Forum » Elektrotehnika in elektronika » Centrifuga pralnega stroja
Centrifuga pralnega stroja
darlok ::
Imamo pralni stroj INDESIT IWD 71482 B EU 74654. Do sedaj je deloval normalno, danes pa je centrifuga delala zelo počasi (rekel bi, da cca 30 o/min), perilo pa je bilo še čisto mokro. Prejšnja "runda" je pa delovala čisto OK. Sem najprej pomislil, da je perila preveč in sem dal polovico ven. Isto delovanje. Nato sem boben izpraznil in nastavil program za centrifugo, a je isto delovalo. Ni pomembno ali dam na 800 o/min ali pa na 1400 o/min.
Ali kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok?
Aja, pralni stroj je še v garanciji (star 2 tedna), a bi vseeno rad še slišal druga mnenja, preden grem na servis in se osmešim, če je razlog banalen. :)
LP,
Darlok
Ali kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok?
Aja, pralni stroj je še v garanciji (star 2 tedna), a bi vseeno rad še slišal druga mnenja, preden grem na servis in se osmešim, če je razlog banalen. :)
LP,
Darlok
FX6300B ::
poglej v navodila če ma kje za resetirat elektronko drugače bi blo tut možna okvara motorja al pa kkšni senzorji če je v garanciji ga daj nazaj glede na to da je star 2 tedna maš mogoče še čas vrniti in zahtevati denar nwm kolikšen je čas
May the force be with you!
Nima nikjer. Niti v delu "troubleshooting" ni tega opisanega. Samo, da če ne ožema, da zna bit cev zamašena. A ni (vsaj ni videt) in verjetno je mišljeno, da centrifuga dela normalno, le da voda ne odteka. Denarja ne bi vzel, ker je sicer v redu pralni stroj. Vseeno hvala za odgovor.
FX6300B ::
nazaj nesi saj si plačal pralni stroj ki naj bi deloval vendar ne opravlja svojega dela no vsaj jaz tako gledam na to
May the force be with you!
int47 ::
Ali stroj javi kakšno napako ?
Glede na navodila preveri, da odtočna cev ni zamašena, stisnjena, ali prepognjena.
Prepričaj se, da stroj vodo normalno izčrpa. Če ga nameravaš obdržat, pokliči servis.
Pralni stroj ne gre v žep in nima 200g, da bi ga za lastno zabavo prevažal naokoli.
Naj pridejo popravit.
Poročaj, kako se obnašajo na servisu.
Glede na navodila preveri, da odtočna cev ni zamašena, stisnjena, ali prepognjena.
Prepričaj se, da stroj vodo normalno izčrpa. Če ga nameravaš obdržat, pokliči servis.
Pralni stroj ne gre v žep in nima 200g, da bi ga za lastno zabavo prevažal naokoli.
Naj pridejo popravit.
Poročaj, kako se obnašajo na servisu.
ToniT ::
Mogoče si pa imel preveč perila (ali pa kak težek kos) v pralnem stroju in se zato centrifuga ni zalaufala. Preveri še, če je zgornja plošča pralnega stroja popolnoma vodoravna.
Novi stroji imajo občutljive senzorje in če se začne stroj preveč tresti zaradi zgoraj omenjenih možnih razlogov, se centrifuga ne zažene.
Novi stroji imajo občutljive senzorje in če se začne stroj preveč tresti zaradi zgoraj omenjenih možnih razlogov, se centrifuga ne zažene.
FX6300B, tako kot je int47 rekel, stroj nima 200g. :) Bom pa poklical servis. Ne bi pa rad, da pridejo, pol pa ugotovijo, da je moja napaka in mi kasirajo pot in storitev.
ToniT, dobra ideja. Bom šel preverit.
int47, bom poročal kako so se obnašali na servisu.
ToniT, dobra ideja. Bom šel preverit.
int47, bom poročal kako so se obnašali na servisu.
mirator ::
Sploh mi ni jasno, kakšen odgovor hočeš na forumu. Če ti pralni stroj ne dela in je še v roku garancije, potem takoj pokliči pooblaščeni servis in od odvisnosti časa popravila zahtevaj nov stroj.
Imaš možnost tudi tožbe???!
Imaš možnost tudi tožbe???!
mirator, ker se na pralne stroje niti malo ne spoznam, sem mislil, da mi bo lahko kdo povedal, da je kaj banalnega (moja krivda kot recimo: postrani postavljen pralni stroj, premalo/preveč perila itd.). Nisem hotel, da bi klical servis, pol pa ugotovijo, da sem ga kaj jaz pofiksal in mi zaračunajo pot in še storitev.
No, sem bil na GA in so rekli, da je očitno res okvara. Pokličem še servis in da vidimo kaj bodo rekli/uredili.
No, sem bil na GA in so rekli, da je očitno res okvara. Pokličem še servis in da vidimo kaj bodo rekli/uredili.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 65612 (172) | poper |
» | Pokvarjen pralni stroj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17921 (448) | socialec |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Loža | 208348 (6405) | eEdbM |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 160196 (654) | IL_DIAVOLO |
» | Pralni stroj se mi ne ustavi!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 43461 (41521) | Pyr0Beast |