» »

Država z morjem kot svinja z mehom !

Država z morjem kot svinja z mehom !

Cokolesnik ::

Danes gledamo na 24ur, kako so naši ribiči primorani prodajati ladje (kupili so jih seveda Hrvatje, ampak kaj, izkoristili so pač priložnost). Danes sta ladji zadnjič izpluli iz Izole. Z njimi seveda bogata tradicija slovenskega morskega ribištva.

Država jim ob 120 letnici ribolova odreče subvencije, o katerih se sicer toliko govori pri govedu, zelenjavi in podeželju. Za nameček tudi sprostijo uvoz plave ribe, s čimer Hvatom blagoslovijo prodajo ribjih izdelkov. Ne pozabimo še na dogodek, ko je Hrvaška pred meseci zaplenila naše mreže, ker so bojda "lovile" preblizu obale. Mreže in ribe. Škoda nekaj milijonska.

V časopisu pa danes beremo tudi o tem, kako slovenski policiji država namenja majhen gumijast čolniček, s katerim se bomo po robu poskušali postaviti vsem nepridipravom na morju.

:\

darh ::

... Z njimi seveda bogata tradicija slovenskega morskega ribištva....
Sicer nism seznanjen s stanjem slovenskega morskega ribištva, toda ne vidim pointa v podpiranju dead-end projektov....
Excuses are useless! Results are priceless!

Nico ::

Država z morjem kot svinja z mehom? Pa meho zaklao svinjo za čevape.
Everybody banana on your head!

Cokolesnik ::

Xbite: seveda se strinjam vedno in povsod, da se podprejo projekti, ki so rentabilni, kažejo na perspektivo in rast... Socialističnim luknjam so šteti dnevi in ure. Vendar pa kljub temu v tem primeru mene to spominja bolj na mačehovski odnos države do stvari, ki bi lahko bile morda boljše, če bi se jih znali lotili na pravem mestu ob pravem času. Ali pa bomo imeli na koncu le muzej ribolova ter slovensko morje s hrvaško-italijanskimi ribiči?

Konec koncev tudi ni treba, da promoviramo Prešernovo domačijo, slovensko potico, temveč le človeško ribico, ker se nadnjo zgrinja dovolj dobička z obiskom tisočerih turistov in bi potemtakem tak projekt lahko bil striktno profitabilen.

Prej bi se zadovoljil z razlogi in dejstvi, ki bi izvirala iz naslova slabega gospodarjenja ribiškega podjetja. Ker položaja v zvezi s tem natančno ne poznam, debate o tem ne morem nadaljevati v tej smeri. Mogoče pa jo lahko kdo drug, ki bere ta forum? No, vem pa to, da (nekateri) glavni kapitalisti, ki poslujejo v Ljubljani in o katerih mediji raziskujejo, zagotovo ne morejo biti zgled podjetništvu na Obali.

Vsekakor pa sem prepričan, da bi katera druga država (npr. Skandinavska) z malce drugačnim razmišljanjem storila drugače, boljše in to z isto predpostavko, ki jo v tem postu navajam v prvem stavku.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9716687 (3474) Ben Dover
»

A ste kej ribiči tuki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708407 (5015) Meizu
»

Peticija proti gradnji plinskega terminala v tržaškem zalivu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24212979 (8907) username
»

komu verjamete? hrvatom ali slovencem? (incident na morju) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
524629 (3516) Daedalus
»

Spor(?) s Hrvaško (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786209 (4790) Cr00k

Več podobnih tem