» »

snemanje dvd brez ROOT

snemanje dvd brez ROOT

filmika1 ::

Mi lahko kdo pomaga z nasvetom? Imam star divx plejer hyundai (ja, tudi taksni smo se in ne me sprasevat, kaj jem :) Hotela sem si zapeci par motivacijskih videov na dvd. Snela sem najprej imgburn potem pa se ashampoo, oba sta mi lepo zapekla dvd, ampak oba sta ustvarila "root", moj divx plejer pa te korene zavraca. kako naj z ashampoo posnamem dvd, da ga bo moj staromodni plejer lahko bral. Hvala!
p.s.: imam samo se en prazen dvd :)
  • spremenilo: filmika1 ()

filmika1 ::

Nihče ne zna pomagat, prosim?

Tody ::

tvoj divxplayer kot samo ime pove predvaja vrjetno divx formate in ne DVD authoring format. Torej moreš svoj filmček najprej pretvorit v enega od formatov ki jih tvoj player podpira (divix vrjetno :)) in potem navadno samo prekopirat gor posnetke brez kakršnegakoli authoringa, stiskanja in kreiranja menijev.

filmika1 ::

Plejer predvaja (tako pise) dvd, divx, mpeg4, jpeg, cd in mp3, posnetki so pa v avi. A je potem to problem? Kako iz avi spremenim v mpeg4 ali divx?

POzabila sem se en format - Xvid, to tudi, je pa res bolj dedek...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: filmika1 ()

BorutK-73 ::

avi ti mora brati!
Kakšne datoteke imaš?
Če imaš naprimer:
- neki film.avi
- drugi film.avi
posnami kot data disc in mora delat.

filmika1 ::

Imam nekaj videev po 10 minut, shranila sem jih z youtube w webm, preimenovala v avi. Bom poskusila podatkovno zapeci, ce bom nasla na ashampoo to moznost. Hvala! Naslednji tv bo pameten!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: filmika1 ()

St235 ::

preimenovala v avi.

tle neki ne štima.

filmika1 ::

Na racunalniku ni problemov, sem naredila napako?

Tody ::

ne smeš jih samo preimenovat. Medtem ko je program na računalniku zadosti pameten da predvaja čisto vse kar mu ponudiš tvoj predvajalnik ni in predvaja samo formate ki si jih naštela. Googlej moj_format to mp4 pa ti bo dal kar nekaj spletnih storitev, ki ti bodo to omogočili. Potem jih pa zapeci kot DATA disc in voila. Vrjetno pa lahko zapečeš tudi na navaden CD, saj DVD razen tega da ima večjo kapaciteto tukaj ne igra vloge.

filmika1 ::

O, hvala, hvala!

Spajky ::

Video "pobran" iz YT se sejvan (mp4 najraje) prekodira s pomočjo kakega programa ala PocketDivxEncoder (nastavitev za target device: HDTV, (Advanced Options) advanced video options: B-frames, Xvid, + audio normalization). Velikost videa se nastavi pod resize na max 720x576 (CRT 3:4 TV) ker tejle starejši DVD in video playerji NE morejo predvajat večje rezolucije !!! (razen kakšnih izjem do 800x600).

Poleg tega pa nima smisla video prekodirat preko 1Mbit/s (nastavitev video Quality 65), da ni velikost končnega fajla prevelika ... tudi audio Quality se lahko zmanjša celo do 4 ... Lahko se uporabi tudi dodatne nastavitve pod Advanced Options ala use 2-pass encoding in VHQ, vendar to lahko bistveno podaljša čas pretvorbe, ki je odvisen tudi od hitrosti računalnika; bo pa slika malce boljša.

Je pa slika generalno gledano boljša, že če je izvor pretvorbe (sejvan fajl iz YT) malce višje rezolucije kot je potrebna izhodna; Pa tudi kako kvaliteten/kodiran je bil izvor filma za YT !

Jest za svoje potrebe (100Hz Grundig Flat CRT_TV + Phillips DVD+VCR) torej preko 5 let star hardware) potegnem dol iz YT preko www.downvids.net (kar default format 640x360 mp4) in potem prekodiram v Xvid.avi in zapečem kot data CD za player ... Če je že izvor posnetka na YT dober, je tudi slika na mojem TV pri teh nastavitvah OK. Je pa to relativno, kaj je komu OK - odvisno kaj kdo gleda/ga zanima, saj je npr. slika iz fabriškega DVD neprimerno boljša.

Jest pač mam samo komp zelo star/švoh za kodiranja in pa tudi samo 1Mbit DL net, pa sem si našel zase najboljši kompromis glede razmerja čas DL+prekodiranja : zadovoljiva kvaliteta za gledanje na mojem TV ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Več filmov na 1 dvd disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
5890 (791) Spajky
»

[divXvid] Scott predvajalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9221746 (9362) Heavy
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38461853 (20267) Caniggia
»

težava pri izdelavi dvd-ja

Oddelek: Zvok in slika
71377 (1077) Volk|
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414501 (3137) jabe

Več podobnih tem