» »

A ste kej ribiči tuki?

A ste kej ribiči tuki?

1
2
»

Izak ::

JSt pa mam harpuno za po rekah. Če me dobijo me zaprejo pomoje. Sej drgač to se pr meni zgodi 1 - 2 na leto. Mam pa harpuno zračno od maresa. Čisti užitk tko lovit. >:D

smilyxx ::

perci: Kero harpuna maš? Kera bi se splačala tko za ljubiteljsko potapljanje? Kolk je kej zajeban napet gumarco v vodi?

Lp
Save water.
drink beer.

Izak ::

Tudi zračno je zajebano napet v vodi. :D

perci ::

smilyxx: V bistvu nimam svoje, ampak si jo vedno sposodim, vsakic drugo, tko da ti tezko povem katero kupi. Do sedaj mi je bla najbolj ena homemade lesena z močno gumo, jo je en znanec naredu in tist res suva.

Jah, najbolj da gres v seaway al pa norika in poves kaj bi rad, pa ti bodo svetovali. Jst osebno imam rad dolgo puško (gumarco), da lahko dobro naciljaš, spet drugi lovijo z zrackami. Nekateri imajo celo po dve puski s sabo (eno za v lukne - ne premocna zracka, drugo pa dooolgo gumarco). Ne mors kr tko na splosno rect. Ce bos hobe, sipe in ugorje lovil, potem vzemi zracko z vilcami, drugace pa gumo.

Glede napenjanja: Fajn je met rokavice, komot se da tut brez, sam mal bolj moras pazit.

Zdej pa tko: Gumo napenjas tako, da imas kopito na prsih, tko da je fajn, ce imas na prsih ojacan neopren, zracko pa napenjas ponavadi na nogo (stopalo).

Pa ce mislih kake velke ribe strelat, potem naj ima puska navojcek za špago, drugače gre lahko puška adijo, če se je pa preveč držiš pa še ti z njo >:D.

Ta mocne gume ni tok simpl napet, ce si svoh, ampak se hitro navadis, tko da zarad tega se ne sekirat.

smilyxx ::

Aham ok. Kolk pa je kej kill rate pri takih zadevah? :D Kolk časa rabiš da ujameš kakšno ribo/hobotnico? Kaj je lažje lovit?

Lp
Save water.
drink beer.

perci ::

Heh, ja hobotnico res ni tezko ujet ;)) - priplavas do nje, napicis in gres ;) - sej zato se mi mal upira hobotnice napikat, ker so tko nemočne. Sam so pa dobre, njami.

Jah, zdej pri ribah je pa tko. Ta glupe je simpl ujet - recimo kake ciplje - to so tolk neumne ribe, da ne mors verjet, direkt pred tebe priplava.

Brancina se tut da kakega pocit, orade pa spizdijo, cim me zavohajo na 10 metrov >:D.

Ugorja tut ni problem poct, ko enkrat ves kje je - isto velja za mureno - ceprov to odsvetujem. Ker mureno res ni problem poct, problem je pol ko jo pocis ;)). Da ne bo kdo slucajno mislil, nisem se nobene ustrelil, govorim iz izkusenj kolegov in znancev.

Drugac, letos sem videl kirnjo - sam je nisem ustrelil, ker bi bila to tisti dan edina riba (sem sel sam tko mal popoldne v vodo) in se ne splaca zarad ene ribe žara kurblat.

Trilje so mi tut kar fajn, pa tut ni jih tezko ujet - se ne menijo kaj dosti zate, skos neki tam po skalah snjofajo >:D.

Salpico se da tut pocit, skor zmeri so v jatah, tko da lahko kar mal na slepo ustrelis in ce mas sreco....

Aja, pa kak list se tut da najt, sam mora bit precej velik, da se splaca, drugac mas gobec poln kosti.

Aja, računaj da neki cajta boš lovil samo hobotnice pa kakega ciplja - rabi se malo kilometrine >:D

Kolk pa je kej kill rate pri takih zadevah
Jah, tkole ti bom reku, odvisno od človeka :D. Jst zadanem ene 70 posto če zares ciljam, sam dejstvo je, da tut zlo malkrat sprozim. Skoda je brezveze streljat ker splasis vse ribe.

Pa ce se nimas neoprena si nabavi maskirnega, baje pomaga ;=) - pa po moznosti ne glih kakega flurestencega snorkla :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

LittleDevil ::

Ali res noben ne ve kako se tisto na slikah imenuje in kje se dobi?

LP

zile ::

A to bi mel ti za take some lovit :D :D :D
No sej bi mel jes tud. Tako če kdo kaj več ve,le na dan z mesedo...8-)

sverde21 ::

A kdo hodi ne kak ribnik lovit ker tu mam jest enga 200m stran od moje hiše je pa velikosti več kot 1 nogometno igrišče sta 2 bazena no 3 je so ampak 2 sta zlo vlka v enim so postrvi, v drugem pa krapi,... je zraven tud en konc postrežbe tak d si lahk ribo za pojest naročiš,... majo tud pjačo,... fajn je uglavnem

Bom enkrat vzeu fotoaparat pa mal posliku kak je:))

LittleDevil ::

Kako pa lovite soma na dnu ali v zraku? Ali znate bučkati, ter če veste kje bi se dalo to bučko kupiti. Kakšen link, slika >:D

LP

wishmaster ::

Lahko ga loviš na dnu (svinec trojček) ali v "zraku",ker som občasno pobira po tleh in tudi po vrhu. Soma moraš seveda fojtrat (jetre,mesni bolsi ,ribje glave (če nisi zagovornik u&i). Glede bučkanja ne vem ker še nisem bučkal .To res privablja soma.Najbolje ga je lovit takrat ko se pripravlja nevihta (seveda ne z kako grafitno palico). To zadevo za bučkat si lahk sam napraviš,sam ne vem kok :D .
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

boštjan ::

sverde21,od kod si?si blizu MB?

sverde21 ::

Ne bol blizu celja če greš na izvozu iz avto ceste za "žalec velenje" vn pol pa greš proti velenju se prav če z MB prideš morš zavit desno pol pa greš tam mim ene gostilne CIZEJ tam na naslednjem odseku levo zapelješ not pol pa itaq so tam hiše med njimi tud naša in ti bo že kdo povedu kje je ribnik sicer je pa tudi označeno če rabš ti lahk na zemlevidu narišem :D

LittleDevil ::

Ali je že kdo zasledil te zadeve v kakšni trgovini, ali pa kdo mogoče ve kje to dobiti?



LP

pirx ::

Ne rabite harpune! ;) Moj bivši sodelavec lovi take velike sorte kar z golimi rokami. Gre v vodo, poišče neke kotičke, kjer bi se naj ribe zadrževale, potem pa gre zares počasi proti njim. Najprej jo prime za trebuh, tak lepo nežno, jo začne dvigovati proti gladini in ko je na ustrezni višini jo stisne za škrge! Ne bi verjel če ne bi videl. Pa ni črnec iz kakšnega plemena...

zile ::

Tak filmček bi pa rad videl :D

perci ::

ne govorimo o potočkih kjer lahko ribe od zunaj primeš, harpuno uporabljaš pri podvonem ribolovu, tam ga pa ni junaka, ki bi ribe na roke lovil. Razen ponoči, ko spijo, ampak takrat pa ribolov nekako ni dovoljen.

zuz3k ::

bom kar v tole temo napisal, da ne odpiram nove

pozdravljeni


občasno ponoči lovimo ribe na slovenski obali, vaba je polž (v nizki vodi so)

lovimo na plovček, 2m, 10g utež, leti kolikor leti



zanima me na kaj drugi lovite? ali lovite ponoči?

kje priporočate lovit po slovenski obali?


saj je voda zelo motna in ribe bolj slabo prijemajo, na hrvaškem
je občutno več rib, zmeraj smo kaj ujeli na polže


lep pozdrav!
Life is a psychological game.

Tarzan ::

Sicer stara tema, ampak še vedno aktualna, I guess.

Na polža sicer lahko kaj ujameš, ampak po mojih izkušnjah to ni ravno najbolj povabljiva vaba za ribe. Če se dokoplješ do dagenj, ki jih je ponekod polno jih razbij in daj meso za par ur na sonce, da se delno posuši in postane malo bolj kompaktno. Zvečer, ko se malo shladi greš na lov in na tako vabo bodo ribe padale desetkrat bolj, kot pa na polže. Pa tudi večji nabor rib boš lahko na to ujel.

Drugače pa, če greš do kake ribarnice, lahko nabaviš lovke lignjev, tudi te ponavadi dobro delujejo. Če najdeš rakce samotarje, v kakem zalivu jih je na dnu v neomejenih količinah, lahko razbiješ hišico jim odtrgaš rep in ga natakneš na trnek - če je kaka riba v bližini bo zagrabila.

Pa veliko sreče ;)

Keyser Soze ::

Malo poglej na morski-ribolov.net.

Kar veliko nasvetov tudi za slovensko obalo.

P.S.: Sam sem vedno lovil na grunt (predvsem na lignje, pa tudi bibiji se splačajo al pa tavelki morski črv), letos pa malo treniram jigganje. Zaenkrat brez uspeha, samo parkrat je blo treba zalaufat šnorkel in plavutke, da sem dobil nazaj "izgubljeni" jig. HVala bogu sem lovil bolj v plitkem (do 15m).
OM, F, G!

Meizu ::

Tudi kar na simple kruh vedno pičijo. Mal paštete vmešaš noter da glih kruh ne razpade in to je to :)

Sicer meni osebno je pa bolj blinkanje všeč. Recimo pomlad sezona krapov to je gušt :)
Enkrat sva s kolegom lovila res eno glomazno ribo, 3 dni zapored sva jo šla futrat s koruzo in je blo videt da žere, ampak na koncu je nisva uspela ulovit. Ni mi pa uspelo razločit kaj za ena riba je bla. Je bla pa res ogromna, sladkovodna seveda.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9716510 (3297) Ben Dover
»

Nakup ribiške palice

Oddelek: Loža
91792 (1368) Sopomenka
»

vabe za ribe

Oddelek: Loža
132202 (1786) Samson
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
152792 (2347) Container
»

Športni ribolov/mučenje živali?

Oddelek: Problemi človeštva
353118 (2481) Tear_DR0P

Več podobnih tem