» »

Spor(?) s Hrvaško

Spor(?) s Hrvaško

1
2
»

Double_J ::

Meje bi se morale povlečt lepo po 2. svetovni. Nobene Yugoslavije in posledično nobenih novodobnih genocidov ob razpadu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

||_^_|| ::

Po vojni je vsak general..

Mercier ::

Vceraj je Hrvatom Kacin skoraj pridigal kako je v EU, in je bilo za bruhat kako je to izvajal.
No, ja, čist OK je bil. Ima pa Tomac tako brezizrazni fris, da najbrž še žena ne ve kaj si misli. Tako da je vsa Kacinova afektiranost bila nekako wasted.

Je pa meni tudi čudno, da Slovenci niso prišli s kakšno močnejšo pravno/logično argumentacijo ven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Daedalus ::

>Je pa meni tudi čudno, da Slovenci niso prišli s kakšno močnejšo pravno/logično argumentacijo ven.

Ker je ni, zato je tudi nihče ni mogel izpostaviti. Je že tak - naša "diplomacija" je iskala rešitev v allmighty EU, ta se pa seveda ne namerava kaj dosti vmešavati - celo je prišlo opozorilo, da je naša stran odreagirala preveč živčno. In dokler je Rupel zunanji minister, bo tak pač ostalo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mercier ::

Meja ni definirana, pa je vprašljivo razglašanje con, ki so mejni državi v gospodarsko škodo. To IMHO ne more biti slab argument. Tudi to, da to očitno ni praksa v Sredozemlju in še enkrat, da je Sloveniji v gospodarsko škodo. Vse ostalo pa kot namig na bokser v žepu.

Tako so pa sicer delali besne frise, ampak na dokaj bebave argumente, kao je v ustavi zapisano, da ima Slovenija dostop do odprtega morja in se obešali na sporazum, ki ga ni. (OK, lahko koristi, ampak ne moreš izpeljat iz njega, da ima Slovenija dostop na odprto morje)

l_jst ::

Kitajski zid na kolpo pa hrvaška propade. Mislm, sam polet ruknemo ful mal carinikov na mejne prehode pa ornk pregledajo usak auto k se pele na hrvaško in se to začne delat maj-junij bojo hrvati lepo julija pa avgusta s skor praznimi hoteli pa bojo dal lepo mer.

||_^_|| ::

in promet se preusmeri preko Madžarske in mi slovenčki ostanemo brez cestnin & ostalega dnarja k nam ga puščajo tujci (benz, voda, ...) pa še gužvo mamo na mejah pa še miljon komplikacij.. Tist k da takšn predlog ni resn.

Luka Percic ::

Ne kritizirat Rupla. Je naredu kar je mogu. Če bi naredu še kaj več bi bil itak spet napaden s strani mladine (spomnimo se vilnuške izjave).

To da smo zdaj nemočni, je problem zadnjih nekaj let- kdo je bil na oblasti, pa sami uganite..

Sami tudi uganite kdo je napadal bajukovo vlado, ko je le ta naročila inšpektorjem, naj pogledajo kaj je z hišnimi številkami v eni vasi ob meji z hrvaško..

Torej zaključek je jasen- na naslednjih volitvah pustimo, da nam koalicija slovenije pokaže, kar ima za pokazat.
Čez cel mandat seveda..

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

>Ne kritizirat Rupla. Je naredu kar je mogu. Če bi naredu še kaj več bi bil itak spet napaden s strani mladine (spomnimo se vilnuške izjave).

Pa ti tole resno misliš? Rupel ni naredil čisto nič, da bi vsaj nakazal, da se pa Slovenija mogoče ne bo pustila sprovocirat, ampak je pokazal vse svoje diplomatske "spretnosti" in na posvet poklical slov. veleposlanika (zelo slabo - veleposlanika se odpokliče ob prekinitvi diplomatskih stikov), se šal jokat v Bruselj (še slabše) in v Lj. organiziral posvet, na katerega Hrvaška ni bila povabljena (katastrofalno).

Kar se pa tiče koalicije Slovenija - ne bi bilo slabo, da bi bili v koaliciji v manjšini. Samo oni na oblasti - pa bi bila še večja katastrofa, kot že itak je. Saj je Bajuk že enkrat pokazal, kaj zmore in si resnično ne želim takega "dokazovanja" še enkrat.

p.s. vilniška izjava je pa bila itak največji Ruplov kiks (solo projekt) in se čudim, kaj še sploh dela na mestu ministra.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Dedalus - Rupel je tak zunanji minister, kot si ga SLovenija lahko samo želi. Po moje tudi v odnosih s Hrvaško ravna čisto prav. Ne tako, kot bi večina ljudi želela, ampak tako kot je prav, najboljše za Slovenijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

Kaj bi pa ti naredil?

Ko nam je rupel hotel zagotovit močnega zaveznika (ZDA) so ga vsi (mediji) napadli. S tem ko smo nekaj motovilili z vilnuško izjavo, smo se prvo zamerili Nemčiji, Franciji (ker je bila podpisana) in nato s ZDA, ko so ugotovili da ga nekej serjemo- ostala nam je edinole še EU- ki je pa pri takih zapletih (očitno) bolj švoh.

Vilnuška izjava ni bila solo akcija- z njo sta bila seznanjena tako rop ko Drnovšek- vendar sta potem se oba prihulila in (tudi s pomočjo medijev) vso odgovornost zvrnila na Rupla.

Če si opazil sem napisal cel mandat.
Bajuk še ni imel šanse karkoli pokazat- ne dobrega ne slbega, zato so vse tvoje bojazni odveč.

||_^_|| ::

Kar se pa tiče koalicije Slovenija - ne bi bilo slabo, da bi bili v koaliciji v manjšini. Samo oni na oblasti - pa bi bila še večja katastrofa, kot že itak je. Saj je Bajuk že enkrat pokazal, kaj zmore in si resnično ne želim takega "dokazovanja" še enkrat.


amen to that!

Thomas ::

Če nikoli ne pridejo na oblast tvoji zoprniki - potem živiš v enopartijskem sistemu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Kar se vilniške izjave tiče - še enkrat - če ga vlada po podpisu ni podprla, bi mogu letet. Tole naše malo tak pa onak, ni nič. Kot je Luka napisal, smo se ZDA samo zamerili. Ampak to je že bilo predebatirano...

Kar se pa tiče odnosov s Hrvaško - naša diplomacija je odreagirala (ob vedenju, da na Hrvaškem poteka predvolini boj) preveč živčno. Lepo bi povabili Piculo na kavo v Ljubljano, pa se probali zmenit. Mednarodni pritiski se uporabijo, ko vse ostalo odpove (remember Iraq).
Če ma pa kdo kakšne svoje poglede na reševanje problema, jih pa naj objavi.

@Thomas - se strinjam. Sam že itak slabo prenašam našo "levico", klerikalne desnice pa sploh videt ne morem. Če jih bo pa folk volil, bojo pač na oblasti. Sej malo spremembe morda res ne bi škodlo. Bom mel še kako kost za glodat :))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

hokuto ::

Če nikoli ne pridejo na oblast tvoji zoprniki - potem živiš v enopartijskem sistemu.

Prvovrstna oslarija. Demokracija ne pomeni to, da vsak enkrat vlada, ampak to, da vlada tisti, ki je demokratično izvoljen na demokratičnih volitvah. Za demokracijo je pomembno, da imajo ljudje možnost, ne pa katero izberejo. Sicer pa kot vem v Sloveniji nimamo samo dveh strank - dveh možnosti. Z vidika demokracije je rahlo nehigienično (ampak samo nehigienično vkolikor je izbor demokratičen), če je za vladanje vedno izbrana ena stranka, ni pa prav nič narobe, če se med vladajoče ena ne uvrsti nikoli. Predvidevam, da to, da Jelinčič (pa še kopica drugih strank, ki niti parlamenta ne dosežejo) nikoli ne pride na oblast, te pa ne navaja k temu, da živimo v enopartijskem sistemu. Kako prozorno pristransko.

ferdo ::

primer: tema je o jabolkah in hruškah, eni se pa menite o braskvah in grozdju...

stvar je takšna, da ko bo pravi cajt, se bo dalo kej nardit, do takrat pa mislimo o listih, ki padajo z dreves.
Ko Hrvatje nebo več tko sitni, in mi tako živčni, potem se bomo pa lahko pomenli. dokler pa ne bo volk sit in koza cela, bo pa tako kot je do sedaj.

Luka Percic ::

hokuto- streljaš mimo.

Zbudi se. Dejstvo je da imamo v sloveniji samo dve opciji.

Sam tudi priznavaš da je to da je izbrana samo stalno samo ena stranka nehigienično.

Zakaj se mora oblast menjavati?
Zakaj se morajo pa nogavice? Saj lahko imaš stalno iste, če so le te demokratično izvoljene.:D
Hočem povedati da je eno teorija drugo pa praksa- ta je pokazala da se v zdravih demokracijah oblast stalno menjava, iz tega sledi da je naša demokracija...
bolna.


Ferdo- konec koncev je vse le sadje..
:\

hokuto ::

Sicer ne vem, če je sploh smiselno debatirat o demokraciji z nekom, ki zahteva nekaj tako nedemokratičnega kot je lustracija, ob tem, da tudi še nisem srečal razumnega človeka, ki bi imel tako zahtevo, ampak pustimo se presenetiti...

Prav nič ne streljam mimo, ker v Sloveniji nimamo samo dveh opcij - število opcij, za katere se trenutno odloča največ ljudi, pač ni enako številu vseh opcij. Tudi ni v Sloveniji stalno samo ena stranka na oblasti, ampak imamo po zaslugi proporcionalnega sistema na oblasti koalicije, od katerih je bila enobarvna samo Bajukova.
Za zdravo demokracijo ni potrebno, da se vlade skozi menjujejo, ampak le, da se takrat, ko volilci tako hočejo in tako kot oni hočejo. Na zahodu imaš primere, ko res samo ena stranka vlada dolgo časa, pa noben ne kriči, da gre za enopartijski sistem. Priznaj sam sebi, da te ne moti koliko kdo vlada, ampak samo to, da ne vladajo tvoji, pri katerih pa te ne bi motilo, niti če bi vladali sami 30 ali pa še več let.

Tvoj (in sorodno mislečih) problem je v tem, da demokracijo razumete kot "mi bomo oz. naši bodo vladali", kar je seveda skregano z idejo demokracije, kjer vladajo izvoljeni, ne glede na to kdo so naši. Demokracija je daleč od popolnosti in naivno so mnogi (očitno tudi ti) pričakovali, da bo v demokraciji pa vse v redu (mnogi pravzaprav celo, da bo vse po njihovo). Tega demokracija pač ne more (v bistvu niti ne poskuša) zagotoviti in tako kot jaz, čeprav nimam predstavnika niti v parlamentu, kaj šele v vladi, ne kričim, da živimo v enopartijskem sistemu, tudi ti nimaš prav nobene podlage za kaj takega.

Thomas ::

Povej mi eno državo, kjer je druga politična opcija stalno v opoziciji. Še Švedska in Mehika to nista več.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Saj po ustavi smo demokraticna drzava, torej smo demokraticni, mar ne?

;>

krho ::

Jaz pravim, da smo slovenci BUDALE, hrvati nas jeb*jo v glavo.
Slovenci pa HODIJO tja na dopust.

Drugo leto bi morali iti drugam na dopust, potlej bomo pa vidl kdo bo koga.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

kopernik ::

Thomas:
Francija, Nemčija, Velika Britanija.
Mitteran, Kohl, Thatcherjeva.
Vsi na oblasti 15+ let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

hokuto ::

Kopernik navedel zadostno število primerov, ti bi pa lahko tudi že razumel, da nikakor ni pogoj (niti potreben, čeprav zate zadosten) za demokracijo, da pride na oblast tebi ljuba opcija (sploh pa je že bila, sama in v koaliciji).
Sicer pa a nisi ti ljubitelj zgolj optimističnih politikov, ali pa je mogoče stokanje o totalitarizmu, propadanju vsega, splošni korupciji, družbeni nemorali, slabem zdravstvu, nepopravljivi krivici iz preteklosti itd itd itd, optimizem po tvoje? Toliko o tvoji koherenci, kar pa sploh ne preseneča, saj imajo absurdi to neprijetno lastnost, da jih je težko med seboj uskladiti.

Mimogrede jaz nisem zadovoljen s trenutnimi vladalci, pa to nikakor ne pomeni, da nimamo demokracije, ampak samo to, da se je večina volilcev pač drugače odločila kot jaz. Moj, njihov ali pa naš problem, kakor vzameš - nikakor pa ne problem nedemokracije.

ferdo ::

krho: lol8-O le kako boš vzgajal mlade slovenčke. Upam da nebodo postali budale, tko kot smo sedaj:D

kopernik ::

hokuto:
a si prepričan, da odgovarjaš pravi osebi?
Jaz namreč v tej temi nisem niti z besedico omenjal katera opcija meni ustreza ali ne ustreza. Tudi nisem izražal globokih misli o demokraciji.

hokuto ::

Ja Kopernik prepričan sem, da odgovarjam pravi osebi, in sicer Thomasu.
On vpraša mene po enem primeru, ti jih našteješ tri, jaz pa mu odgovorim: Kopernik naštel primere, ti (torej Thomas) pa bi lahko že razumel...
Mislim, da je sintaktično dovolj očitno, da pravemu odgovarjam, katera opcija ti ustreza, je pa nepomembno.

||_^_|| ::

krho: izvoli, a te kdo sili?:\

Mercier ::

Slovenci pa HODIJO tja na dopust.
Sem vedel, da radi hodite v hribe, ampak tole je pa že prehudo, no. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Cr00k ::

Tukaj je bilo nekaj govora o nafti, in da naj bi HR zaradi tega razglasila EEZ...

...v financah je clanek o tem, da morda ta ideja, le ni iz trte zvita..:)

Tukaj je pa link!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meje na Jadranskem morju

Oddelek: Loža
192662 (2061) jype

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2340204659 (167576) Ziga Dolhar
»

Osimski sporazum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10312093 (10291) jype
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
726466 (4801) Karaya 52
»

Pridržali ladji, ki sta povzročili internetni mrk na Bližnjem vzhodu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
267278 (5113) OChack

Več podobnih tem