» »

Analiza vpisanega besedila

Analiza vpisanega besedila

Grizzly ::

Na nekem družbenem omrežju sem zasledil zanimiv način urejanja profila. Deluje pa takole: v neko polje lahko prosto vpišeš svoj opis oz. poveš kaj o sebi, vendar ne smeš navajat nobenih kontaktnih podatkov (telefon, mail itd). Spremembe pa niso vidne takoj po shranitvi, ampak šele po odobritvi - takrat prejmeš mail, kjer piše ali je admin odobril ali zavrnil tvojo vsebino.

Ker bi takšna stvar tudi meni včasih prav prišla, me zanima, kako to deluje??? Sedaj se igram in testiram različne možnosti. Med opisom (seveda v angleščini) sem probal vnesti svoj mail in tega je admin brisal ven in tudi nekoliko priredil mojo vsebino. Probal sem vnesti mail nekoliko drugače (namesto '@' sem napisal 'afna', namesto '.' sem napisal 'pika', namesto 'com' sem napisal 'kom') vendar je bil mail vseeno brisan ven. Enako je tudi s telefonskimi številkami.

Lahko rečem, da je za varnost dobro poskrbljeno in zaradi tega me zanima več o tem. Obstaja kakšna varnostna tehnologija, ki vpisane podatke analizira in priredi (če ja, katera - kako se to naredi) ali mora podatke res ročno pregledati admin (kakor piše v mailu)? Če ima družbeno omrežje nekaj tisoč uporabnikov, težko verjamem, da bi admin vse ročno pregledoval ali pač?

tx-z ::

Osnovne filtre lahko narediš avtomatično, ampak v večji meri se na teh manjših straneh uporablja kar ročno...sej to gre hitr, maš seznam kjer samo klukaš kaj potrdiš in kaj ne in jih lahko ene 5 opisov na minuto preveriš. Novih userjev pa nimajo tok. Lahko pa razviješ celoten sistem ki bi ti to zaznaval, sam dvomim da je to kdo šu delat do take mere - je pa vsekakor zanimivo za raziskovat; če boš kaj takega naredil lahko seveda shareaš :)
tx-z

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera "odhodna" vrata na požarnem zidu za rsync

Oddelek: Omrežja in internet
324675 (3945) mojca
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Izdelava spletišč
62453531 (20682) Skarabej
»

problem z glavnim geslom

Oddelek: Pomoč in nasveti
203330 (3023) StratOS
»

1 racunalnik, 2 uporabnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
211344 (1062) PlayR
»

Email.si problemi ?! (strani: 1 2 3 )