» »

FTP povezava

FTP povezava

Business ::

Pozdravljeni!
Rad bi se povezal s kolegom prek ftp strežnika. Imam statični IP in uporabljam router Level one. Naložil sem program,ki naredi ftp strežnik na mojem pc-ju, ustvaril sem uporabnika, določl mapo katero sheram in pač vse ostalo po navodilih wizarda. Če probam to povezavo z drugega domačega računalnika, ki je na istem routerju in kličem na IP ki ga dodeli router tistemu pc-ju na katerm imam ustvarjen ftp strežnik, mi povezava dela. Če pa se probam povezat z drugim pc-jem ki ima drug IP oz ni več na istem routerju zadeva več ne funkcionira. V routerju sem nastavil virtual server in določil na kateri pc naj usmeri vse kar se išče na portu 21. Firewall sem tudi izklopil. Kaj sem izpustil, oz kaj še moram storiti, da bi zadeva funkcionirala? Prosim za pomoč ali navodila!
Hvala
LP
Business
  • spremenil: Business ()

Jakka ::

Mogoče se od zunaj na napačen IP povezuješ. Če si pravilno nastavil ftp strežnik in port forwarding na routerju (ala virtual servers), zadeva mora delat. Od zunaj se pa povežeš na tvoj zunanji IP, torej IP dodeljen od ponudnika interneta. Mogoče si pa vpisal ta lokalni IP, pa zadeva normalno ne bo delovala.

Mogoče ti še priporočam, da izklopiš dhcp server na routerju in ročno nastaviš IP-je na vsakem računalniku posebej. Tako ne bo težav, če se bo IP na računalniku s ftp servejem zamenjal.

Kami ::

Če uporabljaš apssivni način, najboljše, da še nastaviš range portov za passivni način in tudi tiste porte potem odpreš :)

Business ::

Sporbal sem vse zivo, kar mi je padlo na pamet, pa ne gre. Svojega PC-ja če kličem svoj IP on ponudnika interneta, mi zadeva dela. Nikakor pa ne deluje, če probam od drugod. Bi bil en tako dober, pa opisal en program, ki ga uporablja za te hece, da malo opiše svoje nastavitve in router tosno kako ga je nastavil? Imam router level one. Prosim prosim!
LP
Business

AndrejS ::

Moje nastavitve LevelOne routerja za FTP :
Private IP : ( tvoj notranji IP)
Private Port : 21
Type : TCP+UDP
Public Port : 21
Comment : FTP

Zgoraj še je ena kljukica enable Virtual Server!!!

ToniT ::

Svojega PC-ja če kličem svoj IP on ponudnika interneta, mi zadeva dela. Nikakor pa ne deluje, če probam od drugod.


Verjetno tvoj ISP blokira porte pod 1024...

Business ::

Ugotovil sem, da nimaml težavo v routerju ampak je težava zgleda v nastavitvah server programa. Kateri program mi priporočate za te zadeve?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372333691 (34147) ignats
»

FTP dostop Bulletproof server

Oddelek: Omrežja in internet
351836 (1585) kunigunda
»

ADSL - staticn ip+Router Planet XRT-401D +port forwarding?

Oddelek: Omrežja in internet
53306 (3166) deamon
»

Postavitev lastne www strani

Oddelek: Izdelava spletišč
432668 (1949) flipflop
»

Router in vpn

Oddelek: Pomoč in nasveti
5913 (821) Cokolesnik

Več podobnih tem