» »

Kako do kadrovske štipendije!?

Kako do kadrovske štipendije!?

Rudi ::

Zanima me, kako ste tisti k mate kadrovsko štipendijo prišli do nje. Pa upam, da to ne zgleda tko da moraš imet strica al pa teto k dela tam pa tam, pol ti pa on zrihta. Sm pa drug letnik elektro faksa in bi si zlo želu pajčevine iz tošla vn spravt.

Cokolesnik ::

kadrovske stipendije so se s prihodom trzne ekonomije mocno omejile. tudi za republiske se kriteriji vedno bolj zaostrujejo. vsi varcujejo, nihce pa se tudi ne sekira kot posledica neuravnovenega stanja na trgu: ponudba dela presega povprasevanje.

zalostno je, da link na strani zavoda za zaposlovanje glede kadr. stipendij ne deluje, zato si pomagaj z googlom, jaz pa sem kar nekaj stvari nasel, ko sem iskal takole.

spader ::

moram rec kolikor imam jaz izkusnje s kadrovskim jih ponavadi podjetja dajajo sele ko si tam v zadnjem in predzadnjem letniku tako da sparajo na denarju ( se posebaj na faksu)

SHARK ::

Najprej dobro razmisli če si kadrovsko štipendijo sploh želiš. Jaz sem jo imel (25 k SIT) pa sem sedaj ko sem faks dokončal jako žalosten da sem takrat spljoh podpisal pogodbo za štipendijo. Sedaj moram namreč po pogodbi toliko časa kot sem prejemal štipendijo v firmi delat v nasprotnem pa moram celotno štipendijo vrnit (no saj to je logično). No kar hočem povedat je to, da si brez kadrovske štipendije po končanem faksu "svoboden" in greš lahko delat kamor ti srce poželi v nasprotnem primeru pa si "privezan" na firmo ki te je štipendirala. No saj če je firma, ki te je štipendirala uspešna in cool potem tudi ni problema.......je pa hudo ko ugotoviš da bi drugje lahko (prcej) več zaslužil ampak moraš delati tam kjer so te štipendirali…

No malo sem vse skup zakompliciral :8) ampak bo že....
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SHARK ()

frenk ::

Jest bi biu zlo veseu če bi dobu deu za pilota kva pa šele štipendijo:D. Bom mau prebrskou po netu.:\

demoness ::

OK, tole je sicer iz druge roke, ampak boljše kot nič, I guess... če si elektro faks, bi ti verjetno Iskraemeco kaj dala (še posebej če si smer Elektronika ali Avtomatika). Štipendija ni slaba, tam okrog 70K za povprečje 8 pa neki, sam ponavljat letnika ne smeš, drugače vse vrnit, pa pet let moraš po diplomi tam delat, pa počitniško prakso moraš vsak poletje tam delat.

Make your choice, skratka. Ampak če se ti gre samo za keš, ti bolj priporočam, da greš nekam delat. Več je keša, pa še naučiš se precej. Če znaš progamirat, sploh ni problem delo najt.
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

Mercier ::

kadrovske stipendije so se s prihodom trzne ekonomije mocno omejile.
Svinjarija, ampak je res. Bi pričakoval, da vsaj za višje in kakšne poklicne šole to ne bi držalo.

Hja, zgleda kadri niso več naše največje bogastvo. :D

TBit ::

Če hočeš kadrovsko štipendijo, se odloč za smer energetika, ti garantiram, da jo dobiš. :D

Rudi ::

Najprej vam hvala za vse nasvete glede štipendije! V bistvu se mi ne gre samo za štipendijo in keš, rad bi tud čes poletje dubu kak pameten job v stroki, ki jo študiram. To sm že pogruntu, da ti vsaka izkušnja slej ko prej prov pride, pa tud to da maš po končanem študiju nekje zagotovljeno službo ni slaba stvar (še posebej če je to kakšna zanimiva ferma). Je pa res da "štipendijodajalci" včas postavljajo take pogoje glede vračila štipendije če padeš al pa kej podobnega, da moraš met prov jajca da jo vzameš.

demoness, hvala ti za nasvet glede Iskraemeco. Kukr vem se ukvarjajo z merilnimi instrumenti, kar tud zna bit zanimivo. Pa še avtomatiko sem si zbrav.

shock ::

Rudi: Saj ni problem dobit kadrovsko štipendijo, problem je dobit pri tapravi firmi. Jaz sem vložil kar 4 prošnje za kadrovsko štipendijo, pa sem pri vseh štirih sem dobil ponudbo samo tapravega sem si moral izbrat. Okej je res da si po končanem faksu malo omejen samo če si iznajdljiv, se da kao vše uštimat. Štipendijo dobiš, če si bilo katera smer (jaz sem na smeri TK). Saj enkrat aprila bo po faksu bile neke knjigice, kjer firme razpisujejo štipendja.

koyotee ::

js sm na vegovi (rac.teh.) pa mam 32000 štipendije. V pogodbi sicer pise d bi mogu it kao na koncu vsakega leta na prakso, pa mi ni treba. Ostaja pa 4 leta dela po koncanem solanju. :(
drgač mi je pa dobr d jo mama :D :D :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917474573 (14301) History
»

kadrovska štipendija?

Oddelek: Šola
194633 (3369) St235
»

Štipendije (Zoisova in morebitne druge)

Oddelek: Loža
395362 (3914) Volta
»

Priznanja-koliko štejejo

Oddelek: Šola
213647 (3098) Mr_Globus
»

Nova štipendija

Oddelek: Šola
71789 (1482) Sasa

Več podobnih tem