» »

komu verjamete? hrvatom ali slovencem? (incident na morju)

komu verjamete? hrvatom ali slovencem? (incident na morju)

«
1
2

korenje_ver2 ::

Hrvaska zgodba

Slovenska zgodba

linke sem naredil klikabilne ---moderator
  • spremenil: Matek ()

OldSkul ::

Kot zaveden Slovenec verjamem našim.:)

Meamoto ::

Nobenemu.

Novogradec je hujskač, mediji pa že leta in leta niso o ničemer poročali objektivno.

Calligula ::

Sadarji-definiraj zavEden ali zavedEn? :D

Sicer pa koga boli k...
Ko bo obala moja pol pa...
Odvisno seveda keri del obale. Lahko da bi streljal tudi po slovenckih, ce bi bil moj uni del obale.. :D

flipflop ::

Kar naprej se posluša o teh ribičih kako provocirajo eni bolj kot drugi.;(

IČA ::

Vsi lažejo, samo Hrvati malo bolj.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Kami ::

Slovencem seveda :)

Sami ::

Tukaj je vse jasno, seveda verjamem Slovencem.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

wishmaster ::

Nikomur :D .

Boeing ::

Oboji so vredni svojega denarja. In naši, in njihovi.

Pri takih kočljivih problemih je potrebno vedno imeti pred očmi star pregovor: ena žlica nikoli ne ropota sama.




Sem pa načeloma na strani naših, itak. :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Calligula ::

Pol sem pa jz na njihovi strani.

Da se bijemo? :D

Pa tisti pregovor o zlicah si si izmislil.

Vice ::

Boeing te bomo z žlico po glavi, boš videl kako to ropota.:D

Azrael ::

Bo treba poslušat radio Rijeka. Tam običajno zvem še najbolj resničen opis dogodka, ker njim dol visi za te ribare z obeh strani meje.

Ob branju obeh prispevkov:
- Ali je kočarjenje sploh dovoljeno?
- Dejstva so na 24ur opisan zelo površno, ampak je opis vsega showa.
- Hrvaško poročilo je prepis obvestila policije javnosti.
. V obeh poročilih manjka najpomembnejši podatek: točna lokacija, ki v času GPS ni več problem.

Torej dogodek je bil nekje v obmejnem pasu, ker je pomorska policija obeh držav samo opazovala, kaj bosta pregreteža naredila. Ko je bilo videti, da se bo komu res še kaj zgodilo, so jih potegnili narazen. Pravi primer za čas kislih kumaric in rumeni tisk.
Nekoč je bil Slo-tech.

Matek ::

Tukaj se odločat o tem, na čigavi strani smo, je brezpredmetno.

Raje bi se vprašali, kako so lahko mediji v demokratični družbi takole pristranski ... Dol mi visi za ribiče, zelo pomembno se mi pa zdi, da sem objektivno in korektno obveščen o nekih dogodkih. Pa tudi, če informacije niso v prid mojemu domoljubju.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Boeing ::

OK Calligula, potem sem si pa izmislil, če ti tak praviš :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

DOOM_er ::

Ah ker sem ponosen slovenec vrjamem slovencem ker ne maram hrvatov
Robots will steal your job. But that's OK

ahac ::

24ur.com in index.hr sta oba zelo kvalitetno novinarstvo. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

OldSkul ::

To, da so mediji pristranski, ni nič novega in se nam ni treba nič spraševat, kako pa to, da so mediji v demokratični...
Saj koga pa res briga za tiste ribiče, samo Slovenci smo pa še zmeraj.

korenje_ver2 ::

sem glih zamudu. a se je to slovenski al hrvaski ribic prasku tm spodi pred kamerami?

OldSkul ::

Hrvaški primitivc.

marnit ::

In oni nej bi šli v Evropo... :\

Dejcc ::

itak da vrjamem našim(slovencem da ne bo pomote) - sploh zato ker so tud men hrvatje grozil. hrvatje nm tezijo namest da bi bli veseli da slovenci hodmo dol na morje. lahk bi se spomnl da so po vojni prosil slovence nej dol pridejo... ('[:\\\\]')

Longinus ::

kdo pa sloh verjame hrvatekom jaz nikakor ne !! najbolj pa me moti da naši ne ukrepajo zato pa si hrvati vedno več upajo in je vedno več incidentov.
Naj enkrat enga hrvateka nekam pošljejo bojo saj vedli za drugič kaj jih čaka na naši strani >:D



Lp

OldSkul ::

Mislim ne gre mi iz glave tist Hrvat, ki je kazal svojega otepača in rit direkt prek kamerami, pa še po italjansko je neki šprehal. To bi mogli celi Evropi pokazat, kaj se grejo hrvaški primitivci.

Saj po vojni smo jim bili najboljši turisti, ko smo jim reševal turizem. Zdaj ko so pa Nemci, Italjani, Madžari itd. smo pa najmanj zaželjeni. Bi jih po pi*ki.

Meamoto ::

tak da vrjamem našim(slovencem da ne bo pomote) - sploh zato ker so tud men hrvatje grozil.

Lahko bi se pogovoril z lepim kupom hrvaških turistov, ki so jim grozili naši lokalni primitivci (niti ne toliko primorci kot 'celinčani').

Mislim ne gre mi iz glave tist Hrvat, ki je kazal svojega otepača in rit direkt prek kamerami, pa še po italjansko je neki šprehal.

Ne vem, če si kaj dosti časa preživel na slovenski obali, kjer je italijannščina uzakonjeno drugi jezik, it bi bo vsak drugi nekaj 'po italijansko šprehal'.

Ne gre se za spopad narodov, pač pa za spopad dveh idiotov...

sirotka ::

hm...le komu naj verjamemo:\ Jasno, da našim! Kaj se majo za kregat Hrvatje, za ta naš mali košček obale, ko majo sami celo polovico jadranske obale;(( . ne bodo še hmal v EU-to sigurno ne, kdo jih pa hoče-samo še bolj se bodo razpasli po Evropi

Alexius Heristalski ::

Sam res, ej. Preveč so pohlepni.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Dr Evil ::

ČE bi kdo od vas pogledal na zemljevid iz časa Avstroogrske,potem bi vedli kdo laže.

Calligula ::

No jaz mirno recem ,da po tem kako se nekateri Slovenci dol obnasajo nasplosno pa tudi do Hrvatov,.. da ni cudno, da majo nekateri alergije. Je pa res, da vecina sitnosti pa izvira iz prevec nacionalisticno zaplankane mnozice.

Lazejo pa tako ribici kot tudi mediji. To sploh ni domena ali Slovencev ali Hrvatov. Mediji in ribici. To dvoje gnoji.

Brilko ::

Nisem prebrau zadev, ampak verjamem slovencem... :D

wishmaster ::

Sej jaz tud bolj držim za slovence.Ta meja ne bo dokončna dokler ne bo hrvaška v EU. Upam da nikoli.Naši so po domače rečeno prpe.Pride hrvat na naše ozemlje,pa ga skor kušnejo na rit. Kaj smo pa slovenci na hrvaškem ? Če bi kdo iz obeh strani imel interes za mejo na morju ,bi to bilo že rešen.Enkrat na morju ,drugic na muri ,tretjic na Trdinovem vrhu.To je že tak tradicija.

riba43 ::

Ne vem zakaj smo Slovenci že vso našo zgodovino "hlapci Jerneji", ampak tako je. Zadnji čas, da se otresemo te ne preveč pozitivne slike in začnemo ravnati svojo hrbtenico ter po svetu hoditi pokončno.
Kot je nekdo v tem threadu že rekel je, da nas hrvatarji ne marajo. Bili smo jim dobri med vojno, ko smo bili edini turisti pri njih, sedaj pa bi najraje videli, da jim pošiljamo samo evre v kuvertah, sami pa lahko ostanemo doma. Kar poglejte naprimer jedilne liste - skoraj ali pa nikjer niso tudi v slovenščini, čeprav smo na 3 ali 4 mestu med turisti, zapravimo pa več kot tisti ne prvem, ali pa vas je že kje, tudi v hotelu s 5 zvezdicami, ogovoril in pozdravil v slovenščini ? Predlagam, da naslednjo sezono res vsi ostanemo doma ( bo vsaj veliko denarja ostala nam) ali pa gremo drugam, kjer so do nas prijazni in korektni, na dopust . Bomo videli kakšen vik in krik bodo zagnali.
Seveda niso vsi takšni, je pa večina, zavedeni ali ne. Nekoč pred mnogimi leti mi je nekdo v Srbiji dejal "škoda, da nismo mejaši" in strinjam se s tem. Veliko laže bi se dogovarjali z njimi kot pa s temi purgerji, ki jih imamo sedaj in zavekomaj za sosede.

wishmaster ::

Ja to bi moral naredit ,noben na hrvaško.Sam po pravic povedano mi slovensko morje in obala sploh nista kaj preveč všeč in grem raje na hrvaško ( na kakšen otok-tam mi edin ugaja ).Koliko je recimo primerov ko so slovencom porisali avte ,poškodovali čolne itd. Pa še kakega premlatijo.Slovenci na naši obali so preveč kulturni do hrvatov.Jaz bi naredil pri nas posebaj za hrvate cenike, da bi še v tisti ceni bili zaračunani stroški posredovanj na slovenskem primorju(davek)>:D.Ker imajo te stvari sam politično ozadje in tukaj nastradajo navadni ljudje -ribiči ki bi se radi s tem preživljali.Hrvati majo preveč morja ,ne vem zakaj potem hočejo našo morje.

Zgodovina sprememb…

riba43 ::

wishmaster, se popolnoma strinjam s tabo. Po mojem bi se morali Slovenci neglede na politično prepričanje, tako kot ob plebiscitu o osamosvojitvi, ponovno združiti in nekaj narediti, ker naša politika ne bo naredila nič. Vsi gledajo le na svoje riti in zato lezejo v rit onim tam doli. Mi pa bomo ostali še brez tega "čebra" morja, ki ga imamo, tako kot smo zaradi dogovorov med Kardeljem in Kidričem na eni ter Bakaričem na drugi strani, ostali brez velikega dela Istre po drugi svetovni vojni.

Daedalus ::

ČE bi kdo od vas pogledal na zemljevid iz časa Avstroogrske,potem bi vedli kdo laže.

Mah, kaj bi bli malenkostni. Vzemimo zemljevid Karantanije, pa gremo težit tak hrvatom, ko Haiderju, da naj nam vrne zemljo:\

wishmaster, se popolnoma strinjam s tabo. Po mojem bi se morali Slovenci neglede na politično prepričanje, tako kot ob plebiscitu o osamosvojitvi, ponovno združiti in nekaj narediti, ker naša politika ne bo naredila nič.

To ni zadeva, ki bi jo lahko reševala raja. Naj jo kr lepo strokovnjaki in politika. Je pa res, da bi Rupsi namesto tega, da leta naokoli po svetu, lahko zmislil kaki protiukrep. Recimo -20% na prehodnosti meje on naslednji turistični sezoni, ukrep pa bi lahko za hrvaške avtoprevoznike veljal takoj. Pa še kaj bi se našlo takih prijemov. Ker stati ob strani in čakati razsvetljenje - ne bo šlo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

wishmaster ::

Raja bi jo prej rešila ,kot pa naši politiki.Pri nas je pač fora politikov taka ,da bi še kr rili na balkan,na drugi strani pa bi radi bili evropejci.Zbirat glasov za referendum se ne splača,škoda davkoplačevalskega denarja.

Daedalus ::

Kaj bi raja? Oborožena s kosami pa vilami v plastičnih kanujih šla zasest zaliv?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

wishmaster ::

Že več ,kot pa samo govorjenje in prilizovanje>:D .

Azrael ::

Eh, ljudje ob meji bi se že davno zmenili, samo potem najbrž ne bi plačevali več davkov ne Lj ne Zg.

Za kočarjenje sem našel tole. Torej naj bi bila taka oblika ribolova pri nas prepovedana. In kaj sledi iz tega, če upoštevamo, da našega ribiča niso kaznovali? Hja enostavno, lovil je v vodah Hrvaške.

Stvar zaključena, tema se mi zdi zanimiva zgolj zaradi dejstva, kako enostavno je s polresnicami zmanipulirati folk. Ni samo naključje, da se patriot rima na idiot.
Nekoč je bil Slo-tech.

zee ::

kočarjenje je prepovedano povsod v EU, ker uničuje morsko dno.

tako, je menda jasno, da je hrvaška EEZ (izključna ekonomska in ekološka cona) samo pretvarjanje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Dr Evil ::

Mah, kaj bi bli malenkostni. Vzemimo zemljevid Karantanije, pa gremo težit tak hrvatom, ko Haiderju, da naj nam vrne zemljo


Daedalus,kot vedno zelo neumesten odgovor.

Hvala Bogu,da si študent FDV.

Daedalus ::

Hvala Bogu,da si študent FDV.

Jaz tud tak pravim:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Bass0 ::

Ribiči vedno "napihnejo" svoj ulov. Njihovih izjav ne moremo jemati resno, kaj šele, da bi krojile usodo tega območja.

Žal ravno tako ne moremo zaupati našemu zunanjemu ministrstvu, ki (še vedno!) raje stisne rep med noge kot pa da zagovarja državne interese. Ah seveda, saj imamo še vedno istega zunanjega ministra! Samo da je pri koritu.

Dejansko je v preteklosti obstajal enovit nadzor nad Jadranom, pa naj so bile Benetke ali Avstro-ogrska. Sedanje slovensko obalno območje vidijo tako Italijani kot Hrvati kot poseg v to suverenost. Kar pomeni, da so njihovi politični pogledi zastareli za najmanj sto let.

Vsekakor ga še ni bilo junaka, ki bi dejal: "To pa to vam odklanjamo kot prijateljski sosedje v želji, da bi tu vladal mir." Na nobeni strani. Jok, dajmo se raztrgat za vsako drobtinico, kot da bi bili lačni otroci v Keniji!

Saj vem, če komu kaj odstopiš, potem si želi vzeti še več. Ker ta svet je razkazovanje moči in ne naklonjenosti drug drugemu!

Šest milijard je preveč in ne bo dolgo trajalo...

Nejc Pintar ::

S kočarjenjem se na hrvaškem ukvarjajo precej, zanimiva oblika lova!
Lahko je biti prvi, če si edini!

[-=Jaka=-] ::

Vsekakor ga še ni bilo junaka, ki bi dejal: "To pa to vam odklanjamo kot prijateljski sosedje v želji, da bi tu vladal mir.

No ce bi bla situacija obratna in bi hrvateki zeleli izhod na odprto morje, tale stavek zgoraj nebi veljal ...
WW 3

Zgodovina sprememb…

Weedy ::

Jest mislm da ni fora sam v ribičih...ribiče so ogromno na morju in so intersenti za obe strani da sprožijo incidente...ja pa tud nebi reku da so hrvaški mediji kej boljši k naši..sicer jest podpiram Slovence..ker je to edino prav...borimi se za svoje..nočem sosedove zemlje...hočem sam kar je mojega....oz državnega sej se razmemo:) Ja sej ne vem v čem je fora jest na Hrvaško obalo ne zahajam več ker so neprijazni..ker je drago...oni se norčujejo iz Slovenca...pa nej gre za Zlato Lisico na Pohorju ko so po slovenskih mestih hrvati lepil plakate ALPSKI SRBI...ne vem jest zakaj nas ne marajo sosedje hrvaški...mogoče zato ker jih tudi mi ne maramo...sej mi jim ne smemo dat podpore za vstop v EU tolk časa da ni določena meja na morju...pa varijanta Joško Joras...pa skoz neki pa barke zasegajo slovecem pa kr neki...odnosi so na psu...politiki se pa tako lepo pogovarjajo folk pa še zmer izvaja scene...si na Pagu v diskaču pa pride do tebe hrvat pa reče za koga navijaš za Olimijo al ne vem kaj pa rečeš da za nobenga...pa ti razbijejo kej na glavi...prijaznost hrvaška lepa gest:)
Meta je s štale padva

Black Dragon ::

Ko sem obiskal Grčijo so mi celo odgovarjal slovemsko ali pa vsaj zdelo dobro Angleško tako da sem bil presenečen, so zelo prijazni do slovencev radi ti pomagajo če se zgubiš... obale so lepše, turizem je dosti bolj razvit, več ponujajo... kvječemu tam je vse dražje kar je logično.

Od prijateljev sem slišal o zelo dobrem sprejemu v Bolgariji ter lepo plaže, in zelo poceni storitve, isto velja za Črno goro...nasploh se splača obiskat vse tri države SCG, Grčijo in Bolgarijo...

Kar se pa tiče Hrvaške pa lahko samo rečem izguba časa, živcev!, ter denarja!...
Brezveze je da si pokvariš počitnice, ker obiščeš državo kjer te ne marajo ker si druge narodnosti oz. zaradi političnih problemov... (isto kot Turk, ki "nikoli" ne bo obiskal Grčije)

Torej resno odsvetujem Hrvaško :D ostale države pa toplo priporočam :)) pa resno.
Easyjet je dons pocen tko da nasledno leto kr na letalo pa uživat ;)
Time will tell.

Jeebs ::

Povsod se najdejo težaki, k mislijo, da so oh-in-sploh... Jst ne bom pozabu lansko leto v kampu pri Poreču (ime kampa sem na žalost pozabil). Ker sem na invalidskem vozičku, nisem imel druge izbire, kot da sem šel z avtom do plaže in parkiral v bližini plaže (vedno pa sem pazil, da nisem nikogar motil). 8 ali 9 dni je bilo vse brez problema, predzadnji dan dopusta pa se mi je našel en zatežen redar (ali nekaj podobnega) in je sitnaril toliko časa, dokler mi ni bilo dovolj in sem se po 2h spravili iz kampa. Po pogovoru na recepciji naj bi sicer obstajala možnost, da v takem primeru direktor kampa dovoli parkiranje, ampak kurcu hvala, da bom za še en dan dopusta čakal tam ko zmešan, da se bo nek direktor primajal.;( Sej ne rečem, drgač so bili vsi zelo prijazni, tistemu redarju pa bi priporočal kaka pomirjevala.:|
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

Meamoto ::

Ko sem obiskal Grčijo so mi celo odgovarjal slovemsko ali pa vsaj zdelo dobro Angleško tako da sem bil presenečen, so zelo prijazni do slovencev radi ti pomagajo če se zgubiš... obale so lepše, turizem je dosti bolj razvit, več ponujajo... kvječemu tam je vse dražje kar je logično.


Ta tema nima veze s turizmom, ampak z ribištvom.

Volk| ::

Mene pa zanima kako smo lahko mi sploh prišli v EU če nimamo z sosedi določene meje!
Naj bi bila naša meja konec evrope...phe, politika.
Se vam že svita kam pes taco moli?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223298 (15053) dzinks63
»

Ljudje na Hrvaškem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
536139 (4450) kolesar
»

Kaj je s temi Hrvati???... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
707470 (5461) link_up
»

Hrvaška enostransko razglasila mejo na morju

Oddelek: Problemi človeštva
372783 (1987) boyan64
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716823 (5360) ||_^_||

Več podobnih tem