» »

HDMI

HDMI

GiGaBaJt ::

Zanima me, kako se priklopi Računalnik na Televizijo preko HDMI kabla. Priklopil sem že iz računalnika v TV. Samo ali jetreba kakšne gonilnike ali karkoli naložiti? ker nateleviziji ko pritisnem HDMI mi napišeda ni signala.
M.S Gigabyte 280x

hojnikb ::

z wintipka + P morš prklopit na dodatn ekran..
#brezpodpisa

Machete ::

Živjo. Imam nerešljiv? problem :)
Tv je star ca 6 let. Phiulips Full HD in vsa ta jajca. Ima 3 HDMI vhode.
Do pred enim mesecem je dalal BP in na njem sem imel že dolgo priključen PC. Torej vse normalno, obnašal se je kot vsak običen monitor. Tudi zvok in vse sem lahko speljal od HDMI - TV - surround zvočnik.
Pred enim mesecem mi je ruknila strela in uničila zvočnike. Tisti dan tudi ni bilo več ne slike na kabelski ne preko HDMija.
OK, pač sesulo, nesem na servis. Dobim ta teden nazaj, češ da je zrihtal in da dela. V delavnici pri njemu sem res videl sliko preko kabelske antene in celo HDMIja, čeprav nevem kaj je imel zaen siol ali telemah neki box TV gor priklopljen.
Skratka antenski priključek me ne zanima, ker kabelske ne gledam.

Doma pa HDMI nikakor ne da slike kot stand alone monitor.
Če pc priklopim na monitor dela BP kot mora, če ga priklopim na eno sposojeno TV, ki je še starejša in samo HD ready, tudi dela BP.
Ta TV pa samo na HDMI2 dobi sliko iz laptopa, 1 in 3 ne. Pred tem sem imel vedno samo na HDMI1.

Če priklopim pa na dotični TV, pa nikakor ne dobim slike na nobeni cifri, razen če naredim dvojni zalosn v winsih. Ampak tega prej ni bilo treba, in je PC zaznal TV kot monitor in ga celo modelsko navedel med naprave itd.
Tega ne naredi več.
Ko sem deinštaliral driver (r9280x)(za test) in je bil samo kot VGA adapter ga je zaznalo kot samostojen monitor, ko pa sem inštaliral driver nazaj je spet zginil.
Torej PC ne prepozna več tega TVja kot samostojno napravo in trenutno dela samo kot 1 del dveh monitorjev (1: dispaly device on: HDMI). Poimenovan pa je zoglj default monitor. Včasih je bil poimensko po modelu.
Sicer bi še preživel, če mora biti tako, ampak mi ne da miru, zakaj ne dela če je samo priklopljen brez dvojnega načina, pa še to prehajanje miške med desktopi je za znoret. (Drugega monitorja ne mislim imet priklopljenega, niti ga nimam več, ker sem hdmi preklopil na TV.) Torej dvojno zaslonski način je edino kar še pali, kljub samo enemu priklopu na grafični (grafična-TV). Monitor sem imel samo da sem nastavil dvojni način.

Vem da je dolgo, ampak bom počasi znorel. Serviser je računal 130€, po mojem močnem občutku pa je samo piklopil in videl da dela hdmi2 (kot meni če dam testni laptop gor), rekel da dela in skasiral, ker je kar nekaj mutil kaj točno je zamenjal, in zjutraj še ni vedel kašna je situacija, čez par ur pa je bil že 'popravljen'.

Ali je karkoli kar sem lahko spregledal?

Machete ::

Aja pa še itak se vse ponastavi ob resetu, niti nevidim loudanja biosov in sistema, in moram seveda preklopit kabel nazaj na monitor. Nastavit na (win+P - extend) in preklopi kabel nazaj na TV.

PS. kupi kdo za 100€? 42'' full hd, ambilight itd.. letnik 07

Letalec ::

Kaj, ti misliš, da je serviser s kitajske naročil originalno ploščo za točno ta tvoj model televizorja, da ti ga bo popravil za pičlih 130€ :D.

Jaz bi na mestu serviserja lepo vgradil nek HDMI to analog konverter. HDMI dela (edino modela TV-ja in podobnega sranja pa res ne dobiš na PC). Cena konverterja in delovni stroški z današnjimi davki pa so tudi kar na mestu. Žal nismo kitajci da bi naredili cel TV za 130€.

Machete ::

Ne ne mislim, račun pa da dobim nazaj polno funkcionalno, ne nekaj komaj na pol. Ali pa da napiše izjavo da popravilo zaradi starosti ni smiselno (za zavsrovalnico). Je pa itak mimo, sem danes vzel novo in zadevo zaključil. Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564183 (3512) anjica
»

FulHD TV kot monitor

Oddelek: Strojna oprema
373789 (1539) Silck
»

slaba slika monitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
506905 (6171) musicfreak
»

DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6321330 (10442) BorutK-73
»

HDMI Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
275814 (4749) Alessio983

Več podobnih tem