl od špara jogurte in je v glavnem noter samo nasičena maščoba in cukr. Arašiodvo maslo -> arašide sem pa tja jem. Ribe jem 1x na teden v glavni jedi in 1-2x na teden sardele na kruhu. Jajca jem samo kot začimbo (tudi domača).
Saj to ni bil namen te teme, čeprav eni bi radi doktorirali. Že prvi post pove, da preprosto iščem "domačo" hrano z visoko vsebnostjo beljakovin :)
Ali morda poznaš osebno kakšega ovčje/kozje rejca, ki prideluje sir?
Kje sem napisal, da ne vživam hidratov? Jaz če ne jem več kot 3 ure začutim "lakoto".
Kemija je za mene hrana predelana na način, da notri dajo substance, ki so škodljive za telo. Razni emulgatorji, ki so dokazano zelo škodljivi za naše telo in posledično živila, ki jih vsebujejo. Prav tako je za mene kemija, ko greš kupiti piščančje meso v Leclerc in ga doma pripraviš in vidiš, da tekočina kar šprica iz njega, prej lepo napet piščanec pol ga pripraviš in kar šprica iz njega. Pa nasploh se izogibam kupovanju mesa iz trgovine, ker žival, ki živi celo življenje na 5 kvadratnih centimetrov ne more pokuriti vsega adrenalina, stresa da bi rekel, da je zdrava.
Ja seveda za jest si je treba vzet cajt. Meni je fizioterapevtka rekla, da če ne bom treniral oziroma bil fizično aktiven z rokami bom čutil bolečine po določenem času. Od takrat sem parkrat prenehal z vadbo in sem res čutil bolečine. Moram pa vaditi oziroma trenirati zato, ker mišice okrepijo vezi in posledično mi sklep bolje drži. No evo en je že napisal kako zgleda moj vsakdanjih z hrano. Bom napisal:
Zjutraj se zbudim in v sebe dam:
0,3dcl vode
1 kos marmelade ali sardele ali sirni namaz ali alama ali sir, če je prisotno meso ali sirni namaz dam gor še narezan paradižnik ali solato.
Pridem na šiht in v roku 1 ure pojem še 2 taka sendviča.
Za malico:
ali grem v gostilno pa naročim tam toplo jed ali imam s sabo že pripravljeno in pogrejem v mikrovalovni. (Če grem v gostilno ponavadi vzamem kakšen steak, ribo, ali kakšno juho (pasulj, zelenjavno obaro)).. 2 uri po malici pojem banano in jabolko.
Pridem domov po šihtu:
pojem tist kar je žena skuhala oziroma ovsene kosmiče z mlekom oziroma jogurtom. Pojem še kakšen kivi, jabolko, ali banano. Do večera jem ponovno kruh (btw, kruh si sam delam doma polnozrnati...) z namazom, salako, ali zelenjavo oziroma sirom gor.
Za večerjo: polento z zelenjavo ali pa kar je ostalo od kosila, če je kaj skuhanega bilo. Pojem tudi kruh z nutelo, oziroma če res ni drugega tudi pašteto (se grešim sem pa tja).
Po vadbi sem včasih jedel tudi skuto sam mi je res zanič okus,.. verjetno bi moral še s čim regulirati. Aja, ko grem na biciku in v hribe prej pojem 2 sendviča in to je to.
Od prilog jem: krompir (domač iz vrta nešprican razen ko grem v gostilno nevem kaj tam dobim), testenine tak ali drugačen način od italijanskih, azijskih itd..., kuskus, riž, polento, azijske rezance, torteline,...
Ali ima ta zadeva še kakšno kodno ime?
Sama priporočila za whey torej.
Erm,.. si ne predtavljam, da bi jedel steak brez OH. Že tko sem suh, sam da bi pa še manj jedel..
Napačno sklepaš. Sem vsejed in želim najboljše iz obeh svetov s poudarkom, da se trudim čim manj mesa vživati amapk sem že povedal, da brez mesa mi uspe samo 1x na teden.
En orenk steak, 500g, ima dovolj beljakovin za potrebe povprečnega rekreativca. En 250g pa dovolj za povprečnega moškega.
Malo velka količina za en obrok 500g mesa poleg ogljikovih hidratov in vlaknin.
Absorbcija iz rastlinskega zivira je neprimerno slabša napram živalskim virom.
Zanimivo, da dojenčkom pediatri priporočajo ravno žličko lanenega olja za vitamine, ki jih drugače telo ne more absorbirati.
OP
Kaj pa sir? Jogurt? Arašidovo maslo, ribe, jajca...
Sir jem v glavnem domač tolminski kravji, mam srečo, da poznam kmeta :) Jogurte tudi od ljubljanskih mlekarn, vendar zlo poredko. Sem pa slučajno videl od špara jogurte in je v glavnem noter samo nasičena maščoba in cukr. Arašiodvo maslo -> arašide sem pa tja jem. Ribe jem 1x na teden v glavni jedi in 1-2x na teden sardele na kruhu. Jajca jem samo kot začimbo (tudi domača).
Sam prosim ne cele znanosti narest iz tega pa bo vse ok :)
Saj to ni bil namen te teme, čeprav eni bi radi doktorirali. Že prvi post pove, da preprosto iščem "domačo" hrano z visoko vsebnostjo beljakovin :)
Trdi siri imajo dosti več beljakovin od raznih jogurtov. Pa priporočam ovčje ali kozje sire. Dosti boljši od kravjih. Lažje prebavljivi, nobenih alergenov in manj laktoze.
Ali morda poznaš osebno kakšega ovčje/kozje rejca, ki prideluje sir?
Brez hidratov oz maščob si lahko proteine zlivaš direkt v anus pa ne nobenega napredka.
Kje sem napisal, da ne vživam hidratov? Jaz če ne jem več kot 3 ure začutim "lakoto".
Plus a lahko definiraš..."kemija". Proteinr iz sirotke se j zato, ker bi ti moral za enako količino beljakovin spit tok sirotke, da bi prej fasal drisko...da ne omenim koliko cukra bi s tem zaužil.
Kemija je za mene hrana predelana na način, da notri dajo substance, ki so škodljive za telo. Razni emulgatorji, ki so dokazano zelo škodljivi za naše telo in posledično živila, ki jih vsebujejo. Prav tako je za mene kemija, ko greš kupiti piščančje meso v Leclerc in ga doma pripraviš in vidiš, da tekočina kar šprica iz njega, prej lepo napet piščanec pol ga pripraviš in kar šprica iz njega. Pa nasploh se izogibam kupovanju mesa iz trgovine, ker žival, ki živi celo življenje na 5 kvadratnih centimetrov ne more pokuriti vsega adrenalina, stresa da bi rekel, da je zdrava.
Alternativa je seveda navadna hrana. Jajca, sir, meso, ribe...ampak potem si je treba vzet cajt pa celo jest. Pa tud tle danes brez kemije ne gre(vsaj ne poceni).Torej kakšna kemija te moti...in a si zihr, da sploh smeš trenirati s poškodovano ramo?
Ja seveda za jest si je treba vzet cajt. Meni je fizioterapevtka rekla, da če ne bom treniral oziroma bil fizično aktiven z rokami bom čutil bolečine po določenem času. Od takrat sem parkrat prenehal z vadbo in sem res čutil bolečine. Moram pa vaditi oziroma trenirati zato, ker mišice okrepijo vezi in posledično mi sklep bolje drži. No evo en je že napisal kako zgleda moj vsakdanjih z hrano. Bom napisal:
Zjutraj se zbudim in v sebe dam:
0,3dcl vode
1 kos marmelade ali sardele ali sirni namaz ali alama ali sir, če je prisotno meso ali sirni namaz dam gor še narezan paradižnik ali solato.
Pridem na šiht in v roku 1 ure pojem še 2 taka sendviča.
Za malico:
ali grem v gostilno pa naročim tam toplo jed ali imam s sabo že pripravljeno in pogrejem v mikrovalovni. (Če grem v gostilno ponavadi vzamem kakšen steak, ribo, ali kakšno juho (pasulj, zelenjavno obaro)).. 2 uri po malici pojem banano in jabolko.
Pridem domov po šihtu:
pojem tist kar je žena skuhala oziroma ovsene kosmiče z mlekom oziroma jogurtom. Pojem še kakšen kivi, jabolko, ali banano. Do večera jem ponovno kruh (btw, kruh si sam delam doma polnozrnati...) z namazom, salako, ali zelenjavo oziroma sirom gor.
Za večerjo: polento z zelenjavo ali pa kar je ostalo od kosila, če je kaj skuhanega bilo. Pojem tudi kruh z nutelo, oziroma če res ni drugega tudi pašteto (se grešim sem pa tja).
Po vadbi sem včasih jedel tudi skuto sam mi je res zanič okus,.. verjetno bi moral še s čim regulirati. Aja, ko grem na biciku in v hribe prej pojem 2 sendviča in to je to.
Od prilog jem: krompir (domač iz vrta nešprican razen ko grem v gostilno nevem kaj tam dobim), testenine tak ali drugačen način od italijanskih, azijskih itd..., kuskus, riž, polento, azijske rezance, torteline,...
Oksidan je res hudo nevarna zadeva, in najdeš ga prav povsod.
Ali ima ta zadeva še kakšno kodno ime?
-whey ni noben bav-bav... podobno kot mleko v prahu za dojenčke, ko mame ne morejo dojit;
Sama priporočila za whey torej.
-OH-ji delajo dokazano največ škode organizmu (sladkorji vsi možni, škrob,...), tako da raje to omejujte in se nehajte obremenjevati ali je nekaj gensko spremenjeno al ne...
Erm,.. si ne predtavljam, da bi jedel steak brez OH. Že tko sem suh, sam da bi pa še manj jedel..
Če si pravoverni vegan, kot sklepam iz posta, so sirotka in vsi derivati off limits.
Napačno sklepaš. Sem vsejed in želim najboljše iz obeh svetov s poudarkom, da se trudim čim manj mesa vživati amapk sem že povedal, da brez mesa mi uspe samo 1x na teden.
in da mood
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WildChild ()
Unknown_001 ::
Ce vsi panicarite zaradi "sladkorjev", na koncu je v krvi vse sladkor, neglede na to, ali pojes sadje ali pa testenine.
Hec je samo v tem, da če bi pretiravali in jedli samo preproste OH, torej sladkorje bi pankreas (trebušna slinavka) bil zelo obremenjen. Preprosti sladkorji so problematični ker dvigujejo nivo krvnega sladkorja (glukoze). Poleg tega pa je tu še en problem sploh za tiste s prekomerno težo. Telo kot vir energije vedno najprej porabi najhitreje dostopne vire, torej po vrstnem redu: glikogen, glukoza, škrob, maščoba. Vkolikor imamo suficit (prekomerno količino) sladkorja ga telo začne skladiščiti kot maščobo.
Potem mamo pa takole: Sladkorne si pa ne želi nihče fasat, (čeprav v pozni starosti naj bi tip2 doživeli vsi).
Nalaganje energije v maščobe pa spet ni najbolj zaželeno.
Pa to so osnove biologije mislim, da še iz 1. Ali 2. letnika gim.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Lindir ::
Matr ste se razpisali...
Trdi siri imajo dosti več beljakovin od raznih jogurtov. Pa priporočam ovčje ali kozje sire. Dosti boljši od kravjih. Lažje prebavljivi, nobenih alergenov in manj laktoze.
Ali morda poznaš osebno kakšega ovčje/kozje rejca, ki prideluje sir?
Pri nas kupujemo:
Natur Aktiv Bio kozji ali pa ovčji sir, Pecorino (italijanski ovčji sir, jih je več vrst kot so Romano, Sardo, Toscano), Paški ovčji sir je tudi dober in pa Grška Feta (pol trdi, mešanica ovčjega in kozjega sira), priporočam od firme Roussas http://okusi-mediterana.si/feta-roussas/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lindir ()
Lindir ::
Lindir, hvala za info!
Ni problema.
V kolikšni meri drži tole?
Bo kar držalo
Pomoje tudi. Sem gledal to predavanje že nekaj časa nazaj. Fruktoza je problematična.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lindir ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere proteine?? (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Šport | 130757 (2922) | buttcrack |
» | katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39497 (16667) | link_up |
» | ProteiniOddelek: Loža | 3355 (2959) | Avenger |
» | Prehrana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 50432 (46766) | Matev |
» | Proteinska hranaOddelek: Loža | 14651 (13905) | kukanja |