Forum » Pomoč in nasveti » Nepoznane osebe - bot?
Nepoznane osebe - bot?
Grizzly ::
V zadnjem tednu me na facebooku dodajajo osebe, za katere prvič slišim. Mogoče gre samo za naklučje, ampak danes sem dobil že 2. tako prošnjo. Osebe po imenu in priimku ne poznam, slike ni nobene uporabne, tako da res ne vem kdo bi to bil. Google najde samo facebook in google+ profil (na obeh ista slika) in nič drugega. Dodanih ima precej prijateljev, vendar nikogar ne poznam, tako da ne vem, kako me (če sploh) poznajo. Pomislil sem že, da gre za kakšen bot, ki sam pošilja prošnje, vendar vsa imena so realna, niso angleška, kot bi pričakoval. Se še komu to dogaja ali sem samo jaz po nepotrebnem naredil paniko?
Imam eno slabo izkušnjo... nekoč se je prav tako začelo, na koncu pa je nekdo z mojega profila začel pisati drugim in pošiljati prošnje.
Imam eno slabo izkušnjo... nekoč se je prav tako začelo, na koncu pa je nekdo z mojega profila začel pisati drugim in pošiljati prošnje.
Grizzly ::
Saj niti nisem sprejel. Niti ne gre za to, ali bi sprejemal povabila ali ne, zanima me, kako nekdo ki te ne pozna (vsaj mislim da me ne) pride do tvojega profila.
Družbena omrežja po redko obiskujem in tudi stikov imam zelo malo, tako da je posledično tudi manjša možnost, da nekdo izve za moj profil. Tudi slike nimam nikjer nastavljene, tako da zame vedo le tisti, ki me osebno poznajo. Za mail ne uporabljam oblike ime.priimek (ki je zelo pogosta), tako da je edina možna razlaga, da je nekdo nekje zasledil moj mail - kar pa je nemogoče, ker bi ga sicer tudi google poiskal, če bi bil kjerkoli napisan.
Torej, sedaj sem vzel zadnjo tako osebo pod drobnogled... pregledal sem, koga vse ima med prijatelji (ki jih je več kot 2000). Med njimi sta tudi 2 moja znanca, vendar v tem ne vidim nobene povezave. Ostali ljudje so z vseh krajev Slovenije (nekaj je tudi tujih stikov), tako da ne morem predvidevati iz katerega kraja je ta oseba.
Profilna slika je ukradena, ker jo google najde na vsaj 100 drugih straneh. Ni pa mi uspelo najti nikakršnega podatka o osebi (razen facebook in google+ profila), kar je malo nenavadno za nekoga, ki ima dodanih preko 2000 stikov.
Hočem samo reči, da sem ti 2 prošnji vzel kot opozorilni znak... mogoče pretiravam in je res naključje (sta me pač 2 dodala kar tako), lahko pa bi bila ogrožena moja spletna varnost.
Družbena omrežja po redko obiskujem in tudi stikov imam zelo malo, tako da je posledično tudi manjša možnost, da nekdo izve za moj profil. Tudi slike nimam nikjer nastavljene, tako da zame vedo le tisti, ki me osebno poznajo. Za mail ne uporabljam oblike ime.priimek (ki je zelo pogosta), tako da je edina možna razlaga, da je nekdo nekje zasledil moj mail - kar pa je nemogoče, ker bi ga sicer tudi google poiskal, če bi bil kjerkoli napisan.
Torej, sedaj sem vzel zadnjo tako osebo pod drobnogled... pregledal sem, koga vse ima med prijatelji (ki jih je več kot 2000). Med njimi sta tudi 2 moja znanca, vendar v tem ne vidim nobene povezave. Ostali ljudje so z vseh krajev Slovenije (nekaj je tudi tujih stikov), tako da ne morem predvidevati iz katerega kraja je ta oseba.
Profilna slika je ukradena, ker jo google najde na vsaj 100 drugih straneh. Ni pa mi uspelo najti nikakršnega podatka o osebi (razen facebook in google+ profila), kar je malo nenavadno za nekoga, ki ima dodanih preko 2000 stikov.
Hočem samo reči, da sem ti 2 prošnji vzel kot opozorilni znak... mogoče pretiravam in je res naključje (sta me pač 2 dodala kar tako), lahko pa bi bila ogrožena moja spletna varnost.
Furbo ::
To je kot bi se sekiral zaradi spama, nič osebnega ni tu.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prijatelji na FacebookuOddelek: Loža | 6485 (5199) | čakajoči |
» | Google+ (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 126666 (107072) | Looooooka |
» | EU začenja preiskavo Facebooka? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 67790 (62822) | Ramon dekers |
» | Četudi ga ne uporabljate, Facebook pozna vaše prijatelje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 53119 (46657) | BaToCarx |
» | Slike s Facebooka bolnico stale bolniškega nadomestilaOddelek: Novice / Zasebnost | 5732 (4058) | techfreak :) |