» »

EU vs ZDA vs Japonska

EU vs ZDA vs Japonska

1
2
»

_marko ::

Ok, ampak potem daj tole v perspektivo.

Zda ima velik deficit, nekatere EU države imajo večjega per capita.

ZDA ima precej višji standart.

ZDA imajo precej nižje davke. (svobodna izbira kaj si boš plačeval in kaj ne)

ZDA ima višjo gospodarsko rast.

Tudi, če se spremeni omenjena valuta bo ZDA še vedno v boljšem položaju in imela boljšo perspektivo.


Vprašanje je zdaj tole, a si kdo upa trdit, da je Evropa v boljšem položaju? Ali ji lahko pripišemo boljšo prihodnost kot ZDA?
No, odgovor DA je en velik nonsence.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

borchi ::

nisem nikoli rekel, da je eu v boljšem položaju kot zda. pravim samo, da je treba pogledat še kako drugo kolono v tabeli preden zamahnemo z roko in rečemo, da deficit v zda in eu "isti".
l'jga

borchi ::

pravim samo, da če zda pri biatlonu sfali tarčo ne gre v kazenski krog, medtem ko eu lepo zakroži. poleg tega, da eu tudi drugače ni v blesteči formi.
l'jga

_marko ::

Tole je napisal kekz:

"Uvedba evra je zelo huda grožnja dolarju in ZDA. Če bi se zgodilo, da se začne nafta trgovati v evrih, so ZDA popušile preko noči. Žal pa, ker je to tako vpliven gospodarski prostor, bi se s tem zamajal cel svet in tudi EU."

Skratka, s tem se nikakor ni za strinjat - smo zdaj učitno ugotovili.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zheegec ::

Tukaj v Evropi očitno res vsi mislijo, kako gre Ameriki na slabše, pa nam na boljše, ampak v resnici je čisto drugače. Naši dragi gospodarstveniki se hvalijo z dobro gospodarsko rastjo, ampak realno je precej nezadovoljiva (predvsem na račun slabe gospodarske politike države) glede na naš trenutni GDPP. Recimo USA imajo GDPP $42.000 in letno rast 3.4%, naša draga Slovenija ima GDPP $17.000 in letno rast 4.4%. Torej bomo Ameriko dohiteli že leta Nikoli.
Rast v EU je 2.8%, pa se kar malo zamislite kako smo "boljši" :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kekz ::

->Na svetu ni dovolj skoraj nobenih virov, da bi lahko v končni fazi vsi ljudje na svetu živeli na podoben način kot zdaj mi.

Česa že? Energije je dovolj. Pa če tudi ostanemo na fisiji je energije dovolj.
Ne vidim ene stvari, ki bi je lahko primanjkovalo v naslednih 50ih letih. (niti nafte ne, ampak četudi je bi, bomo imeli alternative)


Vsi takoj samo o energiji :\
Zamisli si, da bi ČISTO vsak (ampak res) zemljan imel avto (+prostor za vožnjo in parkiranje), televizijo, hladilnik, računalnik, pralni stroj, pomivalni stroj, štedilnik, stanovanje, vikend, klimo, gretje, porabil vode, kot jo porabimo mi, proizvedel odpadkov, kot jih proizvedemo mi, tudi o energiji bi se dalo govoriti (res bodo spremembe proizvodnje in rabe pri tem pomagale, ampak to je itak absolutna nuja).
Nenazadnje tudi, ko bo vsak zemljan imel toliko cunj, čevljev, kozmetike kot jih imamo mi, ko se nekateri niti 2x nočejo (smejo?) pokazati v istih cunjah, ali bog ne daj, da bi 2 ženski na prireditvi imeli enako obleko.
Pa da bodo čisto vsi zemljani nekoč potovali toliko kot zdaj mi. Koliko to pomeni dodatnih letal, ladij, ... Kako bo izgledalo nebo, ko bodo vsi Kitajčki, Indijci, Afričani v zraku :D?

kekz ::

Sicer o z moje strani opisani povezavi dolar-nafta že praktično ptiči čivkajo. Pa vseeno tule še en vir:
http://www.telegraph.co.uk/money/main.jhtml?xml=/money/2006/04/23/ccliam23.xml

The reality is that as long as most of Opec's oil - read Saudi Arabia - is priced in dollars, the US currency will retain its hegemony. But the opening of an oil bourse in Tehran, which now looks likely, will signal at least tacit Saudi consent for euro-based oil trading. The US knows this, which is why it is nervous about the dollar's status being questioned.

Irak se je itak že preusmeril na evro, pa so ga odstranili.
Iran se očitno bo, pa ga bodo odstanili?
Rusija bi se tudi rada, ker je bolj povezana z EU kot ZDA, pa si ne upa, ker se ve, da zna to zamajati svetovno ekonomijo.

EU tudi ni v rožicah. Ima pa čisto druge težave: sociala, staranje - upokojenci ...
Očitno bo treba čimprej v EU sprejeti Turčijo?
ZDA načrtno uvaža mlado delovno silo s celega sveta, v Evropi smo pa polni nacionalizmov.

_marko ::

Človek, pa kako lahko ZDA popušijo čez noč, če vsako leto zrastejo v denarju za več kot sploh porabijo za naftov tem letu!?

P.S. Moram pa priznat, da nisem zdaj prebral tvojega linka. Ga bom zvečer.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

mtosev ::

Ma EU sux aka nove clanice Bolgarija, Romunija se samo turke rabimo.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

jype ::

mtosev> Ma EU sux aka nove clanice Bolgarija, Romunija se samo turke rabimo.

Ja, res, odkar je not štajerska (al s kje si že ti, mtosev) gre EU samo še na slabše...

perci ::

mtosev> Ma EU sux aka nove clanice Bolgarija, Romunija se samo turke rabimo. Ja, res, odkar je not štajerska (al s kje si že ti, mtosev) gre EU samo še na slabše...

Sam, da še kako Makeodnijo (ne vem od kje mi ta država) sprejmemo, pa bo res pizdarija, ane mtosev?

imagodei ::

Ne, saj ZDA ne morejo kar tako popušit. So pač v krasni situaciji - zadolžene po celem svetu in to ne malo... Seveda se gre vsem upnikom za to, da dolar ne propade in praktično ves razviti svet še kako pomaga vzdrževati tečaj dolarja.

V bistvu so ZDA v krasni situaciji. Še na misel jim ne pride, da bi se kaj manj zadolževali, ker v takšni situaciji, kot so sedaj, cel svet pazi na dolar. Če dolar propade, propade cel kup firm po svetu, posledično pa gre gospodarstvo k hudiču. Zakaj bi bila torej Evropa s svojim EUR grožnja ameriškemu zelencu? Zakaj bi ji sploh bilo v interesu? Pač, ZDA so "komercialne pizde", uživajo svoj privilegiran položaj, včasih malo poplačajo kak dolg, pa hitro se zadolžijo drugje, da držijo svet še naprej v šahu.

Jej, jej, fantje... Ne bit tako naivni. Če bi se šlo samo za ZDA, bi se jim gospodarstvo že davno zrušilo s takšnim moronom na predsedniški poziciji. Kar poglejte, kaj se je začelo z dolarjem dogajat. Kolikor je padel... podjetja, banke, države so izgubile milijarde. Zakaj pa ne pada več? Zato, ker se predsednik Grm ne navleče kokaina vsako jutro, se je malo skuliral in začel razmišljat? Ali mogoče zato, ker je praktično ves razviti svet med upniki ZDA in se jim še kako gre, da tečaj ne bi več padal?

ZDA s takšnim butastim vodstvom na čelu nimajo za burek proti Evropi, če ne bi (tudi) sama Evropa počela vse, kar je v njeni moči, da dolar in amerika ne gresta k vragu...
- Hoc est qui sumus -

mtosev ::

Najboljse da cimprej v EU vstopi BIH. :D Ze zdaj je tu zelo lepo kje sn jaz. Poleg bivsega begunskega centra. :D Vse razmetano, vse vedno razbito, okustja od zivali v gozdu kaj so bosanci pekli in niso pospravili za sabo (celo glava od neke zivali), romi dirkajo z avti :D Lepse nemore bit :D
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

kekz ::

Super, očitno bo najbolje, da vse izključimo iz EU in ostanemo samo mi v EU, ker smo tako superiorni in najboljši.
Italija: ma beži, na jugu sama mafija in sirotinja
cela vzh. Evropa: sami revčki, stran
Skandinavija: sami zapeteži, sploh se ne znajo sprostiti in normalno obnašati, sama sociala jih je in posledično ogromni davki, očitno želijo socializem, stran
Nemčija: na vzhodu sami neki naciji in obritoglavci - stran
Španija: so s svojo zgodovino itak na pol Arabci, nimajo kaj delati v EU - stran

Samo jaz, Franc Šolmajer - čistokrvni Slovenec sem pravi Evropejec in zaslužem pripadnik EU!

Aja, skoraj pozabil [/sarkazem] >:D

_marko ::

A bi ze nahali s tem EU crapom in kdo se lahko vclani on kdo ne. Ce izpolnjuje pogoje se naj vclani in to je to.

Je pa res, da nove clanice EU dvigujejo statistiko stari - bolani Evropi.

imagogei:

Torej ti ZDA ocitas zadolzenost? Zakaj potem si tako mil do Evrope? Zakaj je vse vredu z Nemcijo, ITalijo... zakaj z Japonsko? A ta podjetja v teh drzavah pa poslujejo samo v svoji domovini? Nesmejo drugje?

Delez letnega GDPja glej kot objektivno merilo zadolzitve!
NE pa velikost samega dolga, ker je logicno, da ima ZDA z dalec najvisjim proracunom precej velik absoluten dolg, reletiven pa je skoraj 2x manjsi od Japonske.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Azrael ::

IMHO je velik in hud problem EU njena multikulturnost (se lepo vidi že v nekaterih prispevkih v tej temi).

EU mora postati Združene države Evrope, če hoče uspeti. Z multikulturnostjo pa je že znano: vsakih nekaj deset let marinci ZDA rešujejo Evropo iz s*anja multikulturnosti.

Edit typo
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

perci ::

vsakih nekaj deset let marinci ZDA rešujejo Evropo iz s*anja multikulturnosti
Kaj je bilo 60 let nazaj, nima smisla pogrevati. V sedanjosti živimo. In ravno zaradi nestrpnosti do drugačnih (židje, romi, slovani) so tudi američani posredovali v Evropi. Tako da, Azrael, mal nabijaš.

Sicer pa smo videli v New Orleansu, kako američani rešujejo multikulturnost. Pustijo, da se drhal pobije med sabo, pa je. Ane?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

gfighter ::

Moralni kapital 2. svetovne vojne je po 60 letih in pokazani politiki v tem času povsem irelevanten. Se pa več ali manj strinjam z argumenti da gre Ameriki bolje kot Evropi. Dejstva govorijo sama zase...

[edit] Jim gre pa (do določene mere) šteti v plus posredovanje v bivši Jugi. Ampak to zgolj zato, ker so naredili nekaj malega tam, kjer drugi niso storili nič.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

kekz ::

Jim gre pa (do določene mere) šteti v plus posredovanje v bivši Jugi.

To je spet ena prefinjenost, o kateri sem govoril.
V Jugi URADNO niso posredovale ZDA ampak NATO pod okriljem varnostnega sveta ZN.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei v odločno sodno vojno proti ameriški blokadi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
1449327 (4599) Poldi112
»

Neocons zašuštrali globalno ekonomijo? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16010361 (6174) Matev
»

EU polom (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
533900 (2657) MadMicka
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26811491 (8499) undefined

Več podobnih tem