» »

Siol TV brezžično do prenosnika

Siol TV brezžično do prenosnika

nx6325 ::

Pozdravljeni.

Nisem še dosti brskal po spletu glede tega, pa bom kar tukaj vprašal če kdo kaj ve.
Rad bi naslednje. Imam siol tv v dnevni sobi, kjer je tudi TV in PC. Zanima me ali je možno kako da jaz na prenosniku v drugi sobi (brezžično) gledam IP tv (VLC player,...), glede na to da imamo v dnevni sobi brezžični modem?
Ali je to možno brez da kaj dokupim?


LP

Yoni ::

Ni možno(tudi če boš kaj dokupil ne).

Yacksy ::

To je možno, če dokupiš tole:

http://www.telos.si/ruckus/ruckusMF2825...

Samo z modemov pač ne bo šlo.
Shit happens

nx6325 ::

Huda je tale napravca ;), škoda da je taka tut cena...

hvala

Yacksy ::

Tukaj se popolnoma strinjam s tabo. Samo mislim, da je to edina varijanta, ki je na trgu.
Malo pobrskaj po forumih, če se da podobno stvar narediti s kakimi ruterji, kjer skupnost piše firmware. Tukaj ti ne morem pomagat.
Shit happens

Tilen ::

Tale Ruckus je res specialna zadeva. Poleg tega, da imaš wifi iptv imaš hkrati lahko tudi omogočeno brezžično omrežno povezavo(data). Deluje kot router, hkrati pa lahko preko wifija potem z laptopom in s playlisto operaterja na PC-ju gledaš vse kanale normalno. Podpira seveda tudi WPA2.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

CoolBits ::

IP tv deluje tudi prek wifi malo boljšega routerja brez problema.
Meni deluje na t-2 tv, na siolu bi moralo še bolje ker porabijo programi še manjšo pasovno širino.
Seveda treba pravilno konfigurirat.

AllYazir ::

Sem vceraj poskusil skonfigururat preko linksys WRT in z originalnim firmware-om ni mozno.

Predvsem zato ker je ip naslov sagem-a 10.122.x.x kanali pa so na ip naslovih 239.x.x.x in nikakor nisem mofel nastaviti routinga. Pa se gateway mores obvezno vpisat(za siol tv ga ne potrebujes!) itd...

Kateri ruter si uporabil da ti deluje preko t-2?

lp

CoolBits ::

Ni potrebno nobenih IP-jev konfigurirat.
Multicast (TV) port iz modema vklopiš v LAN na routerju in bi prek playliste že moralo delat.
Sem pa usposobil to že na Asus wl500gP in linksys wrt54gl.

edit: Seveda moraš pri tem izklopit DHCP na routerju in ročno konfigurirat IP-je, drugač ti tv vmesnik pobere IP od routerja in ne deluje.
Pa filtrirat multicast promet na WAN... Za prenos prek wifi pa omejit promet na wifi nakje na 36MB... itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

HEPANDIL ::

hm...naceloma je vse res kar pravis ampak ne z originalnim firmwareom...ali pac? meni sicer deluje ampak je precej negledljivo, tudi buffering streama mi nic ne pomaga

wrt54gl ma samo eno opcijo glede mulitcasta, tomato pa je ze druga zgodba ...tak da bi te proso ce malo opises zadevo...ce si delal z originalnim firmwareom

CoolBits ::

Na wrt54 je original fw in dela normalno le domet je malo manjši in se hitro pozna na sliki.
Na asusu je pa tomato ja.
Nastavitve so več al manj kot sem napisal in ni nekih posebnosti... da se pa sigurno še kaj optimizirat za večji domet vendar se več kot toliko nisem ukvarjal... iptv dela in to je to.
Doma imam pa prek kablov raje in ni nobenih težav.

nejchi22 ::

Zdravo!
Mene zanima, če se da to zrihtat preko enega ruterja? Imam siolov modem, iz tega je potegjen kabel v zgornji štuk, se da to v nastavitvah narditi tako, da bi delu tv in net hkrati. Je pa wrt54 gl ruter signal je 5 črtic. Ali moram potegniti še en kabel iz modema ter priklopiti dodaten ruter za tv?
Lp

na linksysu wrt54gl imam tomato firmware.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejchi22 ()

zee ::

Tale Ruckus je res specialna zadeva. Poleg tega, da imaš wifi iptv imaš hkrati lahko tudi omogočeno brezžično omrežno povezavo(data). Deluje kot router, hkrati pa lahko preko wifija potem z laptopom in s playlisto operaterja na PC-ju gledaš vse kanale normalno. Podpira seveda tudi WPA2.


Ahem. Sposojam si temo, ker imam eno vprašanje/problemček.

Doma bi rad imel 2x Siol TV. Trenutno je Sagem povezan s Sinopejem z žičnato mrežo, ker pa bi drugi TV (TV bi se zaenkrat gledal preko prenosnika) bil v pritličju razmišljam o nabavi Ruckus-a.

Uporabnik Tilen (njega citiram na začetku) je zadevo zelo pohvalil. Kakšne so vaše izkušnje z zadevo? Kako izgleda nastavljanje SiolTV ? Na Siolovi spletni strani sem našel navodila, vendar se le-ta ne razlikujejo od navodil za povprečen router...

Hvala vnaprej za nasvete.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

antireal ::

Ruckos nadomesti kabel. Kar pomeni da daš oddajnik k modemu in ga povežeš žično, sprejemnik pa k komunikatorju in ga prav tako povežeš žično. Prenos med oddajnikom in sprejemnikom pa je brezžičen. Oddajnik in sprejemnik v kompletu se povežeta avtomatsko, lahko pa jih tudi povežeš s posebnim postopkom.

zee ::

Odlično! Ravno to informacijo sem rabil.

Hvala.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nejchi22 ::

Kok je pa močan ta brezžičen prenos Ruckusa? So kake motnje, signal, slika?

bauci ::

Jst ga imam že skoraj eno leto in 99% časa dela OK. Signal je dovolj močan tako, da se ne opazi, da je povezava po "zraku". Vsake toliko časa (cca 1x na teden) pa se povezava izgubi in takrat je potrebno Ruckus izklopiti iz omrežja in po priklopu se povezava spet vzpostavi. Istočasno s TV imam tudi brezižno povezavo z laptopom. Signala se med sabo ne motita in ne vplivata eden na drugega. Edini "problem" je, da na optiki 20/20 internetna povezava preko Ruckusa ne gre preko 1,2 MB/s. V glavnem priporočam zadevo.

alesp56 ::

Torej če sem prav razumel... Nabaviš enega Ruckusa (npr. 7811) in lahko na drugi strani s prenosnikom (VLC in playlista) normalno gledaš Siol Tv preko wlan povezave?
in to je to...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alesp56 ()

Yacksy ::

Nabaviti moraš enega od Ruckusovih MediaFlex dostopnih točk, na katerega se s prenosnikom povežeš in preko playlist gledaš TV. Izbiraš lahko med modeli 2825, 2811 ter 7811 (tule pazi, tale je 802.11n na 5GHz - rabiš tudi tako Wi-Fi kartico na prenosniku)!

Za razlike med modeli pa si malo pogooglaj ;)
Shit happens

alesp56 ::

Še dve zadevi... Zanima me kakšne IP naslove dodeljuje siolov router-modem na IP-TV portih in ali je mogoče priti preko porta, ki je nastavlje na IP-TV do konfiguracijskega vmesnika modema, kot je to običajno preko 192.168... na navadnem (internet) portu z uporabo brskalnika?
in to je to...

matkeg ::

Se pravi če imaš to stvarco lahko signal dobiš na 4TV je oz 4PCje!Pa to dela pri
1-4MB povezavi?
Matjaž

Yacksy ::

Če se priključiš na LAN vmesnik, ki je za IPTV, ne boš dobil IP-ja od SiOL-a (ga moraš nastavit ročno, ni važno kaki je, jaz ponavadi uporabljam kar en IP naslov iz domačega omrežja). Kar se tiče dostopa do nastavitev usmerjevalnika pa ne vem. Poizkusi se z računalnikom priklopiti na LAN vmesnik za IPTV in nastavi statičen IP naslov računalnika tako, kot da bi ga hotel priklopiti na lokalno omrežje (za SiOLov usmerjevalnik navadno 192.168.1.x) ter potem proizkusi dostopati do spletnega vmesnika usmerjevalnika.

Načeloma bi moralo iti čez toliko IPTV streamov kolikšna je sinhronizacija modema s centralo. Računaj, da vsak stream kuri cca. 4-6 Mbps na MPEG2 ter 3-4 Mbps na MPEG4. Hitrost sinhronizacije modema s centralo pa lahko vidiš na modemu.
Shit happens

stuff ::

Hm bom kr tuki dopisu, samemu mi je uspelo spravit siolTv preko linksys-a imam pa sledeč problem. Slika mi šteka ter zvoka ni. Če pa se povežem preko lan na router pa dela. Kdo ve mogoče kaj bi lahko bil problem ? Signal je pol, prenos tut, dela pa ne :(

Lp

Yacksy ::

A samo to te zafrkava? Pol pa res ni panike :) :) :) :) :)

Če mene vprašaš, je problem v konstantnosti podatkovnega prenosa na Wi-Fiju. Glede na to, da je IPTV v bistvu stream paketov lahko izgubo zvoka in kockanje pripišeš le težavam na prenosnem omrežju - v tvojem primeru je problem skoraj sigurno na Wi-Fi linku.
Shit happens

jRk0 ::

sem tudi sam probal na linkysu s tomato FW, pa prav tako ne gre dobit slike brez kock (oz. redko). kriv je pac router, ker za tako multimedijo ni mišljen in rabiš namenskega rukusa, oz. naj bi delalo če imaš linksysa na eni strani in še enega na drugi strani, pa s kablom potem v drugega povezano.
You fuck up once, you loose two teeth.

stuff ::

Že ampak potem nisem pridobil nič. Bo treba še kej odkrit očitno al pa nastavit.
Hvala.

Matheeew ::

Kupi si Ruckus.

Z linksysom ti ne bo uspelo nastavit.

stuff ::

grrrr, hvala bom še ustraju in če mi rata povem.

Lion29 ::

torej tako... zivce bom zgubu, ker se na te zadeve ne spoznam najbolje... in pol probavam miljon stvari o katerih nimam pojma...

torej tako.. nekoc mi je zadeva BP delala na desktopu... normalno sem priklopu iz modema 4 ali 3. port s kablom na mrezno od PCja in instaliral multicast... izbral kanal in je sviralo....

torej zdaj imam pac prenosnika... na prenosniku imam vklopljen WiFi prek katerega sopam net... priklopljen imam tudi utp kabel, ki je na modemu vklopljen na 4. port...

instaliral sem multicast, ki mi ne dela... v nastavitvah imam sledece



izberem seveda local area connection

v nastavitvah omrezja imam pa to:



nobenih dodatnih staticnih IPjev ali gatgewayev nastimanih....

mi zna kdo povedat kaj moram narest, da bo stvar funkcionirala? danes je tekma, pa bi rad mel postimano!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Lion29 ::

moram na modemu nastimat port forwarding mogoce? ker od prejsnjic ko je delal, so mi zamenjali modem.... sicer TV predvaja normalno...
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Soldier ::

Mal offtopic, da ne bom nove teme odpiru. A je mozno dobit preko računalnika vse siolove kanale, pa čeprav imaš samo osnovni tv paket? Namreč sam imam mega paket brez HBO, pa preko računalnika dobim HBO in še nekaj ostalih, katere preko STB-ja ne dobim. Ma kdo kej s tem izkušenj, kako je če imaš samo osnovni paket?

trnvpeti ::

transcode:
imas en racunalnik,vlc, iptv ti deluje
z vlcjem naredis transcode, v wmv, mp4, karkoli
transcode ti zmanjsa velikost streama(poljubno video, poljubno audio)
recimo, da ti nese wifi tko recimo 4M, potem naredis transcode na to, in ti bo delovalo
vlc ima tudi web vmesnik, in lahko kar preko http prestavis kanal


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019227536 (95208) telexdell
»

SiolTV - router

Oddelek: Omrežja in internet
204259 (3745) KTr1sk
»

ROUTER in signal (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517883 (7394) Frenckie
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2822872 (13699) umexteacher
»

Kakšna povezava za večji in zanesljiv prenos za (Siol/T-2 televizijo)

Oddelek: Omrežja in internet
141893 (1455) Yacksy

Več podobnih tem