» »

Vidljivost ponoči

Vidljivost ponoči

«
1
2

TheJack ::

V službo se vozim daleč po lokalni cesti. Nosim očala z visoko dioptrijo. Posledica je, da ponoči oz. v temi iz avta vidim precej slabo. Od novembra do marca pa domov itak stalno vozim po temi. Lani sem kupil Osram Nightbreaker žarnice in res svetijo dosti bolje kot navadne, ni pa take razlike, kot sem pričakoval. Clio III in fiesta (oba 10 let mlajša od mojega audija) imata močnejši snop, pa notri ni Nightbreakerjev.... Je problem v samih žarometih (avto je star audi A3)? Bral sem, da je mogoče žaromete obnoviti na način, da se spolira steklo na njih: .

Meni se to zdi brezveze, saj moji žarometi nikakor niso taki kot v videu (motno steklo), kvečjemu je problem v slabi zasnovi samih žarometov ali pa morebiti v preslabi odbojnosti notranjih odsevnih plastik. Se dajo te plastike spolirati?

Skratka Osram Nightbreaker, dobri brisalci (pravkar naročil Bosch AT), previdna vožnja... Kaj je še možno storiti?

Damiani ::

Na mojem predhodnem avtomobilu (fiat putno) sem imel motno steklo, posledično se je slabo vidlo. Kolega je vzel dol žaromete jih spoliral in opral tudi z notranje strani. Oprane žaromete je čez vikend dobro posušil in nazaj namontiral. Vidlivost je bila očitno boljša.

GrimReaper ::

Ponoči se zdej res vidi točno nič, tut dolge ne pomagajo preveč, tako da od kratkih res ne morš pričakovat veliko, tut če imaš najboljše možne žarnice in spolirana stekla.
Kot si rekel, previdna vožnja ti je glavno. Pa seveda dobre žarnice in brisalci.
Sam če vidim avto nasproti, ugasnem dolge in zmanjšam na 60. 60 za kratke in 80 za dolge je zame neka še varna hitrost.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

RejZoR ::

Odvisno od luči. Če je navadna bojo močnejše žarnice naredile ogromno razliko. Če je luč z lečo (projekcijska) bo razlika bistveno manjša, ker leča bolj striktno usmerja snop na cesto.

Glede na to da imaš Audija sklepam, da ima projekcijske luči. Sam imam podoben "problem" pri Hyundai i30. Imam isto projekcijske luči. Pri Accentu pa sem s Philips Xtreme Power skoraj naredil dan :)

Btw, za boljšo vidljivost tud pomaga če si šipe dokaj redno čistiš s stelex-om iz obeh strani (znotraj in zunaj) in da brisalce vsake par mescev dobro spereš z mešanico vode in detergenta za ročno pomivanje posode (ter jih tko s krpo namočeno v to mešanico parkrat potegneš po dolžini "rezila" brisalca dokler na krpi skoraj ne ostaja več črnega sranja). Z brisalcev odstrani vso mastno svinjarijo in nakoncu izgledajo kot novi (in tud brišejo tko). Majhen in učinkovit trik, ki ga koristim že leta.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Invictus ::

Če ponoči slabo vidiš, preprosto ne vozi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vikking ::

Jaz bi na tovjem mestu preveril če ima vetrobransko steklo veliko prask in hologramov. Verjetno se ti svetloba tako razprši da te dejansko to moti in oslepuje.
Priporočam poliranje pri profiju ki uporablja ceriglass. Stane 40EUR, poliranje traja odvisno od poškodb tudi nekaj ur, da je rezultat perfekten.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

SkIDiver ::

Najprej napiši ker letnik imaš. Sklepam, da imaš luč kot je na spodnji sliki.



V tem primeru ti pomaga čiščenje stekla z notranje strani. Poliranje ti ne bo pomagalo, ker je steklo in ne plastika. Če pa so pobledele ali porumenele parabole v žarometu pa je bolje kupiti nov komplet prednjih luči. Kromiranje parabol ni ravno poceni in te na koncu pride ceneje, če kupiš nov neoriginalen žaromet od npr. Depo-ja.

Če imaš novejše žaromete pa si lahko nekoliko omiliš zadevo in jih zamenjaš za projekcijske žaromete. Načeloma lahko tudi obstoječe zamenjaš s projekcijskimi, če jih boš našel. Pomembno je samo, da ima žaromet na ohišju znak E ali e z enomestno ali dvomestno številko, npr. E1 ali e12.

TheJack ::

Hvala vsem za odgovore.

Še par pojasnil. "Če ponoči slabo vidiš, preprosto ne vozi.", je bedasta in nekoristna pripomba. Ne vidim nič slabše kot katerikoli drugi človek s podobno dioptrijo in primernimi očali (pri okulisti sem bil nedolgo nazaj). Da človek z dioptrijo ponoči vidi slabše kot človek z vidom 20/20, je splošno znana resnica, pri nas pa zaenkrat še ne obstaja zakon, ki bi ljudem z dioptrijo prepovedoval vožnjo ponoči. Ponavljam: nikakor nisem mislil reči, da ponoči vidim podpovprečno slabo, oz. slabše kot katerikoli od vas, ki je kratkoviden. Avto je tehnično izpraven, vsa svetila so skladna s prometnimi predpisi, avto je opravil tehničnega (in to brez težav). Hotel sem le vedeti, kako bi vidljivost ponoči izboljšal. Zato sem odprl ta topic. Tako da bo o tem dovolj. Sapienti sat.

SkIDiver: Luči so take, kot na sliki. Avto je letnik 1998. Parabole niso porumenele, prav tako se mi ne zdijo pobledele. Lahko stekla z notranje strani očistim sam? Se luč razdre?

Bom še orenk očistil vetrobransko steklo z obeh strani. Tudi boljši brisalci bodo prav prišli.

Invictus ::

Je bilo mišljeno dobronamerno. Tako si bil razumljen. Recimo stavek ...

> vidim precej slabo ...

Nekateri ponujajo obnovo žarometov. Po moje jih spucajo in malo pobrusijo. Eden je v Kranju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vikking ::

Sedaj če vidi slabo tudi kadar nima nasproti nobene svetlobe, potem mogoče res žarometi. Ampak če ni nanos na paraboli odstopil ne bi smelo biti problema. Če žarometi niso porumenili ali postali megleni, potem je z žarometi vse v najlepšem redu. Žarometi popikani od kamenčkov ne vplivajo na slabšo svetilnost oz. v takšni meri da bi povzročalo kakršnekoli težave.
Preverit če so mogoče žarometi prenizko nastavljeni to je vse.

Če pa ima problem ponoči, ko ima nasproti luči, ali pa mestno razsvetljavo, se grem stavit da je vetrobransko steklo tako popraskano in polno hologramov, da dokler ti nekdo dejansko ne spolira majehn del na vetrobranskem steklu. Boš misli da skozi nespoliran del vetrobranskega stekla gledaš skozi belo plastično folijo.

Drugače pa je opcija xenon.

SkIDiver ::

Ja luč se razdre. Snameš dol kovinske zaponke in segreješ rob žarometa s fenom, da segreješ tesnilno maso, ki je ob enem tudi lepilo. Nato pa previdno ločiš steklo od ohišja.
Ohišje temeljito očistiš, vendar ne s steleksom, ker je masten. Uporabi etanol ali kakšno specialno čistilo za stekla. Parabole pa očisti le z milom in destilirano vodo ter ultra ultra mehko krpo, ker se ti lahko zgodi, da odstopi krom, ker je naparjen na plastično parabolo! Res pazljivo pri tem delu, ker imaš v trenutku lahko štalo. Na koncu lahko nežno obrišeš s krpo, ki je napojena z etanolom. Spet z ultra ultra mehko krpo!

Je pa težava tvojega žarometa v tem, da za pravilno obliko/rezanje snopa zasenčenih luči uporablja rebrasto steklo, ki deluje kot difuzor za svetlobo. Preveri, če ni to steklo plastično. Če je ga zamenjaj z novim, originalom.
Takšna zasnova žarometa pobere kar nekaj svetilnosti in tudi night breaker žarnice ne pridejo do izraza.

Za nameček pa uporabi MTEC halogenke. Tole je mercedes od halogenk. Ali pa kaj od Philipsa. Osram je nekoliko slabši na tem področju kolikor sem sam sprobal.

Pa kot je nekdo omenil ti bo zelo pomagalo spolirano in dobro očiščeno vetrobransko steklo. Sice najbolj v dežju, vendar je takrat najbolj kritično kar se tiče osvetlitve, če avto nima ksenonskih žarometov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Hayabusa ::

OP
Daj svoj avto zvečer voziti nekomu, ki ne potrebuje očal.

Drugače pa je opcija xenon.

In homologacija ?

TheJack ::

Ja, to sem pa pozabil poudariti (me je opozoril Vikking): Če ni avta nasproti, vidim precej uredu. Problem nastane pri nasproti vozečih avtih (še posebej v dežju!). Itak imam nasproti stalno kolono, tako da je to moot point. Najbolje torej, da hodim ob osmih zvečer domov. :)

SkIDiver: Hvala za navodila. Priznam, da ni dosti verjetno, da bi se tega dela lotil sam, saj bi 99 % uničil žaromet, kar nisem ravno za ročna dela. Se bom pozanimal pri bolj spretnih kolegih.

Očistil bom vetrobransko steklo kolikor se da, drugače pa potem res poliranje. Stalno neki stroški z avtom.

Aja, kje prodajajo tele MTEC žarnice? Mi svetujete še majstra, ki bi spoliral vetrobransko steklo (Vikkingov prvi post)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

SkIDiver ::

Privošči vetrobranskemu steklu poliranje v tem primeru.

MTEC dobiš tudi pri nas. Google

Vikking ::

TheJack je izjavil:


Aja, kje prodajajo tele MTEC žarnice? Mi svetujete še majstra, ki bi spoliral vetrobransko steklo (Vikkingov prvi post)?


Na avtomobilizem.com imaš temo "avtokozmetika". Imaš gor nekaj detajlerjev, ki svoje delo na forumu z fotogradivom z vesejem prikažejo, delo pa je opravljajo vrhunsko. Vsaj za dva od teh vem da polirajo tudi vetrobransko steklo.
Ker imam sam namen to tudi enkrat storiti, sem enega od teh že vprašal za ceno, zato jo vem.

TheJack ::

Hvala.

Samo še linke bom dal, da bom kasneje lažje našel:

http://www.facelift.si/index.php?page=s...

http://www.avtomobilizem.com/forum/view...

SkIDiver ::

Vpraši poglejpoglej, če polirajo tudi stekla. So sicer mojstri za poliranje, čiščenje in na sploh za detajliranje vozil.

TheJack ::

Sedajle sem še enkrat pogledal luči od blizu in zdi se mi, da je na notranji strani stekla umazanija (nekako meglena so). Jeba. Kje naj zdaj iščem človeka, ki bi razstavil žaromete in jih orenk spucal? Če kdo koga pozna, se priporočam. Po možnosti takega, ki dela za vikend, med tednom nimam časa, saj sem zdoma (služba) dobesedno od sedmih do sedmih.

SkIDiver ::

Vprašaj tega.

TheJack ::

Hvala. Bom.

Arctander ::

Izmeri tudi kakšna je napetost na priključkih žarnice. Z leti razni spoji oksidirajo in se lahko zgodi, da je na žarnici 1V, tudi 2V ali celo 3V nižja napetost, kar pomeni slabšo svetilnost.

Običajno se ta problem rešuje tako, da se potegne žice za luči direktno z akumulatorja, v povezavi z relejema, ki se ju krmili s "starimi" žicami za luči.

RejZoR ::

Hayabusa je izjavil:

OP
Daj svoj avto zvečer voziti nekomu, ki ne potrebuje očal.

Drugače pa je opcija xenon.

In homologacija ?


Eni mal pretiravate. Večina govori o navadnem glaru in ne o tem, da te vse zaslepi in da v temi ne vidijo 2 metra pred avtom. Glare je, ko se stvari avidezno bleščijo bolj kot sicer, imajo okoli vira svetlobe korono (corona, kot dodaten sij oz obroči okoli vira svetlobe). Ene pač to bolj moti kot druge, kar pa ne pomeni, da dejansko vidijo slabše, samo moti jih bolj. Tko nekako kot ene bolj moti šumenje zraka in tire roll kot druge...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TheJack ::

Res je, se strinjam. Mene bleščanje zelo moti.

Mimogrede. Včeraj sem kupil nove brisalce Bosch Aerotwin, po nasvetih iz tega foruma (ponavadi preberem par relevantnih topicov, predem odprem novega), saj se vas je večina strinjala, da gre za najboljše brisalce na našem trgu. Ni mi žal, kljub visoki ceni (30 EUR), saj končno brišejo tako, kot bi brisalci morali. Žal mi je le, da sem dva meseca nazaj hotel šparati in sem kupil brisalce za 12 EUR (zanimivo, prav tako boscheve), ki so šli včeraj v koš za smeti, saj so ničvredni in neuporabni (le kako lahko Bosch pod svojo znamko prodaja tako sranje?!). Stran vržen denar. Imajo kar prav Angleži, ki pravijo, da nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.

BigWhale ::

TheJack je izjavil:

Da človek z dioptrijo ponoči vidi slabše kot človek z vidom 20/20, je splošno znana resnica


Mene je okulist ze nekajkrat pohvalil, da v temi vidim odlicno in precej bolje kot ostali. Dioptrije pa nimam majhne. Ce imas ocala in ponoci vidis slabse in te motijo luci, potem je prvo pravilo to, da spoliras svoje lece. :))

TheJack ::

Leče (stekelca) so nove in vsak dan čiščene s primerno mikrofibra krpico. :D Jaz skorajda ne poznam človeka, ki bi nosil očala in ponoči ne bi slabše videl oz. ki ga ponoči nasproti vozeče luči ne bi nadpovprečno motile. Pomagajo kontaktne leče oz. operacija. Tako da po mojem si izjema.

BigWhale ::

RejZoR je izjavil:

Eni mal pretiravate. Večina govori o navadnem glaru in ne o tem, da te vse zaslepi in da v temi ne vidijo 2 metra pred avtom. Glare je, ko se stvari avidezno bleščijo bolj kot sicer, imajo okoli vira svetlobe korono (corona, kot dodaten sij oz obroči okoli vira svetlobe). Ene pač to bolj moti kot druge, kar pa ne pomeni, da dejansko vidijo slabše, samo moti jih bolj. Tko nekako kot ene bolj moti šumenje zraka in tire roll kot druge...


To ni cisto res. Zaradi blescanja in polarizirane svetlobe v resnici vidis manj, ne samo, da te te zadeve motijo. :)

TheJack je izjavil:

Leče (stekelca) so nove in vsak dan čiščene s primerno mikrofibra krpico. :D Jaz skorajda ne poznam človeka, ki bi nosil očala in ponoči ne bi slabše videl oz. ki ga ponoči nasproti vozeče luči ne bi nadpovprečno motile. Pomagajo kontaktne leče oz. operacija. Tako da po mojem si izjema.


Ljudje, ki so sli na operacijsko korekcijo vida, se mnogokrat pritozujejo, da je ponoci glare se bolj motec, kot sicer. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

TheJack ::

> Ljudje, ki so sli na operacijsko korekcijo vida, se mnogokrat pritozujejo, da je ponoci glare se bolj motec, kot sicer. :)

Res? Tega pa nisem vedel. Bo treba razmisliti tudi o tem, ko enkrat zberem denar za operacijo. :)

black ice ::

BigWhale je izjavil:


Ljudje, ki so sli na operacijsko korekcijo vida, se mnogokrat pritozujejo, da je ponoci glare se bolj motec, kot sicer. :)

Damn. Se ta problem pojavlja pri vseh načinih operacij?

RejZoR ::

Ne, niti se ne pojavlja v enaki meri pri istih posegih. Nekomu lahko en postopek nočni vid povsem zjebe, nekomu drugemu pa isti postopek skoraj ne spremeni nočnega vida.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Hayabusa ::

black ice je izjavil:

BigWhale je izjavil:


Ljudje, ki so sli na operacijsko korekcijo vida, se mnogokrat pritozujejo, da je ponoci glare se bolj motec, kot sicer. :)

Damn. Se ta problem pojavlja pri vseh načinih operacij?

V tem se ne:
http://www.morelaokulisti.si/odprava-di...
http://www.opticalexpress.si/advanced_c...

tony1 ::

Če imaš projekcijske žaromete (luči z lečo), jih razdri 1x letno (pred zimo) in lečo očisti, magari jo odšravfaj in očisti z vodo. (srebrno plast na zadnji stranici žarometa pa pusti raje pri miru, ker se zelo hitro uniči). Žarometi imajo danes luknje za odvod kondenza, ampak na ta način pride vanje tudi nekaj svinjarije in ko se ta nabere na leči dobiš srednjo katastrofo.

Projektorski žarometi generalno spravijo na cesto manj svetlobe kot navadni (reflektorski). Rešitev? Avto prodaj in kupi takega z reflektorskim žarometom ali pa pač takšnega s xenonom (ki ima skoraj vedno tudi reflektor, ampak xenon sveti dovolj močno, da se ta problem skoraj izniči).

Aja, seveda so tudi avti s xenonom, ki sveti za en drek zaradi leče, npr. mazda 6.

Alessio983 ::

Pozdrav,

Ker nimam več idej sprašujem tu :) Žal mi je da nisem kupil xenon žarometov na avtomobil ... (Predrago) imam sedaj probleme ker se večina časa vozim ponoči. Probal sem Osram cool blue intense in Silver - žarnice porazne in vidiš senco če se kdo pripelje za tabo. Bi blo bolje kaj z night braker. Za dolge jih imam in sem presenečen za kratke pa nevem a bi bla kakšna razlika. So še kakšne druge žarnice, ki imajo bol "beli" videz in so dobre

SkIDiver ::

Poskusi z MTEC žarnicami. Sicer pa je veliko odvisno od samega žarometa kako dobro osvetljujejo zasenčene luči.

Engineer_ ::

Alessio983 je izjavil:

Pozdrav,

Ker nimam več idej sprašujem tu :) Žal mi je da nisem kupil xenon žarometov na avtomobil ... (Predrago) imam sedaj probleme ker se večina časa vozim ponoči. Probal sem Osram cool blue intense in Silver - žarnice porazne in vidiš senco če se kdo pripelje za tabo. Bi blo bolje kaj z night braker. Za dolge jih imam in sem presenečen za kratke pa nevem a bi bla kakšna razlika. So še kakšne druge žarnice, ki imajo bol "beli" videz in so dobre


Philips Xtreme Vision. Seveda pa če imaš čuden žaromet razlik v osvetlitvi ne bo, sicer pa bo razlika kot dan in noč.

aja in čimdlje proč od mtec šrota. Tisto ni omembe vredno, preč vržen denar. (če komu paše tista svetloba...ok, prav. Samo so v splošnem imajo zelo slabo svetlobo. Pač kitajska roba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

SkIDiver ::

Engineer_ je izjavil:


aja in čimdlje proč od mtec šrota. Tisto ni omembe vredno, preč vržen denar. (če komu paše tista svetloba...ok, prav. Samo so v splošnem imajo zelo slabo svetlobo. Pač kitajska roba.


V bistvu je japonska roba. Razen, če si kupil kitajski ponaredek.

Engineer_ ::

http://www.apex-mtec.com/company%20prof...

In 2000, new manufacturing factory was established in Zhuhai, China.

Sem mislil da je vse iz kitajske.
Apex je sicer Tajvanska zadeva..

Torej, da spremenim mojo zgornjo trditev: jaz ne bi kupil žarnice tajvanskega proizvajalca, proizvedene na kitajskem. Pač jaz osebno s takšnimi žarnicami ponoči ne vidim popolnoma nič. Morda pa je komu všeč takšna svetloba in z njo vidi več. Malce dvomim sicer, če sem čisto iskren.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

SkIDiver ::

Tako daleč pa res nisem prišel.

Engineer_ ::

no, važno da ti dobro vidiš ponoči, ostalo je povsem nepomembno.

Niso vse žarnice za vsak uč in vsak avto. Si mora vsak sam najti svetlobo, ki mu najbolj prija

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

SkIDiver ::

Se strinjam;)

Alamar ::

Ne vem, kakšne si ti to mtec žarnice kupil, a na mojih Mtec superwhite H4 piše Made in Japan in svetijo bolje od nightbreaker plus ter približno isto kot prej Philips Xtreme Vision s tem, da imajo XV najbolj rumeno svetlobo od vseh treh.

SkIDiver ::

Alamar kje si jih kupil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Alessio983 ::

Avto je drugace bol nov Mondeo titanium 2011 letnik, luci pa so zalost :( . Sedaj imam Osram cool blue, MTEC bi kupil a kaj mi bodo stare orginal zarnice, cool blue ter silver. Zarnic kot kuga :( in zdajal malo morje denarja

Alamar ::

SkIDiver je izjavil:

Alamar kje si jih kupil?
Prek spleta iz UK, res pa je da že pred časom.

Alessio983 je izjavil:

Avto je drugace bol nov Mondeo titanium 2011 letnik, luci pa so zalost :( . Sedaj imam Osram cool blue, MTEC bi kupil a kaj mi bodo stare orginal zarnice, cool blue ter silver. Zarnic kot kuga :( in zdajal malo morje denarja
Teh blue in cool variant se izogibaj, ker slabo svetijo. Vzemi Phillips Extreme Vision, Osram Nightbreaker plus ali Mtec superwhite. Cena se znižuje od prve proti zadnji. Lepa bela svetloba se zvišuje od prve proti zadnji. Svetilnost je pa dejansko odvisna od samega žarometa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

RejZoR ::

http://www.svetila.com

Pisarno in prevzemno skladišče imajo v Domžalah, tko da če ste iz tistega konca lahko zastonj prevzamete robo. Pa če si redna stranka ti dajo tud kar konkretne popuste, tko da se mi zdej bolj splača kupovat pri njih kot pa na eBay-u, Amazonu al pa PowerBulbs UK, kjer sem jih prej kupoval. Pa rok dobave je za večino pogostih modelov 1-2 dni, kar je fajn, če ti žarnica ravno crkne, ker iz tujine se vse vlači po 1 teden minimum.

EDIT:
Wow, glih zdele sem opazil, da imajo, OSRAM H7 Nightbreaker+ double pack imajo v akciji za 14 EUR.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Engineer_ ::

Nightbreaker imajo še vedno moder premaz čez žarnico....

Vsaj h4 v nightbreaker izvedbi je izjemno slaba, saj imajo dolge luči moder premaz in ne svetijo popolnoma nič. h7 je verjetno mnogo boljša saj imaš lahko kratke nightbreaker, dolge pa kakšne druge da kaj vidiš.

Alessio983 je izjavil:

Avto je drugace bol nov Mondeo titanium 2011 letnik, luci pa so zalost :( . Sedaj imam Osram cool blue, MTEC bi kupil a kaj mi bodo stare orginal zarnice, cool blue ter silver. Zarnic kot kuga :( in zdajal malo morje denarja



Silverstar so kar dobre, imej jih za rezervo. Ostalo vrži v smeti. Ali pa daj za rezervo kakemu prijatelju/punci...


skratka karkoli boš kupoval se obvezno izogibaj žarnicam s premazom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

Engineer_ ::

Alamar je izjavil:

Ne vem, kakšne si ti to mtec žarnice kupil, a na mojih Mtec superwhite H4 piše Made in Japan in svetijo bolje od nightbreaker plus ter približno isto kot prej Philips Xtreme Vision s tem, da imajo XV najbolj rumeno svetlobo od vseh treh.





težko verjamem, da žarnica ki je tako zelo pobarvana lahko oddaja svetlobo. Morda nekaj primerljivega 5 wattnim pozicijskim žarnicam. Tudi bolj rumene ne morejo bit glede na to da so jih očitno kar pomočili v modro barvilo.
Sklepam da se ti je zdelo da so najbolj rumene zato ker so oddajale daleč najmanj svetlobe. Philipsove so skoraj bele ker so najsvetlejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

tony1 ::

Človeku z mondeom: razstavi luč in poglej v čem je štos... Ima avto reflektorski žaromet in je leča umazana?

Po mojih izkušnjah boš največ naredil z običajnimi žarnicami (no, toliko poglej, da imajo UV filter, ker imaš verjetno plastičen žaromet), vse drugo je (drag...) blažev žegen.

Kakšne so izkušnje drugih s temi avti, so na vseh luči tako slabe?

Alamar ::

Engineer_ je izjavil:



Sklepam da se ti je zdelo da so najbolj rumene zato ker so oddajale daleč najmanj svetlobe. Philipsove so skoraj bele ker so najsvetlejše.
Narobe si zastopil. Mtec so najbolj bele, Xtreme vision pa imajo najbolj rumeno svetlobo. Ne vem od kje ti vidiš, da dajo Xtreme vision belo svetlobo, še nightbreaker plus dajo precej bolj belo. Tudi tehnično ne morejo biti, ker imajo nižjo barvno temperaturo. 3350K vs 4350K.

Sicer imam te Mtec trenutno in sem zadovoljen

RejZoR ::

Osebno se držim OSRAM Cool Blue Intense. So najbolj bele od street legal verzij (4200k) in svetijo res lepo. Celo pri mojih projekcijskih izpade lepo, kjer večina žarnic naredi rumenkasto lečo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ShowDown ::

Ne bi rad izpadel totalen bedak, ampak po občutku bi rekel da luč z lečo+dobra žarnica sveti slabše kot navadna luč+dobra žarnica. Sem na avtu menjal žaromete in bi po občutku rekel, da odkar uporabljam luči brez leče v dežju in slabi vidljivosti vidim bolje kot prej. Vem da se zdi totalno neumno, ampak še vedno ostajam pri svoji trditvi. Lahko da je problem samo v mojem modelu avta oz. luči. Gre pa za Corso D.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slepljenje LED svetil v prometu (AMZS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8310643 (7636) blackbfm
»

Katere avtomobilske žarnice izbrati? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
378113849 (49821) polkar
»

H7 z izgledom LED

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3815571 (14165) Scorpy84
»

Bele žarnice na avtomobilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7015965 (14335) Olórin
»

Žarnice H7 in H1 Plasma UltraWhite dovoljene ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6235139 (31963) RejZoR

Več podobnih tem