Forum » Problemi človeštva » Moške zadeve (#2)
Moške zadeve (#2)
Temo vidijo: vsi
vostok_1 ::
(po ukazih modov)
Prihajajo na plano spregledani podatki. Trendi na področju spolov se spreminjajo očitno.
Tradicionalno se moški navzven ni smel kazati kot nemočen, slabič itd. Predvsem zaradi tega se take podatke nikoli ni jemalo resno. Škoda, ker 21. st moški še vedno haven't gotten their shit together. Še vedno je ogromno totalno zgrešenih miselnih vzorcev v cirkulaciji.
Čez 50 let se upam trdi, da bodo trendi pri spolih izredno drugačni...in morda zaskrbljujoči.
P.S. Modi, upam da je sedaj boljše. Bom seveda še dodajal sproti.
http://www.slate.com/articles/double_x/...
The experience of men and women is “a lot closer than any of us would expect,” she says. For some kinds of victimization, men and women have roughly equal experiences. Stemple concluded that we need to “completely rethink our assumptions about sexual victimization,” and especially our fallback model that men are always the perpetrators and women the victims.
So why are men suddenly showing up as victims? Every comedian has a prison rape joke and prosecutions of sexual crimes against men are still rare. But gender norms are shaking loose in a way that allows men to identify themselves—if the survey is sensitive and specific enough—as vulnerable. A recent analysis of BJS data, for example, turned up that 46 percent of male victims reported a female perpetrator.
Prihajajo na plano spregledani podatki. Trendi na področju spolov se spreminjajo očitno.
Tradicionalno se moški navzven ni smel kazati kot nemočen, slabič itd. Predvsem zaradi tega se take podatke nikoli ni jemalo resno. Škoda, ker 21. st moški še vedno haven't gotten their shit together. Še vedno je ogromno totalno zgrešenih miselnih vzorcev v cirkulaciji.
Čez 50 let se upam trdi, da bodo trendi pri spolih izredno drugačni...in morda zaskrbljujoči.
P.S. Modi, upam da je sedaj boljše. Bom seveda še dodajal sproti.
- zaklenil: Gandalfar ()
http://www.gq.com/life/manhood/201405/v...
Sicer seemingly nedolžno početje, ampak v ozadju lies something more sinister IMO.
Rečemo temu, sicer milo rečeno...the times are a changing.
Male upspeak is the scariest trend since man-leggings: Dudes are starting to sound like extras from Clueless. Here, a concerned woman examines the grave consequences--social, political, possibly even sexual--of having everything you say sound like a question
Sicer seemingly nedolžno početje, ampak v ozadju lies something more sinister IMO.
Rečemo temu, sicer milo rečeno...the times are a changing.
Sicer pri videu ne gre toliko za posilstvo, kot zanemarjanje vseh drugih grozot, ki se v seriji dogajajo. Krivda je prav tako moških seveda, ki...potihem kimajo ob takih scenah. Sicer nimam nič proti fikciji, ampak just saying. Del o feminizmu me niti ne zanima tolko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
RuskiSnajper ::
Kaj hočeš povedat z to temo vostok1? Kaj je tvoje menenje? In kaj misliš z "trendi spolov"? In seveda kaj sploh te muči, video, mnenja ostalih, film kot sam, trendy kultura ki se širi ?
Samo da sem ziher da vem zakaj se točno gre. Ker jas negledam filmov skoraj nič zadnje 5 let.
Ali nemoreš direktno povedat tega zaradi pravil foruma?
Samo da sem ziher da vem zakaj se točno gre. Ker jas negledam filmov skoraj nič zadnje 5 let.
Ali nemoreš direktno povedat tega zaradi pravil foruma?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Jinto ()
No, moj namen sem že večkrat povedal, čeprav ne nujno najbolj elegantno prikazal.
Zanimam se za položaj in spremembe na področju spolov v družbenem smislu (evolucijskem tudi btw), s poudarkom na raziskovanju moških težav. Po splošnem prepričanju moški sploh naj ne bi imeli težav oz. te niso vredne medijske luči. Taka mentaliteta je veljala vse do sedaj in večina (med moškimi) še vedno misli, da niso omembe vredne, kljub naraščujočim dokazom proti.
Bolj za entertainment pa se zanimam za prihodnje scenarije na tem področju.
O ženskih problemih se na veliko in široko govori, o moških pa kvečjemu tu pa tam kak članek. Ponovno, kljub splošnemu prepričanju, obstajajo moški, ki niso nikoli, nobenemu nič hudega ali nepoštenega storili, a so zaradi tega izkoriščani tako iz moškega kot ženskega pola. Nihče noče o teh govoriti, ironično, prav zaradi nekega subtilnega, zgodovinskega moškega vpliva.
Seksizmu (tako proti ženskam kot moškim), izrecno in javno nasprotujem, kjerkoli ga zasledim. Sem za enakopravnost, enakovrednost in ultimativno za izkoreninjenje te najstarejše oblike diskriminacije (poleg vseh ostalih diskriminacij).
Tema je namenjena ravno za diskusijo o težavah, ki jih moški doživljajo (zaradi tega ker so moški...obviously), po tem ko mi je nevone pokazala zmoto ubrane poti v prejšnji temi. Za kar se seveda javno opravičujem.
Sicer feminizem je preblizu tematki, da se ne bi tu pa tam znašel notri, se pa strinjam, da ga je najboljše pustit vni.
On topic.
Point linkanega videa, vsaj zame, je bil ta, da se folk zgraža, nad sicer ostudnim dejanjem, medtem ko praktično spregleda vsa ostala, upravičeno, še bolj ostudna dejanja. Ironično, vrjetno večji del ravno iz moškega pola. Seksizem, kljub temu, da so si ga moški kar sami zakuhali.
I hope i answered your questions.
Zanimam se za položaj in spremembe na področju spolov v družbenem smislu (evolucijskem tudi btw), s poudarkom na raziskovanju moških težav. Po splošnem prepričanju moški sploh naj ne bi imeli težav oz. te niso vredne medijske luči. Taka mentaliteta je veljala vse do sedaj in večina (med moškimi) še vedno misli, da niso omembe vredne, kljub naraščujočim dokazom proti.
Bolj za entertainment pa se zanimam za prihodnje scenarije na tem področju.
O ženskih problemih se na veliko in široko govori, o moških pa kvečjemu tu pa tam kak članek. Ponovno, kljub splošnemu prepričanju, obstajajo moški, ki niso nikoli, nobenemu nič hudega ali nepoštenega storili, a so zaradi tega izkoriščani tako iz moškega kot ženskega pola. Nihče noče o teh govoriti, ironično, prav zaradi nekega subtilnega, zgodovinskega moškega vpliva.
Seksizmu (tako proti ženskam kot moškim), izrecno in javno nasprotujem, kjerkoli ga zasledim. Sem za enakopravnost, enakovrednost in ultimativno za izkoreninjenje te najstarejše oblike diskriminacije (poleg vseh ostalih diskriminacij).
Tema je namenjena ravno za diskusijo o težavah, ki jih moški doživljajo (zaradi tega ker so moški...obviously), po tem ko mi je nevone pokazala zmoto ubrane poti v prejšnji temi. Za kar se seveda javno opravičujem.
Sicer feminizem je preblizu tematki, da se ne bi tu pa tam znašel notri, se pa strinjam, da ga je najboljše pustit vni.
On topic.
Point linkanega videa, vsaj zame, je bil ta, da se folk zgraža, nad sicer ostudnim dejanjem, medtem ko praktično spregleda vsa ostala, upravičeno, še bolj ostudna dejanja. Ironično, vrjetno večji del ravno iz moškega pola. Seksizem, kljub temu, da so si ga moški kar sami zakuhali.
I hope i answered your questions.
Zgodovina sprememb…
Ja povej mi katera so bol ostudna dejanja ker nebom gledal filma.
Drugače pa kapiram razlago samo še vedno nisem totalno ziher kaj misliš z "spremenbe" ... kaj misliš da se spoli genetsko mutirajo z časom v neko drugo biološko obliko al kaj, ali samo praviš da to ostali mislijo da se to res dogaja in je normalno?
Družbene spremenbe kapiram, spremenbe so nonstop zaradi efekta trendov, ampak to je samo pri ljudeh ki sprejemajo te signale sistema.
Ker nemorem jas začet razlagat če nevem zakaj se gre, je pa res da je seveda moja ignoranca glede filma, nisem ravno raziskoval v tem področju najglobje, ampak ponavadi to delam sproti tako kot zdaj ko berem to temo, sproti raziskujem.
Feminizem in sub-oblike je pa sigurno del tega.
Drugače pa kapiram razlago samo še vedno nisem totalno ziher kaj misliš z "spremenbe" ... kaj misliš da se spoli genetsko mutirajo z časom v neko drugo biološko obliko al kaj, ali samo praviš da to ostali mislijo da se to res dogaja in je normalno?
Družbene spremenbe kapiram, spremenbe so nonstop zaradi efekta trendov, ampak to je samo pri ljudeh ki sprejemajo te signale sistema.
Ker nemorem jas začet razlagat če nevem zakaj se gre, je pa res da je seveda moja ignoranca glede filma, nisem ravno raziskoval v tem področju najglobje, ampak ponavadi to delam sproti tako kot zdaj ko berem to temo, sproti raziskujem.
Feminizem in sub-oblike je pa sigurno del tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RuskiSnajper ()
jype ::
vostok_1> Meniš, da bi moral?
Tvoji nazori se precej natančno pokrivajo z nazori tistih, ki to počnejo.
Tvoji nazori se precej natančno pokrivajo z nazori tistih, ki to počnejo.
vostok_1> Kakšne nazore pa imajo gledalci evrovizije?
Pojma nimam. Jaz poznam zelo malo, pa tudi ti zelo verjetno niso na popolnoma noben način reprezentativni, so pa vsi jezni zaradi podobnih reči kot ti, ki so v resnici nepomembne, ker se lahko človek odloča samo zase, za druge pa ne. Če te boli, da si čudak, ker se ti zdi nekaj narobe, potem imaš vedno na voljo biti konformist in pripadati popularni skupini, če nisi, potem moraš pa sprejeti tudi ceno za to.
Prej ali slej itak ugotoviš, da je cena negativna in da se dejansko splača bit čudak.
Pojma nimam. Jaz poznam zelo malo, pa tudi ti zelo verjetno niso na popolnoma noben način reprezentativni, so pa vsi jezni zaradi podobnih reči kot ti, ki so v resnici nepomembne, ker se lahko človek odloča samo zase, za druge pa ne. Če te boli, da si čudak, ker se ti zdi nekaj narobe, potem imaš vedno na voljo biti konformist in pripadati popularni skupini, če nisi, potem moraš pa sprejeti tudi ceno za to.
Prej ali slej itak ugotoviš, da je cena negativna in da se dejansko splača bit čudak.
vostok_1> Kakšne nazore pa imajo gledalci evrovizije?
Jaz ne pripadam nobeni popularni skupini, v smislu da sem v enem krogu z zelo ozkim pogledom na vse ostalo, a sem tudi čudak?
Kaj bi bla ta negativna cena ? Zakaj bi bla to sploh cena.
Recimo, kot moški jaz ne pripadam skupini trendijev ki so feminizirani moški stari od 20-35 let ki se obnašajo kot 15 letnice, ki nosijo vsak dan drugo majco za 100 evrov in oblačijo različno obarvane zokne, ob tem pa govorijo kako je google glass nekaj najbolšega in komaj čakajo da dobijo čip v glavo. No to je trda oblika, maš še nivoje zmes.
Zgodovina sprememb…
Ena od največjih prireditev kjer najdeš Trendie, tudi ženske, je SXSW, ali South-by-South-West ki se vsako leto spomladi odvija v Austin, Texasu.
Torej ko mešate zraven evrovizijo, kdo so ti ljudje ki to jemljejo resno, po pravici povedano jas nikoli nisem jemal evrovizije resno, ampak ko sem bil pod 15 let sem pač gledal z navdušenjem vseeno.
Mislim da zaradi Avstrije omenjate evrovizijo. Jah, je res da je zgledalo malo preveč dobro da bi blo res, ampak tak je, to je trendie, in večina trendijev je glasovalo za to, ne da bi mel kaj proti če je tisto res moški rojen z ženskim telesom. Nasilna spremenba spola zaradi razloga "ker je kul" je meni osebno znak propadle osebnosti.
Če se pa tisti samo oblači kot ženska pa bi jas to pripisal kot trend piggyback, to pomeni da so izbrali to samo da zmagajo ker vejo da bo folk to glasoval.
Ko pa vemo da so zraven komisije 50% točk postane to še bol zanimivo ...
Torej ko mešate zraven evrovizijo, kdo so ti ljudje ki to jemljejo resno, po pravici povedano jas nikoli nisem jemal evrovizije resno, ampak ko sem bil pod 15 let sem pač gledal z navdušenjem vseeno.
Mislim da zaradi Avstrije omenjate evrovizijo. Jah, je res da je zgledalo malo preveč dobro da bi blo res, ampak tak je, to je trendie, in večina trendijev je glasovalo za to, ne da bi mel kaj proti če je tisto res moški rojen z ženskim telesom. Nasilna spremenba spola zaradi razloga "ker je kul" je meni osebno znak propadle osebnosti.
Če se pa tisti samo oblači kot ženska pa bi jas to pripisal kot trend piggyback, to pomeni da so izbrali to samo da zmagajo ker vejo da bo folk to glasoval.
Ko pa vemo da so zraven komisije 50% točk postane to še bol zanimivo ...
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Že to da gledate Evrovizijo, vas ne definira za prave moške. To je prireditev za stare mame, zdolgočasene gospodinje in frigidne 30+ samske ženske ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Že to da gledate Evrovizijo, vas ne definira za prave moške. To je prireditev za stare mame, zdolgočasene gospodinje in frigidne 30+ samske ženske ...
Samo zato ker vem o tem nepomeni da sem gledal ... ehm.
Pred 2 dnevoma ko sem neke kolege od sosedov mimogrede slišal kako so omenli da bo evrovizija "jutri". Pa sem šel pogledat katera pa te je slovenska pesem. Moram priznat da sama po sebi ni slaba, skoraj najbolša, ampak to je lahko moj neizkušen okus, zdelo se mi je zanimiva ideja mešanja slovenskega in angleškega jezika; da ni celotna stvar prirejena za tujce in ostane nekaj kulture.
Sem pa priklopo ko so seštevali točke samo zaradi tega da analiziram absurdnost in nisem pričakoval da bo tako, kaj so pravli kak so popravli medsosedsko glasovanje, zadnja leta vidim trend da je glasovanje za švedsko kot neki trend sami po sebi, zgleda tak da švedska lahko vrže gor kaj če pa bojo drli SWEEEDEN SWEEEEEEEDEN.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
To je pa tako kot bi rekel da veš vse o jedrski fiziki, ne da bi jo študiral.
Nekateri morate biti pravi preroki.
Nekateri morate biti pravi preroki.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Priznam, da dejansko vpogled v najnovejše trende pri spolih iz prve roke nimam. Vrjamem pa da bi bil precej presenečen, če bi bil tam.
Ženske so se danes redefinirale. V uspešne, delovne, pametne, ambiciozne in agresivne. Lastnosti, ki so jih v zgodovini običajno pripisovali moškim.
Kar je dejansko pozitivno.
Sicer...idealno gledano sam bi bil najbolj zadovoljen, če ta gender gap se totalno izniči in vsi postanemo enakovredni.
Dejstvo pa je, da zaradi očitnih bioloških razlik to še zdaleč ne bo kaj kmalu.
Moški, bi morali prav tako redefinirati svojo vlogo, ali vsaj obstati na nekih pozitivnih načelih, ker drugače bodo povoženi. Ni nobenega dokaza, da v primeru "prevlade" žensk, moški bi bili kakorkoli lepše tretirani...zgolj zaradi tega, ker so nadrejeni...ženskega spola. Zloba in diskriminacija je kar enakomerno razporejena.
Absolutno ne zagovarjam, da bi se morala neka tekma ustvarit, čeprav v realnosti se tekmuje. Le, da v imenu nekih butastih ideologij ali pomanjkanju drugih, naj ne pozabijo, da jim pripadajo osnovne človekove pravice, tako kot vsem sentientnim bitjem na zemlji. Pa ne sam pravica, ampak universal human decency.
P.S. in ja, veliko nepravic smo si moški kar sami povzročili. Vsekakor je potrebno najpred dobro spucat predpražnik.
Ženske so se danes redefinirale. V uspešne, delovne, pametne, ambiciozne in agresivne. Lastnosti, ki so jih v zgodovini običajno pripisovali moškim.
Kar je dejansko pozitivno.
Sicer...idealno gledano sam bi bil najbolj zadovoljen, če ta gender gap se totalno izniči in vsi postanemo enakovredni.
Dejstvo pa je, da zaradi očitnih bioloških razlik to še zdaleč ne bo kaj kmalu.
Moški, bi morali prav tako redefinirati svojo vlogo, ali vsaj obstati na nekih pozitivnih načelih, ker drugače bodo povoženi. Ni nobenega dokaza, da v primeru "prevlade" žensk, moški bi bili kakorkoli lepše tretirani...zgolj zaradi tega, ker so nadrejeni...ženskega spola. Zloba in diskriminacija je kar enakomerno razporejena.
Absolutno ne zagovarjam, da bi se morala neka tekma ustvarit, čeprav v realnosti se tekmuje. Le, da v imenu nekih butastih ideologij ali pomanjkanju drugih, naj ne pozabijo, da jim pripadajo osnovne človekove pravice, tako kot vsem sentientnim bitjem na zemlji. Pa ne sam pravica, ampak universal human decency.
P.S. in ja, veliko nepravic smo si moški kar sami povzročili. Vsekakor je potrebno najpred dobro spucat predpražnik.
Zgodovina sprememb…
Mhm zdaj prihajamo bližje, torej ti si za "enakovrednost spolov" v smislu da postaneta oba spola namenjena vsaki nalogi.
Torej misliš da je gender gap kot neka krivica do žensk ali moških da so ženske tradicionalno opravljale domača dela in skrbele za otroke med tem ko je moški varoval hišo in delal z težkimi orodji?
Misliš da je ta ločitev nalog neka slaba tradicionalna stvar?
Torej je to "pozitivno" da se ženske začnejo obnašat kot moški in prevzamejo prevlado v družbi.
Torej misliš da je gender gap kot neka krivica do žensk ali moških da so ženske tradicionalno opravljale domača dela in skrbele za otroke med tem ko je moški varoval hišo in delal z težkimi orodji?
Torej je to "pozitivno" da se ženske začnejo obnašat kot moški in prevzamejo prevlado v družbi.
Zgodovina sprememb…
xardas ::
RuskiSnajper je izjavil:
RuskiSnajper> Misliš da je ta ločitev nalog neka slaba tradicionalna stvar?
Ja, je.
Razloži kako.
Z nepravičnim in neopravičjivim odvzemanjem priložnosti ženskam.
RuskiSnajper je izjavil:
Mhm zdaj prihajamo bližje, torej ti si za "enakovrednost spolov" v smislu da postaneta oba spola namenjena vsaki nalogi.
Absolutno je slaba stvar.
Dopuščam pa možnost nekaterih nians predvsem zaradi neizogibnih bioloških omejitev. Pri tem pa vrjamem, da obstaja pravičen workaround, četudi ne najbolj eleganten.
Sem pa proti temu, da bi ženske posvojile to kar je najslabšega v "moških" in stem izvajale tiranijo.
Tisti, ki misli, da ženske ne poznajo prakse dominacije in uničevanja so v zmoti.
bluefish ::
RuskiSnajper je izjavil:
Ste vprašali kake ženske če se strinjajo s tem?Ni videti, da bi se pritoževale nad volilno pravico, izobrazbo, vsaj na papirju enakimi zaposlitvenimi možnostmi,...
nevone ::
Torej je to "pozitivno" da se ženske začnejo obnašat kot moški inprevzamejoprevlado v družbi.
Torej s tem, da imajo trenutno prevlado, se zgleda strinjajo tudi nekateri moški.
Zdej, zakaj se pa bojijo prevlade žensk, je pa drugo vprašanje.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
RuskiSnajper je izjavil:
RuskiSnajper je izjavil:
RuskiSnajper> Misliš da je ta ločitev nalog neka slaba tradicionalna stvar?
Ja, je.
Razloži kako.
Z nepravičnim in neopravičjivim odvzemanjem priložnosti ženskam.
Ste vprašali kake ženske če se strinjajo s tem?
Vpraši jih. Sej mamo nekaj prestavnic nasprotnega spola tu gor.
Jaz sem že. Večina jih je proti pa čeprav mi niso dale nobenega argumenta za to (despite the obvious). Veliko namreč jih sploh ni vedlo kaj bi. Je pa problem, ker Slovenija je slaba referenca za to problematiko.
RuskiSnajper je izjavil:
Absolutno je slaba stvar.
Dopuščam pa možnost nekaterih nians predvsem zaradi neizogibnih bioloških omejitev. Pri tem pa vrjamem, da obstaja pravičen workaround, četudi ne najbolj eleganten.
Sem pa proti temu, da bi ženske posvojile to kar je najslabšega v "moških" in stem izvajale tiranijo.
Tisti, ki misli, da ženske ne poznajo prakse dominacije in uničevanja so v zmoti.
Oh ja ženske ki so v visokih položajih seveda poznajo dominacijo in tiranijo nad narodom ... ženske postanejo arogantne ko so na visokih položajih isto kot moški, ampak to je posledica sistema ne pa kot nekaj normalnega v navadni populaciji. Večinoma slabih lasnosti se razvijejo iz influence zgoraj-dol sistema.
Kako misliš da postane nekdo koruptiven, nekdo drug mu dela lušte in ponuja in z delanjem tega nekaj časa spremeni razmišljanje žrtve.
Zakaj moških pod narekovaji?
Zgodovina sprememb…
Spet smo pri problemu, kaj bi ženske, če bi ...
A res misliš, da bi se moški kar pustili, da se nad njimi izvaja tiranija?
In ne vem niti kakšno (sistemsko) tiranijo imaš v mislih.
o+ nevone
Zdej, zakaj se pa bojijo prevlade žensk, je pa drugo vprašanje.
o+ nevone
Nevem ali je to referenca zame. Ampak jaz se ne bojim prevlade žensk nič bolj kot prevlade moških. Bojim se kakršnekoli nedemokratične in nepoštene ureditve.
Dejstvo je, da zaradi preteklosti, marsikatera ženska gleda na to kot payback, kar je po svoje strašljivo. Ali je payback upravičen...to bi lahko diskutirali. Osebno nevem zakaj bi odgovarjal za dejanja, ki jih nisem nikoli povzročil.
Mislim, da si enkrat izjavila, da si pristaš paybacka...oz. mu ne oporekaš.
Če ženske kot kolektiv ne bi doživele take zgodovine, bi najbrž ta tema bila obsolete.
Sem pa nekoliko optimist. Mlade ženske, ki niso doživele diskriminacije v življenju, nimajo negativnih predispozicij.
Morda je tema bolj namenjena trenutnim...omadeževanim generacijam moških in žensk. Lahko, da ne bo prevoja v obratno smer tiranije. Morda bomo prišli do enakopravnosti in tam ostali.
Morda pa bo zaradi biologije postal moški...odveč.
Če mislim, da bi moški dopustili, da se izvaja tiranija nad njimi?
A meniš, da je bila gola fizična moč, edini faktor zakaj se je ženske v preteklosti zatiralo? I highly doubt it.
P.S. Actually sem prepričan, da ne.
Zgodovina sprememb…
Mislim, da si enkrat izjavila, da si pristaš paybacka...oz. mu ne oporekaš.
Hja, nekaj paybacka je nujnega, če ne se stvari ne premaknejo. Močnejši bo fural svojo dalje.
Je pa seveda žalostna druga plat medalje, da payback ne plačajo pravi.
o+ nevone
Dokler se sposobnosti pripišejo namesto preizkusijo (za vsakega posameznika posebej), bodo ženske vedno veljale za šibkejše, neumnejše, počasnejše in čustveno manj stabilne od moških.
Kot močnejše, sem imela v mislih skupine, ki jim družba pripisuje in omogoča premoč.
Jasno, treba je obravnavati posameznike. Vendar ljudje imamo še vedno precej črednega nagona v sebi.
o+ nevone
Jasno, treba je obravnavati posameznike. Vendar ljudje imamo še vedno precej črednega nagona v sebi.
o+ nevone
A meniš, da je bila gola fizična moč, edini faktor zakaj se je ženske v preteklosti zatiralo? I highly doubt it.
Zakaj se jih pa po tvoje je? Hočeš namignit, da so bili tudi pametnejši (hehe)? Saj to je tudi moč.
o+ nevone
Zakaj se jih pa po tvoje je? Hočeš namignit, da so bili tudi pametnejši (hehe)? Saj to je tudi moč.
o+ nevone
Nikol tega niti mislu.
Gre za vzgojo. Ženske so bile zdresirane za biti poslušne in ne razmišljujoče, še posebej pa ne agresivne. To jih je uprežilo bolj kot katerakoli palica.
Gre za vzgojo. Ženske so bile zdresirane za biti poslušne in ne razmišljujoče, še posebej pa ne agresivne. To jih je uprežilo bolj kot katerakoli palica.
Ja, ampak vzgojo lahko vsili močnejši.
o+ nevone
RuskiSnajper je izjavil:
Ste vprašali kake ženske če se strinjajo s tem?Ni videti, da bi se pritoževale nad volilno pravico, izobrazbo, vsaj na papirju enakimi zaposlitvenimi možnostmi,...
Mogoče pa se potuhnejo in prikrivajo zato da jih šef ne bo vrgel iz službe. To se dogaja konstantno v propadajoči ameriki, pred par tedni je bila novica o neenakopravni plači tudi prinas tako da se dogaja ampak pomoje dosti lajše kot pa v zahodnih državah ki se zadnja leta že smatrajo kot oligarhije.
Torej s tem, da imajo trenutno prevlado, se zgleda strinjajo tudi nekateri moški.
Ali je to samo medijsko orkestriran konsenzus, ali je to zelo glasna demografija ki ni večina, je težkno nasplošno dokazat, zato sem rad bol specifičen, ker pa nisem glih expertno tega razsikal zdaj ne morem nič specifično povedat.
Nevem ali je to referenca zame. Ampak jaz se ne bojim prevlade žensk nič bolj kot prevlade moških.
Kako veš bo prevlada žensk pri tradicionalno moških opravilih dobro za navadni narod?
Prevlada žensk pri večini prebivalstva ne pomeni da se bo kaj spremenilo glede politike in specifično bogataške elite.
A misliš da bojo ženske rešile svet vsega slabega, misliš da niso tako ali tako indoktrinirane v ta sistem ali še skoraj bol kot moški, saj večina nakopovalnih reklam ki so že napredovale v pravo psihološko orožje so namenjene ženskam, saj statistično največ žensk nakupuje hrano za vso družino.
Kaj mislim z marketingom, to da korporacije skačejo na trende, ne z namenom ozaveščanja, ampak z namenom večje drame, da zajamejo grupe quasi-aktivistov.
-----------------------------------
-----------------------------------
Em zakaj pa se sploh pogovarjamo o vseh moških in o vseh ženskah, spolih nasploh, ne pa individualno?
Potem ko sem to napisal sem pa zagledal spodnji quote.
Dokler se sposobnosti pripišejo namesto preizkusijo (za vsakega posameznika posebej), bodo ženske vedno veljale za šibkejše, neumnejše, počasnejše in čustveno manj stabilne od moških.
Večina moških ki zaničuje ženske sploh niso pravi moški, zaostali v procesu odraščanja, ponavadi so to žrtve ker po vsej verjetnosti niso popolnoma krivi da jih starši niso znali vzgajat oziroma so nenormalne pogoje v mladosti, alkohol, pretepanje, droge, vse to je kot psihološki izhod, kar pa, ponavadi izide v še slabše stanje, če se te izhodov ne kontrolira in preneha preden nastane navada.
Recimo izhod za mene so bile video igrice in hrana (lajšanje depresije). In ni se blo lahko odpovedat ampak sem to storil brez kake pomoči, ker sem prišel do pravih informacij, z svojim raziskovanjem. Večinoma so ti "izhodi" ponavadi samo učinkoviti zelo krato-ročno, saj prenažiranje povzroča še večjo depresijo in stres na telo.
Taprava terapija za mene je bil tek in fitnes, oddaljenost od doma več kot 50 kilometrov, (psihična navezanost na lokacijo), in seveda žur. Ampak nikol nisem maral popivanja, sem pa dal izkušnje skozi da sem vedel iz prve roke kako to je, ampak tega nisem nadaljeval tako kot večina ki se imajo za prave moške in se borijo za poglavarje grupe, kao da so frajerji če padejo v komo. Sedaj ko sem v primerjavi prej, v dobrem stanju, ampak ne ravno še na cilju, me ne mika do popivanja in žura celo noč.
Seveda nisem sprva imel celotnega pogleda, sedaj ga imam, in vidim da večina tistih ki zaničuje ženske, pretežno zato ker spoznavajo samo te "žur" ženske, ne znajo si predstavljat kakšne osebnosti še obstajajo za katere ne vejo.
o+ nevone
Zatiranje žensk, v družini, pretep, v preteklosti je pomoje večinoma pripisano revnejšemu sloju, pri katerem je bil moški ponavadi disfukcionalen pri ravnanju z ženskami, čeprav je bil bolši branilec doma in svojega ozemlja v primerjavi z večino danes, ženska pa se ga ni upala znebiti (stockholm syndrome)
Poanta je, da biološke (nagonske) funkcije moških da branijo svojo družino, delajo tista težja dela, so bila in še vedno so glavna grožnja stabilnosti diktature in druge oblike koruptivne oblasti. Sodobne kampanije hočejo izbiti moškost v smislu teh tradicionalnih nagonov, torej oblast je zelo navdušena da moški postajajo fizično milejši kot puter in da se do žensk morajo obnašat kot boginj, ženske so tudi zmanipulirane da iščejo take putraste trendy moške in čakajo da se jim moški na kolenah prosjačijo in da ga imajo za klovna, v resnici bi nagonsko iskale močnejše in odgovorne ki jo znajo branit.
Vse je kontext. Ko rečem "fizično močnejši" ne mislim da je to moški ki uporablja to moč nad žensko, mislim samo kot fizično pripravljen za obrambo. Pravi moški je človek ki zna svojo moč uporabljati odgovorno in modro.
In preteklost mislim kot par 100 let. Nevemo kaj je bilo pred 10.000 let, lahko je bila že takšna civilizacija tukaj ki je izumrla, in ne, ne verjamem v darwina in da je bil začetek civilizacije v babylonu in so bli samo dinozavri pred tem.
Samo zato ker so v preteklosti nekateri disfunkcionalni moški vedli slabo do žensk ne pomeni da moram jas samo zato ker sem moški, ki nisem bil v nobenem stiku z tistimi, zdaj nekaj vest specialno do žensk zato ker so bile pač nekatere ženske zatirane pred 300 leti, takšno razmišljanje ni normalno in sem prepričan da ne prihaja od teh žensk ali moških ampak od kakšnega privatnega in subjektivnega interesa.
Nazaj na moč, ja informacija je moč, čisto vse je pa tako kako se uporabi, vso to visoko tehnologijo se da uporabit na ne-nasilni način. Tako lahko močan moški pametno uporabla svojo mišično moč.
To da eni govorite da so bli moški vedno bol pametni zato so pretepali ženske v starih časij, to je bedarija, tak moški ki ne zna z ženskami upravljat ni pameten pa nima veze kak je močan ali kolko je pameten , ko pa je ženska kriva pa tudi to ni razlog da jo je treba pretepat, potem se pač moški umakne in si najde drugo.
Pa sploh se negre tolko o pametnosi na veliki sliki, gre se bol o količini informacij, lahko si pameten z malo količino informacij, pa ti pamet nič nebo pomagala. Večina navadne populacije itak živi v svetu dojema, ne realnosti. Torej lahko to velja tudi za to temo, in za te grupe ki ta "konsenzus" širijo, vse te statistike je treba analizirat z pomenbnimi dejstvi kot so to da je večina prebivalcev nevidna na internetu saj se ne izražajo tako pogosto, tako da so lahko ti hashtagi z tvitosfere produkti zelo glasne manjšine.
Zgodovina sprememb…
Bom pa kar direktno povedal to, da ta svet pred kulturnim propadom še držijo samo tisti ki ohranjajo dobre tradicionalne navade, ne v smilu slabih točk raznih navad, ne v smislu dominantnosti nad ženskami ali se delat diktatorja v družini.
Bolj v smislu ohranjanja člveštva in družine. Čedalje več je ločitev, čedalje več je prevarantov, zahrbtnikov, če pogledaš zahodni svet, je v totalnem družbenem propadu, degradacija osnovnega bontona, degeneracija civilizacije.
Vse te grupe ljudi, hardcore pornografski igralci, razni politki, šovbiznis, športna elita, korporacije, igralci na srečo, investitorji, ti živijo samo za blišč in zabavo, nič ne pripomorejo k stabilnosti in moči kulture, da se ohranijo normale vrednote vedenja, čeprav ta "normalnost" v preteklosti ni bla ravno pravična, je pa vredno ohraniti dobre strani, takšen folk izrablja te trende za privatni dobiček, imajo radi ko se populacija krega med sabo da potem služijo nad tem.
V resnici so ti ljudje ki so na velikih položajih, ti so najbol rasistični, najbol razvajeni, najbol dominantni, sexisti, najbol kruti, zelo imajo radi ko se nižji sloji med sabo kregajo in so v stanju konstantne zmedenosti, ženske in moški, nima veze. Da ohraniš svojo osebnost in dobro dušo moraš bit zelo močan v tem da ti bogastvo tega ne odvzame. Ti ljudje obstajajo ampak jih ne najdeš kar na cesti saj so majnšina, ampak vseeno če iščeš boš našel, ti ljudje so sistematično blokirani ali prikrajšani do besede, saj so grožnja stabilnosti obstoječih oblasti.
Bolj v smislu ohranjanja člveštva in družine. Čedalje več je ločitev, čedalje več je prevarantov, zahrbtnikov, če pogledaš zahodni svet, je v totalnem družbenem propadu, degradacija osnovnega bontona, degeneracija civilizacije.
Vse te grupe ljudi, hardcore pornografski igralci, razni politki, šovbiznis, športna elita, korporacije, igralci na srečo, investitorji, ti živijo samo za blišč in zabavo, nič ne pripomorejo k stabilnosti in moči kulture, da se ohranijo normale vrednote vedenja, čeprav ta "normalnost" v preteklosti ni bla ravno pravična, je pa vredno ohraniti dobre strani, takšen folk izrablja te trende za privatni dobiček, imajo radi ko se populacija krega med sabo da potem služijo nad tem.
V resnici so ti ljudje ki so na velikih položajih, ti so najbol rasistični, najbol razvajeni, najbol dominantni, sexisti, najbol kruti, zelo imajo radi ko se nižji sloji med sabo kregajo in so v stanju konstantne zmedenosti, ženske in moški, nima veze. Da ohraniš svojo osebnost in dobro dušo moraš bit zelo močan v tem da ti bogastvo tega ne odvzame. Ti ljudje obstajajo ampak jih ne najdeš kar na cesti saj so majnšina, ampak vseeno če iščeš boš našel, ti ljudje so sistematično blokirani ali prikrajšani do besede, saj so grožnja stabilnosti obstoječih oblasti.
Zgodovina sprememb…
RuskiSnajper> Bom pa kar direktno povedal to, da ta svet pred kulturnim propadom še držijo samo tisti ki ohranjajo tradicionalne navade
Ti bom kar direktno povedal, da si omejen.
In kaj to v tvoji glavi pomeni "omejen".
A veš sploh nekatere od stvari ki jih pripisujem "tradicionalnim navadam".
Obstoj družine, je ena.
Zgodovina sprememb…
RuskiSnajper> In kaj to v tvoji glavi pomeni "omejen".
RuskiSnajper> Obstoj družine, je ena.
Škoda, da praktično nobena družina v zahodni civilizaciji ni več tradicionalna.
Ne, se opravičujem: Hvala bogu, da nobena ni tradicionalna.
RuskiSnajper> Obstoj družine, je ena.
Škoda, da praktično nobena družina v zahodni civilizaciji ni več tradicionalna.
Ne, se opravičujem: Hvala bogu, da nobena ni tradicionalna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Kaj za tebe pomeni "tradicionalna"?
Ko te vprašam to pomeni da moreš opisat na dolgo in široko kaj spada pod to. Ne morem odgovarjat ker nisem prepričan da sma na enaki frekvenci.
Ko te vprašam to pomeni da moreš opisat na dolgo in široko kaj spada pod to. Ne morem odgovarjat ker nisem prepričan da sma na enaki frekvenci.
Zgodovina sprememb…
Nisva. Človeštvo se zelo hitro spreminja in vsako teženje s tradicijo je znatno bolj škodljivo kot koristno, še posebej v luči tega da se "tradicionalno" uporablja kot politično korekten izraz za "pojma nimamo zakaj tko delamo".
Tradicionalna družina je neke vrste plemenska hierarhija, včasih podrejena še kakšnim verskim nebulozam, katere obstoj in struktura sta posledica krute realnosti življenja v divjini (in razen skozi religijo nima direktne zveze s sorodstvom). Sodobna družina je sestavljena iz enega ali več ljudi, ki materialno odgovarjajo za telesni in psihološki razvoj otrok, dokler se otroci ne osamosvojijo in postanejo enakopravni odraslim.
Vse ostalo je bullshit, ki ga ljudje radi zlorabljajo zato, da drugim grenijo življenje.
Tradicionalna družina je neke vrste plemenska hierarhija, včasih podrejena še kakšnim verskim nebulozam, katere obstoj in struktura sta posledica krute realnosti življenja v divjini (in razen skozi religijo nima direktne zveze s sorodstvom). Sodobna družina je sestavljena iz enega ali več ljudi, ki materialno odgovarjajo za telesni in psihološki razvoj otrok, dokler se otroci ne osamosvojijo in postanejo enakopravni odraslim.
Vse ostalo je bullshit, ki ga ljudje radi zlorabljajo zato, da drugim grenijo življenje.
Kak veš da sem jas štel plemensko hierarhijo v tradicionalnost v moji razlagi?
Kako pa veš da so te nove družne v zahodnem svetu res tako kot si jih ti razlagaš tukaj.
Torej si ti za to da se definicija družine prilagodi izključno mestnemu življenju pri katerem je vedno vsega navoljo in se otrok ne rabi učit šparanja, polek tega pa je darwinizem in ateizem uporabljen kot dejstvo?
Kako pa veš da so te nove družne v zahodnem svetu res tako kot si jih ti razlagaš tukaj.
Torej si ti za to da se definicija družine prilagodi izključno mestnemu življenju pri katerem je vedno vsega navoljo in se otrok ne rabi učit šparanja, polek tega pa je darwinizem in ateizem uporabljen kot dejstvo?
Zgodovina sprememb…
RuskiSnajper> mestnemu življenju
Ne. Urbanemu življenju, ampak to ni enako mestnemu.
RuskiSnajper> pri katerem je vedno vsega navoljo in se otrok ne rabi učit šparanja, polek tega pa je darwinizem in ateizem uporabljen kot dejstvo?
What. Darwinizem? Kaj je to? Če misliš, da se teorija evolucije uporablja kot dejstvo - seveda, ker točno to tudi je. Če ni, te vabim, da odletiš s planeta, ker te v resnici nazaj drži samo teorija gravitacije.
Z besedo ateizem opišemo zgolj odsotnost ene vere več kot jo ima večina ljudi na planetu, nič drugega.
Varčevanje v urbanem okolju ni nemogoče in je praviloma osnovano na precej jasnejšem ozadju kot vraževerje, ki botruje takšnemu početju "na vasi", kot verjetno ti temu praviš.
RuskiSnajper> pri katerem je vedno vsega navoljo in se otrok ne rabi učit šparanja, polek tega pa je darwinizem in ateizem uporabljen kot dejstvo?
What. Darwinizem? Kaj je to? Če misliš, da se teorija evolucije uporablja kot dejstvo - seveda, ker točno to tudi je. Če ni, te vabim, da odletiš s planeta, ker te v resnici nazaj drži samo teorija gravitacije.
Z besedo ateizem opišemo zgolj odsotnost ene vere več kot jo ima večina ljudi na planetu, nič drugega.
Varčevanje v urbanem okolju ni nemogoče in je praviloma osnovano na precej jasnejšem ozadju kot vraževerje, ki botruje takšnemu početju "na vasi", kot verjetno ti temu praviš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
In zakaj naj bi vaško življenje, karkoli že to je, drugače definiralo družino?
Idealna družina je itak kombinacija, samo nebom zdaj razlagal ker je preveč predolgo in preširoko, pozneje.
Statistično, mestna družina ne učijo neodvisnosti, državnih zakonov, civilnih pravil, preživetja v naravi, otroci so večinoma prepuščeni družbi v katero padejo da jih izoblikuje po svoji volji, ljudje niso navajeni sami skrbet za svoje zdravje, in seveda življensko odvisni od konstantne dobave elektrike, vode, in drugih storitev. Odvisni ste od državne funkcije. Naprej, večja je influenca medijev in ostalega privatnega interesa, otroci so bombardirani z raznimi marketingškimi sporočili itd.
Sej ne delam meja, sej pod to spadajo tudi urbana naselja in predmestje ki se je prilagodilo večini.
RuskiSnajper> mestnemu življenju
Nisi odgovoril na vsa vprašanja "kaj to pomeni". Kako potem lahko, kar sem razbral iz slikice, rečeš da sem glup preden sma sploh vspostava enako frekvenco pogovora.
Tvoje razlage o besedi ateizem ne razumem.
Tvoje mnenje o točnosti darwinizma je samo tvoje mnenje, če si tako močno prepričan je to tvoja religija, saj to sploh ni bilo dokazano, kvečjemu nasprotno, če bi malo bolje raziskal.
RuskiSnajper> Tvoje mnenje o točnosti darwinizma je samo tvoje mnenje, če si tako močno prepričan je to tvoja religija, saj to sploh ni bilo dokazano, kvečjemu nasprotno, če bi malo bolje raziskal.
Od tu dalje je pogovor s tabo brezpredmeten, ker dejstvom rečeš religija, kadar ti niso všeč.
Od tu dalje je pogovor s tabo brezpredmeten, ker dejstvom rečeš religija, kadar ti niso všeč.
Mogoče zato ker nevemo ali je dejstvo ali ne. Tako kot veliki-pok.
Če ti veš da je dejstvo potem očitno moraš bit visoko šolan, ane?
Če ti veš da je dejstvo potem očitno moraš bit visoko šolan, ane?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 57583 (51875) | BigWhale |
» | So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Rezultati | 62321 (56244) | jype |