Forum » Zvok in slika » Računalnik vs univerzalni predvajalnik
Računalnik vs univerzalni predvajalnik
Tim55 ::
Pozdravljeni,
ker si sedaj lastim nekaj originalnih blu-ray medijev, razmišljam o nakupu univerzalnega predvajalnika Denon dbt-1713ud.
Ker imam računalnik priklopljen na AV sprejemnik, bi bila alternativa tudi nakup računalniške blu-ray enote. Moti me samo glasnost računalnika med gledanjem filma. Ni zelo glasen, je pa v primerjavi z ostalo opremo preveč slišen.
Zato se bolj nagibam k nakupu univerzalnega predvajalnika.
Moja dilema je, bo predvajal tudi filme, downloadane iz interneta, ki jih bom jaz potem dal na USB in gnal iz Denona?
Na njihovi uradni strani piše, da prek USB-ja predvaja naslednje formate:
-BD live
-Audio: MP3, WMA, AAC, WAV
-Video: MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV9
Če jaz prav razumem, bi mogel predvajati blu-ray filme v bdmv formatu iz partisa, prav tako razne serije v formatu .avi itd...
Kako je pa s formati .mkv? Je mogoče še kakšen kodek, v katerem je zakodirana množica filmov iz interneta in bi ga pri nakupu Denona zelo pogrešal?
ker si sedaj lastim nekaj originalnih blu-ray medijev, razmišljam o nakupu univerzalnega predvajalnika Denon dbt-1713ud.
Ker imam računalnik priklopljen na AV sprejemnik, bi bila alternativa tudi nakup računalniške blu-ray enote. Moti me samo glasnost računalnika med gledanjem filma. Ni zelo glasen, je pa v primerjavi z ostalo opremo preveč slišen.
Zato se bolj nagibam k nakupu univerzalnega predvajalnika.
Moja dilema je, bo predvajal tudi filme, downloadane iz interneta, ki jih bom jaz potem dal na USB in gnal iz Denona?
Na njihovi uradni strani piše, da prek USB-ja predvaja naslednje formate:
-BD live
-Audio: MP3, WMA, AAC, WAV
-Video: MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV9
Če jaz prav razumem, bi mogel predvajati blu-ray filme v bdmv formatu iz partisa, prav tako razne serije v formatu .avi itd...
Kako je pa s formati .mkv? Je mogoče še kakšen kodek, v katerem je zakodirana množica filmov iz interneta in bi ga pri nakupu Denona zelo pogrešal?
Anney ::
Predvaja vse formate.
Video Formats DivX, DVD Video, AVCHD, AVI, MKV, WMV, BD Video, DivX Plus HD, M2T, MPEG, TS
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd predvajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1614 (1431) | Han |
» | kateri format...Oddelek: Pomoč in nasveti | 4500 (4430) | Izi |
» | Blue-Ray predvajalnik LG BD390, BD 570, BD590Oddelek: Kaj kupiti | 3764 (2552) | bogdanv |
» | Media Player LG - izjemen design - mnenja?Oddelek: Zvok in slika | 891 (801) | drejc87 |
» | Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20047 (12627) | filipc |