» »

Parkirna kazen

Parkirna kazen

«
1
2

billgates ::

Moj ata je šofer in je pred nekaj dnevi prišel nazaj iz anglije pa je zraven prinesel naslednje
Prva stran
Druga stran

Kaj naj zdaj naredi, a mu iz anglije sploh morejo kaj in če bi mi kdo razlužu bolj kaj vse tu gor piše.

jype ::

Iz Anglije? Edinburgh je na Škotskem!

Seveda mu lahko, saj smo v EU. Naj kar plača. Če plača hitro (v 2 tednih), plača samo polovico. Glede na to da lahko plača s kreditno kartico, bodisi online, bodisi po telefonu, to ne bi smeli biti pretežko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

billgates ::

Se opravičujem-z anglijo sm mislu veliko britanijo.

billgates ::

Kaj pa če ne plača v tistih 28 dneh?

jype ::

Po moje bodo izterjali prek kakšne agencije, ki se s tem ukvarja. Ko gre za EU so te reči kar OK urejene in če nima dobre osnove za zagovarjat se, da on ni tam parkiral, potem se mu splača plačat čimprej.

Pa saj 30 funtov ni noben dnar, za narobe parkiran avtobus!

Ted ::

Ne poslušaj neumnosti. Kazni ne bo treba plačati, slovenci še radarjev v Avstriji ne plačujemo ne da bomo kazni z napačno parkiranje v Angliji.
Mah...

grex ::

Če te kazen doleti v Italiji, ti plačilo ne gine. Ne vem kako je z Avstrijo ali VB.

Azrael ::

Samo za informacijo, kaj se zgodi, če poskusiš stvar pomesti pod preprogo in vse skupaj pride v roke izterjevalcem, klik!

Tudi moje mnenje je, da naj plača čimprej, 14 dnevni rok za polovičko bo kmalu mimo, razen če ima res dobre dokaze, da takrat z avtobusom ni bil tam. Kaj pravijo v podjetju, kjer vozi avtobus (če ni sam svoj šef)?
Nekoč je bil Slo-tech.

marvin42 ::

Ted ne govori neumnosti, kazni z avstrijskih cest lepo pridejo domov.
Mostly Harmless

Ted ::

Kako bo redarska služba iz škotske prišla do podatkov o šoferju avtobusa v Sloveniji? Se je to kdo vprašal? Kdo ji bo dal te podatke? Tudi če bo šoferja našla, denarja drugje kot na škotskem (VB) od njega ne bo mogla izterjati, ker naša davčna uprava pri izterjavi ne bo sodelovala. Postopki za izvršbo pred sodiščem so že na ozemlju Slovenije zelo komplicirani in tudi dragi. A bo škotska redarska služba (ali kdo drug) v vseh državah EU-ja plačevala pravne svetovalce za vlaganje zahtev za izvršbe za piškavih 30 funtov?. Enako velja za e-bay nakupovalko v drugi temi.
Mah...

Azrael ::

Potlej praviš. da Balkanska posla™ rulzz?
Nekoč je bil Slo-tech.

zcetrt ::

Dobili res brezvezno kazen za nepravilno parkiranje v Italiji oktobra 2006. Nismo plačali. Doslej še ni bilo nikogar...
4.

#000000 ::

Moj znanec je pred leti, cca 2002 naredu prometni prekršek v Italiji, mislm da radar, lepo šel domov in čez cca. 8 mesecev dobil dam pošto naj pride v Trst k sodniku za prekrške, seveda se je lepo požvižgal na vse. Ko je šel naslednjič v Italijo ga noben ni nič spraševal, enkrat 2004 pa so ga slučajno financarji ustavl, in seveda je bila veselica, vzel so mu izpit :D + plaču je neko velko kazen, ni pa dost manjkal da bi ga zaprl, dokler kdo ne plača.

Zdej točno kako in kaj, ne vem, ampak ni se dobr zajebavat s tem, sploh pa v tujini, k ne poznaš zakonov in procedur, ki so ponavad 100× dražje od same kazni. Jest bi plačal, jebiga sej ni tolk, sploh pa, ker verjetno bo še kdaj peljal tja. LP

Ted ::

Če so mu vzeli izpit nazaj v Slo na UE: Izgubil sem izpit:D .
Mah...

jype ::

Ted> A bo škotska redarska služba (ali kdo drug) v vseh državah EU-ja plačevala pravne svetovalce za vlaganje zahtev za izvršbe za piškavih 30 funtov?. Enako velja za e-bay nakupovalko v drugi temi.

Ne. Vse skupaj bo plačal kršitelj, se razume. Da naša davčna ne bi sodelovala pri izvršbi se mi tudi zdi čudno - zdaj smo znotraj EU in imamo en kup sporazumov, ki take postopke močno olajšajo.

30 funtov online plačat pomeni, da si "clean". Če si šofer, ki vozi avtobuse po evropi, se meni zdi najmanj neodgovorno pustit tako kazen odprto, če ne že kar bedasto.

grex ::

TED:Mogoče je davnčna izvršba res komplicirana, ampak za naše kazni še kako deluje. Če pozabiš plačat, te na to prej ali slej opozori odtegljaj na plači.
Torej zakaj ne bi za tuje kazni, v kolikor obstajajo sporazumi. Ali si to govoril kar tako iz glave? Če maš konkretne podatke, da to ne deluje, le na dan z njimi.

perci ::

Zdele na pamet govorim, ampak mislim, da se vse nad 10 jurjev izterjuje preko našega DURS. Manjši zneski se sigurno ne izterjujejo. Lahko pa da je ta znesek sedaj že malo višji, bi se moral pozanimat.

Azrael ::

10 jurjev tolarjev ~41.70€ oz 28Ł ?

Konec koncev imajo registrsko število busa. Ob neplačani kazni, tudi če nič ne pride v SLO, bi bila vsaka fura po VB s tem busom neke sorte avantura, podobna hoji čez minsko polje brez načrta, ne glede kdo je za volanom.

Če je avtobus last nekega podjetja, v primeru težav zaradi neplačane kazni, ni prav daleč stran možnost, da se povzročitelju težav prav hitro zahvalijo za sodelovanje. Po domače rečeno dobi čevelj.
Nekoč je bil Slo-tech.

perci ::

10 jurjev tolarjev ~41.70€ oz 28Ł ?
Tako ja, o bivši valuti sem govoril.

Ted ::

Saj sem rekel, če ne bo hodil nazaj na Škotsko (z istim avtobusom in registrsko) nevarnosti praktično ni. Če pa ma tja fure vsak mesec (z avtobusom sicer dvomim) pol pa res ni dileme.
Mah...

LjubimPeezde ::

Jaz bi plačal.
Da ne bo ob morebitnem neplačilu še precej velik dodatek>:D

Ted ::

Ne gre zato kaj bi kdo naredil, gre za oceno nevarnosti, da ga bodo za ta denar terjali v Sloveniji. Kot rečeno te nevarnosti ni. Sporazum o plačevanju in izvršbah prekrškov med Slovenijo in VB ne obstaja, kot tudi med ostalimi državami ne.
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

perci ::

Sporazum o plačevanju in izvršbah prekrškov med Slovenijo in VB ne obstaja, kot tudi med ostalimi državami ne.
Seveda, da slovenska DURS dela izvršbo za tuje davčne. In obratno. Je pa neka meja, do katere se taka izvršba ne vrši.

_marko ::

Slikali so me v Nemčiji in na Nizozemskem.
Nisem dobil kazni in je tudi nebom.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

perci ::

Eno je vprašanje ali sploh dobiš kazen na dom. Drugo je pa vprašanje izvršbe, ko je kazen enkrat pravnomočna.

zee ::

novembra 2006 sem dobil na Dunaju kazen za napacno parkiranje. listek sem ignoriral in do danes se ni zgodilo prav nic.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

lufthammer ::

Pozor! POKLICNI šofer zagreši prekršek in sedaj teče debata, naj plača ali ne? A je mogoče volontiral v Edinburgu in mu je to hud strošek?

Se res ne znamo teh balkanskih navad znebiti? Če prekršiš pač plačaš!


Kar naj čaka, bo še postopek plačal in bo drago kot hudič.

residual ::

kazen, kii bjo morali plačati ostane v računalniku policije... mislim da v VB je tam še vedno potrebno uporabljati potni list... v primeru neplačila sedaj, bodo šoferja masirali takoj ko ga zopet dobijo v roke VB policisti ali cariniki... mogoče par let nič, nato pa enkrat po butastem...

kar se tiče avstrije in italije bi naj SLO policisti medsebojno sodelovali s tujimi in pošiljali kazni, če kazni ne plačaš se lahko zgodi podobno kot sem napisal zgoraj... enkrat po nepotrebnem vas bo ustavil policaj v tujini in vas našel v računalniku... obravnavani boste kot največji lopov, pač sramota ki si jo težko privoščiti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: residual ()

snow ::

> ker VB ni v EU

Kdaj pa so šli iz EU?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

c3p0 ::

Z nasmeškom listek vrži v koš.

LjubimPeezde ::

Z nasmeškom listek vrži v koš.

Sam pa si en balkanc.
No comment...
potem pa majo tako "mnenje" o nas drugje

c3p0 ::

Sam pač ne plačam nič, dokler ne dobim domov osebno naslovljeno name in poštempljano. Če pri vas v EU delate drugače, OK.

Ted ::

Tako je, po slovenski zakonodaji ti more bit zadeva vročena.
Mah...

LjubimPeezde ::

Eh ti si verjetno eden tistih talentov ko so se včasih pritožili nad kaznijo za parkiranje ali hitrost z razlogom "Nisem bil jaz v avtu, mam dokaze". Ta jebena mentaliteta.

c3p0 ::

Še naprej goniš svoje. Plačal sem vsako parkirno in drugo kazen, takoj ko sem na dom dobil ustrezno poštempljano kuverto.

Brez pritožb. Najdi si koga drugega, da nad njim poskušaš moralizirat, the wise one.

bzp ::

Vsak ki narobe parkira se zaveda da je riziko, a bo redar takrat hodil okoli ali ne. Če imaš jajca narobe parkirat, mej še jajca nosit posledice, ne pa da se na 1001 način probaš ven zvlečt. Sploh če gre za manjše zneske. V nasprotnem primeru je pa edino prav da vržejo gor vsaj 2x toliko še zamudnih obresti, stroškov izterjave, ...

Za poklicnega voznika pa še toliko slabše da se sploh ukvarja s takšnim vprašanjem!

lufthammer ::

Ted - Tako je, po slovenski zakonodaji ti more bit zadeva vročena.

Pojma nimaš.

lufthammer ::

Redar ti pripopa listek na šipo in takoj plačan je po polovični ceni celo.

Ted ::

OMG, človek sprašuje ali bo dobil domov kazen slo-tech pa kot ponavadi pravičniško odgovarja da se spodobi plačat ipd... Še enkrat, škotska redarska služba ne ve kdo je bil šofer ki je narobe parkiral. Edini podatek, ki ga ima in ki je relevanten je registrska avtobusa. Dobi lahko (s težavo) torej kvečjemu podatke o lastniku avtobusa, ne pa o šoferju, ki je storil prekršek. Tudi ko škotska redarska služba premaga vse ovire (jezikovne, pravne) pri iskanju lastnika avtobusa je tu vprašanje smiselnosti/stroškovne bilance izterjave tega dolga. Edini problem ki se lahko pojavi, je da omenjen avtobus ustavijo izterjevalci škotske redarske službe na škotskem, a je tudi ta po mojem mnenju minoren.
Argumentirana ocena je torej, da je plačilo kazni morda res pravičniško (čeprav ne poznamo okoliščin zakaj je šofer parkiral tam kjer je in ali je bila krivda res na njegovi strani, vprašljive so tudi njegove možnosti pritožbe - torej pravne varnosti), nikakor pa ni smiselno oz. nujno potrebno.
Mah...

Ted ::

Sploh ni res. Za vročeno kazen se ti šteje zadeva takrat ko jo dobiš domov po pošti, tisti listek ne pomeni nič niti se ne moreš nanj pritožiti. Mimogrede, to piše tudi na samem listku. Rok za plačilo kazni s popustom pa se šteje od vročitve dalje.
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

billgates ::

lufthamer: sej ni zdej da ne bi plačal samo zanima ga kaj bi bilo, če ne bi. Odločil se je da bo plačal.

kekz ::

Če te kazen doleti v Italiji, ti plačilo ne gine. Ne vem kako je z Avstrijo ali VB.

Za sabo imam nekaj neplačanih kazni iz Italije in Avstrije, pa me nikoli niso izterjali, niti nisem imel nobenih težav zaradi tega.

Jaz kazni nikoli ne plačujem. Moj moto je, če hočejo od mene denar, naj si ga zaslužijo.
Zadnje čase je izterjava sicer malo bolj pridna, vendar je skupni saldo še vedno v moj +. V študentskih časih me niso uspešno izterjali niti enkrat. Res pa tudi, da so kazni zdaj vedno bolj redke.
Pa tudi jaz še nisem začel izkoriščati vseh možnosti v izogib plačilom, saj se v resnici ne izogibam (s pritožbami ipd.), samo plačujem ne. :P

AngelOfDeath ::

Mene je Durs terjal za 5.000 SIT

nepravilno parkiranje

Zanimivo je da od redarstva nisem nič dobil.
edit: Slovnica

kekz ::

Zanimivo, da so kolega že pred davnimi leti (še v Jugi) pa izterjali zaradi prehitre vožnje v ZDA. In to na zelo zanimiv način.

Ker je vse skupaj ignoriral, so ga klicali na občino (ali UE, ali kaj je že takrat bilo?) na razgovor in tam so bili jugo ureadnički vsi presrani, ker so dobili pošto iz ZDA, da je državljan iz njihovega območja v ZDA prehitro vozil in če lahko urgirajo. Tudi on se je potem ustrašil, ko je videl, kakšno gonjo se gredo in plačal.
Jaz ne bi! Ni neke pravne podlage, da te kar neki nepooblaščeni organi zajebavajo v tem stilu.

kekz ::

Kolega (pravnik) mi je dejal, da je uspešnost izterjave povsem odvisna od vztrajnosti predlagatelja.

Niti pri nas se marsikateri občini ne ljubi ukvarjati s problematičnimi zadevami in je včasih dovolj že, da podaš NEutemeljeno pritožbo. Samo, da je, pa se jim ne ljubi več.

jype ::

Zarad bebotov, ki ne znajo parkirat, se bom jaz potrudil in zastonj napisal software, ki bo avtomatiziral vse postopke. Potem se vam bodo zneski seštevali in na koncu se vam bo enostavno zaplenilo avtomobil, ker z njim očitno niste sposobni varno upravljati.

Ni mi jasno, zakaj sploh narobe parkirate, še manj pa mi je jasno, zakaj ste taki dripci, da potem s ponosom razlagate kako nikoli ne plačate kazni. Ko bom jaz dosegel ustrezno izobrazbo za redarja bom, ob misli na vaše komentarje tule, narobe parkiranim vozilom za vsak slučaj kar razbil vse steklene/plastične površine in se mi tako sploh ne bo treba ubadat s papirji, pa še vzgojni element bo očitno krepkejši, kot je zdaj.

Ted ::

Še enkrat ponavljam. Kazen ti mora biti najprej osebno vročena, kot vročena se šteje ko jo dobiš priporočeno po pošti in jo v roku prevzameš oz. rok prekoračiš in se šteje za vročeno (zakon u upravnem postopku). Ko ti je enkrat vročena pomeni, da si z njo seznanjen oz. si seznanjen da je redarska služba ugotovila, da si narobe parkiral po nekem členu ZVCP. Ker moraš imeti zagotovljeno pravno varstvo se na to odločbo lahko pritožiš. Na listek zataknjen za brisalec/šipo se ne moreš pritožiti, ni nobene garancije, da ti ga kdo ni prej spulil (in ga ni) ali pa falsificiral in boš denar nakazoval goljufu. Ko je odločba vročena pa se ali pritožiš ali plačaš. Nuff said.
Mah...

LjubimPeezde ::

+1 (jypeov post)

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Ted ima prav, ostali večinoma v prazno nabijate ali moralizirate. Listek za brisalcem ni vreden nič, je le opozorilo, da bo še kaj prišlo po pošti. Ko pride, se pa ukrepa - plača s 50% popustom. Takrat tudi lahko komaj začne teči rok plačila. Ko kuverto dvigneš na pošti, ali po 15 dneh, če ni bilo vročena.

This is the law.

kekz ::

Zarad bebotov, ki ne znajo parkirat, se bom jaz potrudil in zastonj napisal software, ki bo avtomatiziral vse postopke. Potem se vam bodo zneski seštevali in na koncu se vam bo enostavno zaplenilo avtomobil, ker z njim očitno niste sposobni varno upravljati.

Evo, če bomo zaratili, zagotavljam, da se bom potrudil tudi jaz in potem niti z delom (=izterjavo) ne bodo prišli do denarja. Bom izkoristil čisto vsa pravna sredstva, ki jih je čisto zadosti. :P

Saj ni sporno, naj vsaj s k*** mignejo, pa dobijo. Da jim bom prostovoljno metal v pušco, mi pa ne pride na misel.

Sicer so kazni za parkiranje pri meni v manjšini (večina jih je za varnostni pas) in tudi jaz se čudim, koliko imamo pri nas invalidov. Moj fotr je res invalid in nekoč so imeli akcijo in so talali listke za brisalce prakiranim na invalidskih mestih. Jaz bi jih na njihovem mestu še prilimal s cianokolom. >:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

Oddelek: Na cesti
328233 (5901) AndrejO
»

LJ - obvestilo redarstva kljub plačani parkirnini

Oddelek: Na cesti
283349 (1970) HappyPills
»

Obvestilo Redarstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
619199 (6827) globoko grlo
»

Plačilo kazni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6110203 (8090) Airskull

Več podobnih tem