Forum » Loža » Šešok in tajkunski prevzem (MAOS, Iskra d.d, Iskra sistemi d.o.o)
Šešok in tajkunski prevzem (MAOS, Iskra d.d, Iskra sistemi d.o.o)
Temo vidijo: vsi
nevone ::
nevone, implikacije omenjanja bivšega režima so jasne.
Kaj je jasno? Jasno je to, da se je kritiziralo nekatere poteze prejšnjega režima in da se je konkretne ljudi pustilo ob strani. Se mar zato, da ne bodo jasne implikacije, ne sme izreči nobene kritike na račun prejšnjega sistema? Debata pač lahko poteka na višjem nivoju, če se obravnava zgolj (zgrešena) dejanja, konkretne nosilce pa se pusti ob strani.
JJ je celo eksplicitno izrazil, da ga poleg vladanja levice moti še, na kakšen način ta pridobiva glasove.
Ne vem kateri način imaš v mislih, da ga moti.
Sicer pa nam ti povej, kdo fura kontinuiteto bivšega režima v tej državi?
Politično nihče, ker imamo zaenkrat še demokracijo.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
trizob ::
Seveda se lahko kritizira prejšnji, nedemokratičen in zločinski režim. Moti me, da nekateri očitajo pajdaški socializem in komunizem tistim, ki z bolj ali manj neuspešnimi/nepoštenimi prevzemi kažejo jasne kapitalistične težnje in to ne glede na provenienco, F21 ali Zbor za zbor. To je smešno.
JJ motijo strici iz ozadja, ki nadzorujejo javno mnenje, in ti so čisto legitimna reč v demokraciji, kjer je svoboda združevanja in govora nekaj običajnega. Sodijo jim lahko le volilci.
JJ motijo strici iz ozadja, ki nadzorujejo javno mnenje, in ti so čisto legitimna reč v demokraciji, kjer je svoboda združevanja in govora nekaj običajnega. Sodijo jim lahko le volilci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trizob ()
Moti me, da nekateri očitajo pajdaški socializem in komunizem tistim, ki z bolj ali manj neuspešnimi/nepoštenimi prevzemi kažejo jasne kapitalistične težnje in to ne glede na provenienco, F21 ali Zbor za zbor. To je smešno.
S tem se lahko strinjam.
o+ nevone
Mr.B ::
E pa smo spet našli dežurnega krivca JJ
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
E pa smo spet našli dežurnega krivca JJ
Ne se preveč sekirat. Sploh pa ne jemat preveč osebno.
o+ nevone
nevone,
Sej za Merkator je tudi. Tisto kar se ne sklada z predstavljenim okvirjem, pa naredimo na slepo pego. Recimo da je en izmed kupcov v tisti zgodbi "bil" eminentni član SDS -a, to da je Rop, ki je izjavil kam spada ZJ, pač seveda eminentni član SDS-a, no drugi v zgodbi tisti s štajerskega konca pa bolj pri kmetih, ampak glej, če tako gledaš se vse ujema.... No na koncu bo zgodba Merkatorja, ki ga še vedno preprodajajo, nekako tako rešujemo dobavitelje, pol se odpovejte, potem pa tako kot Merkur po dveh letih, sedaj se pa še ostali polovici odpovejte... na koncu pa suhega v rit, za podjetje, ki zaradi dolgov, nikakor ne more biti konkurenčen....
Tako da Šešok, dela enako kot državljani z državo. Samo da državljanom zaradi lastne neumnosti ostanejo le dolgovi, in toženje po dežurnih krivcih...
Sej za Merkator je tudi. Tisto kar se ne sklada z predstavljenim okvirjem, pa naredimo na slepo pego. Recimo da je en izmed kupcov v tisti zgodbi "bil" eminentni član SDS -a, to da je Rop, ki je izjavil kam spada ZJ, pač seveda eminentni član SDS-a, no drugi v zgodbi tisti s štajerskega konca pa bolj pri kmetih, ampak glej, če tako gledaš se vse ujema.... No na koncu bo zgodba Merkatorja, ki ga še vedno preprodajajo, nekako tako rešujemo dobavitelje, pol se odpovejte, potem pa tako kot Merkur po dveh letih, sedaj se pa še ostali polovici odpovejte... na koncu pa suhega v rit, za podjetje, ki zaradi dolgov, nikakor ne more biti konkurenčen....
Tako da Šešok, dela enako kot državljani z državo. Samo da državljanom zaradi lastne neumnosti ostanejo le dolgovi, in toženje po dežurnih krivcih...
trizob ::
Nikjer nisem tega zapisal, da je JJ dežurni krivec, niti si tega ne mislim.
Jasno sem napisal, kdo je po mojem skromnem mnenju kriv za situacijo, v kateri smo se znašli. Ne glede na provenienco in pripadnost. Blagor pismenim, ki jim bralno razumevanje ne dela težav.
Jasno sem napisal, kdo je po mojem skromnem mnenju kriv za situacijo, v kateri smo se znašli. Ne glede na provenienco in pripadnost. Blagor pismenim, ki jim bralno razumevanje ne dela težav.
MrStein ::
Pri tem da ponuja delavcem anekse z znižanjem plače, potem računanje parkirnin svojim zaposlenim...
No, to v bistvu sploh ni taka izjema. Veliko podjetij, tudi javnih, svojim zaposlenim zaračunava parkirnino, če parkirajo na njihovih parkiriščih. Pa noben tega na velik zvon ne obeša. (da vmes mutijo (z našim!) denarjem je pa itak materija za lastno temo)
PS: Med iskanjem linka sem naletel na ta zanimiv povezan komentar: http://www.zalozba-planet.si/blog/show/...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Isotropic,
zakaj bi pa vzeli delavcu od bruto ? povej mi kako boš to računovodsko prikazal v smislu kaj boš nakazal državi.. Kaj mu boš obračunal boniteto. Kaj pa tisti, ki nebi parkirali tam...
zakaj bi pa vzeli delavcu od bruto ? povej mi kako boš to računovodsko prikazal v smislu kaj boš nakazal državi.. Kaj mu boš obračunal boniteto. Kaj pa tisti, ki nebi parkirali tam...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je v ZDA biti mlad inženir (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 27198 (23126) | avani |
» | Demokratični socializem (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Problemi človeštva | 263791 (215166) | Mr.B |
» | Referendum za dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 21191 (17954) | donfilipo |
» | Delitev dela dobička odslej obvezna (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 68704 (60083) | TESKAn |