Novice » Operacijski sistemi » München končal prehod na Linux, rezultat pozitiven
jype ::
Na, še zate:
London Stock Exchange @ Wikipedia
The LSE's current trading platform is its own Linux-based edition named Millennium Exchange.[10]
Their old trading platform TradElect was based on Microsoft's .NET Framework, and was developed by Microsoft and Accenture. Microsoft used the LSE software as an example of the supposed superiority of Windows over Linux in the "Get the Facts" campaign, claiming that the LSE system provided "five nines" reliability, and a processing speed of 3-4 milliseconds. For Microsoft, LSE was a good combination of a highly visible exchange and yet a relatively modest IT problem.
Despite TradElect only being in use for about two years, after suffering multiple periods of extended downtime and unreliability the LSE announced in 2009 that it was planning to switch to Linux in 2010.
Utk ::
Zato je tudi že precej nemških avtomobilskih firm uporablja linux za vodenje in nazdor proizvodnega procesa.
Linux to Take the Lead in Automotive Infotainment Operating System Market
Ja sej avtomobilski proizvajalci so znani po tem, da zmeraj izberejo najboljše ne glede na ceno. Sploh v časih ko še mercedes špara pri zaščiti pred rjo.
Mr.B ::
Tvoj odgovor je nekako tako kot bi rekel, da založniki Iger, smatrajo teh 5 miljonov Linux Dsktop PC-jev, kor REALTIVNI. A veš kolikšeo je razmerje tvojih Famoznih 5 miljonov proti trgu, ki ga tem založnikom predstavljajo Android naprave.
Majhnost, to si ti majhen, obešaš se pa na irelativizme, in ju+ih podviguješ v sveta nebesa svojega irelivitizirane dejstva.
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
xxx ::
Še najmanjši problem je zamenjati desktope.
Največji problem je zamenjati desktope, sprijazniti se moraš, da boš moral desktope uporabljati kot dumb terminale in dodelati celo server infrastrukturo na web aplikacije itd, da pokrijes pomanjkanje softwara. Predvidevam, da so to naredili v Munchnu.
Sicer je bil pa tale nemški projekt destined to succeed, a si predstavljate kako bi jih v nemčiji vlačili po zobeh, če ne bi "uspelo" na tak ali drugačen način (če je kdo kaj spremljal kaj so tistemu nemškemu škofu delali)...
Invictus ::
So šli na open standarde za dokumente. Kar lepo podpira Open Office.
http://goo.gl/2YuS2x
Ko bo res nujno, bomo tudi Solitaire sportali na Linux.
No, saj že deluje z WINE, ampak tega niste slišali od mene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Sej vem še malo pa boš rekel da je stem box to in. Edino moraš še razvijalce prepričati, da bodo razivjali za še neko dodatno platformo, ki je niti statistično ni smiselno obravnavat. No smapk sej vem, tako kot v sloveniji. Majhnost pa to je in.
Katere imaš v mislih?
Spet Valve?
sej res pozabil, to delajo za dušo ne za komercialni uspeh.
TESKAn ::
Ah, kolikokrat mi VS zajamra, da je vključen .dll (ki dela čisto lepo) skompajlan z verzijo < 4 in noče skompajlat projekta...pa moram na net posurfat, katera vrstica v configu reši zadevo...
No, kolikokrat? Samo ko delaš upgrade .net frameworka pride do tvojega primera. 3 do 4 krat v 12 letih.
Vedno, ko uporabim določeno knjižnico, ki mi povsem zadostuje in ne vidim nobene potrebe, da bi iskal novejši nadomestek.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
chironex> Delal si pa v javascriptu. :p
Na, še zate:
Si hotel kaj povedati? Spet derailat debato iz desktopov na pralne stroje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xxx ()
LightBit ::
SeMiNeSanja je izjavil:
OS kot tak je en bullshit na katerega se izgovarjajo OpenSource advokati.
Če vam je toliko do odprte kode, potem mi prosim razložite, zakaj ne pišete OpenSource aplikacij za Windows!
Nimam pretiranega interesa, ker mi API smrdi.
SeMiNeSanja je izjavil:
Ko boste v enaki meri pisali OpenSource programe za vse platforme, brez nekega nacističnega favoriziranja Linuxa, se boste lahko šele zares imenovali 'zagovorniki odprte kode'. Brez tega ste pa zgolj posiljevalci z Linuxom.
Jaz pišem ISO C, kadar je to ni dovolj pa POSIX C.
Pišem po standardu. OS naj se pa drži standarda.
Praktično vsi OSi podpirajo POSIX vsaj delno razen Windowsi (preden kdo spet trolla: ja lahko si inštaliraš cygwin pa tudi Microsoft je imel včasih nekaj).
Mhm, da se očitno malce premalo spoznaš na področje informacijskih tehnologij, da bi lahko sodil o operacijskih sistemih, pa krepko premalo na pravo, da bi lahko sodil o implikacijah licenčnih pogodb.
chironex> Si hotel kaj povedati?
Mhm, da se očitno malce premalo spoznaš na področje informacijskih tehnologij, da bi lahko sodil o operacijskih sistemih, pa krepko premalo na pravo, da bi lahko sodil o implikacijah licenčnih pogodb.
No tega ti ni uspelo povedati. Mogoce si hotel povedati, da namenska c koda, verjetno še integrirana v sistem deluje hitreje kot pushpushpushcall based sranja kot sta .net in java? No s tem se strinjam.
Ah, kolikokrat mi VS zajamra, da je vključen .dll (ki dela čisto lepo) skompajlan z verzijo < 4 in noče skompajlat projekta...pa moram na net posurfat, katera vrstica v configu reši zadevo...
No, kolikokrat? Samo ko delaš upgrade .net frameworka pride do tvojega primera. 3 do 4 krat v 12 letih.
Vedno, ko uporabim določeno knjižnico, ki mi povsem zadostuje in ne vidim nobene potrebe, da bi iskal novejši nadomestek.
Itak pa to ni bug. Napiše ti bolj ali manj uporabno sporočilo in to je to.
Praktično vsi OSi podpirajo POSIX vsaj delno razen Windowsi (preden kdo spet trolla: ja lahko si inštaliraš cygwin pa tudi Microsoft je imel včasih nekaj).
Trolaš ti kekec... Microsoft POSIX subsystem @ Wikipedia
Obstaja pa nekaj manjših razlik, glavna in najbolj očitna je fork, ki se jih zaradi specifik v designu windowsov. Sicer je pa windows 10 let modernejša arhitektura od unixov, tako da se temu ni čuditi.
Saj to veš, da "pushpushpushcall based java sranje" zdaj LSE poganja na Linuxu in nima težav?
chironex> Sicer je pa windows 10 let modernejša arhitektura od unixov, tako da se temu ni čuditi.
Saj ravno zato je velika škoda, da je toliko slabša.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Obstaja pa nekaj manjših razlik, glavna in najbolj očitna je fork, ki se jih zaradi specifik v designu windowsov. Sicer je pa windows 10 let modernejša arhitektura od unixov, tako da se temu ni čuditi.
Kaj sem rekel? "tudi Microsoft je imel včasih nekaj". Tega ni več.
Ne ni samo Windowsi zaostajajo v arhitekturi za ene 30 let.
chironex> Sicer je pa windows 10 let modernejša arhitektura od unixov, tako da se temu ni čuditi.
Saj ravno zato je velika škoda, da je toliko slabša.
Dober tek... https://yourlogicalfallacyis.com/burden...
Ehm, še kar nadaljuješ. Daj povej mi, za linuxe si nedvomno večji expert ker o windowsih ne veš nič: kolikokrat je linux zamenjal arhitekturo?
Zgodovina sprememb…
pegasus ::
Ehm, še kar nadaljuješ. Daj povej mi, za linuxe si nedvomno večji expert ker o windowsih ne veš nič: kolikokrat je linux zamenjal arhitekturo?
Če še vedno vztrajaš, da ima Windows 8.1 POSIX funkcije mi sam povej v katermu DLL-ju so, ker Microsoft jih ne obeša na zvon.
Linux ni nikoli popolnoma zamenjal arhitekture (no dodali in izboljšali so marsikaj npr.: vsebuje stvari iz Plan 9), kar kaže na to, da je dobra in se jo da razširjat.
NT ni tako slaba arhitektura samo Microsoft je ne izkoristi tako kot je bila zamišljena.
Glede DOS arhitekture pa mislim, da boljše, da ne primerjamo z ničemer. Pa je novejša od UNIX.
Pa veš tudi POSIX se posodablja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LightBit ()
BigWhale ::
SeMiNeSanja je izjavil:
OS kot tak je en bullshit na katerega se izgovarjajo OpenSource advokati.
Če vam je toliko do odprte kode, potem mi prosim razložite, zakaj ne pišete OpenSource aplikacij za Windows!
Chromium, Firefox, Thunderbird, GNU, Gimp, LibreOffice, Apache, MySQL, and so on, and so on ...
SeMiNeSanja je izjavil:
Ko boste v enaki meri pisali OpenSource programe za vse platforme, brez nekega nacističnega favoriziranja Linuxa, se boste lahko šele zares imenovali 'zagovorniki odprte kode'. Brez tega ste pa zgolj posiljevalci z Linuxom.
Kot si lahko videl zgoraj, je precej pomembnih open source zadev delujocih tudi v Windows. Na OS X jih je se vec.
Sicer si se pa malo zmotil, tebe nihce ne posiljuje z Linuxom. Prav nihce. Nekaj nas je, ki smo mnenja, da so odprte resitve precejkrat lahko boljse od nekih zaprtih resitev. Argumentov v prid temu je kar precej. Vendor Lock-in je kr huda zadeva. Vprasaj tiste, ki so na Domino. Vendor lock-in je posiljevanje, ne pa teznja k odprti kodi in odprtim standardom.
SeMiNeSanja je izjavil:
Na desktopu pa je odprta koda ena velika farsa in laž, pod krinko katere vsiljujete svoje kumarice.
Se mi dozdeva, da ti ne ves povsem natancno kaj odprta koda v resnici je.
SeMiNeSanja je izjavil:
Če bi argumentirali tako, kot sem jaz zgoraj (da je vseeno, kaj je spodaj, samo da je čim ceneje, da se lahko kaj prihrani, tistih par aplikacij pa tudi še potem nataknemo gor, da bodo ljudje lahko opravili, kar morajo), bi vaše argumente sprejel. Tako pa prodajate en čisto navaden bullshit.
Navaden uporabnik pač nima interakcij s samom OS-om, zato mu je tudi lahko vseeno ali je Linux ali Windows, dokler mu tiste aplikacije na njemu omogočajo da opravi kar mora - brez da pri tem trpi produktivnost.
Tukaj ne gre zgolj za produktivnost koncnega uporabnika. Gre tudi za varnost in preprecevanja tega, da si odvisen smo od enega ponudnika. Takoj, ko si na odprto kodnih resitvah, se lahko odlocis, da bos neko stvar sam popravljal. Tebi in tvoji teti je kar se tega tice verjetno vseeno. Marsikomu drugemu pa ni. Leta 2000 je bil tipicen primer, kako drag je lahko vendor-lock in.
Trgovinska mreza nekega trgovca pri nas je popravke za leto 2000 drago placala nekemu vecjemu slovenskemu podjetju. Oni so software naredili in samo oni so lahko naredili te popravke.
Se huje od tega, da drago placas vzdrzevanje je pa to, da nimas nikogar, ki bi ti tvoj software vzdrzeval.
Glejte, win vs lin debate so približno take kot kreacionizem vs evolucija. Ja, survival of the fittest je mess, a zato preživijo res le najboljši. Ker se uspejo prilagodit za vsako okolje. Kreacionizem je ideja po meri človeškega (ne)uma in kot taka obsojena na propad.
Ves problem je, da se linux že leta rine naprej samo zaradi res glasnega dretja osebkov kot tile tule. In že 10+ let se oglašuje od ena in istega tipa osebkov, da je pa to ta prava stvar za na desktop.
Nekaj nas je, ki smo mnenja, da so odprte resitve precejkrat lahko boljse od nekih zaprtih resitev. Argumentov v prid temu je kar precej. Vendor Lock-in je kr huda zadeva. Vprasaj tiste, ki so na Domino. Vendor lock-in je posiljevanje, ne pa teznja k odprti kodi in odprtim standardom.
O seveda, to je čisto sane izjava, problem je samo, da odprte rešitve, ki bi v tem trenutku (in 10+ let nazaj) lahko konkurirala officu in windowsom ni.
SeMiNeSanja je izjavil:
Tukaj ne gre zgolj za produktivnost koncnega uporabnika. Gre tudi za varnost in preprecevanja tega, da si odvisen smo od enega ponudnika. Takoj, ko si na odprto kodnih resitvah, se lahko odlocis, da bos neko stvar sam popravljal. Tebi in tvoji teti je kar se tega tice verjetno vseeno. Marsikomu drugemu pa ni. Leta 2000 je bil tipicen primer, kako drag je lahko vendor-lock in.
Torej povejte tako! Ne pa da bulšitirate, kako je boljši in oh in sploh. Če je boljši zaradi tega ker ni lock ina, prav. Argument sprejmem. Zdaj pa čakam, da bo kdo sprejel, da je config file hell pod Xi totalen mess, no da ga vidim junaka.
SeMiNeSanja je izjavil:
Trgovinska mreza nekega trgovca pri nas je popravke za leto 2000 drago placala nekemu vecjemu slovenskemu podjetju. Oni so software naredili in samo oni so lahko naredili te popravke.
Se huje od tega, da drago placas vzdrzevanje je pa to, da nimas nikogar, ki bi ti tvoj software vzdrzeval.
Kot je sicer pri vsem open source softwaru? Tistem, ta cenejšem? Tisti "ta plačljivi" kar dobro zacola, kolikor vem. Dajmo se malo nakulirat, brez nič ne dobiš nič.
Zgodovina sprememb…
Pri OS-u pa to ni pomembno. Pri dokumentih tudi ni pomembno ali je office open-source, dokler je sam dokument odprt.
Linux ni nikoli popolnoma zamenjal arhitekture (no dodali in izboljšali so marsikaj npr.: vsebuje stvari iz Plan 9), kar kaže na to, da je dobra in se jo da razširjat.
Ah, zanimivo, microsoftova je pa iz istega razloga slaba. Zanimivo.
Če naročiš nek custom program, si idiot, če ne zahtevaš tudi kode, ki je potem v tvoji lasti.
Pri OS-u pa to ni pomembno. Pri dokumentih tudi ni pomembno ali je office open-source, dokler je sam dokument odprt.
U pa še kako je pomembno, ampak tule se gre za nekaj drugega, njihovo 10+ letno prodajanje megle o tehnologiji ki pri MSju že dela, medtem ko še svojih starih obljub ne izpolnejo oz. se še hvalijo s tem. Ko bo banda enkrat priznala, da imajo probleme z linuxom in njihovo uporabo na desktopih, da jih tepe leta vlačenja v OS kupa šare, brez kakršnekoli poenotenosti (razen vi-ja), takrat bo linux tudi morda res v nekaj letih postal nekaj. Obstaja pa veliko večja verjetnost, da bo tako kot android postal orodje, da se iz trga zrinejo generične naprave (kot pcji) in se jih zamenja z kupom namenskih, kjer se bo denar v večini kotalil samo v žepe proizvajalca.
Zgodovina sprememb…
Ah, zanimivo, microsoftova je pa iz istega razloga slaba. Zanimivo.
Ne pravim, da je slaba. Samo pravim da zaostaja.
NT je iz leta 1993 medtem ko UNIX iz ~1975.
Sicer se mi zdi da UNIX veliko stvari reši bolj enostavno in je zato bolj robusten in "enostaven za (napredno) uporabo".
Konec koncev so vsi moderni OSi na nek način kopija UNIX-a (NTFS (inode), TCP/IP, ...).
Kot sem rekel, ni nameščeno (je še cygwin boljš) + Deprecated.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LightBit ()
SeMiNeSanja ::
Linux advokati so se namreč trudili dokazovati, da v svetu obstajajo odprtokodne rešitve za Windows - pa kaj mislite, da sem z lune padel in tega ne vem?
Nagovoril sem VAS - ki tukaj vpijete Linux über alles!
Vsi hvalite prednosti odprtokodnih rešitev, istočasno pa insinuirate, da so možne le na Linuxu. Bullshit!
Enega samega od advokatov pa še nisem slišal, da dela na odprtokodni aplikaciji za Windows - kot da bi to bilo bogokletno?
Aja, pa še to - vsi vi, ki kao programirate kvazi odprtokodne rešitve - če jutri crknejo vsi Windows računalniki, boste brez službe in kruha! Samo od tistih, ki imajo nameščen Linux namreč nikoli nebi preživeli (razen tistih parih, ki programirajo za Android).
Zavedajte se, da vam Windows daje kruh in zato ne razumem, kako lahko pljuvete po njemu, pa čeprav vaš izdelek teče na Linuxu. Sem spadajo vse spletne aplikacije od prve do zadnje - vaši uporabniki so v pretežni meri na Windows platformi! In prav eno figo jim je mar, če vi svoje storitve servirate z Linux strežnika - zakaj se potem morate vi toliko vtikati v to, kaj ima vaš uporabnik na svojem desktopu?
Če verjameš v boga Linuxa, ti to še ne daje pravico, da ga vsiljuješ drugemu, ki verjame v božanstvo Windows.
Vi pa bi želeli, da se uzakoni, da vsi smemo verjeti le še v boga Lunux-a.
Tistim, ki verjamejo v boga Windows, mečete naprej da plačujejo visoke cerkvene davke, medtem ko je vaš bog Linux pa popolnoma brezplačen (Se ne spomnim, da bi lahko dobil brezplačno SUSE ali RHEL distribucijo?).
Trdite, da bog Windows ne razkriva svetu svojih namer, in ne razodene kako je ustvaril svet v (kolikože?) dneh.
Hja, tudi bog Linux te stvari razodene zgolj najbolj zagretim vernikom!
In zaboga nehajte že bluziti, kako je pri Linuxu vsa koda odprta, ker je Linux zgolj tisti ušivi kernel - vse ostalo pa bi komot lahko pripravil da teče tudi pod Windows-i in samo po sebi NI Linux!!
Kdor trdi, da je grep, ls, vi,..... LINUX - ta je ali bedak, ali pa lažnivec.
SeMiNeSanja je izjavil:
Nagovoril sem VAS - ki tukaj vpijete Linux über alles!
Ja, jasno da ne, tud Naziji niso za žide delal.
SeMiNeSanja je izjavil:
Vsi hvalite prednosti odprtokodnih rešitev, istočasno pa insinuirate, da so možne le na Linuxu. Bullshit!
Seveda so druge možnosti: OpenBSD, FreeBSD, Dragonfly BSD, NetBSD, GNU/HURD, Minix, ...
Popolnoma odprtokodne rešitve z Windowsi ni (ker Windowsi niso). Pa tudi na ostalih je problem - firmware.
Je pa tudi samo odprtokoden office nekaj.
SeMiNeSanja je izjavil:
Aja, pa še to - vsi vi, ki kao programirate kvazi odprtokodne rešitve - če jutri crknejo vsi Windows računalniki, boste brez službe in kruha! Samo od tistih, ki imajo nameščen Linux namreč nikoli nebi preživeli (razen tistih parih, ki programirajo za Android).
Si bodo že druge računalnike zrihtal.
SeMiNeSanja je izjavil:
zakaj se potem morate vi toliko vtikati v to, kaj ima vaš uporabnik na svojem desktopu?
Saj se ne. Ampak kako bi bilo, če bi OpenOffice uporabniki zažel pošiljat *.odt?
Karkoli imaš opravka z "državo" rabiš Windowse.
SeMiNeSanja je izjavil:
Če verjameš v boga Linuxa, ti to še ne daje pravico, da ga vsiljuješ drugemu, ki verjame v božanstvo Windows.
Jaz imam občutek, da to dela Microsoft. Windowse ti ves čas vsiljujejo (namerno ali nenamerno).
SeMiNeSanja je izjavil:
In zaboga nehajte že bluziti, kako je pri Linuxu vsa koda odprta, ker je Linux zgolj tisti ušivi kernel - vse ostalo pa bi komot lahko pripravil da teče tudi pod Windows-i in samo po sebi NI Linux!!
Kdor trdi, da je grep, ls, vi,..... LINUX - ta je ali bedak, ali pa lažnivec.
Jaz imam samo Adobe Flash in nekaj zaprtokodnih firmwarov.
Oprosti, ampak kernel je zelo pomemben del OS-a.
GNU/Linux pa ni samo kernel.
Zaradi mene lahko takoj začno pošiljati *.odt datoteke - obstaja dovolj 'prevajalnikov' v .doc format.
SeMiNeSanja je izjavil:
Vi pa bi želeli, da se uzakoni, da vsi smemo verjeti le še v boga Lunux-a.Ne, mi želimo, da spregledaš, da je znanstvena metoda edina zveličavna in da so edine knjige, ki so vredne grmade, tipa biblija, koran, ipd.
SeMiNeSanja je izjavil:
Ko sem napisal 'zakaj ne pišete odprtokodnih rešitev za Windows' se nisem zatipkal - menil sem točno tako, kot sem napisal.
Ne ne razumeš, večini linuxaških gurujev se reče "kustomizatorji", ne znajo programirat, tako da o kaksnim resnem softwarju pri njih ne moreš pisati,
imajo pa topel občutek pri srcu, da znajo skupaj sestaviti config fajle (in se jim nekako ze vec tem zdi, da je pa to tak hud kunšt, da pa sam tega ne
zmorem, o.a.) in doseči nekakšen rezultat. To je kultura iz katere je linux nastal in v bistvu je verjetno pisanje kode za njih nekonstruktivno delo,
saj lahko toliko več zaslužijo, če pišejo config fajle (če vidi kdo tukaj kaj čudnega, to ni naključje), ker pa seveda mora nekdo najprej spisati software,
da lahko oni "kustumizirajo", radi bodrijo vsakogar, ki pride mimo, da bi bilo pa fino, če bi dal svoj software pod open source.
Vsa čast izjemam, imate jeklene živce.
SeMiNeSanja je izjavil:
Seveda so druge možnosti: OpenBSD, FreeBSD, Dragonfly BSD, NetBSD, GNU/HURD, Minix, ...
Popolnoma odprtokodne rešitve z Windowsi ni (ker Windowsi niso). Pa tudi na ostalih je problem - firmware.
Je pa tudi samo odprtokoden office nekaj.
Tole sem že vsaj ene 10x omenil, pa vztrajno ignorirate... http://www.reactos.org/
"The main goal of the ReactOS(R) project is to provide an operating system which is binary compatible with Windows."
Get it?
Če bi ta projekt dobil pol toliko pozornosti, kot so linaši po svetu nabijali v zadnjem mesecu kako so superiorni, bi imeli GPL licenced windowse že tu, vključno z delujočim RDPjem, in marsikomu ne bi bilo več treba VNCja uporabljat... :P
Zgodovina sprememb…
AMPAK - sem bil tudi razočaran na Linuxom, kjer vsaka distribucija malo po svoje razmeče config datoteke in se ne držijo prav nobenega reda!
BSD ima te zadeve pošlihtane - če datoteke niso tam, kjer majo za biti, pač nisi UNIX.
Linux pa kot najstnik, ki vrže gate v en kot, štumfe v drugega, ti pa potem pobiraj za njim po celem stanovanju.
radi, recimo temu, zanimive, config fajle),...
SeMiNeSanja je izjavil:
BSD ima te zadeve pošlihtane - če datoteke niso tam, kjer majo za biti, pač nisi UNIX.
Linux pa kot najstnik, ki vrže gate v en kot, štumfe v drugega, ti pa potem pobiraj za njim po celem stanovanju.
Hai!
Zgodovina sprememb…
SeMiNeSanja je izjavil:
Ne mešaj zdej GNU sem noter, ker je obstajal že davno prej, kot ste Linux advokati znali napisati črko L !
In?
BTW: Nisem Linux advokat.
SeMiNeSanja je izjavil:
Zaradi mene lahko takoj začno pošiljati *.odt datoteke - obstaja dovolj 'prevajalnikov' v .doc format.
A si jih probal? Ker verjetno boš dobil nekaj čisto drugega.
SeMiNeSanja je danes ob 23:14:48 izjavil:
A si jih probal? Ker verjetno boš dobil nekaj čisto drugega.
To se mi redno dogaja, pri odprtokodnih zadevah, da dobim čisto nekaj drugega, kot sem pričakoval.... tudi to spada zraven.
Saj ne rečem - obstajajo odlične odprtokodne rešitve. Poleg njih pa še toliko enega sranja, ki je vredno manj, kot moraš plačati zanj.
Tole sem že vsaj ene 10x omenil, pa vztrajno ignorirate... http://www.reactos.org/
"The main goal of the ReactOS(R) project is to provide an operating system which is binary compatible with Windows."
Get it?
Ja vem sej sem že rekel, da to hočeš. Ker samo to poznaš.
A pa si ga že kdaj zbootal?
Če bi ta projekt dobil pol toliko pozornosti, kot so linaši po svetu nabijali v zadnjem mesecu kako so superiorni, bi imeli GPL licenced windowse že tu, vključno z delujočim RDPjem, in marsikomu ne bi bilo več treba VNCja uporabljat... :P
Ne hvala.
Prej bi rekel, da niti ni prav veliko interesa, da bi Windows koda bila dostopna - koneckoncev, kaj pa bi počeli z njo? Naredili še boljše Windowse?
Iz zgodovine je znano dejstvo, da je Microsoft licenciral izvorno kodo podjetju Citrix, ki je na njej zgradilo svoj takratni flagship proizvod s katerim je postalo na široko znano.
Torej se da priti do kode, če obstaja nek resen (komercialni) interes. Razumem pa tudi Microsoft, da ne želi dati kode iz rok vsakemu, ki bi imel 5 minut časa, da bi nekaj malo 'customiziral'. Že tako je štala z Linux distribucijami, še to bi se manjkalo, da bi imeli podobno sceno na Windows strani!
Poldi112 ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Tudi meni se je hudo storilo, ko je MS uvedel tisti svoj nesrečni Registry - prej sem točno vedel, kje je katera config datoteka....
AMPAK - sem bil tudi razočaran na Linuxom, kjer vsaka distribucija malo po svoje razmeče config datoteke in se ne držijo prav nobenega reda!
A daš par primerov? Ker jaz sem še vedno vse našel tam, kjer sem pričakoval.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
SeMiNeSanja je izjavil:
Tudi meni se je hudo storilo, ko je MS uvedel tisti svoj nesrečni Registry - prej sem točno vedel, kje je katera config datoteka....
A daš par primerov? Ker jaz sem še vedno vse našel tam, kjer sem pričakoval.
Kaj misliš, da bom namesto tebe delal domačo nalogo?
Namesti si FreeBSD in poglej kje imajo datoteke za biti, če se hočeš imenovati 'Unix' - potem po preveri to isto na dveh, treh Linux distribucijah.
Potuhe ti pa ne mislim dajati.
Itak pa 'najdeš' na koncu kar moraš najti, saj ti drugega ne preostane. Definitivno pa stvari niso vedno tam, kjer bi jih pričakoval.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SeMiNeSanja ()
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Če boš inštaleraval svoj softver iz x vira, se ne čudi, če bodo configi v /var/spool, tempdir pa v /usr/local/share/tmp (realen primer obskurnega softvera). Vprašaj vzdrževalce ports zbirke v priljubljenem BSDju, koliko časa namenijo temu, da je vse lepo pošlihtano. Pa ne samo glede lokacije fajlov ...
In če ves svet dojemaš samo skozi distro repo (oz. ports tree), potem se ne pritožuj, če naletiš na out-of-tree softver, ki je po mladostniško nevzgojeno raztrosen po celem filesystemu.
Also, "kustomizatorji" je napačen izraz, temu se reče integratorji in to je uveljavljena branža v ITju.
Ne vem o čem govoriš. Hočem par primerov, kako so config datoteke vsepovsod razmetane? FreeBSD sem pa btw par let vzdrževal, pa se mi ni zdel nek presežek (4.11 - 6.?).
Saj tudi Linux ni nek presežek.... je zgolj kernel, na njemu pa ostala navlaka, ki jo poznamo iz Unixa in jo najdeš tudi na BSD-ju....
Cel kup Unix implementacij je lepših od Linuxa...
Lahko poveš eno stvar, ki (razen kernela) je toko posebo špecialna na Linuxu, da na kerem drugem Unix sistemu nebi laufala? Ko sem še uporabljal BSD, sem stvari lepo prevedel iz source-a in so glih tako laufale.
Tle pa zganjate tako reč, kot da brez Linuxa nič ne gre.
Osebno sem FreeBSD pustil, ker sem imel v njem več dela (manj stvari v repotu, več zajebancije s Perl moduli).
Aja, še vedno čakam na par primerov razmetanih config datotek na linux-u.
Vzemi deset najbolj razširjenih distribucij in dokaži, da imajo vse stvari na istem mestu.
Očitno si pozabil, da si me določil za Windows fanatika al karkoli že...pa ja ne misliš, da bom potem namesto tebe šel po distribucijah brskati, kdo je katere config datoteke dal kam?
SeMiNeSanja je izjavil:
Cel kup Unix implementacij je lepših od Linuxa...Mhm ... na kolkih komercialnih unixih si postavljal produkcijske web zadeve?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V Münchnu bo povratek na Windows stal 90 milijonov evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 89536 (82747) | xmetallic |
» | München na Linux in nazaj? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 96556 (73090) | johnnyyy |
» | Torino gre na LinuxOddelek: Novice / Ostale najave | 20170 (15920) | win64 |
» | München s prehodom na Linux in OpenOffice prihranil 10 milijonov evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 55452 (50179) | kitaj |
» | München z migracijo na Linux privarčeval štiri milijone evrov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 30527 (26747) | Ashrack |