» »

Razlogi proti legalizaciji ganje ?

Razlogi proti legalizaciji ganje ?

gendale ::

po drugi strani če si troll dobiš oceno 9/10

tomi66 ::

Jaz bi pozdravil druzbo s tem. Clovek je super-creature by god(don't kill), je sadjejed, vero pa so leta 800 malo spremenili. Prosim, preberi moje prejsnje poste.
lp
www.hempaq.wordpress.com

IceIceBaby ::

para! je izjavil:

Dej, tomi66, preden marihuani pripisuješ same magične učinke, se pozanimaj tudi glede negativnih posledic, ki jih redno uživanje prinaša. Da ne boš šele po nekaj letih uživanja ugotovil, da te je družba s klasifikacijo "marihuana - mehka droga, ki ne povzroča odvisnosti" pošteno naplahtala ter, da si s svojim mišljenjem "samo slabiči so lahko odvisni" popolnoma falil zadevo. Malo se pozanimaj kakšne težave imajo ljudje različnih profilov, ko želijo prenehati uživati že po nekaj letih rednega razvajanja. Ni tako enostavno, tvoj will power pa ima bore malo zraven.

Mi je sicer jasno, da te ne morem v nič prepričat, ampak poveličevanje marihuane v debati, kjer se skušamo objektivno pogovoriti o pomenu legalizacije, pač ni way to go. Nihče ni za legalizacijo marihuane, ker bi verjel, da ima magično poizitivne učinke. Razen tebe.

lp


Če pustimo tega tomija, ki se ga očitno preveč zakaja... kakšne probleme imajo ljudje z odvajanjem? Pa kakšni so negativni učinki ganje? Link?

Vem, da ima precej slab vpliv na možgane v razvoju. Baje do cca 15 leta ni zdravo uživati thcja, kar so tudi dokazali. Vem, da ima negativne vplive pri duševno dolanih ljudeh (psihoze itd). Ampak večinoma so takšni osebki pod zdravniškim nadzorom in imajo tudi druge omejitve. Če zadevo kadiš ni ravno blagodejno za pljuča.

Razen teh 3 stvari se ne spomnim nič bolj konkretnega. Tudi tega ne pravim, da je ganja magično zdravilo. Je pa definitivno precej uporabna pri lajšanju bolečin, spodbujanju apetita in nasploh izboljševanju počutja. IMHO so negativne posledice praktično zanemarljive, če pri uporabi upoštevaš nekaj osnovnih pravil (velja za čisto vsako stvar, od drog do paštete in zobne paste), pozitivni učinki so pa kar konkretni.

Če malo karikiram. Raje umrem pri 80 letih od pljučnega raka kot pri 35 zaradi infarkta, ki je posledica stresa.

tomi66 ::

Bom kasneje odgovoril bolj obsezno, tudi za skeptike celjenja zob, kar bi bil kar dober dokaz za nesmrtnost. V glavnem to ni mogoce niti ob kuhani hrani, kaj sele zivalskega izvora. Svetovna statistika raka je linearna odvisnost od g/zivalskih mascob na dan->rak na pljucih
g/zivalskega kalcija na dan->rak na prostati
(ZDA 1 mesto, Indija zadnja, zelo malo zivalskega izvora, zelo malo raka)
Ce si totalno presen, je dim celo blagodejen za pljuca, ker, poglej koliko prahu ti nabere ventilator, s tabo je podobno. Pljuca se konstantno cistijo in v OM-govinda na Trubarjevi bos videl, imajo indijski katran za ciscenje, kao.
Prakticno lahko skadis zelo veliko, brez da bi se slabo pocutil, sem pa enkrat zauzil malo mlecne cokolade in kajenje potem je bilo grozno, kot bi nametal svinca v pljuca, zelo utesnjen obcutek in vidis, kako zivalske mascobe udarijo v pljuca in potem se dim zazira v ta mrtev material in kombinacija gre seveda
proti raku. Torej zelo relativna skodljivost, zame npr, je kajenje koristno, pospesuje moj metabolizem (drugace rata kar zaspan), kar je prakticno isto kot imunski sistem, pravijo dober metabolizem je najboljsa garancija. V svetu je najvecji hit ravno shujsevalna farmacija in/ali bio-farmacija(tableti in preparati za hujsanje).
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

jype ::

To si mal narobe prebral, tomi66.

tomi66> Svetovna statistika raka je linearna odvisnost od g/zivalskih mascob na dan->rak na pljucih

Ja seveda, pa kaj še. Laponska ima od osemdesetih naprej povprečno življensko dobo prek 85 let (zdaj celo prek 90), pa je večina diete sestavljene iz živalskih maščob, prevalenca obolenj, ki jih naštevaš, je pa nižja kot v centralni aziji (kjer večina prav tako živi od mesne diete in velik del Indije ni nobena izjema - check your facts).

tomi66> g/zivalskega kalcija na dan->rak na prostati

Ne ga lomt, no, "živalski kalcij" ni noben pogoj ali razlog za raka na prostati. Tisto, kar dejansko močno poveča možnosti za nastanek omenjenih obolenj, je prevelika količina (slabe) hrane. Veganstvo in vegetarianstvo sta super zato, ker se solate fizično ne moreš nažret tolk, da bi dobil preveliko količino beljakovin, maščob in drugih reči, ki jih ne potrebuješ toliko, kolikor jih v razvitem svetu lahko poješ. Če si discipliniran lahko ješ tudi pri McDonaldsu, pa ostaneš zdrav (si pa zelo omejen pri izbiri, ker je večina reči tam preveč mastnih, slanih in sladkanih).

Vemo, da previsoka vsebnost beljakovin v prehrani povečuje škodljive posledice metabolizacije določenih strupov, ki lahko povzročajo rakava obolenja.

Vemo tudi, da kajenje marihuane ni najbolj primeren način uživanja snovi, ki so v rastlini.

Pa vemo tudi, da alkohola, kave, tobaka in cigaretov (vse povsem legalne droge) otroci ne morejo kupiti med odmorom v šolskih prostorih - marihuano (prepovedana droga) pa lahko. Telbanc je očitno slabo premislil tole svojo prepoved, al je pa diler pa mu bi legalizacija odpihnila ves profit.

para! ::

Nisem še slišal, da bi bila zobna pasta ali pašteta komu tako všeč, da bi od nje postal odvisen. Droge so ljudem tako všeč, da ob redni uporabi postanejo od njih telesno odvisni. Ljudje imajo probleme z odvajanjem, ker so odvisni od marihuane. Če te zanimajo konkretne izkušnje posameznikov, predlagam da pogooglaš in si ustvariš lastno mnenje. Kar se tiče linkov, pa tole:

A frequent obsession with the drug (thinking about it all the time, constant worry about where to get it or when to get it) is characteristic of a marijuana addiction. Another trait of marijuana addiction is the physical craving that comes when the body adapts to the drug and begins to develop a tolerance to it.

oberlin.edu

Addiction to marijuana has the same features as addiction to other substances: after a period of regular controlled use, users gradually develop an inability to consistently use within the limits that they have set for themselves.

Still, a common question of interest is, does marijuana produce physical dependence (that is, tolerance or withdrawal)?

By the twenty-first century, the answers to these questions are clear. Tolerance does develop to THC (the active chemical in marijuana). Moreover, withdrawal definitely occurs in some users. The effects of this withdrawal are generally the opposite of the effects of intoxication: anxiety and insomnia instead of relaxation; loss of appetite rather than hunger; excessive salivation instead of dry mouth; and also decreased pulse, irritability, and sometimes tremor.

wisc.edu

Negativni učinki pri redni uporabi niso zanemarljivi, članek je tukaj, pod dolgoročnimi posledicami piše:

Long-term marijuana abuse has several negative impacts on the user, including:

- Limiting the brain's capacity to store and retrieve information
- Damage to the brain's memory functions, as well as math and verbal skills
- Sexual dysfunction and reproductive problems[...]
- Weakening of the immune system
- Increased blood pressure and risk of heart attack



Če ima pozitivne učinke v medicini ne vidim razloga, da se tega ne bi izkoristilo. Izboljšanje počutja pa je lastnost vseh drog in to ravno tista, ki povzroči potrebo po še, kar vodi v odvisnost.

Takoj dam podpis za legalizacijo prav vseh drog, ampak ne zato, da bi z njimi reševal svet. Trenutna ureditev z drogami je namreč nadvse smešna in sama sebi namen. Povzroča več težav, kot pa jih rešuje in postavlja državo v vlogo vzgojnega zavoda, ki selektivno dovoljuje le nekatere droge (alkohol, tobak,...).

lp
Death before dishonor!

tomi66 ::

Zato pa japonci umrejo, sem videl, da tudi Indija ne spara z mlecnimi izdelki, ti so najhujsi s kalcijem in mascobami.
Ampak imel sem prav graf(statistika, in zelo zanesljiv vir), Italija je nekje v sredini, mediteranska hrana je kao zdrava. Na webu itaq toliko informacij, da se ti zmesa.
Odvisen od pastete... gre se za gurmanizem, sol je totalen strup, poglejte na netu, unsalty diet to loose weight, kar je najbolj vroca stvar ta hip(trend).

Japonci zivijo dolgo, ker imajo veliko sojinih izdelkov namesto mesa.
Clovek pa je drugace 1000 letno bitje, biblija>Methuzaleh cca 970 let.
Ze ce verjames v to, zaradi homeopatije zivis 30% dlje.
Jaz sem si dokazal, v zvezi z mascobami in kalcijem, 100% je res, vi pa ce verjamete, bo za vase dobro.
Torej niti ni tak problem sama legalizacija, kot dejstvo, da je clovek nesmrten, toda druzba je totalno samomorilska in v taki druzbi je tezko
"glide"-at, ko te vse vlece dol in zato bi bilo v prvi fazi potrebno ukiniti hrano zivalskega izvora. Potem se vsa svinjarija odbije od tebe, v gnilo materijo od hrane zivalskega izvora se pa vse zazre.
lp
www.hempaq.wordpress.com

i386 ::

para!, se strinjam posebno z zadnjim odstavkom. Ne vem če se je že na tem forumu govorilo o tem ampak kaj bi bilo narobe z neke zelo omejejeno legalizacijo drog? Recimo da bi lahke droge (marihuana...) lahko imel največ par gramov pri sebi, za težke (lahko isto tudi za lahke) pa pod strogim zdravniškim nadzorom ali pa da lahko v neki ustanovi kupiš legalno drogo samo se te popiše da si narkoman itd. Meni se ta ideja ne zdi tako napačna, verjetno bi se kar opazno zmanjšala stopnja kriminala, kaj pa vi menite o tem? (mogoče spada to pod kakšno drugo temo, bolj na splošno o drogah?)=)

IceIceBaby ::

Long-term marijuana abuse has several negative impacts on the user, including:

- Limiting the brain's capacity to store and retrieve information
- Damage to the brain's memory functions, as well as math and verbal skills
- Sexual dysfunction and reproductive problems[...]
- Weakening of the immune system
- Increased blood pressure and risk of heart attack


Tukaj so zadeve predstavljene v drugačni luči. http://www.drugpolicy.org/marijuana/fac...

Praktično noben od teh negativnih vplivov ni dokazan. Če pa že gre za minimalno povečanje tveganja. Npr. "heart attack risk". Ko skadiš joint ti pulz za nekaj časa naraste za 30, 40 max. 50%. To pomeni, da ti 15 minut do pol ure srce bije enako, kot če malo hitreje hodiš.

Če si srčni bolnik verjetno take zadeve niso priporočljive, za relativno zdravega človeka je pa podatek precej nepomemben.

Pa smo spet pri tem. Če ne bereš navodil je vsaka stvar potencialno nevarna.

Kar se pa zasvojenosti tiče smo pa tudi že obdelali. Withdrawal efekti so nekje na takem nivoju kot pri kofeinu. Resnih primerov zasvojenosti je zelo malo, tisti, ki so so pa relativno lahko "ozdravljivi".

pa pod strogim zdravniškim nadzorom ali pa da lahko v neki ustanovi kupiš legalno drogo samo se te popiše da si narkoman itd.


Zakaj pa to? A te na petrolu popišejo, da si alkoholik če 6pack kupiš?

Zgodovina sprememb…

tomi66 ::

Tako je na ceskem.
Problem je z lobiji, oprema za groovat, adresa, kaj dela policija za davkoplacevalce, ki se s tem hranijo, da so boljsi, ko pogledajo nekega razpecevalca, ki so ga dobili in recejo "pathetic, i'm doing good"in to je ene vrste moto-hrana.
Tako, da zaradi glomaznih mehanizmov ne mores delati radikalnih sprememb in bi v prvi fazi predstavil kontrolirano-liberizacijo na racun tolerance, dekriminalizacije, tezko je pricakovati kar legalizacijo.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Dr_M ::

Haters gonna hate.

Meni se je vedno zdelo, da mi po jointu srce razbija kot noro, prav tak cuden obcutek sem imel, zato sem se odlocil, da si zmerim pritisk in utrip.
To sem ponovil ene 5x in vedno mi je pokazalo povsem normalen (oz zame obicajen) utrip in pritisk.

Haters gonna hate.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

tomi66 ::

@386 Tako je na ceskem.
Problem je z lobiji, oprema za groovat, adresa, kaj dela policija za davkoplacevalce, ki se s tem hranijo, da so boljsi, ko pogledajo nekega razpecevalca, ki so ga dobili in recejo "pathetic, i'm doing good"in to je ene vrste moto-hrana.
Tako, da zaradi glomaznih mehanizmov ne mores delati radikalnih sprememb in bi v prvi fazi predstavil kontrolirano-liberizacijo na racun tolerance, dekriminalizacije, tezko je pricakovati kar legalizacijo.
@kst Nekaj pa moraja negativnega povedat, da jo lahko preganjajo, ma se zobna scetka ja bolj nevarna. Se enkrat Wikipedija->

Marihuana je zelo netoksična, kajti predvideni LD50 se pri človeku giblje okoli 1:20.000 in 1:40.000, kar pomeni da je smrtno predoziranje praktično nemogoče. V zadnjih 5000 letih ni bilo niti ene zabeležene smrtne žrtve, ki bi jo povzročila konoplja sama.

Ce bi se ga rad zadel, gres z Muskatnim oresckom na trip(ene 3 kose), samo to ni point, mj je res super-fuel.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

jype ::

tomi66> Marihuana je zelo netoksična, kajti predvideni LD50 se pri človeku giblje okoli 1:20.000 in 1:40.000, kar pomeni da je smrtno predoziranje praktično nemogoče.

Sej pr nas ni tok redko, da kdo umre zarad alkohola, pa zarad tega nikomur na kraj pameti ne pade, da bi prepovedal smrtno nevarno drogo. Alkohol nas kot družbo stane več kot vse ostale droge skupaj, pa je še kar legalen.

Največji problem je to, da so ljudje butasti, tega pa pri nas ne moreš spremeniti na hitro, ne da bi te poklicali na ICTY.

Gandalfar ::

Odvisen od pastete... gre se za gurmanizem, sol je totalen strup, poglejte na netu, unsalty diet to loose weight, kar je najbolj vroca stvar ta hip(trend).


Google vrne 0 zadetkov. Very trendy, yes.

tomi66 ::

Samo da te zanima. Potem poizkusi "no salt diet weight loss,
low salt diet, za zacetek, ekstremizem in nenadne spremembe tudi niso v redu,
ampak meni ze najmanjsa kolicina soli povzroca tezave, (highly sensitive due to
high purity) he he
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

Arto ::

Spet krneki. Če nima vpliva na telo ima pa zagotovo na psiho, zadevaj se ga vsak dan k opica pa te bomo vidl po enem mescu kok boš normalen lol. Mogoče ni bilo nobene žrtve neposredno, je pa možno da se je kdo zaradi paranoje (ki jo je sprožila marihuana) fental, to je čist tak primer na hitro iz glave..bistvo je da ni vse tako enostavno..o prehrani se mi pa sploh ne da, ker vidim da ti manjka ogromno nekih čisto osnovnih pojmov.


Je enostavno. Ne pretiravat, pa ti ne bo nič. Isto kot pri alkoholu.

tomi66 ::

Ze samo, ce verjames v to, zaradi homeopatije zivis 30% dlje.
Torej raje verjemi, ker, kdo bi rad umrl. Noben ;P

@kst
Če malo karikiram. Raje umrem pri 80 letih od pljučnega raka kot pri 35 zaradi infarkta, ki je posledica stresa.


Tako mislenje me ubija ze zdaj, pa nimam nic proti tebi, je cisto konvencionalno, samo jaz zdaj ze 6 let verjamem v nesmrtnost, ko se navadis, je vse ostalo cista tema. Ni lahko, je vec kot doktorat, prej sem treniral tudi atletiko in s takim tempom naprej, ko je prej nekdo napisal, da rabis 5 zaposlenih, za presno prehranjevanje. Niti ne, moras pa biti zelo angaziran. Je pa tako, da vem, da kaj takega ne najdes na webu, ker verjetno takih rezultatov ni dosegel se nihce, pa ceprav A4M omenja 400 let "span" realnost.

Ja res ko si enkrat pri 37-ih boljsi kot pri 16-ih, si ne mores pomagati, da ne bi verjel v nesmrtnost. Je pa tudi veliko v glavi, da tako mocno verjames, da to postane realnost. "Spirit is immortal"
Opazis, da se lahko zoperstavis staranju, potem je pa odvisno koliko si se pripravljen boriti. Tudi jaz bi lahko naredil se vec, toda, kot world standard carrier, nikoli ne ves. Skratka ni visje realnosti. "Respect it, reather than defend death".
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

Pyr0Beast ::

Nesmrtnost. kako si upaš kaj takega izreči ?!? Nesmrten sem namreč lahko samo jaz !!


//rantoff
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tomi66 ::

Ze samo, ce verjames v to, zaradi homeopatije zivis 30% dlje.
Torej raje verjemi, ker, kdo bi rad umrl. Noben ;P

@kst
Če malo karikiram. Raje umrem pri 80 letih od pljučnega raka kot pri 35 zaradi infarkta, ki je posledica stresa.


Tako mislenje me ubija ze zdaj, pa nimam nic proti tebi, je cisto konvencionalno, samo jaz zdaj ze 6 let verjamem v nesmrtnost, ko se navadis, je vse ostalo cista tema. Ni lahko, je vec kot doktorat, prej sem treniral tudi atletiko in s takim tempom naprej, ko je prej nekdo napisal, da rabis 5 zaposlenih, za presno prehranjevanje.

@blackclw
Narobe veš, oz. se ti niti približno ne sanja o zdravi prehrani. Kar se pa presnojedstva tiče..verjetno se da če imaš zaposlenih 5 folka ki ti pripravlja dieto in hrano..drugače si ne predstavljam kako dobiš vse potrebne snovi, ki jih telo rabi za normalno funkcioniranje.


Niti ne, moras pa biti zelo angaziran. Je pa tako, da vem, da kaj takega ne najdes na webu, ker verjetno takih rezultatov ni dosegel se nihce, pa ceprav A4M omenja 400 let "span" realnost.

Ja res ko si enkrat pri 37-ih boljsi kot pri 16-ih, si ne mores pomagati, da ne bi verjel v nesmrtnost. Je pa tudi veliko v glavi, da tako mocno verjames, da to postane realnost. "Spirit is immortal"
Opazis, da se lahko zoperstavis staranju, potem je pa odvisno koliko si se pripravljen boriti. Tudi jaz bi lahko naredil se vec, toda, kot world standard carrier, nikoli ne ves. Skratka ni visje realnosti. "Respect it, reather than defend death".
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

Pyr0Beast ::

Če nikoli ne veš. Kako ti pol karkoli veš ?

Zdravila za nesmrtnost in neumnost ni. Boriti se s časom se pač ne moreš. In četudi zadovoljiš vse pogoje ki jih telo zahteva ne boš večno živel. Naš substrat nas preprosto ne more več vzdrževati pri življenju toliko časa.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

noraguta ::

Ze samo, ce verjames v to, zaradi homeopatije zivis 30% dlje.
Torej raje verjemi, ker, kdo bi rad umrl. Noben ;P

če verjameš , da živiš 80% dlje potem najbrž res živi vsaj 50 % dlje. Pa tud sklenina ti raste kot pri morskemu psu. Skratka če se dovolj zakadiš in verjameš da si morski pes potem tudi si morski pes, edino malo lačen si , ker ne moreš jesti mesa.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Pyr0Beast ::

Življenska doba takih umostvorov je dejansko precej nizka, saj probajo vsak razrečen drek ki pride iz homeopatskih rok/nategunske medicine.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

neres ::

Nisem bral cele teme, ampak imam nekaj vprašanj:
Kako bi ob morebitni legalizaciji preverjali/sankcionirali prisotnost THCja pri voznikih v prometu?
Je še vedno edina varianta odvzem krvi ali obstaja kaka bolj preprosta in hitra metoda (kot npr. pihanje za preverjanje alkohola)?
Kolikšne so (ali naj bi bile) dovoljene količine THCja, da lahko nekdo še vozi? Kako je to urejeno na Češkem, Nizozemskem..?

Pyr0Beast ::

Prisotnost trave v žepih se da zlahka preveriti. Tudi zrak lahko izda marsikaj.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

Saj hitra metoda že sedaj obstaja, vendar ne vem, ali uporabljajo tisto "ta točno", ali samo indikator. "Ta točna" meri razmerje med THC-COOH in THC-OH in na podlagi tega poda dovolj jasen indic, ali si kadil prejšnji teden, ali pred 45 minutami. Indikator pa ne zaznava te razlike in te potem dejansko lahko obdolžijo vožnje pod vplivom, čeprav je od zadnjega kajenja minilo 3 dni. (Nekateri so bili baje celo tako zanič, da so zaznali THC v slini, če si bil samo v zakajenem prostoru skupaj s parimi uživalci THC in so v roku cca 30 minut zaznali false positive, da si pod vplivom.)

Drugače se da čisto preprosto rešit tako, da se vožnjo pod vplivom THC v celoti prepove. Alkohol je pač tako široko prisoten v naši družbi, da je postavitev meje na 0,0 pač neprimerno, da ne rečem celo butasto. Kozarček vinčka pri kosilu, kak alkoholni bonbon ali košček rumovega peciva pri babici, pa si že preko te meje, pri čemer je večkrat znanstveno ugotovljeno dejstvo, da velika večina ljudi pri npr. 0,20 promilih še povsem normalno funkcionira.

Poleg tega pri alkoholu načeloma lahko zelo točno doziraš (štamprle šnopca, deci vina, kozarec piva), pri ganji pa ne moreš. Od iste jole bosta dva različno zadeta - eden bo vdihoval plitvo, drugi bo vlekel dim do zadnjega pljučnega vozlička. Eden bo držal dim v pljučih 5 sekund, drug 15. Ker trava po joli ni razporejena 100% enakomerno, bo nekdo zakuril res bogat del jointa, drug bo povlekel sam tobak... Posamezne "dobave" trave so zelo različne in vsebujejo različne vrednosti THC.

Za razliko od alkohola se s travo ne moreš zadeti ravno "po nesreči". Tudi če si v na orto zakajenem prostoru, se THC-ja ne nalezeš tako močno, da bi to pomembno vplivalo na tvojo psiho in zaznavo. Ne moreš spiti "enega štamprla" THC-ja in si postaviti psihološke meje, češ če popijem več, pa ne vozim. THC-ja ne moreš natančno odmerit in tega tudi nihče ne počne. Borovničke spiješ morda zato, ker imajo dober okus, ne nujno zato, da boš pijan. Enako lahko pločevinko piva ali radlerja spiješ za žejo. Trave nihče ne kadi zato, ker ima dober okus.


Lahko da sem glede tega malo pristranski, ampak - jebat ga. Trdim, da obstajajo socialne situacije, kjer lahko prideš v kontakt z alkoholom in na drugi strani jasno definirane merice, pri katerih 99% ljudi še vedno lahko varno sede za volan (da se razumemo, govorim o npr. enem pivu, deci vina, ali šilcu žganja!). Ob enem trdim, da trava tega ne omogoča. Nikoli ne moreš napovedat, kako zadet boš po dveh dimih, kaj šele po celem jointu.
- Hoc est qui sumus -

para! ::

Na Nizozemskem je vožnja pod vplivom marihuane prepovedana. Za preverjanje uporabljajo teste krvi/urina, in sicer ob določeni stopnji suma, da je voznik pod vplivom. Kolikor vem, so preverjanja v primeru prometnih nesreč pogosta praksa, naključnega preverjanja ne opravljajo.

Takšna kontrola se izvaja tudi pri nas (test krvi/urina), če se policaju voznik zdi sumljiv. Ne vem točno kakšni so kriteriji, ampak vem, da se to izvaja. Skrb za promet ob legalizaciji psihoaktivnih substanc pa je le metanje peska v oči, saj imamo z vozniki pod vplivom takšnih substanc, težave že danes, pa o legalizaciji ni ne duha ne sluha.

Določanje še sprejemljive količine THCja v organizmu je, zaradi razlogov, ki jih je navedel imagodei, zaenkrat nemogoče.

lp
Death before dishonor!

neres ::

imagodei je izjavil:

Saj hitra metoda že sedaj obstaja

Kako izgleda, konkretno? Preverjanje sline?

Skrb za promet ob legalizaciji psihoaktivnih substanc pa je le metanje peska v oči, saj imamo z vozniki pod vplivom takšnih substanc, težave že danes, pa o legalizaciji ni ne duha ne sluha.

Če bi imeli nekaj podobnega "pihanju" za THC, bi lahko preverjali bistveno večje število voznikov. To bi naredilo legalizacijo bolj sprejemljivo. Ampak koristilo bi pa tudi že sedaj, vsekakor.


Sicer pa, do določene mere lahko doziraš. Lahko tudi tako, da počakaš en dan po kajenju in šele potem voziš avto. Tu nekoliko preveč poenostavljaš, imagodei. 0,0 za THC bi bilo ravno tako neprimerno kot za alkohol, če recimo 0,01 THCja ne vpliva na sposobnost voznika. Bi pa po mojem morali bit precej previdni pri določanju te meje in strogi pri kaznovanju.

Pyr0Beast ::


Kako izgleda, konkretno? Preverjanje sline?

Vohanje, da model smrdi po travi. Ni ravno nezaznaven vonj to ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

para! ::

neres je izjavil:

Če bi imeli nekaj podobnega "pihanju" za THC, bi lahko preverjali bistveno večje število voznikov. To bi naredilo legalizacijo bolj sprejemljivo. Ampak koristilo bi pa tudi že sedaj, vsekakor.

Če je preverjanje čim večjega števila voznikov ultimativni cilj, potem res, ja.

neres je izjavil:

0,0 za THC bi bilo ravno tako neprimerno kot za alkohol, če recimo 0,01 THCja ne vpliva na sposobnost voznika.

To je res, ampak ker zaenkrat ni tako enostavno določiti to mejo tako natančno, da bi na podlagi le-te lahko kaznoval ljudi, je najprimernejši ukrep prepoved vožnje pod vplivom. Kar ne bi smela biti ovira za legalizacijo, to prepoved namreč že imamo, sankcije pa so tudi določene.

Pyr0Beast je izjavil:


Kako izgleda, konkretno? Preverjanje sline?

Vohanje, da model smrdi po travi. Ni ravno nezaznaven vonj to ...


Ne moreš na podlagi subjektivnih zaznav kaznovati ljudi. Lahko pa je to razlog za sum, na podlagi katerega se opravi test. Ravno o tem, kako deluljejo hitri testi, pa sprašuje neres :>

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Pyr0Beast ::


Ne moreš na podlagi subjektivnih zaznav kaznovati ljudi. Lahko pa je to razlog za sum, na podlagi katerega se opravi test. Ravno o tem, kako deluljejo hitri testi, pa sprašuje neres :>

Neki je, dost za sum in odvzem krvi/prostosti :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

tomi66> Svetovna statistika raka je linearna odvisnost od g/zivalskih mascob na dan->rak na pljucih

Ja seveda, pa kaj še. Laponska ima od osemdesetih naprej povprečno življensko dobo prek 85 let (zdaj celo prek 90), pa je večina diete sestavljene iz živalskih maščob, prevalenca obolenj, ki jih naštevaš, je pa nižja kot v centralni aziji (kjer večina prav tako živi od mesne diete in velik del Indije ni nobena izjema - check your facts).


a ni bilo tako, da so ljudstva, ki so živela pretežno od živalske hrane (eskimi...), imela katastrofalno kratko povprečno življensko dobo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pyr0Beast ::

Eskimi imajo 'dobro' statistiko kardiovaskularnih obolenj.

Imajo pa čist zrak pa veliko gibanja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

thramos ::

Kot še marsikdo.

tomi66 ::

Ko sem naredil test, 2 dcl sampanjcka, in to ni niti 0.1 alkohola in je vse "blurry" lag, ping, delay, zakasnitev okoli 0.1 sekunde, kar ti ne naredi noben stone, lahko pokadis kolikor lahko pa ne bo toliko laga.
In to je tehnicno to, THC ti lahko celo izboljsa reflekse,
zakon pa prepoveduje voznjo zato, ker naj bi imel dosti slabse reflekse, torej "fake" zakon, tehnicno brez podlage.
Nikoli ne mores biti konkurencen online streljacina, ce samo malo spijes, medtem ko, ti kajenje vedno(vsaj meni) izboljsa koncni izzid, na racun feelingov, motivacije itd.
Potem poglejte psiholoski ucinek, alkohol da objestnost, mj pa naredi "care-like"ucinek, kot nic drugega. Tudi hrana ima psiholoski ucinek, ko ste lacni ste motivirani, ko pa ste siti pa manj.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

Pyr0Beast ::

Bjabja bja

Ne tolko posploševati spet.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BigWhale ::

imagodei je izjavil:

Ob enem trdim, da trava tega ne omogoča. Nikoli ne moreš napovedat, kako zadet boš po dveh dimih, kaj šele po celem jointu.


Enostavne kontrole vnosa ne more zagotavljati nobena droga trenutno. Tudi alkohol ne. Eno pivo pomeni za nekoga, ki je lacen, ga spije na prazen zelodec in ima toliko kil kot jaz (60 skupaj s postlo) precej vec kot za nekoga, ki si eno pivo privosci po kosilu.

Za alkohol imamo na sreco enostaven test prisotnosti. Dejansko bi cilj _moral_ biti cim bolj pogoste kontrole in cim vec preverjenih voznikov.

Tako THC kot druge substance bi pa morali prodajati v neki obliki ki jo lahko doziras. Tablete recimo ali pa kaka pijaca. Stvar bi bila klinicno stestirana, overdose bi bil znan, vedelo bi se kje se kupi in nikakor ne bi smel biti pod vplivom, ce bi vozil.

Z dovolj skrbnim obvescanjem in osvescanjem ne bi smelo biti problemov. Ne kaj bistveno vec, kot jih je sedaj. Ce pozres dve skatli paracetamola ti lahko odpovedo jetra, ce spijes liter vodke lahko pride do zastrupitve in ce ne umres zaradi alkohola, pa lahko umres v lastnem bruhanju ...

tomi66 je izjavil:

In to je tehnicno to, THC ti lahko celo izboljsa reflekse,
zakon pa prepoveduje voznjo zato, ker naj bi imel dosti slabse reflekse, torej "fake" zakon, tehnicno brez podlage.
Nikoli ne mores biti konkurencen online streljacina, ce samo malo spijes, medtem ko, ti kajenje vedno(vsaj meni) izboljsa koncni izzid, na racun feelingov, motivacije itd.


Prosim za kak link do kake resne studije, ki bo potrdila tvoje izjave.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

IceIceBaby ::

Tako THC kot druge substance bi pa morali prodajati v neki obliki ki jo lahko doziras. Tablete recimo ali pa kaka pijaca. Stvar bi bila klinicno stestirana, overdose bi bil znan, vedelo bi se kje se kupi in nikakor ne bi smel biti pod vplivom, ce bi vozil.


Brezveze. En, precej velik del pri vsem skupaj je tudi družabna komponenta pa sam obred uživanja droge. Alkohola tudi ne prodajajo v čisti obliki ali kot infuzijo. Če greš na pir z družbo ni isto, kot če si vbrizgaš alkohol direkt v žilo.

S temi testi in načinom prodaje ustvarjate problem kjer ga sploh ni. Če bi se pokazalo, da legalizacija dejansko zviša porabo (kar do zdaj ni praksa nikjer, kjer je ganja legalizirana) in če bi več ljudi vozilo pod vplivom bi bilo smiselno iskati rešitve. Zaenkrat pa ganja ne predstavlja resnega problema. Zelo malo povzročiteljev nesreč je zakajenih.

zakon pa prepoveduje voznjo zato, ker naj bi imel dosti slabse reflekse, torej "fake" zakon, tehnicno brez podlage.


Če grem jaz konkretno zakajen v avto bom po 500m verjetno naredil nesrečo. Refleksi mogoče niso problem, je pa že nekdo prej izpostavil, da koncentracija ni ravno najboljša. Pa kratkoročni spomin tudi trpi in nasploh je zaznavanje okolice popačeno.

Če nisi trezen pač ne voziš. Ne vem v čem je problem. Vsak izgovor je imho odveč.

Zgodovina sprememb…

tomi66 ::

High BW
Moramo biti moralni in tehnicno korektni. Zakaj oblasti, pomoje so nekoc prebivalci sami hoteli centralnega organizatorja, da jih je povezal(zupan npr.), ki postane potem sprijen. Danes pa imamo web in stvari peljejo tako, da bomo scasoma vsi oblikovali in vodili svet prek mreze, redukcija biro-ja. Zato moramo biti tehnicni, science by results, always was.
Konkreten primer: se strinjam z alkoholom, sem spil 5 pirov in napihal 0.3 zatem, ko je prijatelj iste teze,z isto kolicino piva, napihal 0.8, sva se presedla in jaz sem lahko odpeljal dalje. Na sreco so bile kazni takrat se humane.
Pri THC oralno, je problem, ker se ucinka ne mores kar tako znebiti.
Ko smo se pogovarjali z online mate-i(in tudi vsi ostali frendi), smo bili vsi istega mnenja in sicer: tik pred igranjem en spliff in imas 15 min. kosnje potem pa spusti. Torej te augmentira za cca 15-30 min. odvisno od jakosti spliffa, potem pa spusti in tako je pri kajenju, ko gre zadeva takoj v kri in tudi zelo hitro spusti, torej, ce te full zadane, pocakas do 30 min. in si potem vsaj 90% zbistren ali "default" za nadaljno voznjo. In ravno tukaj, pri kajenju, je zadeva zelo instantna, pri alkoholu pa totalno relativna. Tudi cookiji iz mj so bolj obremenilni z vecurnim ucinkom, cist druga zgodba.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

CoolBits ::

Ne vem kaj ti to kadiš... ampak prava trava te po pol ure komaj prav prime, drži pa kar nekaj ur.
Karkoli je, ti škodi.

tomi66 ::

Ni res, dober skunk takoj prime, skoraj v istem momentu ko potegnes. Kadim organic ->
icmag Organic Fanatic Collective
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?...

lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

gendale ::


Če greš na pir z družbo ni isto, kot če si vbrizgaš alkohol direkt v žilo.

če si vbrizgaš v žilo bolj zadane :)

IceIceBaby ::

Ja, ampak nekaterim zgolj končni efekt ni vedno cilj. Uživamo tudi v obredu in druženju.

gendale ::

samo povem :)

BigWhale ::

IceIceBaby je izjavil:

Brezveze. En, precej velik del pri vsem skupaj je tudi družabna komponenta pa sam obred uživanja droge. Alkohola tudi ne prodajajo v čisti obliki ali kot infuzijo. Če greš na pir z družbo ni isto, kot če si vbrizgaš alkohol direkt v žilo.


Na vsaki alkoholni pijaci pise koliko alkohola je notri in za vsako pijaco lahko vsaj zgooglas kak alkohol je notri. Je pa ravno zaradi taksnega 'obrednega' uzivanja alkohola tudi precej problemov. :) Ce bi imel drogo v taksni obliki, ki ti omogoca 'obredno' uzivanje se ne bi nic spremenilo. Verjetno bi tudi cigarete z marihuano proizvajali dovolj kontrolirano, da bi vedeli kaj je notri. :)

Sami obredi se pa spreminjajo skupaj z druzbo, 'obred kolin in klanja zivine' je s pojavom modernih mesnic prakticno izginil, pa se zato nihce ne sekira. Zdaj imamo 'obred rostiljade'.

tomi66 je izjavil:

High BW
Moramo biti moralni in tehnicno korektni.


Torej, studija, ki bi potrdila tvojo izjavo. Na dan z njo! Ce je nimas, se raje izpisi iz debate ali pa nehaj kvasiti neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

IceIceBaby ::

Verjetno bi tudi cigarete z marihuano proizvajali dovolj kontrolirano, da bi vedeli kaj je notri. :)


Tole je pomembno. Če je zadeva legalna je tudi pod nadzorom določenih organov. Če je pod nadzorom lahko precej natančno določijo vsebnost THC in CBD in količino v posameznih jointih, če bi prodajali že zvite.

V USA državah kjer prodajajo "medical" marihuano imaš v tistih trgovinah precej dobro sortirane zadeve. Prodajalec ti pove kakšni so učinki, kako močna je zadeva, kako jo pripraviti... Bolj natančnega doziranja imho ne potrebujemo. Sploh zato, ker OD praktično ni mogoč.

Sami obredi se pa spreminjajo skupaj z druzbo...


Se strinjam. Ampak naj zadeva ne bo narejena na silo. Naj se obredi spremenijo naravno, ko bodo ljudje tako hoteli. Ne pa takrat, ko bo en birokrat določil kako se moramo obnašati.

tomi66 ::

Argumentirana in nedvoumna studija:
To je pa res zelo enostavna stvar, okoli katere ne gre komplicirati, merjenje reflexov namrec:

http://www.prelovac.com/vladimir/reflex...

Naj si vsak sam izmeri reflekse pred in po uporabi mj.
Uporabniki porocajte.
In tudi policija bi lahko tako uvedla korektno merjenje voznih sposobnosti, saj so ljudje pri voznji tudi na zdravilih in drugih substancah.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Pyr0Beast ::

Tale test ni vedno zanesljiv, saj pade pozornost.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

Pravzaprav je potemtakem dokaj realističen. Na cesti ti tudi pade pozornost.

Pozornost pa po mojih prvoosebnih izkušnjah na gandži pade še toliko bolj in precej bolj pogosto. Pravzaprav je igra "Ena" (s kartami) še toliko bolj zanimiva, če je folk nablojen, ker non-stop pozablja, kdo je na vrsti, dela napake, sedi s praznim pogledom v očeh in brezciljno čaka s kartami v roki, ko je na vrsti...
- Hoc est qui sumus -

ShowDown ::

Nauk zgodbe o vožnji pod vplivom drog je:

Raje heroin ali kokain za volanom, ker ga zelo redko testirajo in ga če že, se po nekaj dneh popolnoma sčisti iz telesa. Trav'ci pa se raje izogibajte, ker so testi relativno pogosti in v telesu ostane nekaj tednov.

Dobro sporočilo za mlade! V našem okolišu dejansko prihaja do teh problemov. Veliko odvisnikov heroina - ker je poceni, odkrivanje je težko, lokalna policija pa misli, da je najhujša droga na svetu marihuana, zato se največ energije vlaga v preganjanje njenih uporabnikov. Da ne govorim koliko ropov, vlomov in poskusov vlomov je bilo s strani znanih uporabnikov heroina.

particle ::

Marihuana celi zobe?

Sem živi dokaz, da ta trditev ne drži.

lp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21741474 (29743) jype
»

Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13425265 (21974) jype
»

Zaradi jointa po petih dneh ob vozniško...? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36953790 (34694) Matija82
»

Legalizacija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1019064 (7371) koyotee
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936124 (5215) g0Run7

Več podobnih tem