» »

Kazen mestno redarstvo Ljubljana (ni mogoče)

Kazen mestno redarstvo Ljubljana (ni mogoče)

Goran's Blog ::

Pozdrav.

Danes sem dobil domov kazen od mestnega redarstva Ljubljana, da sem 4. Avgusta imel avto na površinah katere niso za parkirat.
Globa 40eur oziroma 20 eur polovica.
Do tukaj vse uredi edini problem je, da jaz 4. Avgusta sem z mojim avtom bil na morju na Krku, torej kako je možna ta globa? Je mogoče, da so zgrešili? Naj se pritožim in zahtevam sliko avtomobila oziroma ali se sploh izplača glede na to da je 20 eur se pritožiti?

Lp

eric_cartman ::

Čakaj malo..Če imaš dokaz, da si bil v tistem času v tujini jih nemudoma pokliči in zahtevaj slikovni dokaz. Če so ti slučajno ukradli tablice bi moral to prijavit, ker če nisi potem bo vseeno kazen.. Ampak ne razumem zakaj bi se uklonil in plačal kazen, če pa te ni bilo tam oz. ni bilo možno, da bi se ob tistem času nahajal tam.

jype ::

Greš v Moste na Proletarsko ulico, kjer ti pokažejo tvoj prekršek, potem se pa odločiš, kako naprej.

Mene so "kaznovali" za napačno parkiranje kombija, pa kombija sploh nimam.

V Moste ne bom hodil se mi ne splača delati 220 km :)
Problem je dokaz, kje naj ga dobim? Jaz bom zahteval sliko avtomobila! Aja tablic mi niso ukradli!

Frenckie ::

Kaj pa, če je to kazen za napačno parkiranje na Krku.
Malo nazaj je bilo v naših medijih to omenjeno, da prihajajo svežnji plačilnih nalogov za kazni, ki so jih Slovenci pridelali na Hrvaškem. Kdo je pa v SLO pooblaščen za izterjavo, pa ne vem.
To je sedaj izvedljivo, ker je Hrvaška v EU in ta način velja za vse države v EU.

Tezaab ::

Potem verjetno ne bi dobil kazni mestnega redarstva LJ.

@OP: karkoli bos naredil, upostevaj pritozbene roke, pa nikakor zadeve ne ignorirat.

Vsekakor zadeve ne bom ignoriral.
Glede napačnega parkiranja na Krku in dobljena kazen od mestnega redarstva ni mogoča, pa če tudi bi bilo tako sem vedno plačal na Krku za parkiranje.

Jaz sem samo napisal, kaj je bilo objavljeno v naših medijih glede pridobljenih kaznih na Hrvaškem.
Kdo pa je pri nas pooblaščen za izterjavo teh, pa ne vem.

šernk ::

@Frenckie: govoriš o slednjem: Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

če ni pogojev, da si bil ti tam z avtom takrat, so se lahko tudi zatipkali pri pošiljanju kazni, ali pa je računalnik slabo prebral registrsko (kaj vem kako pošiljajo kazni). Pač pošlji pritožbo, to da ti pošljejo zadevo brez dokaza je praktično onemogočanje ustrezne obrambe.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

@šernk - Bile so to zelo sveže kazni iz letošnjega leta za napačno parkiranje v Zagrebu.
A misliš, da so Hrvati tako počasni pri izterjavah kot pri nas.
Pa še EU zakonodaja je na njihovi strani - in izkoristi to, da prideš do denarja.

MIHAc27 ::

Verjetno imaš kak račun za apartma, kamp, karkoli. Ali pa izjavo sosedov na Krku?

V tem primeru se lepo pritoži in dodaj dokaze.

St235 ::

Frenckie je izjavil:

@šernk - Bile so to zelo sveže kazni iz letošnjega leta za napačno parkiranje v Zagrebu.
A misliš, da so Hrvati tako počasni pri izterjavah kot pri nas.
Pa še EU zakonodaja je na njihovi strani - in izkoristi to, da prideš do denarja.

govoriš o stvareh o katerih nimaš pojma.

Ja, Hrvati so še počasnejši kot mi, poglej sorodno temo.
EU popolnoma nič ne ureja glede izterjavi kazni za napačno parkiranje.
Prekrški, ki se izterjajo na podlagi direktive EU ostanejo državi, ki jih izterja. V EU se pač zavedajo, da je pomen kazni v kaznovalnem in vzgojnem učinku in ne v služenju denarja. Potem takem je vseeno komu ostane denar.

Stvar se je rešila, sem pisal v Ljubljano na njihov elektronski naslov kjer so potrdili, da je prišlo do administrativne napake torej ni potrebno niti ugovor napisati.

Tezaab ::

Shrani ta mail.

Tezaab je izjavil:

Shrani ta mail.

Vsekakor!

dronyx ::

Ali kdo ve v kakšnem času od prekrška ti morajo poslati plačilni nalog, da to še velja? Včasih vem da so lahko poslali čez leto ali več, sedaj pa mislim da je to zakonsko omejeno.

St235 ::

Omejitev velja za prekrške, ki jih zaznajo z tehničnimi sredstvi (stacionarni radar...) in sicer morajo postopek začeti v 30 dneh od kršitve.

Konkretna dikcija iz zakona:
"Postopka o prekršku, ki je bil ugotovljen s tehničnimi sredstvi in kršitelj s kršitvijo ni bil seznanjen, ni dopustno začeti, če od dneva storitve prekrška preteče več kot 30 dni, ko je bil prekršek storjen."

Samo pazi, to pomeni, da postopka ne smejo začet kasneje kot v 30 dneh, ne pomeni pa to, da mora biti tebi v tem času vročeno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NFC nalepka za na avto

Oddelek: Loža
224133 (3400) kapitan
»

Parkirna kazen (strani: 1 2 )

7812428 (8055) St235
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50947164 (35429) Mehmed
»

Plačilo kazni (strani: 1 2 )

6110600 (8487) Airskull
»

Rabim pravno pomoč

112007 (1844) perci

Več podobnih tem