» »

ADSL + Router Level One mi blokira dostop do mene = NAT security - Kako mimo njega?

ADSL + Router Level One mi blokira dostop do mene = NAT security - Kako mimo njega?

motorolca ::

Ker sem že vse živo probal narediti, sem rekel, ma na Slo-tech bom pisal in oni bodo sigurno vedel. Imam težavo, ki ne vem kaj nardit. Imam ADSL in router Level one FBR-1402TX na katerem so priključeni trije računalniki. Dva imata Win-XP in eden WIN98SE. Težava je v tem, da ko hočem prek messengerja se z nekom pogovarjati ali gledati prek kamere se noče priklopit na računalnik. Tudi sem si naredil FTP strežnik z guiltFTP programom in se kolega nikakor ni mogel logirati gor. Ugotovila sva da je verjetno NAT security, ki je že osnovno vgrajen v router.

Na vseh računalnikih je nastavljeno na avtomatsko IP in tudi router ima vklopljen DHCP server. Vse dela super samo nihče ne more na moj FTP server.

Kako prelisičim ta NAT zaščito? Ali bom moral kupiti HUB-a ali Switch?

Prosim pomagajte, ker res ne vem, kaj naredit.

Hvala za vsak čas in odgovore.
Motorolca

MadMax ::

Ja odpret mu moras ftp port (ce se ne motim, je 113).
Ali pa izklopi FW (a nisi ravno zaradi tega kupil router?)

aja: pa za mesengerja mu moras prav tako odpret dolocen(e) port(e).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

motorolca ::

MadMax ne boš verjel, vendar sem to že tut naredil. FTP (control) sem dal na int.21 in ext.21 TCP ter FTP data na int. 20 in ext.20-TCP. Če hočem dat na UDP ali TCP/UDP sploh noče. Ne vem, a je kej narobe z firmware al kaj? Ni še nobenega novega, da bi ga posodobil.

Tut za messengerja sem naredil vrata evo pa čisto nič. Kar ne najdejo me. A misliš moram kej naredit glede nastavitev IP? A bo to pomagal? Zdej je vse avtomatsko in router je nastavljen da sam dodleuje IP (DHCP). A misliš, da bo kej delal, če bi nastavil IP na vsakem računalniku in dal še gateway?

Ti boš zihr vedu? Hvala

MadMax ::

Včasih moraš v router poleg porta vpisat še IP računalnika, kateremu dovoliš uporabo tega porta (če tega ne vpišeš, naj bi veljalo za vse PCje za routerjem, vendar...), tu pa ti točno vpisani IPji vključno s prehodi stvar olajšajo.
DHCP se meni osebno ne zdi nek dosežek...
Raje imam ročno nastavljene zadeve.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SasoS ::

Fora je v preslikavi naslovov...ko greš ti na internet je preslikava enolična (tvoj mrežni IP se zamenja z IP-jem od ADSL). Če pa bi se nekdo hotel priklopiti nate pa ta preslikava sploh ne obstaja! (Nekdo vpiše tvoj ADSL IP...to je vendar IP na routerju, ne pa na tvoji mašini!). Zato moraš ročno napisati kater port naj se preslika v kater IP...temu se reče port forwarding :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341818 (42274) ignats
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61983325 (15086) brez-imenko
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964693 (28388) JoskoMacher
»

FTP povezava

61353 (1220) Business
»

Problem igranja CS preko ruterja

Oddelek: Pomoč in nasveti
111625 (1458) mymoon

Več podobnih tem