» »

(Ne)pluralnost slovenskih medijev

(Ne)pluralnost slovenskih medijev

1 2
3
»

thramos ::

Sem že napisal, da sploh ne dvomim, da boš izkrivil definicijo tako, da ti bo ustrezalo. Da si to naredil že s par drugimi pojmi te naredi kvečjemu bolj izurjenega a nič bolj liberalnega.

jype ::

Če ne razumeš niti korenin svojega lastnega sistema vrednot, potem itak ni pričakovati, da bi si utegnil vzeti čas, da bi ga poskušal tudi zares uporabiti.

Cervantes ::

Ko že tako zagreto grebete po koreninah ekonomske teorije, naj omenim, da ima zadeva s pluralnostjo medijev bolj malo skupnega, čeprav ne b8m rekel, da nič.
And, hommage to Tom Paine! Hvala jype.
Give me freedom or give me death!
(toliko o nas liberalcih)

Mehmed ::

Op, a se lahko pretvarjamo, da je bila prva faza uspesna pa da se ljudje strinjajo s tvojimi tezami. Da je pac ful prevec levih medijev pa da rabimo vec drugih pa kako bi to v praksi resil.

Prepovedali viska levih verjetno ne bomo ane. Desni se lahko ustanovijo ze sedaj, ampak ocitno ni volje. Kaj nam pol preostane? Nej drzava subvencionira nove in nove medije? Samo ce drzava bdi nad njimi to spet ne bo v redu.
Mogoce uzakonimo, da postanejo strankarski pamfleti dnevni casopisi? Tako ne bo noben posegal v vsebino. Pa se da so brezplacni, da bodo na voljo vsem? Drzava jih lahko dostavlja na dom vsakomur vsak dan.

Aja ne, to je prevec odvisno od preboja v parlament, ce se ti tam zalomi, tudi medija ni, pa ne pridemo nikamor. Ja nic, najbolje da drzava subvencionira vsak medij, ki se skusa prebiti na trg prvih pet let. Oglasni prostor, ki jih poganja, bomo z zakonom razdelili. Ne bos klical na delo pa zakupil enostranski oglas, klical bos na pristojno sluzbo, povedal koliko bi zapravil, pa ti bodo oni zracunali koliko prostora dobis v sedmih razlicnih casopisih za to. Ali pa kar zrebamo kje bo kak dan objavljeno.

Samo kaj ko se bo potem pojavilo vse vec stalisc. Recimo levi in desni so debili. In ta stalisca bodo ravno tako pomembna za pluralnost. Ker pac pluralnost ni, da imamo enako leve in desne propagande ane. Desni bi imeli toliko vpliva kot levi, stekam, ampak ta fantazija ni rezervirana zanje. Kako bos to uravnotezil potem, razbil prostor na tretjino? Pa kasneje na cetrtino?
Vsak naslednji casopis bi imel manj bralcev, ampak noben pa ne bi mogu rect, da se ga ne slisi ane.

Za moj okus, ce imajo vsi enake pogoje za zacetek je dovolj. In mislim, da jih imajo, dokler ni nekih monopolov na tem podrocju. Ne bi pa daju manjsini ozvocenja, da bo enako glasna kot vecina. Manjsina si pizda, normalno je da nisi enako glasna, ni moje delo zdraviti tvoje komplekse.

sheeshkar ::

Mehmed je izjavil:

Manjsina si pizda, normalno je da nisi enako glasna, ni moje delo zdraviti tvoje komplekse.

Ne berem desnih medijev, niti nisem desničar (razen za leve ekstremiste na tem forumu). To, da pa nekateri celotno slovensko desnico označujejo za manjšino in jih to ne moti, je pa velik problem za našo demokracijo, ne samo za medijski prostor.

Očitno imate nekateri probleme z razumevanjem te teme. Temo sem ustvaril, ker sem želel opozoriti na problem neuravnoteženosti medijskega prostora. To sem argumentiral z naklado/gledanostjo najbolj branih časopisov in oddaj, ki so pretežno politično obarvana. Podal sem tudi mnenja, zakaj menim, da je to problem in jih podkrepil z virom. Teme pa NISEM ustvaril, ker bi želel, da začne država (ali katerakoli vlada) "urejati" stvari na tem področju - nasprotno, tega si ne želim. Ne želim državnega financiranja desnih (ali levih) medijev, ne želim posebnih tretmajev novonastalih desnih (ali levih) medijev ali kaj podobnega (to so predvsem podtikanja kretenov, ki niso sposobni normalne debate). Kot sem tudi že nekajkrat poudaril, teme nisem ustvaril za debato o kvaliteti posameznih medijev, pa nekateri pacienti to vztrajno ignorirajo in tolčejo po njim neljubih medijih (če želite debatirati o kvaliteti, si ustvarite svojo temo). Zanimala so me vaša mnenja na temo pluralnosti in uravnoteženosti, če bi pa kdo podal predlog za kakšno rešitev, toliko bolje. Sam ne vem, kako bi to rešil, želel sem samo opozoriti, da je to resen problem in morda to razširiti vsaj na tem forumu. Vzporednice lahko povlečemo z debato o enakopravnosti žensk, kjer so po zakonu in DANAŠNJIH izhodiščih "enakopravne", vendar zaradi nekaterih zgodovinskih dejstev in posledičnih ostankov mentalitete preteklosti temu v resnici ni tako. In to je problem, o katerem moramo debatirati in ozaveščati tiste, ki se tega ne zavedajo.

Če pa mislite v tej temi "zdraviti komplekse" (moje ali vaše), če želite pljuvati po vam neljubi politični opciji in medijih, če želite trolati o okolju, Jezusu in zažiganju na grmadah, j..... se in si ustvarite svojo temo! Moderatorje naprošam, da so pozorni na off-topic debate, žaljive izpade in trolanje - začnite moderirati ali pa zaklenite temo. V treh straneh debate so samo redke izjeme dejansko podale odgovor na OP.

Mehmed ::

sheeshkar je izjavil:

Podal sem tudi mnenja, zakaj menim, da je to problem in jih podkrepil z virom. Teme pa NISEM ustvaril, ker bi želel, da začne država (ali katerakoli vlada) "urejati" stvari na tem področju - nasprotno, tega si ne želim.


Aja pol pa kul. Tvoja skrb je vzeta na znanje. Se pridruzujem vsem, ki so ravnodusni do tega.

jype ::

sheeshkar> To, da pa nekateri celotno slovensko desnico označujejo za manjšino in jih to ne moti, je pa velik problem za našo demokracijo, ne samo za medijski prostor.

Ne, v resnici to sploh ni problem.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vera Ban (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8719990 (15761) MrStein
»

Domoljubni shod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10023389 (19642) krneki0001
»

Strah

Oddelek: Problemi človeštva
422624 (1702) borchi

Danilo Slivnik na vrhu Dela (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1859246 (6548) BigWhale

Več podobnih tem