Forum » Loža » Fitnes in asimetričnost
Fitnes in asimetričnost
Temo vidijo: vsi
gimnazija123 ::
Pozdravljeni,
vem, da je to tehnološki forum,ampak mogoče mi pa lahko kdo pomaga. Vem, da je asimetrija pri človeku zelo pogost pojav, ampak me zanima kako naj to vsaj malo popravim, ker genov se tako ali tako ne da pretentati, me pa zanima, če bi vseeno lahko kako to spremenil. Prilagam tudi 2 sliki. Torej moj levi deltelesa je 'lepši' in izgleda bolj razvit medtem, ko je desni del močnejši,izgleda pa slabše kot levi. Ko delam z ročkami, lahko na desno roko vednonaredim več ponovitev kot z levo, prav tako se mi zdi, da me včasih pri kakšnivajah 'zavira' moja leva stran. Bi bilopametno, če bi recimo na desno stran ročke ali pa palice dal malo večjo težokot na levo. Do nedavnega se je to opazilo zgolj na trebušnih mišicah, sem pa tale mesec v fitnesu res raztrgal,polek tega pa se tudi držal jedilnika in sem enako stvar opazil tudi pri prsnihmišicah, leva 'joška' je večja kot desna in je z vsakim dnem bolj očitno. Vem,da je stvar genetsko pogojena, me pa vseeno zanima, če se da kaj postoriti, dabi bil bolj simetričen. Pri trebušnih pa se tudi ne gre zgolj zato, da bi bilenesimetrične, ampak tudi to, da so na levi vsi trije deli povsem enako velikimedtem ko na desni strani tisti čisto zgornji skorajda ni viden, razen če ga napnem. Imamše tudi drugo vprašanje in sicer me zanima, če bi se mi splačalo delati roke na3ali 4 dni, trenutno jih delam 1x na teden, to me pa zanima zato, ker se mizdi, da so trenutno moja najšibkejša točka. Drugače pa trebušnih sploh nedelam, so kot so, sedaj pa bi si vseeno dal še 6. trening v tednu in bi delaltudi trebušne. Drugače pa sem nad fitnesom navdušen, sploh glede na to kolikosem dosegel v dobrih treh mesecih.
hvala za odgovore in lp
vem, da je to tehnološki forum,ampak mogoče mi pa lahko kdo pomaga. Vem, da je asimetrija pri človeku zelo pogost pojav, ampak me zanima kako naj to vsaj malo popravim, ker genov se tako ali tako ne da pretentati, me pa zanima, če bi vseeno lahko kako to spremenil. Prilagam tudi 2 sliki. Torej moj levi deltelesa je 'lepši' in izgleda bolj razvit medtem, ko je desni del močnejši,izgleda pa slabše kot levi. Ko delam z ročkami, lahko na desno roko vednonaredim več ponovitev kot z levo, prav tako se mi zdi, da me včasih pri kakšnivajah 'zavira' moja leva stran. Bi bilopametno, če bi recimo na desno stran ročke ali pa palice dal malo večjo težokot na levo. Do nedavnega se je to opazilo zgolj na trebušnih mišicah, sem pa tale mesec v fitnesu res raztrgal,polek tega pa se tudi držal jedilnika in sem enako stvar opazil tudi pri prsnihmišicah, leva 'joška' je večja kot desna in je z vsakim dnem bolj očitno. Vem,da je stvar genetsko pogojena, me pa vseeno zanima, če se da kaj postoriti, dabi bil bolj simetričen. Pri trebušnih pa se tudi ne gre zgolj zato, da bi bilenesimetrične, ampak tudi to, da so na levi vsi trije deli povsem enako velikimedtem ko na desni strani tisti čisto zgornji skorajda ni viden, razen če ga napnem. Imamše tudi drugo vprašanje in sicer me zanima, če bi se mi splačalo delati roke na3ali 4 dni, trenutno jih delam 1x na teden, to me pa zanima zato, ker se mizdi, da so trenutno moja najšibkejša točka. Drugače pa trebušnih sploh nedelam, so kot so, sedaj pa bi si vseeno dal še 6. trening v tednu in bi delaltudi trebušne. Drugače pa sem nad fitnesom navdušen, sploh glede na to kolikosem dosegel v dobrih treh mesecih.
hvala za odgovore in lp
Furbo ::
A se ne bi raje posvetoval s strokovnjaki v fitnesu?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
vostok_1 ::
Sam ena rešitev obstaja...jype, kje si?
Seriously, moški ste postali hujši od bab. Sploh nisem nič opazu, da kaj ne bi štimalo na slikah. Namočil ga prav tako ne boš nič več z simetričnimi trebušnjaki.
Sorry za prijaznost, ampak kaj takega še nisem doživel.
Seriously, moški ste postali hujši od bab. Sploh nisem nič opazu, da kaj ne bi štimalo na slikah. Namočil ga prav tako ne boš nič več z simetričnimi trebušnjaki.
fantasycamp ::
Sam ena rešitev obstaja...jype, kje si?
nisi edini ki je opazil da je tukaj bolj za EGO filanje kot za nasvete...haha
Jst ::
Info: ko pogledamo nasprotni spol v obraz (sliko ali v živo recimo), nam je lepši tisti, ki je bolj simetričen. To se možgani "odločijo" podzavestno.
Tako da, bolj kot si nesimetričen, bolj si grd.
Tako da, bolj kot si nesimetričen, bolj si grd.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Bravo majster, ego filanje.. Ni čudno, da je tako stanje pri nas v državi, če ljudje ob tem mojem vprašanju pridejo najprej na take stvari. Sem normalen človek kot ti, normalno samozavesten in ne rabim nobenega ego filanja. Vsak ima svoje hobije, vsak svoj prosti čas nameni temu kar ga osrečuje. Pa vzemiva za primer, ker smo že na takem forumu, da na tem forumu nekdo igra za hobi igrice in se s tem 'sprošča', na drugi strani pa jaz recimo od zmeraj igram nogomet, ampak mi sedaj težave s kolenom to preprečujejo, zato sem prišel do fitnesa, ker pri miru pač ne morem biti. Meni je recimo fascinantno, da v fitnesu nekaj delam, in čez teden dni lahko isto stvar, ki je pred tem nisem mogel potem naredim komot. Všeč mi je, da lahko oblikujem svoje telo, všeč mi je, da naredim nekaj za sebe. In to moje vprašanje je čisto resno mišljeno, če že delam nekaj v fitnesu, zakaj nebi mogel tega narediti čim boljše. Isto je pri šoli, lahko normalno delaš faks s šestkami, lahko pa ga z boljšimi ocenami in zraven še obdržiš/dobiš zoisovo štipendijo. Meni je to s fitnesom isto, če se v šoli učim za sebe, da nekaj znam in veljam, pri tem pa še dobim pomoč s strani države v obliki štipendije, zakaj po tem ne bi isto delal pri fitnesu, v fitnes hodim predvsem zaradi tega, ker tam uživam. Ja uživam pri tem, ko se tam mučim in obupujem, ampak se pri tem na nek način sprostim, se počutim boljšega, obenem pa tudi spreminjam svoje telo na boljše in zakaj ga nebi poskusil spremeniti na najboljše možno, kar je možno zgolj z nasveti od drugih. To je pač moj način sprostitve, če se ti sproščaš ob teku, boksu, igricah, filmih, šahu, branju knjige itd. .. to je tvoja stvar in nisem na mestu, da bi jo obsojal, kot se tudi ti ne rabiš norčevati iz tega, da bi rad imel čim boljše telo. Za taka vprašanja Slo-Tech verjetno res ni najbolj pametna stvar, ampak MOGOČE pa je tukaj tudi kdo, ki mi dejansko pomaga. Tisti, ki pa ne morete pomagati, pa vsaj ne zbijajte ljudi na tla, saj je že tako ali tako preveč vsega slabega na tem Svetu. Hvala za nasvet, da naj vprašam strokovnjake v fitnesu, ampak je velikokrat tam tako, da moram tudi kaj plačati za to, da nekaj dobim, tukaj na netu pa se da določene stvari izvedeti zastojn. Glede kolesa pa je tako, da mi kolesarjenje ravno ne 'leži' in imam raje tek ali kaj podobnega.
hvala in lp
hvala in lp
GamerBoy ::
Duško Madžarovič je enkrat dejal, da je to čista genetika in glede tega pač nimaš kaj, no vsaj kar se trebušnih in simetrije tiče. Zdaj se nimaš kaj sekirat razen če misliš tekmovat in ciljat na prvo mesto Maš cel kup nesrečnih bilderjev, ki majo namesto 6packa recimo "5pack" pa še vedno tekmujejo :)
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
@Spovedničar
Hvala, tekmoval ne bom , sem pa vseeno še enkrat vprašal, če bi pa mogoče kdo vedel, če se da to kako popraviti. Itak je boljše vprašati enkrat preveč, kot pa enkrat premalo. Verjetno bi najbolj pomagala čimbolj pravilna, počasna in enakomerna izvedba vaj, s tem, da se teža prilagodi šibkejši strani telesa ne?
lp
Hvala, tekmoval ne bom , sem pa vseeno še enkrat vprašal, če bi pa mogoče kdo vedel, če se da to kako popraviti. Itak je boljše vprašati enkrat preveč, kot pa enkrat premalo. Verjetno bi najbolj pomagala čimbolj pravilna, počasna in enakomerna izvedba vaj, s tem, da se teža prilagodi šibkejši strani telesa ne?
lp
cordoba ::
Trakus lepo napisano. Ogromno zakompleksanih ljudi, ki fitnes enačijo, s sluzastimi prepotentnimi italjani, ali pa mačo mani :)
Torej razlog za tvojo nesimetrijo je lahko več. Sicer na sliki je res nisem opazil.
Dvomim, da je za to kriva genetika, ker najbrž to opažaš, od kar hodiš v fitnes?
Torej, ena pogostih napak, ki pripelje do nesimetrije je prevelika teža. Se pravi, po domače.. Si naložiš preveč kil, naprimer na bench? S tem se zgodi, da ti ne obvladaš teže in avtomatsko ponavadi desničarji, si pomagajo s hrbtom in razbremenijo glavno cilj mišice. Ker je desna stran močnejša, se potem s časom zgodi to.
Lahko je tudi kakšna poškodba rame, ali roke? S tem tudi lahko podzavestno ne delaš 100%?
Lahko pa je tudi, da naprimer ne izvaja vaj pravilno. Glej se v ogledalo, lahko da misliš, da delaš pravilno....
Torej razlog za tvojo nesimetrijo je lahko več. Sicer na sliki je res nisem opazil.
Dvomim, da je za to kriva genetika, ker najbrž to opažaš, od kar hodiš v fitnes?
Torej, ena pogostih napak, ki pripelje do nesimetrije je prevelika teža. Se pravi, po domače.. Si naložiš preveč kil, naprimer na bench? S tem se zgodi, da ti ne obvladaš teže in avtomatsko ponavadi desničarji, si pomagajo s hrbtom in razbremenijo glavno cilj mišice. Ker je desna stran močnejša, se potem s časom zgodi to.
Lahko je tudi kakšna poškodba rame, ali roke? S tem tudi lahko podzavestno ne delaš 100%?
Lahko pa je tudi, da naprimer ne izvaja vaj pravilno. Glej se v ogledalo, lahko da misliš, da delaš pravilno....
jype ::
vostok_1> Sam ena rešitev obstaja...jype, kje si?
Tule je pa odgovor:
trakus> če se da to kako popraviti.
V resnici se da popraviti (ne s fitnesom), ampak smisla pa zagotovo nima.
trakus> Verjetno bi najbolj pomagala čimbolj pravilna, počasna in enakomerna izvedba vaj, s tem, da se teža prilagodi šibkejši strani telesa ne?
Ne. Izjemno težko je selektivno obremeniti nekatere sklope mišic. V praksi se trebušnih verjetno sploh ne da drugače kot z elektrostimulacijo, pa tudi to ne bo dolgoročno pomagalo.
Preostane še plastična kirurgija, ki je tudi bistveno dražja, bolj nepotrebna in bolj tvegana kot fitnes.
cordoba> Lahko pa je tudi, da naprimer ne izvaja vaj pravilno. Glej se v ogledalo, lahko da misliš, da delaš pravilno....
V resnici ga mora gledat nekdo drug, ker človek sam težko opazi, da reči počne narobe. Na fitnesu zagotovo hodi okrog kakšen trener.
Tule je pa odgovor:
trakus> če se da to kako popraviti.
V resnici se da popraviti (ne s fitnesom), ampak smisla pa zagotovo nima.
trakus> Verjetno bi najbolj pomagala čimbolj pravilna, počasna in enakomerna izvedba vaj, s tem, da se teža prilagodi šibkejši strani telesa ne?
Ne. Izjemno težko je selektivno obremeniti nekatere sklope mišic. V praksi se trebušnih verjetno sploh ne da drugače kot z elektrostimulacijo, pa tudi to ne bo dolgoročno pomagalo.
Preostane še plastična kirurgija, ki je tudi bistveno dražja, bolj nepotrebna in bolj tvegana kot fitnes.
cordoba> Lahko pa je tudi, da naprimer ne izvaja vaj pravilno. Glej se v ogledalo, lahko da misliš, da delaš pravilno....
V resnici ga mora gledat nekdo drug, ker človek sam težko opazi, da reči počne narobe. Na fitnesu zagotovo hodi okrog kakšen trener.
Looooooka ::
Ogledalo al naj ti pa nekdo drug iskreno pove s kero stranjo dvigas visje/nizje/bolj pravilno. Sej menda nisi sam na fitnesu.
Jst recimo vem, da mam eno ramo poskodovano in da bom ne glede na stevilo ponovitev , imel obcutek, da sem z njo naredil vec kot z drugo.
Pa pac ni res a ne.
In seveda se da popravit. Youtube pa poisci vaje za specificen del, ki te moti. Ce je res samo ena stran poskrbi, da bo tam malce vec utezi(se da trebusnjake tud z njimi delat). Se bo ze zglihal slej k prej.
Jst recimo vem, da mam eno ramo poskodovano in da bom ne glede na stevilo ponovitev , imel obcutek, da sem z njo naredil vec kot z drugo.
Pa pac ni res a ne.
In seveda se da popravit. Youtube pa poisci vaje za specificen del, ki te moti. Ce je res samo ena stran poskrbi, da bo tam malce vec utezi(se da trebusnjake tud z njimi delat). Se bo ze zglihal slej k prej.
b00mer ::
Zdravo
Pri vseh..tudi pri meni je ena stran mocnejsa, leva prsna misica je vecja od desne, medtem ko imam desno roko vecjo od leve.
Ampak to so detajli, ki jih opazis, ce obe vzames pod "drobnogled". Te "probleme" se resuje z dodatnimi vajami, vecjimi tezami za slabso stran ipd. To delajo profesionalci, ki jih ocenjujejo sodniki...tebe ce bo kera vidla, ji bo vsec tvoja postava ali pa ne. Verjemi, da ne bo vidla da mas levo stran trebusnih bol razvito od desne.
Se neki...nimas neke hude mase tko da se to sploh ne vidi...ne obremenjuj se brezveze pa mal mn pred ogledalom bit =)
LP
Pri vseh..tudi pri meni je ena stran mocnejsa, leva prsna misica je vecja od desne, medtem ko imam desno roko vecjo od leve.
Ampak to so detajli, ki jih opazis, ce obe vzames pod "drobnogled". Te "probleme" se resuje z dodatnimi vajami, vecjimi tezami za slabso stran ipd. To delajo profesionalci, ki jih ocenjujejo sodniki...tebe ce bo kera vidla, ji bo vsec tvoja postava ali pa ne. Verjemi, da ne bo vidla da mas levo stran trebusnih bol razvito od desne.
Se neki...nimas neke hude mase tko da se to sploh ne vidi...ne obremenjuj se brezveze pa mal mn pred ogledalom bit =)
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24689 (22662) | egonk |
» | Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15197 (9504) | ripmork |
» | Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 29821 (18609) | Zheegec |
» | biceps, tebušne, prsne mišice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14660 (13067) | Bananovec |
» | trebušne mišice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19350 (12458) | demon#666 |