» »

Siolov IPTV preko Wlana

Siolov IPTV preko Wlana

tony1 ::

Zdravo!

Imam nekaj vprašanje glede Siolovega IPTVja in multicastanja IPTVja z wireless routerjem... :)

1. V predzadnjem Monitorju je bil pohvaljen brezžični router Buffalo WHR-HP-G54, ki podpira tudi multicast IPTVja, zato me zanima naslednje glede možnosti uporabe multicasta v kombinaciji s Siolovim IPTVjem:

- Je možno z IPTVjem gledati naenkrat več kanalov? (Za dva TVja verjetno rabim več Aminotov?)

- do hiše je napeljana telefonska linija, iz t.i. razcepnika pa gre sedaj en kabel v ADSL modem. Kako to izgleda, če imaš IPTV? Gre iz razcepnika še en kabel (a je to običajen UTP za RJ-45?) v Aminota - ta kabel se torej v mojem primeru všteka v wireless router?

- Ima Amino za povezavo s TVjem navaden koaksialni antenski izhod?

- Za 2 računalnika pa bi probal postaviti multicast z brezžično povezavo. Kako bi se dalo rešiti še prenos IPTVja do analognega TVja po žici? (je edina rešitev še tretji računalnik s TV tunerjem?)


Hvala za pomoč :))
Tony

'FireSTORM' ::

dve TV dva komunikatorja

nima veze kaj je do hiše in kako je razcepnik, komunikator se priklopi na modem in ne na razcepnik...dva komunikatora = dva kabla...logično mar ne?

amino ni več v prodaji, je samo sagem stb in nima antenskega izhoda, ma pa dva scart da lahko na njega priklopiš kak dvd player ali kaj podobnega, pozor, naj te ne zavede, snemat na dvd tako ne moreš! potem rabiš 2 scart izhoda na tv

siol ti nebo dal možnost več kot dve televiziji pa če si praktično doma nad/pod/ob centrali, tako da tretjo tv lahko pozabiš
en komunikator dobiš za en evro, namesto drugega pa se da uporabit računalnik z VLC playerjem

brezžični tv preko komunikatorja, rabiš en tak router kot si dal ti primer in en tak access point ki to omogoča...saj nekaj mora bot wireless signale dalje poslat po žici do komunikatorja, žica sama jih nebo "lovila"...tudi nekako logično mar ne?
Those penguins.... They sure aint normal....

Yacksy ::

Kot jaz vem tisti Buffalo samo omogoča samo to, da gledaš IPTV na svojem laptopu. Pa tudi če malo pomisliš, pri STBju (Amino, Sagem) mora biti en sprejemnik, da pretwori wireless promet, da se lahko prenaša preko UTPja (STB ima samo mrežni vmesnik, nima wirelessa).

Oh in sploh je teh tem bilo že kar nekaj. Škoda da si šel odpirat še eno temo. Malo pobrskaj. Kot boš lahko videl za IPTV preko wireless omrežja (da lahko spraviš signal od modema pa do STBja) obstaja samo ena rešitev. Ruckus Wireless.
Shit happens

tony1 ::

Najprej hvala za pomoč :) Sem šel brat stare teme in zaključki so taki (če se kje motim, me naj prosim kdo popravi :8))

Torej bi za brezžični prenos IPTVja med ADLS modemom in STBjem rabil ustrezen router ( Ruckus 1) in nato še ustrezen AP ( Ruckus 2). Komplet obeh stane 240 evrov... Potem je vsekakor bolje do TVja napeljati kabel. :D

Za prenos IPTVja (in gledanje različnih TV kanalov na vsakem od računalnikov naenkrat z VLCjem) po wlanu do računalnikov pa je pri Siolu glavni problem premajhen bandwidth, ker ta omogoča gledanje max. 1 TV kanala naenkrat...

Če bi imel T-2 in IPTV prek VDSLja, pa bi lahko gledal max. različne TV kanale naenkrat, z routerjem, ki podpira multicast IPTVja (oba, Buffalo in Ruckus) bi lahko imel na računalnikih naenkrat tako IPTV kot internet. V tem primeru bi ampak bi na vsakem PCju rabil 2 anteni (mrežni kartici za wlan). Če prav kapiram, je to vse...


LP,
tony

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

flier ::

Pri SiOLu imas lahko 2 TV in zato ni potrebno dokupiti drugega STBja. Drugace pa se da brezzicni prenos IP TV ustimati tudi s precej cenejsimi routerji ce nanje nalozis recimo OpenWRT in IGMP proxy.

'FireSTORM' ::

ni treba ravno ruckusa
glavno je da router in ap zmoreta 8Mbps prenosa in mora šibat
sicer še res nisem sprobal z drugim kot ruckus
če hočeš pa lahko probam tudi z d-link enkrat ko bom mel čas...
Those penguins.... They sure aint normal....

Zm3-D3n ::

Zdej nevem ce je glih prava tema. Vendar! Ali bi lahko nekdo objavil ali pa razlozil kako spraviti multicast signal cez Netgear WPN824 router. ima Rockus WIFI, ce kaj koristi. Zanimalo bi me kaj je treba bastimat na routerju in katere porte oz protokole mora router podpirat. Trenutno netgearova stran en dela tako da nekih točnih podatkov spec. routerja ne morem bobit. Kakrsna koli pomoc zazeljena. Gre pa za SiOL TV. Kakrsna koli info zazeljena.

Lp,
Zm3-D3n
STONED is the way of the walk!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiolTV brezžično

Oddelek: Pomoč in nasveti
91567 (1429) Nejkoy
»

Siol TV brezžično do prenosnika

Oddelek: Omrežja in internet
319996 (6785) trnvpeti
»

Dve linije po enem ethernet kablu

Oddelek: Omrežja in internet
427345 (5778) Pesimist
»

IPTV preko WLAN

Oddelek: Omrežja in internet
71334 (1167) Yacksy
»

Omrežje za IP TV

Oddelek: Omrežja in internet
202845 (2188) amigo_no1

Več podobnih tem