» »

Zamenjava T-2jevega modema za svojega

Zamenjava T-2jevega modema za svojega

Kaj ::

Pozdrav!

Imam T-2jev internet 100/10 preko optike in vklopljeno funkcijo WIFI, ki pa stane 2EUR, če nimaš paketa. Ker ne rabim ostalega balasta, zgolj internet (30EUR), se mi zdi bedasto plačevati še 2EUR, da mi vklopijo WIFI, glede na to da to njihov modem ISKRATEL V50-U to itak omogoča. Na T-2ju so mi pač rekli, da moram na WIFI gledati bolj kot na storitev, kot na opcijo modema.

....razen seveda, če bi imel namesto njihovega modema svojega.
Zdaj me pa zanima, glede na to da se na modeme ne spoznam ravno. Bi se mi splačalo kupiti svoj modem in če, kakšen. Imam 50m2 stanovanje v enem nadstropju, iz modema gre 1 utp za PC, WIFI se uporablja za mobitele. Torej klasična uporaba. Je za to dober najcenejši modem (pa vseeno da ne bo delalo slabše kot na temu zdaj)?

Sedaj je tale: http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Predvidevam da bi moral imeti nov modem tudi FTTH vhod za optiko. Kako pa je s temi antenicami? 1 bolje kot 0? 2 bolj kot 1?
Hvala za pomoč!
  • spremenil: Kaj ()

Nemelk ::

Se strinjam. bolj blesave funkcije, kot doplačevati 2EUR/mesec da ti oni vklopijo wifi na njihovi napravi še nisem videl. rešitev?

KLIK
reskiraš 15EUR, skonfiguriraš in spiš mirno.

P.S. o firmi in modelu bi se dalo pogovarjati, ampak za osnove bo dovolj .)
Nemelk ™

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nemelk ()

SaXsIm ::

Modema ne boš menjal. Lahko pa daš takoj za modemom svoj usmerjevalnik, ki ima wifi.
SaXsIm

Tegale pa verjetno ne bi mogel uporabiti?
https://www.mimovrste.com/mrezne-kartic...

...da pač vklopim v modem, glede na to da ima USB vhod.

hojnikb ::

nebo šlo, ni drajverjov.

Kaj pa kak custom firmware za ta modem ?
#brezpodpisa

Invictus ::

@hojnik

Ne bodi smešen, custom firmware za Iskratel sranje?

OP naj jim reče da naj izklopijo routing na tem sranju in naj si za 15 EUR kupi svoj router.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SeMiNeSanja ::

Jaz se nebi čudil, če bi bil tisti WiFi vezan na kakšno licenco s strani proizvajalca, pa da moraš zato potem plačevati dodatna 2€, da ti ga vklopijo.
V nasprotnem primeru bi namreč že lahko govorili o nategovanju raje.

@Invictus ti je že povedal, kaj naredi: nabavi svoj router (ne modem), priključi ga na tisti innbox in zahtevaj od T-2, da izklopijo routing na innboxu.

Runnagain ::

Router je res najboljša varianta, licence pa proizvajalcu Innbox-a ni treba plačevati; cela 2EUR gresta T-2-ju ;).

Zgodovina sprememb…

>Ne bodi smešen, custom firmware za Iskratel sranje?

Kako pa veš, da te škatlice dela iskratel ? Oz še več, svoje custom chipsete ?

Ker če slednje ne drži (kar zelo verjtno ne) potem poiščeš kater router so rebrandal ali vsaj kater čipset ima...

Igrat se da, ampak nekaterim je lažje dat za nov router.
#brezpodpisa

hojnikb, SW (slovenski development) v Innbox-u je narejen custom za T-2 (oz. je prilagkojen generičen SW od modema), HW je od zunanjega izdelovalca (tujina). Seveda se da gor naložiti tudi drug SW od original tujega izdelovalca, a glede na to, da je to OEM izdelovalec, SW-ja ni lahko dobiti oz. ne bo podpiral taistih funkcionalnosti kot SW od Innbox-a.

Pri nas ima namreč operater takšno politiko, da je modem še del omrežja operaterja in ne uporabnika, za razliko od npr. rusije, kjer je modem v domeni vsakega posameznika in le-tega lahko kupi na trgu; tam se odgovornost operaterja konča ob koncu "drata"!

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

hojnikb je izjavil:

>Ne bodi smešen, custom firmware za Iskratel sranje?

Kako pa veš, da te škatlice dela iskratel ? Oz še več, svoje custom chipsete ?

Ker če slednje ne drži (kar zelo verjtno ne) potem poiščeš kater router so rebrandal ali vsaj kater čipset ima...

Igrat se da, ampak nekaterim je lažje dat za nov router.

t2 ma svoj kustumiziran firmware z nastavitvam in upravljanjem vred.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Če se hoče, se vse da. Tudi en bedast wifi vklopit v software-u.

Ampak ker je nov router tistih ušivih 15€, je smiselnost vprašljiva.
#brezpodpisa

Na netu se tudi najde trik (vsaj tako se je mi je hvalil sosed), kako na "črno" vljučik Wifi na modemu. Tako da mogoče malo googlanja, pa se bo mogoče rešitev našla sama od sebe!

cekr ::

A se vam res da zafrkavat z raznoraznimi črnimi variantami.
Potem bo pa še drugod izginil internet bo pa jok in stok.
Itak tisti WIFI od Iskre ni vreden počenega groša.

Greš v trgovino, kupiš en WIFI router ali pa accesspoint, ga nastaviš in imaš mir.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

111111111111 ::

Modem naj ti dajo v Bridge mode, zadaj pa raskiraj ene 50€ pa lahko delaš kar hočeš.

čuhalev ::

Runnagain je izjavil:

Pri nas ima namreč operater takšno politiko, da je modem še del omrežja operaterja in ne uporabnika, za razliko od npr. rusije, kjer je modem v domeni vsakega posameznika in le-tega lahko kupi na trgu; tam se odgovornost operaterja konča ob koncu "drata"!

Odvisno od ponudnika, določenim se fučka, kaj imaš, samo da jim redno plačuješ. Ne dodatno, ampak so veseli, če redno.

Torej, kupu sm brezzicni usmerjevalnik tp-link tl-wr841N
Ker po namestitvi placljivga wifija od t2ja po tem ne bom vec rabu, sm prejle poklicu na t2, da mi wifi izklopjo.

Zdej pa mi tle neki ni jasno. Če imam od t2 le še opticni internet 100/10 za 30€ in nobenih drugih storitev, rabm se zmeri njihov modem iskratel? Al mi ne pripada vec, ker nimam wifija? Bi lahko vklopu opticni kabel ki pride v stanovanje direkt v pc s kaksnim optika/utp adaptrom al je modem pac potreben da pretvor signal v pravo obliko ipd?

Namrec ko sm zenski po telefonu reku da naj mi izklopjo storitev WIFI, mi je rekla da bodo v nekem roku " prisli po wifi na dom." (?!) Ni wifi le storitev modema, ki jo izklopjo, modem pa v vsakem primeru rabim?
Zdej pa, a sm jst kej spregledu, al njihovi nimajo pojma kaj govorijo. Njihov modem rabm. Al pa tut ce ga ne, ker mam zdej tp link usmerjevalnik, mi pa vsaj pripada, mar ne? Glede na to da imam njihov internet..
+ rabm t2 modem, ce mam tp link usmerjevalnik?
Je modem isto kot usmerjevalnik?

Kakorkoli, kako naj zdej zvezm modem od t2 in tp link usmerjevalnik in pc?
- optika v t2 modem, iz njega en uzp v pc in en v tplink
- optika v t2 modem, iz njega utp v tp link, iz njega utp v pc
- optika v tp link (ce sploh mozno), iz njega utp v pc, t2jev modem pa dam njim

darkolord ::

Tole.

Mislim da ti modema ne bojo menjali samo zaradi tega, ker ne boš uporabljal Wifija. Pa tudi če bi ti ga, bi ti dali drugega in bi ostalo vse isto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Modema ti verjetno ne bodo menjali.
Špilalo bo oboje tole:

Runnagain je izjavil:

Modema ti verjetno ne bodo menjali.
Špilalo bo oboje tole:

V cem bi bila razlika med tema dvema povezavama?
Glede hitrosti ni razlike. Dobim 89/9,x Mbps. Je to premalo. Rws da je utp dolg ene 10m...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kaj ()

darkolord ::

Razlika je, da se v prvem primeru računalnik na modemu in računalniki na tplinku ne bodo videli med seboj.

tupee ::

Jaz sem pri T2 vzel brez WiFi, ker imam svoj router. Sta se še operaterja ponudila da mi zvežeta mojega z WiFi na njihovega (vtakneta kabel), seveda ni potrebe ker ni zame prvič. Bolj me moti da nimaš dostopa do vmesnika modema, ker imam nekaj dodatne opreme in je potreben port forward, samo za enkrat nisem naletel na kakšne resne omejitve.

čuhalev ::

Na TP-Linku nastavi Ethernet in Wifi v bridge. DHCP servis na off.

geneticsunny ::

Ali je mogoče na ta modem naložiti programsko opremo po meri?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kockish ()

Runner71 ::

Na modem katerega ti dodeli operater nimaš kaj nalagat druge programske opreme, tudi če bi se dalo....pa se v večini primerov ne da...

geneticsunny je izjavil:

Ali je mogoče na ta modem naložiti programsko opremo po meri?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4128 129 130 131 )

Oddelek: Kaj kupiti
65111277328 (4701) damirj79
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793567810 (4639) c23po
»

Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10116267 (2587) dvihtelic
»

Optika (strani: 1 2 )

7114074 (11490) Skyman
»

profesionalni hardware za networking (strani: 1 2 )

818086 (5356) Poldi112

Več podobnih tem