» »

Plačilo kazni

Plačilo kazni

1
2
»

perci ::

Mici: Se mi je že zgodilo, da sem dobil odločbo mesec dni po datumu, ki je napisan na odločbi. In glej ga zlomka, ravno zaradi tega zadeva ni zastarala. Zanimivo >:D, kajne?

Mercier ::

Jaz nisem bil zaslišan. Na dom sem dobil (enkrat po 18. 8. 2004) papir z naslovom Odločba o prekršku, kjer, če čreva skrajšam, piše: da Sodnik za prekrške Velenje po sodnici za prekrške v skrajšanem postopku proti meni odloča, da sem jaz odgovoren za nek prekršek in mi izreče denarno kazen v višini letnih počitnic ter še obrazloži na poljudnejši način zakaj se je tako odločila in me pravno pouči, da imam pravico ugovarjati. Pod tem je še datum (13. 7. 2004) in podpis in žig sodnice.

nodrim ::

pa dobr no.. sej vem tisto sadju v želodcu .. tistih 0,00000 je blo sam tko za poudarek ... ker teh 0,5 zdej je še vedno preveč ...

boych ::

@Fuzz

ne bluzi, da ne deluje tisto z eno nulo manj. Še kako deluje!!

Sicer sam že leto in pol nisem mel nobene kazni, je pa mel moj kolega pred nekje pol leta, pa do zdaj še ni nič dobil!

Fuzz ::

@Fuzz ne bluzi, da ne deluje tisto z eno nulo manj. Še kako deluje!!



Bom še 1x ponovil. Sistem obdelave denarnih kazni ima policija 100% računalniško podprto. Kakršnokoli mešetarjenje z nulo manj sistem zazna, saj je znesek določene kazni pogojen s členom kršitve predpisa. Zadeva je po določenem številu dni odstopljena na DURS. To se naredi avtomatsko. Povrhu tega pa, če plačaš z nulo manj, te davčna potem terja za celotno kazen, takrat nimaš več 50 % popusta. Tisti, ki pravi, da se je s tem izognil plačilu kazni naklada. Mogoče pred leti, sedaj pa ne več.

boych ::

Kako ma policija to porihtano nimam pojma, to ti pa govorim iz iskušenj in niti najmanj ne nakladam. Sicer pa kdo pravi, da me morate poslušati!

Fuzz ::

Kako ma policija to porihtano nimam pojma, to ti pa govorim iz iskušenj in niti najmanj ne nakladam.


Saj ravno zato ker nimaš pojma, ne svetuj drugim z nasveti, ki jim lahko bolj škodujejo kot koristijo. Tvoja izkušnja še ne potrjuje pravila.

DoberMan ::

Imam eno vprašanje ki sodi v to temo (glede na naslov)

Situacija: trgovka je ob 6:45 prodala stranki (inšpektorju) 1 (eno) pivo. Sedaj je prišla kazen, 20k za trgovko 300k za firmo. To se je zgodilo zelo kmalu po uvedvi zakona (3 dni kasneje), ki to prepoveduje.
Situacija ne bi bila sporna če nebi inšpektor vztrajal in prepričeval trgovke, da naj mu pivo proda, saj 15 minut nima veze, da je samo eno pivo, ....Trgovka ga je nekaj časa (kakšno minuto) prepričevala da ne sme, v trgovini (majhna trgovinica z eno trgovko na blagajni/pultu za kruh in salamo) pa je nastala vrsta do vrat. No in nato je trgovka prepričevanju "podlegla" in pivo poračunala. Takrat se je inšpektor predstavil in rekel da bo dobila kazen.

Vprašanje pa je ali je to po zakonu. ali lahko inšpektor njo napeljuje in prepričuje da mu proda, kljub njenemu večkratnemu ne. (v filmih policaji tega ne smejo :) )

Če kdo kaj ve o taki situaciji, ali pa pozna kje v zakonih bi se to našlo naj prosim čimprej sporoči, saj je za pritožbo malo časa.
Hvala

BigWhale ::

Hm, v bistvu mu piva ne bi smela prodati. Ker v zakonu najbrz ne omenjajo akademskih 15 minut.

Sicer vprasanje o moralnosti inspektorja ostaja ampak to so ze druge zadeve. Preverit je pa potrebno tudi kako se je zakon izvajal in ali ni bilo kaksnega pripravljalnega/uvajalnega obdobja.

Tody ::

ah da si v službi 6.45 že tako pomeni da maš a) zajebano službo ali b) da se freak, kar pomoje je tale inšpektor, ki je imel slab dan/mesec/življenje in je rekel fino gremo zajebat neko žensko....

Tko da ja jeba treba je pogltnit kazen in enostavno naslednjič ravnat po zakonu v smislu: vzeti stranki pivo ga položiti za pult ali pač nekam ga prijazno vprašati če bo še kaj in ko reče ne rečeš NEEEEEXT !

AlienGT ::

Kdo ve, ali je po novem zakonu kakšna sprememba glede opredelitve osebnega vročila pri mandatni kazni za nepravilno parkiranja, ali se obvestilo o prekršku puščeno za brisalci še vedno ne šteje za vročitev?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Airskull ::

obvestilo puščeno za brisalci nikolii ne bo obravnavnano kot vročitev in mislim da mi ni treba razlagat zakaj
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Airskull ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Redarska zalega (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14522438 (17154) Mehmed
»

Zastaranje prometnega prekrška

Oddelek: Na cesti
4013374 (7974) St235
»

Prometni prekršek [Obvestilo policije]

Oddelek: Loža
479628 (6047) Malajlo
»

Obvestilo Redarstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
619197 (6825) globoko grlo
»

koliko casa je veljaven cas za placilo polovicne kazni?

Oddelek: Loža
3520748 (19913) Ziga Dolhar

Več podobnih tem