Forum » Pomoč in nasveti » Problem z Telekomovim ruterjem Sinope 568 + R4
Problem z Telekomovim ruterjem Sinope 568 + R4
buksek ::
Zdravo!
Imam problem. Pred približno mesecem sem nadgradil internetno povezavo pri Telekomu (Siol) iz 4/512 na 10/768.
Vse lepo in prav, internet dela odlično, imam pa en problem z novim ruterjem.
Namreč, 2x do 3x, včasih tud do 5x na dan mi zmanjka interneta za recimo 1-3s, kar je zelo moteče. Na prejšnjem ruterju takih problemov nisem imel (bil je starejši Iskratel, tudi od Telekoma seveda).
Pa me zanima, če za nastali problem obstaja kakšna rešitev?
Malo sem se pozanimal, krivo naj bi bilo to da mi osvežuje oziroma na novo pridobiva dinamični IP. Ampak 2-5x na dan?
Lp
Imam problem. Pred približno mesecem sem nadgradil internetno povezavo pri Telekomu (Siol) iz 4/512 na 10/768.
Vse lepo in prav, internet dela odlično, imam pa en problem z novim ruterjem.
Namreč, 2x do 3x, včasih tud do 5x na dan mi zmanjka interneta za recimo 1-3s, kar je zelo moteče. Na prejšnjem ruterju takih problemov nisem imel (bil je starejši Iskratel, tudi od Telekoma seveda).
Pa me zanima, če za nastali problem obstaja kakšna rešitev?
Malo sem se pozanimal, krivo naj bi bilo to da mi osvežuje oziroma na novo pridobiva dinamični IP. Ampak 2-5x na dan?
Lp
Grega_K ::
Ali uporabljaš lasten router ali pa imaš Telekomov modem za vse?
Meni se je pred nekaj leti, ko sem še uporabljal njihov modem za vse, le-ta pogosto sesuval zaradi P2Pja (torrenti); modemi operaterjev so pa pač hardwersko podhranjeni.
Dinamični IP pri SiOLu pa se menja vsakih 24 ur.
Meni se je pred nekaj leti, ko sem še uporabljal njihov modem za vse, le-ta pogosto sesuval zaradi P2Pja (torrenti); modemi operaterjev so pa pač hardwersko podhranjeni.
Dinamični IP pri SiOLu pa se menja vsakih 24 ur.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grega_K ()
buksek ::
Imam njihov ruter, na katerega imam preko enega LAN porta povezano kišto, preko drugega LAN porta pa imam povezan wireless Linksys. Isti čas zmanjka interneta tako na kišti, kot tudi na wirelessu, tako da je problem zagotovo v Telekomovem ruterju. Na prejšnjega (mesec nazaj) sem imel povezano popolnoma isto (se pravi wifi in kišta), pa se to ni zgodilo niti enkrat.
Grega_K ::
Potem pa priporočam, da pokličeš Telekom in vprašaš, ali imaš najnovejši firmware.
Imam enak modem in GRANV5B.FU25N-B3_NF-IK-R4B030.EN_slovenia dela brez težav.
Imam enak modem in GRANV5B.FU25N-B3_NF-IK-R4B030.EN_slovenia dela brez težav.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grega_K ()
billy ::
Da si sposodim tole temo...se lahko firmware upgrejda "ročno" ali mora vse opraviti telekom?
Namreč sinope586 verzija R3 povzroča težave, in sumim, da je kriv FW, ker očitno ni zadnji. Ne najdem pa nikjer opcije, da bi se zadeva upgrejdala, na support pa mi ravno ni klicat, edino če ni druge opcije.
Namreč sinope586 verzija R3 povzroča težave, in sumim, da je kriv FW, ker očitno ni zadnji. Ne najdem pa nikjer opcije, da bi se zadeva upgrejdala, na support pa mi ravno ni klicat, edino če ni druge opcije.
GTX970 ::
Škatla je njihova, tako da ti ne smeš/moreš nič šariti po njem.
Pokliči in bodo pogledali.
Pokliči in bodo pogledali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568497 (5326) | c23po |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21904 (10260) | Ghost007 |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14861 (13450) | styled |
» | težava z ruterjem, T2Oddelek: Omrežja in internet | 4614 (4255) | solatko |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44069 (19609) | imallears |