» »

DVI kabel za PS3

DVI kabel za PS3

violamb ::

Lep pozdrav prosim za pomoč če mi kdo ve pomagat
Rad bi priključil Playstation 3 na TV monitor ki ima samo DVI priključek nima HDMI.
In me zanima če obstaja razlika pri DVI kablih, ker sem uporabil kabel ki sem ga imel priključenega iz računalnika DVI v HDMI v televizijo.
Ko zdaj priključim na monitor vidim da sicer prepozna signal ampak je slika samo črna.
Ali je to zaradi tega, ker je za DVI vhod drugi priključek kot je za izhod?
Bi raBIL hdmi M in dvi Ž?
Hvala za pomoč
  • spremenil: Mavrik ()

Mavrik ::

Problem bi znal biti čisto drugje: PS3 pošilja ven HDCP zaščiten signal, ali tvoj monitor podpira HDCP?
The truth is rarely pure and never simple.

To pa ne bi vedel, kak bi lahko to zvedel, ker nimam nobenih papirov od tega TV, ker sem ga dobil od enega kolega ki je zaprl firmo in ga je uporabljal da je imel gor priključeno varnostno kamero

Tu vidim da bi rabil taki kabel oz DVI vhod
[img]http://www.prlog.org/11011626-ps3-dvi-h...
jaz mam pa takega
[img]http://www.ideo.si/nohtek/500/xml-17-31...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: violamb ()

[D]emon ::

Ce menjas priklop moras v nastavitvah na ps3 nastaviti kam naj da output, po defaultu je kompozitni (rumeni cinch) in zato v primeru dvi priklopa ne bos imel slike. Moras mu povedati "hocem sliko na dvi" :)

Sam imam PS3 priklopljen na DVI priklop na monitorju s HDMI kablom, ki ima na koncu dvi pretvornik. Dela brez problema. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

hojnikb ::

jap, jst mam celo hdmi -> vga pretvornik in tudi dela brez problema. Dokler ti podpira HDCP (kar itk vsaka stvar dandanes) nebi smel bit panike. samo zvok izgubiš, ker dvi tega nima
#brezpodpisa

Jaz imam zvok speljan na cinche ven in v pretvornik v 3.5mm vticnico, da lahko vklopim slusalke.

jst pa lepo preko analognega priklopa za playstation. Sicer pa pretvonik ima tudi 3.5" izhod, ampak je ta precej slabše kvalitete kot direkt iz psja.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Glede nastavitev sem playstation resetiral na začetne nastavitve tudi na TV se mi prikaže 540p, prej pa mi je kazalo 1080p, tako da neki signal TV dobi ampak slike ne prikaže.
Se kdo spozna a je možno da bi rabil DVI priklop z 8 pin namesto 6 kot jih imam jaz na kablu?

Ti kot vidim imas DVI-D. Mozno, da je res v tem hakeljc. Poskusi z DVI-I kablom.

sj ps3 outputa digitalno, tako da bi mogu bit dvi-d ok
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585551 (24880) Dominator
»

PS3- VGA adapter- Ne Dela

Oddelek: Konzole
142356 (2236) xxxgeekxxx
»

DVI + AUDIO -> HDMI

Oddelek: Zvok in slika
317296 (5483) Okapi
»

pc monitor + playstation 3