» »

IP TV in vlc problem

IP TV in vlc problem

mardziha83 ::

Imam zanimiv problem, ki ga ne znam oz. nisem našel rešitve za njega. Na stacionarnem računalniku sem preko wifi povezan na Ruckus-a in lahko lepo gledam ip tv prekoko vlc-ja. Čim omogočim lan povezavo, da imam internet in se povežem na en drug router, ki je popolnoma ločen od ruckusa, začne net delat zgubim pa ip tv. Ko prekinem lan povezavo lahk spet gledam ip tv. Je pa zanimivost to, da če se pa z usb wifi ključkom povežem na router iz katerega gre lan kabel v računalnik, dela in net in ip tv. Nebi pa rad zgubil lan povezavo, ker mam giga mrežo pol naprej. Aja poskusil sem še da mrežni za ip tv določim en ip naslov in tega v vlc-ju napišem pa tudi ni šlo.

telexdell ::

Očitno ti VLC bere najprej podatke iz LAN in šele nato iz WiFi. Sam za gledanje IPTV uporabljam multicast program, v katerem lahko izbereš iz katerega vira naj bere IPTV signal. Verjetno se da kaj podobnega nastaviti tudi v VLC.

PS- če že imaš lan kabel do računalnika zakaj ne spelješ tako lan kot IPTV po tem kablu, pa Ruckusa in brezžične kartice sploh ne boš rabil?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

gruntfürmich ::

daj malo bolj nazorno opiši konfiguracijo. ker mene zanima če je možno imeti brezžični internet in brezžični tv na računalniku tako, da bi iz brezžičnega routerja imel oboje brezžično na računalniku.

pri tvojem problemu pa je možno to, da sta 2 varianti net/tv (vsaj za t-2): lahko pri enih priloženih routerjih imaš en kabel do računalnika z eno mrežno kartico in lahko preko enega kabla uporabljaš net in gledaš tv, spet pri drugih routerjih (oz. baje je to odvisno od same zveze) pa moraš imeti 2 kabla iz routerja in 2 mrežni kartici, da lahko spremljaš net in tv hkrati.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

mardziha83 ::

@telexdell

Keri multicast program pa uporabljaš? Oboje preko lan ne bo šlo, ker se gre za popolnoma različni omrežji. Net mam od enega ponudnika, IPTV pa od drugega tako da taka konfiguracija mora bit.

@gruntfürmich

Konfiguracija je tk, da net imam svoj in svoje omrežje, prijatelj v sosednjem stanovanju pa svoj net in omrežje. In sma dogovorjena da lahko jaz njegovo IPTV koristim preko ruckusa. Zaradi boljše programske sheme.
Koker sem jaz bral o teh zadevah, lahko maš preko enega kabla in net in tv samo moraš imeti optiko, če ni sta dve mrežni obvezni. Ja za wireless zadevo je pa pomembno da omogoča odajanje multicast prek wifi-ja.

gruntfürmich ::

za oboje brezžično je potrebno imeti 2 wi-fi mrežni ali je možno z eno samo wi-fi mrežno oboje spremljat? ali je to zopet odvisno od same konfiguracije t-2-ja?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019234190 (101862) telexdell
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483127190 (51390) Looooooka
»

Siol TV brezžično do prenosnika

3110150 (6939) trnvpeti
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

2823007 (13834) umexteacher
»

Siolov IPTV preko Wlana