» »

Danilo Slivnik na vrhu Dela

Danilo Slivnik na vrhu Dela

1
2
3 4

_marko ::

->Če pa hoče JJ met desno usmerjen časopis, pa naj svoje kapitalske kolege nafehta, da mu ga ustanovijo. Če bo časopis delal OK, bo kmal resna konkurenca Delu, ne?

Hja, ta tvoj kmalu traja predolgo. Predolgo glede na nasledne volitve.
A realno misliš, da pa če zmaga LDS čez 4 leta ona ustanovila svoj častnik in ne bo počela enakih stvari?
Ne nebo. Glede tega so enaki. Politika pač.

Delo je vodilno in najvplivnejše podjetje na slovenskem medijskem trgu ter pomemben oblikovalec javnega mnenja.
Novinarji dela so pač zaradi svoje že pokazane usmeritve napadali svoje lastnike(Pivovarno Laško) ter vlado, nazadnje zaradi zamenjave Jankoviča. Tolkli so po svojem lastniku ter pozabljali, da je pa politika LDSa spravla Jankoviča na to pozicijo.
Če bi jaz bil lastnik takšnega častnika bi tudi želel spremembe!


-> Hočem napredek pri obravnavi političnih nasprotnikov in tole kar se dogaja trenutno - NI napredek.
Se popolnoma strinjam! Povej še kako bi to uredil.
V tem trenutnem stanju takem kot je, je pa nesmiselno pričakovat kakšno drugačno politiko iz obeh strani.
Upam, da se strinjamo tukaj, da oboji delajo približno enake stvari.


->Torej - to je za tebe kredibilna osvežitev? Kaj pa boš rekel takrat, ko se bo oblast spremenila in bo spet nova oblast (in za njo spet nova in nova in nova...v nedogled) počela točno to, kar zdaj počne JJ
Pričakoval bom to. Ne bo dopustila, da bo večina medijev desničarskih. Čepav, roko na srce, velika večina jih je trenutno levo usmerjenih.
Največji pa si sam rekel, da skrajno levo.
Po mojem bi iblo dobro čimveč podobnih ustanov privatizirat.


->Napredek pa...kaj je že to?
Nova vlada se precej trudi za napredek, samo poglej gospodarske reforme. Ampak kaj ko jih vsi kurčevi levičarski častniki pristransko kurcajo. Kako naj potem ta vlada dobi nek konsenz za kaj takega? Ta levičarska struktura v Sloveniji jo omejuje.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Odin ::

> Očitno se komunistov še dolgo časa ne bomo znebili...

Slivnik je priblizno enako navdusen nad komunizmom, kot Matthai nad kamerami po Ljubljani, ali Thomas nad antiglobalisticnimi protesti.

Dopuscam moznost, da je bila ta izjava samo humoristicna pripomba, ampak za vsak slucaj, ce si slucajno kaj zamesal.

_marko ::

"Delo do oblasti ne sme biti napihnjeno sovražno; če medij spodkopava oblast, je revolucionaren medij."
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zorro ::

Zanima me kaj si slotech-ovci mislite o tem koliko klanov imamo v Sloveniji. Enega, dva, tri...?

Thomas ::

Klanov ene 100 000, vsi precej kilavi, v svetovnem merilu. Prepleteni medsebojno in z inozemstvom, tudi mnogi zelo razcepljeni.

Precejšen dolgčas, če smo odkriti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leonius ::

@CarnivorKe
K
er pa za časopis MORA biti jasno v katero politično smer se obračajo

A tebe malo nostalgija na stare železne čase mantra? Preberi rajši kakšen ugleden ameriški ali pa angleški časopis, da boš dobil predstavo o tem kako bi naj pravo novinarstvo izgledalo. Npr. The Guardian, Indpendent, NYT.

Mogoče sem se narobe izrazil. Za vsak časopis MORA biti jasno, katero politično opcijo lastniki favorizirajo.

Jaz mislim, da tebe vleče precej bolj v stare cajta, saj še nisi ugotovil, da objektivnost (razen v številkah) ne obstaja.


Guardian

NYT: Ze dolgo znano, da favorizirajo demokrate.

Independent: The paper was created at a time of considerable tension in British journalism. Rupert Murdoch was challenging long accepted practices and was fighting with the print unions. In this unsettled atmosphere the newly created paper was able to attract very good staff from the Murdoch broadsheets, who chose to jump ship rather than move to Wapping. The Independent also had a rather better relationship with its printers than others, mainly because it had not been around long enough for the relations to sour.
IMHO

Daedalus ::

Nova vlada se precej trudi za napredek, samo poglej gospodarske reforme. Ampak kaj ko jih vsi kurčevi levičarski častniki pristransko kurcajo. Kako naj potem ta vlada dobi nek konsenz za kaj takega? Ta levičarska struktura v Sloveniji jo omejuje.

Sej nekak sem pričakoval takele komentarje. Se delno celo strinjam, sploh zadnja Sobotna priloga je taka sorry ass propaganda, da mi je slabo ratovalo zraven (itak je nisem bral par mescov iz teh razlogov). Samo, kot že rečeno - s takimi potezami si kratkoročno sami delajo še slabši imiđ v javnosti. Prvi pokazatelj dosežkov bojo letošnje lokalne volitve. Bomo vidli, kaj se bo zgodilo. Sam sem še vedno prepričan, da se tale vlada čisto preveč ukvarja s frcanjem perja naokoli in premalo z resnim propagiranjem svojih idej. Resnici na ljubo, začetno popolno ignoriranje levih medijev (JJ ni dal intervjuja za Delo, recimo) tudi ni koristilo odnosom med mediji in vlado, ne? Ruplove grožnje tud ne. Predvolilno kazanje s prostom še manj. Velik del tega razdora je bil umetno spodbujan, s strani tistih, ki zdaj igrajo na karto veliko komi zarote proti njim.
Prevzem enega cajtna pa magari pol pisali samo dobro o JJ jim tu ne bo dosti pomagalo. Ker si je s svojim lomastenjem naokoli že ustvarila PR podobo...ki v tem trenutku ni lih najboljša, odkrito povedano. Najslabši možni scenarij je namreč, da naslednje volitve spušijo. Ker pol bomo glede reform padli v en zelo čuden vakum - zaradi trenutne ne prehude priljubljenosti le-teh jih kdorkoli bi že prišo na oblast ne bi htel speljati, ampak bi jih po svoje "popravlal." Pol smo pa tam, kjer smo zdaj. Pri enem skorpucalu, namreč. In takole igranje vladi tu ne pomaga.

Jaz pač hočem tehnokrate, ne pa jebene slovenske politične apartčike. In če je to najboljše, kar lahko SLo politična scena ponudi, sem razočaran.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Problem jest vidim v zaostajanju, oziroma takoimenovanem zamudništvu Slovenije in Slovencev.

Delovi levičarji, ki so zastareli že desetletja, so pri nas še vedno mainstream. Tukaj se mora kaj spremeniti.

Poglejmo samo na tale forum. Enostavno je alfa in omega prepričanje, da se na Aljaski ne sme črpati nafte in plina, ker bi bil to zločin proti naravi.

Tako, dosti skrajno, ameriško zeleno nacionalistično stališče, da njihova Aljaska je sveta, Perzijski zaliv je pa pogrešljiv, z ekološkega vidika.

Zaradi nepreluftanosti ideološkega prostora - memeplexa - tukaj v Sloveniji ostajajo čudne ostaline neumnosti. Sicer največ neokomunizma, ampak tudi ameriškega holivudarstva (Star TWG fanstvo v resnih razpravah), omenjena največja svetost ravno aljaških polarnih medvedov ...

In tako naprej. Ogromno naredijo satelitski kanali, samo kaj, ko tudi oni so mau za preluftat.

Poleg tega, je pa najbolj grozno ravno to, da se v Slovenski memeplex pridno stekajo ravno nekatere gnile vode. Od omenjenega ameriškega sranja kot so Star WTG "znanosti", "naša Aljaska je sveta čez vse", liberalnih levo demokratskih sranj ... pa do fundijevskih pobalinstev z Vzhoda. Tukaj se vse meša in kuha v zelo ogabno juho!

Zato, rabimo nekoliko lufta in vetra. Ta pride od ljudi, kot je Slivnik, ki pa (seveda, razumljivo!) pri ljudeh najprej vzbudijo odpor.

Ker treba mau zmigat možgančke!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

@husler

NYT-nič se ne obrača k demokratom, to se derejo republikanci cel čas, ker jim sploh ne diši, da je časopis zelo liberalen, s tem tudi bližje vrednotam, ki jih zagovarjajo demokrati. Ampak za razliko od republikanskega konzervativizma, liberalizem ne pomeni zagovarjanja preferirane politične opcije, ampak da podprejo najboljše možnosti, tudi tiste konzervativne ako je treba.
Tudi svetovni renome NYT-a, je sam po sebi argument, saj prednjači pred drugimi USA za par kilometrov.

The Guardian- ne vem kaj točno si hotel povedati s tem virom. Morebiti, da se strinjaš z mano, da je objektiven? Namreč vir trdi tako.

Citata:
The Trust is responsible for appointing the editor of The Guardian (and those of the group's other main newspapers) but apart from enjoining them to continue the paper's editorial policy on "the same lines and in the same spirit as heretofore", has a policy of not interfering in their decisions

To secure the financial and editorial independence of The Guardian in perpetuity: as a quality national newspaper without party affiliation; remaining faithful to liberal tradition; as a profit-seeking enterprise managed in an efficient and cost-effective manner.

Independent- ga včasih sam berem in ne gre opaziti kakšne nagnjenosti, ne k laburistom, ne k Tory-jem. Kolikor vem je tudi najbolj bran resen časopis na otoku.

MadMicka ::

Eno je, da je nek javni medij bolj naklonjen eni ali drugi politični opciji, povsem nekaj drugega pa je, če politična opcija, ki je na oblasti, s proračunskim denarjem kupi javni medij in ga preusmeri tako, da je njej naklonjen. To pa je zločin nad demokracijo in uveljavljenimi standardi Zahodnih držav. Upam, da tisti, ki zagovarjate Slivnika, to razumete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Ne vem no, kje je bila narejena kakšna napaka. Lastniki Dela so pač naklonjeni manj levičarskemu Delu in Slivnik se jim zdi primeren, da to sprovede.

Kje je sploh problem?

Ni ga.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

Problem je, da država ne gre ven iz Dela. Zaradi tega problema se pojavi nov problem po imenu Slivnik.

Thomas ::

Kolikor je meni znano, vlada načrtuje obsežen in dramatičen izstop iz gospodarstva, ki ga nameravajo izvesti v nekaj letih.

Tudi iz Dela.

ČE tega ne bi naredili do 2008 - to bi pa bil problem.

Tako pa ... je vse precej "medijsko levičarsko" obarvana histerija. Nič drugega.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

Dajmo se zdaj razjasnit kaj je sploh Slivnik.
A je pač publicist nagnjen v desno ali pa politik SDS.

Če je prvo je to res osvežitev napram celotno levi strukturi Dela.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Utk ::

Delo je bilo zmeraj levičarsko, začelo se je kot komunistično glasilo še pred 2. svetovno, v jugoslaviji itak da je bilo levo, in ostalo je levo tudi po vseh jugoslavijah. In namesto, da bi se nekdo spomnu naredit konkurenčen cajtng, bo spreminjal tega. Bravo. No, bomo videli, če bo uspelo.
Drugač mi pa ni jasno kako lahko direktor nekega propadlega časopisa, dobi v roke največji časopis v državi. To je pa samo pri nas možno. Sej, če bi bil mag uspešen niti ne bi šel na delo. Pa še potem bo odkupil sam svoj časopis...res bravo. Še Tito bi se lahko zgledoval po tej oblasti.

MadMicka ::

No sej zadeve so itak jasne. Če hočemo, da je debata produktivna, morajo biti med sogovorniki
nekje vsaj minimalna skupna izhodiščna točka. Če nekdo ne razume, da je eden izmed temeljev demokracije sedma sila in da o demokraciji ne moremo govoriti, če oblast prevzame kontrolo nad najpomebnejšimi javnimi sredstvi (RTV, Delo), potem nadaljna debata ni smiselna.

p.s.: no _marko, pa dejmo razjasnt: Slivnik je politik SDS-a in kaj boš sedaj prijavil? Res, katastrofa, in ti ljudje mislijo, da so pristaši demokracije. Nak. Oni so pristaši totalitarizma.

_marko ::

Tu v tej temu se greste eni, kot da je najlažje ustanovit cajtng in z dobrim pisanjem imet nek viden efekt.
Med tem ga pa seveda največji častnik, ker je preveč nagnjen v levo diskreditira konstantno.
In ja, sploh ve tem kratkem času jim bo to uspelo!
Dajte no, ne imet dvojnih meril.

Meni tud ni to všeč, ampak vem, da bi se enako dogajalo pri levico kot desnici.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

leinad ::

Thomas, čemu pa je potem potrebno nastavljati svoje vazale ta čas?
Sploh pa ne vidim razloga, zakaj bi bilo treba čakati še par let, da se umaknejo. Z Mercatorjem ni bilo problema, čeprav se tam niso umaknili, ampak pustimo zdaj to na strani. Najbolj verjeten scenarij v primeru privatizacije bi bil, da bi tile vsi uredniški kadri leteli po hitrem postopku, ker nobenemu lastniku kapitala ni v interesu, da je njegov cajteng neo-socialističen.
Vendar razlika bi bila, da ne bi nastavljali SDSovih hlapcev, ampak PRAVE urednike.

leinad ::

Če imajo v interesu umik države na kar jim jaz ne nasedam, potem bi sedma sila morala biti na vrhu njihovih prioritet. Kot temelj demokracije v državi.

Thomas ::

Ne. Jest samo pravim, da je Slivnik najpametnejši od vseh SLO novinarjev. Če je tudi najboljši ekonomist - pa zagotovo ni.

Ampak zato so drugi zraven njega.

To, da se pa Slivnikovi modrosti "vsi" smejejo, je pa prej njihov, kot Slivnikov problem.

Sej bi se meni tudi vsi smejali, če bi tukaj ne bilo polemik, v katerih se kar nekako držim. Pa se jih še vedno vsaj pol reži.

Hočem reči, Slivnik kot novinar, je alien za SLO sceno, katera je za preluftat. Aliena RABI!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Drugač mi pa ni jasno kako lahko direktor nekega propadlega časopisa, dobi v roke največji časopis v državi. To je pa samo pri nas možno. Sej, če bi bil mag uspešen niti ne bi šel na delo. Pa še potem bo odkupil sam svoj časopis...res bravo.

Nekako takole zgleda tole kupčevanje okoli Slivnika, Dela in Maga. Kdor to zanika - se grdo spreneveda. In tisti, ki hočejo med vrsticami al pa direktno "omiliti" situacijo - se ravno tako grdo sprenevedajo. In newsflash Thomas - država se iz določenih podjetij ne bo umaknila 2k8 leta. Če to dejansko misliš, si naivnež. Noben (pameten) politik ne bi šal v letu pred volitvami zganjat takih rušad brez dolgoročnejših načrtov. Še najmanj v medijih. Načrti so tule precej dolgoročnejše narave, IMO.

_marko - a smo spet pri argumentih tipa "sej bi ostali počeli enako?" Ker če smo, pri tem jasno kažeš, kolko ti je do prekinitve te žalostne tradicije. Bore malo, važno je, da se odstrani (podredi) drugače razmišljujoče, da lahko "naši" rulajo. Poznam tak odnos, sem ga na žalost dostikrat imel priložnost opazovat v živo.

Jebat ga. Ni samo "ex komiji" tisti, ki so na prejšnjih volitvah izgubili oblast. So JJ in njegovi tudi. Vsaj zaenkrat niso niti malo spremenili že videnih vzorcev obnašanja. Pa ne samo to. Niti ni v običajni dnevnopolitični praksi zaslediti kakršnekoli želje preseganja že videnega.

Hočem reči, Slivnik kot novinar, je alien za SLO sceno, katera je za preluftat. Aliena RABI!

Ja in seveda bo allmighty vlada v navezi s svojimi kapitalskimi sateliti poskrbela za to, da bo alien in vse bo super in OK. Če ne vidiš, kaj je narobe s to logiko...ti bom jaz povedal (še n-tič). Narobe je to, da je to že videna in s strani tebe in somišljenikov kritizirana praksa. Ki pa se je očitno kritizirala na podlagi ideološke usmeritve izvajalcev in ne na podlagi (ne)pravilnosti takšnega početja. Kot sem rekel - važno je, da naši rulajo. Kako pa...pa me ne briga.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Utk ::

Thomas, eno enostavno vprašanje, se ti zdi prav, da nekoga na takšno mesto postavi politika? Ni pomembno katera politika in koga postavi, samo to...ali je to prav?

Thomas ::

Prav, če s tem ni bil kršen noben zakon, zakaj ne?

Obrniva mizo! KDO bi moral priti na vrh Dela, da bi bilo vse OK, politično sprejemljivo in tako naprej?

Eden od Delovih mudžahedinov?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Meni se ne zdi nič narobe, prej normalno, da je na čelu "splošnega" časopisa, kakršen je Delo, neka pristranska, politično interesirana oseba. Nič narobe s tem.

Enako se mi ne zdi nič narobe, če je na čelu "Finančnega vestnika" zagrizen ekonomist in urednica "Mojega vrta" zagrizena hortikulturalistika. V naravi stvari je tako.
https://dolhar.si/

Thomas ::

> in urednica "Mojega vrta" zagrizena hortikulturalistika

Se ne morem bolj strinjat! Raziskovanje, če ji je prej morda propadla vrtnarija in obešanje na to, je mimo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

-> _marko - a smo spet pri argumentih tipa "sej bi ostali počeli enako?"

Tukaj sem to povedal, ker nekateri govorijo kot, da je nevem kako preprosto ustanovit nov častnik, ki bo takoj imel podoben vpliv kot Delo.
In so se sprenevedali, da tega ni trenutno za pričakovati od obeh strani. Logične poteze so to.
Sej desna vlada težje dobro dela če tega ne naredi.

Glede tega se strinjam s teboj v tem kar si napisal v tvojem prejšnem postu, ne tem.
Še vedno pa trdim, da ni pošteno, da je večino SLO medijev levo usmerjenih.
Ni dobro za delo trenutne oblasti.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

leinad ::

Če misliš, da je najboljši v SLO, tudi OK, tvoje mnenje pač.

Da njegova nastavitev ni bila politično motivirana, je neumnost zanikati. Tudi se je neumnost sprenevedati, češ da pri tem ni nobenega problema, da je to dobro za demokracijo.
Sem napisal kaj je dobro za demokracijo in to preizkušeno dobro.

Ziga Dolhar ::

Kje je problem demokracije, če lastnik nastavi "svojega človeka"?

V tem, da demokracija pomeni odpravo lastninske pravice in povezanih upravičenj? (Čaki ... a ni to pol ena druga ureditev?)
https://dolhar.si/

Poldi112 ::

Nič novega oz. nepričakovanega. Remember Marjan & Telekom?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ziga Dolhar ::

[No, se popravljam, kjer sem govoril o "uredniku", sem mislil tudi na glavo uprave.]
https://dolhar.si/

Thomas ::

> Remember Marjan & Telekom?

Zelo dobro. Tipček je bil primeren za podpredsednika VLADE Republike Slovenije, tipček je bil primeren da je nadomeščal Drnovška, predsednika vlade, ko je bil ta odsoten ... čisto primeren.

POTEM pa nenadoma ni bil primeren za en usran Telekom!

Zaradi take DVOLIČNOSTI nekaterih, so tela luftanja nujna.

See?!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Utk ::

Ziga, njega ni nastavil lastnik. Gantar in Slivnik se ne marata preveč, ga je Slivnik dostkrat obiral v svojih kolumnah. Pa je Gantar vseeno pristal na to, dokler se ne bo Slivnik preveč vtikal v bizinise, ker o tem očitno nima kaj dosti pojma, ker Gantarju se gre pa samo za dobiček, drugemu večjemu lastniku pa za nekaj drugega. In če Slivnik ni ekonomist, in je jasno kdo ga je nastavil, je jasno tudi kakšne cilje ima tam.

IgorGrozni ::

Problem je, da spet ne ločiš med državo in vlado. Država je lastnik, izvoljena vlada pa upravnik v imenu te države.
Vlada ni država.
Vlada so birokrati, ki jih mi vsi državljani Slovenije uporabljamo za upravljanje države in nje lastnine.

Država smo mi !

In če vlada nima ušesa na utripu vseh državljanov, je to slaba vlada. Če čaka samo na vsaka štiri leta volitev je to ˝fevdalna˝ vlada. Ki razume lastnino države in samo državo kot ˝plen˝za štiri leta.
In zato so bile tudi vse ostale vlade prej slabe.

Brez apriori nezaupanja državljanov do posameznikov te vlade, so in bodo vse vlade slabe.
Checks and balances. Tridomno: Izvršna, zakonodajna in sodna. Mediji. Javno mnenje.


Posameznike iz te vlade ne moremo imeti za ˝mesije˝.
To kar je nevarno v Sloveniji je takšnale ˝vera˝ v posameznike, pa naj bo J.J., M.M., ali Slivnik. Ne posamezniki, ampak tovrstna vera.
Ker dejanja in odgovornost je individualna, tudi v politiki. To je tisto, kar dela kapitalizem učinkovit.
To kar je naredilo socializem neučinkovit in v nekaterih primerih zločinski, je kolektivizacija dejanj in odgovornosti... Vera v socialistični raj. V Marxa, Engelsa, Lenina, Stalina, Tita, ....

Prav nezaupanje, ki je vgrajeno v USA politični sistem je razlog, da so uspešnejši. Ti ga hvališ, a ga popolnoma nič ne razumeš.


In takšno verovanje v posamezne politike ali politični razred nasploh, kot ga širiš ti Thomas, je esenca, destilat vseh slabosti naših prejšnih sistemov. Tako komunizma, kot fevdalnega kapitalizma. Kulturni manjko družbe. In vzrok za tranzicijsko počasnost naše družbe.

In to te dela gostilniškega politikanta. . Plitkega. Tečnega. Nestrpnega.... Škoda !.

....................................................................

Ni ga dobronamernega politika. Že postopek, ki ga mora opraviti, da postane politik v takšni obliki volilnih sistemov, ki smo jih doslej ljudje skupaj spravili, ga diskvalificira kot dobronamernega. So samo bolj ali manj ˝dobri˝. Politiki nas ne morejo popeljati v raj. Njim takšnole stanje pač odgovarja.

Mi sami se bomo morali.


Lp.IgorGrozni

Nisem sicer tako daleč,... da je najboljši politik mrtev politik>:D, čeprav.... Kaj, ko pa jih moramo uporabiti.:\

Thomas ::

Janša in Bajuk sta takrat sklenila, da se bosta znebila Marjana iz vlade - ko bi se le lahko cele SLS! - in sta ga porinila v ene 2 do 3 razrede nižjo funkcijo.

Nenadoma, se je neokomunističnim medijem zazdelo, da Marjan bo zjebal Telekom. Kako da se jim ni prej zdelo, da bo zjebal državo, ko je za 3 tedne popolnoma nadomeščal Drnovška, pa tudi sicer je imel pomembno (drugo) besedo. Ali je v resnici kot podpredsednik vlade ni imel? To pa tudi za premislit!

Ne sprevidite svoje zmanipuliranosti s strani levice, če ste zares sočustvovali z usranim Telekomom bolj, kot kakšen mesec prej s Slovenijo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Utk ::

Ja res se je za zamislit...bil je drugi, za Drnovškom, človek, ki ni zmogel kasneje niti piščančje farme vodit:) Ja no, v tem je lepota demokracije. Vsak je lahko vse. Hvala bogu so bili pod njim in nad njim bolj pametni ljudi.

Thomas ::

> Ni ga dobronamernega politika.

To razlagajo preproste duše. V resnici so praktično vsi politiki dobronamerni, ne bodimo osli, paranoični!

Vprašanje je, v kakšne zablode so ujeti, samo to.

Mit o "hudobnem politiku" je pa samo še ena oslarija razširjena med malovednimi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Ja res se je za zamislit...bil je drugi, za Drnovškom, človek, ki ni zmogel kasneje niti piščančje farme vodit:) Ja no, v tem je lepota demokracije. Vsak je lahko vse. Hvala bogu so bili pod njim in nad njim bolj pametni ljudi.

Veliko je že bilo dobrih politikov, ki so bili prej slabi v čem drugem. In obratno!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

@ziga

Kje je potem problem? Marsikje. Najbolj očiten pa ta, da nima tak človek kritičnega odnosa do politične opcije, ki ga je nastavila. Perverzno je tudi, da si ta človek ne upa kritizirati svojih "gospodarjev" tudi ko misli, da si to zaslužijo, ker ga ti držijo v šah-matu, ko trepeta, da bo letel s položaja, če jim ne bo povšeči. Neobjektivni mediji so strup za demokracijo. Tako komunajzarsko Delo, kot desničarsko Delo.
Kot povsod, tudi tukaj obstaja proti-strup, privatizacija.

Je pa zanimivo, kako eni ne morejo hinavščine zapakirane v rdečo embalažo, čim pa je prepakirana v črno-modro enmalažo pa že vriskajo od veselja.

Ziga Dolhar ::

Carnivore:

> Najbolj očiten pa ta, da nima tak človek kritičnega odnosa do politične opcije, ki ga je nastavila.

Zelo res!

Ampak ne vem, zakaj bi se od takega človeka (/časnika) sploh pričakovalo "nepristranskost"; še več: zakaj bi se to lahko sploh "upravičeno pričakovalo". Da mora bit nekaj objektivno že zgolj zaradi tega, ker se pojavlja v medijskem prostoru, se mi pa zdi jako naivno.

Kot da bralstvo samo ni sposobno biti dovolj kritično. (Zgovarjanje, da so ljudje povprečne ovce, se mi zdi zelo neokusno. Sploh, ker "vsi" govorijo, kako so "vsi ostali" ovce ...)
https://dolhar.si/

leonius ::

@carnivore

Independent: Rupert Murdoch was challenging long accepted practices and was fighting with the print unions.


Torej, ni v ozadju nobenega političnega prizvoka? Kdo je že Rupert Murdoch?
IMHO

_marko ::

->Je pa zanimivo, kako eni ne morejo hinavščine zapakirane v rdečo embalažo, čim pa je prepakirana v črno-modro enmalažo pa že vriskajo od veselja.

Po mojem nobenemu tukaj ni do poltično motiviranih medijev.
12 let in še do danes imamo hinavščino zapakirano v rdečo embačažo. Zdaj se bo ravnovesje malenkost obrnilo k desni, a še vedno bo v celoti precej v levo.
Kaj na to reči? Boljše kot nič. Še boljše bi bilo nek približno enak delež cajtngov v vsako smer.
Najboljše bi pa blo imeti neodvisne cajtnge. Temu kar je vlada naredila je pač neka opcija, ki malenkost izboljša medijski prostor v SLO.
Še vedno ni dober.

Privatizacija kolker se le da.

Drugače pa če sem jaz npr Pivovarna Laško nebom pustil, da tolče moj časopis po meni.
Kdor pravi drugače se spreneveda.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

leinad ::

@ziga

Ampak ne vem, zakaj bi se od takega človeka (/časnika) sploh pričakovalo "nepristranskost"; še več: zakaj bi se to lahko sploh "upravičeno pričakovalo". Da mora bit nekaj objektivno že zgolj zaradi tega, ker se pojavlja v medijskem prostoru, se mi pa zdi jako naivno.

Kot da bralstvo samo ni sposobno biti dovolj kritično. (Zgovarjanje, da so ljudje povprečne ovce, se mi zdi zelo neokusno. Sploh, ker "vsi" govorijo, kako so "vsi ostali" ovce ...)


O ja. Od njega nič ni treba pričakovat, od njega je treba zahtevat. Tako kot se od policaja(varuha reda) zahteva ravnanje po zakonu, tako se od novinarja oz. urednika(varuha demokracije)zahteva objektivno poročanje po novinarskem kodeksu. Zakaj je to potrebno? Zato ker nekritičen odnos pomeni, da oblast lahko počne neumnosti brez, da bi javnost imela pojma o tem. Skrajni primer takega nekritičnega odnosa medijev, ti je bil obstoj Vzhodnega bloka skoraj pol stoletja.

To še kako drži, da mora stvar biti objektivna, če se pojavlja v medijskem prostoru. Že je bilo ničkoliko študij narejenih na to kako bralci absorbirajo informacije. Vsem je skupna ena ugotovitev- pasivnost javnosti. Se pravi tisto kar preberejo tistemu verjamejo, ne obdelajo info kritično. Temu botruje: pomanjkanje časa, da bi še sami premleli stvari, niso dovolj intelegentni da bi razumeli stvari povsem, nimajo volje da bi sami premlevali. Takih ljudi bi naj bilo preko 85%(ne spomnim se kje sem to prebral, mislim, da neka angleška študija). Sam problem pa je seveda že tudi serviranje informacij, tudi če imaš voljo, čas, močan um, da analiziraš stvari, kako boš to storil, če nimaš dostopa do pravih informacij oz. celote?
Če bi ljudje res bili tako kritični in pametni, ter bi bil korekten dostop do ifno preko medijev, potem se v Evropi ne bi pojavljal anti-amerikanizem tako masovno in v tako skrajnih oblikah.

@_marko

Torej se strinjaš z mano. Politično kadrovanje NE, privatizacija DA?

leinad ::

@husler

Če je bil ustanovljen s političnim pridihom, ne pomeni, da je še danes takšen. Murdoch pa kot medijski mogotec ne pomeni nobenega zla za objektivnost.

_marko ::

->Torej se strinjaš z mano. Politično kadrovanje NE, privatizacija DA?

Seveda se strinjam! A ne vidim kaj strašno napačnega, če vlada trenutno zniža razmerje v prid svoji opciji.
Še vedno močno vodijo levičarji.

Resno pa upam, da bo vlada zdaj začela z privatizacijo. Če bi ji bil medijski prostor bolj naklonjen bi to privatizacijo lažje spelajala.


->Se pravi tisto kar preberejo tistemu verjamejo, ne obdelajo info kritično.

A vidiš zakaj je današnja situacija absurdna. Potem mi pa povej kako naj bo vlada nagrajena za dobro delo, če jo levi častniki konstantno kurcajo. Ljudje pa tem verjamejo.

Najboljša opcija, ki jo jaz zagovarjam:
1. ureditev medijskega prostora - s tem mislim približno enako levo kot tud desno usmerjenih medijev(50:50)
2. Popolna privatizacija medijskega prostora
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

IgorGrozni ::

Thomas> To razlagajo preproste duše. V resnici so praktično vsi politiki dobronamerni, ne bodimo osli, paranoični!


Torej bi jih morali imenovati namesto politiki ..... hmmm.......humanisti. Zadnji pravi iskreni humanisti. >:D

Ker samo to počnejo,.. po tvoje. Skrbijo za dobro vseh drugih. Dobronamerno. Nič zase. Ker so dobronamerni:\ .

Ampak če skrbijo malo tudi zase, pa niso več tako dobronamerni, humani ...
Recimo, da so potem dobronamerni II. stopnje ? ...Nevečtakodobronamerni, hmm...?

Ali kako ?



He,he,he...to je šele oslarija ! Je pa v stilu. Od Hitlerja, ki oblikuje VW-je, Titona,..., Širaka, Berlusconija, Aznarja, J.J. .....do Busha, ki je največji humanist, pardon, dobronamernež:)) , med vsemi. Hihihi...

Lp. IgorGrozni

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Najboljše bi pa blo imeti neodvisne cajtnge. Temu kar je vlada naredila je pač neka opcija, ki malenkost izboljša medijski prostor v SLO.
Še vedno ni dober.


Ti to resno? Vlada postavlja v medije svoje prisklednike zato, da bi izboljšala medijski prostor?:D Ja, sebi v prid, ker se bojo tako nastavljeni zelo trudili, da se bo morebitna kritika sfiltrirala pred objavo, saj morajo opravičiti zaupanje tisteh, ki so jih spravli tja. Sej nisi resn:\ Al pa si res zelo naiven, če dejansko misliš, da za tem stojijo dobronamerne želje po uravnoteževanju medijskega prostora. Daj si še enkrat preglej predvolilno anti-medijsko gonjo s strani JJ & Co. in kasnejše Ruplove grožnje medijem (ko jim je odsvatoval napadanje oblasti). Pa preberi si razlaganje enega desničarja v SP, ko je lepo napisal, da so novinarji last lastnika medijske bajte in da naj pišejo po nareku lastnika. Takim ljudem ti zaupaš? Nobenemu politiku ne moreš zaupati. Zakaj? Zato:

Vprašanje je, v kakšne zablode so ujeti, samo to.

In tile naši so vsaj v primeru medijev skrenili s poti, če mene vprašaš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Ja hudiča, kako je pa uspelo zmagat desničarjem, če so vsi mediji levičarski, da ne govorimo o rtv-ju, ljudje pa največ berejo Delo, poleg Slovenskih Novic, ki so itak isti šmorn. Res neverjetno, da so zmagali. Človek bi pomislil, da desničarji ne berejo sploh časopisov, niti tv-ja ne gledajo...kako bi potem ostali desničarji, pri taki propagandi. No, kje kakšen že bi, ampak da bi zmagali na volitvah pa ne bi blo mogoče. Bogi revčki ogroženi...sej tako se itak skoz obnašajo, pa ne samo pri nas.

_marko ::

->Vlada postavlja v medije svoje prisklednike zato, da bi izboljšala medijski prostor?:D Ja, sebi v prid

Ja bravo Daedalus, kaj sem pa drugega mislil. Da dela to zradi nevem koga :\
Ampak če zniža razmerje med levičarji in desničarji bi ljudje v celoti morali bit bolj zadovoljni.

Tale tvoj kompleten zadni poste je totalna bedarija.
Če ne razumeš kaj napišem vprašaj, ne pa predpostavljaj kr nečesa. Ker so zdaj bile vse tvoje predpostavke napačne!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Polarbear ::

"Hočem reč, ne bo se zluftalo prej, dokler ne zapihajo vetrovi z Atlantika. :)

Kar se pa zdaj nakazuje, da bodo."

Ja tako je rabimo še enga notranjega sovražnika pa teroristično grožnjo in smo u sedlu.
Važno je ljudi držati v strahu potem volijo tistega ki jim te grožnje servira-Mali Grmiček and Co.
Toliko o vetrovih is Atlantika-so bilj podobni vetrovom ki pridejo od fižola>:D
Da pa se razumeva Tomas sem zelo apolitična oseba ki ne mara ne levih ne desnih-vsi so medeni dokler
ne pridejo na oblast potem pa skrbijo za svojo rit.
In ker je ta rit nabito polna rabijo tudi oprode(Slivnik) da jim jo obrišejo!
Važno je zmagati severnega medveda!

Daedalus ::

Bom dal takle en hipotetičn case-study. Recimo, da na naslednjih volitvah zmaga LDS in seveda asap začne izvajat isti proces, kot ga zdaj SDS. Kaj bi takrat porekli na to, zagovorniki "osvobajanja" slo medijskega prostora? Isti postopki, samo drug politični predznak. Grem stavit, da bi spet lahko brali teorije zarote o komunajzarjih, ki si hočejo podrediti vse, kar se podrediti da. Pa o kajjazvemkeri po vrsti že komi internacionali, ki da se širi naokoli...

_marko - sem čisto dobro razumel. Še vedno mi pa ni jasno, kaj ima (vladni) prevzem medija z izboljševanjem medijskega prostora v Sloveniji. Sem mislil, da bi kakšna zakonsko določena liberalizacija medijskega prostora, ki bi kot tak mogoče bil zanimiv tudi za tuje vlagatelje, lahko imela pozitivne posledice. Ker politično predalčkanje jih ne bo imelo. Jih še (kot kažejo pretekle prakse) tud nikol ni melo. "Izganjanje hudiča" iz Dela in delanje provladnega cajtnga iz njega tud ne bo prineslo nič kaj dobrega. Ajde, desničarji bojo (so že) čisto happy, ker jim je uspelo razsuti še kao eno komunajzarsko gnezdo. Kje pa bi naj to imelo širše gledano pozitivne posledice - pa ne vem.

Je pa lepo da se strinjama vsaj v enem. Da tako početje še zdaleč ni dobro:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

(Ne)pluralnost slovenskih medijev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10623692 (21849) jype
»

MAG in njegova usoda (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
985927 (4211) jype
»

Odstavljene Andrijane tožba

Oddelek: Problemi človeštva
403148 (1795) jype
»

Strah

Oddelek: Problemi človeštva
422629 (1707) borchi
»

Svoboda tiska

Oddelek: Problemi človeštva
141903 (1498) poweroff

Več podobnih tem