» »

Kaj o mini moto crooss

Kaj o mini moto crooss

the_game ::

Mene zanima če imate kaj iskušen s temi mini motoni cross oblike rečmo 50ccm!
A to se lahk pelješ v hrib al se nemoreš, kako pa kaj po pesku a gre al te vrže.
In kok prestav ima?
Zanima me ker si ga bo moj bratranec nabavu!

add: Pa kaj hudiča tole dela v pomoč in nasveti!!?

gavro ::

ja pr ns ma to en tamau u naselju dou je 300k bivsih SIT in moram rect da ga je kr nesl sam racuni da ma tamau ene 30kg in v hrib ga je kr hitr odnesl...mislm da ma 4 prestave :))

drgac pa majo se kle midi moto crosse teli pa ga mecejo po zadnji pa res bolan zvok..teli majo tud 4 prestave se mi zdi

the_game ::

hvala

;-) ::

minimoto ponavadi nima prestav, imajo jih midimoto.

madviper ::

Minimoto cross je avtomatik. Potegne pa tud v hrib mal večjo težo. Seveda gre hitreje če si lažji :D

Problem je če maš predolge noge. Pa čist naprej moraš sedet, kr če si na koncu sedeža, te ob pospešku vrže na hrbet, pa še trtico si fajn nabiješ (govorim iz lastnih izkušenj, zato me ne spravi nihče več na to malo čudo).
I'd like to do something crazy!

gavro ::

ja ja to sm se res zmotu minimoto jih nima...ah sm se mal spozabu;) ;)

the_game ::

kako pa kaj gorivo katero je bolše 95 ali 98 potem na 5litrov dam koliko olja za dvotaktni motor (mešanica)

;-) ::

Mah olja daj čisto malo...parkrat jaz nism dal nič ko ga nism mel pa ni zaribal, pa so me vsi strašli. Če ga daš preveč nebo vleko, pa kadilo (dušilo) ga bo.

c00L3r ::

Za te 2-taktne motorje se ponavadi dela mešanica 3% ali pa 4%. To je na 5L goriva enako 1,5 dl oz. 2 dl olja. Je pa bolje da se malo kadi, kot da ti zariba bat.

T0RN4D0 ::

na olju ti piše ponavad kok morš mešat, ponavad majo boljša olja ~2%, tapocen pa okol 4%. :)

Azrael ::

Nak, % olja v mešanici je odvisen od mašine in ga zato predpiše proizvajalec le te in se ga je treba držati.

Če se le da, ne uporabljati olj za 4 taktne motorje, čeprav v sii velja bolje katerokoli olje, kot nobeno olje. Olja, ki niso namenjena za mazanje 2 taktnih motorjev se slabo mešajo z gorivom (zato je potreben 2x večij % olja kot je predpisano) in rada delajo prevezave na svečkah.

Varčevati pri olju ali pretiravati z njim ni ravno na mestu. V prvem primeru pride do prevelike obrabe in drugih dragih mehanskih okvar, v drugem primeru pade učinek motorja.

Bencin, če proizvajalec izrecno ne zahteva 98 (100) oktanskega, uporabi 95 oktanskega. Cenejše gorivo in manjša obraba motorja. Razlik v moči ni, razen placebo efekta.
Nekoč je bil Slo-tech.

the_game ::

prebral sem v navodilih ki niso v SLO ampak v ANG in sem zasledeil da mora ko je motor mrzel laufat 1min da se lahko voziš kaj je to finta ali čemu je to dobro!!

potem me zanima kako bi blo če bi dal gor od motorne žage frgazer pa športen flter pa auspuh od motorke.
-mogoče bi tudi kaj kanale v celindru povečal.

'FireSTORM' ::

APNko vozil 2 leti brez olja in nikoli nič zaribalo
motorček še vedno prede kot mucka...
o čem vi to? :D
Those penguins.... They sure aint normal....

;-) ::

Jaz tud pravim, da v minimoto daj minimalno olja...pa tud bolj bo šel.

c00L3r ::

the_game:

Motor se mora segret preden, ga lahko ti preganjaš v visoke obrate. Saj isto je pri avtu in praktično vseh motorjih.

Nesmiselno je dajat gor izpuh od motorke. Pri 2T motorjih so bolj zmogljivi izpuhi resonančni in morajo bit izdelani tako da se ujamejo v resonanci s motorjem pri določenih obratih. Mislim da izpuh od motorne žage ne bo dober za minimoto.

Športni filter je fajn zadeva, ampak je treba nastavit uplinjač na novo, da dobi pravo količino zraka. Preveč ali pa premalo zraka bo dušilo motor. Je pa slabost športnih filtrov v tem, da če se voziš po terenu, ti lahko mali košči prahu pridejo skozi filter in deljao rise v cilindru, oz. lahko celo zaribajo motor.

Uplinjač od motorke se bi ti splačalo dajat gor, če je je malo večji od originalnega. Vendar mora bit uplinjač nastavljiv, drugače ne bo to delovalo.

'FireSTORM'
ti pa imaš čudežno APN-ko če ti deluje 2 leti brez olja. Ugotovi kako dela, patentiraj in se pojdi vojne s proizvajalci olja ;)

the_game ::

aha hvala ti C00l3r za nasvet!!
Mislim da bi od motorke kr pasal uplinjač gor ker ima tudi neke vijake za nastavitev zraka in dovod goriva če se ne motim.Kaj pa drug celinder večji naprimer 44cm in enako tudi bat.

Azrael ::

Večji vplinjač pomeni več moči (če je prav nastavljen, seveda). Vendar ima zadeva en hakeljc, na katerega se rado pozablja.

Več moči bo pri visokih obratih, pri nizkih in srednjih je moči in navora manj, kot z manjšim vplinjačem. Zato se lahko zgodi, da bo brencelj z večjim vplinjačem samo pil kot tank, vse ostalo pa bo slabše kot z masnjšim vplinjačem, saj se tista velika moč lahko skriva nad obrati, ki jih zmore mašina. Tu je precej dejavnikov od presekov pretočnih sesalnih in izpušnih kanalov, samih mehanskih toleranc, uležajenja gibljivih delov do zmogljivosti vžigalnega sistema.

Večja kubatura tudi pomeni več moči, jasno seveda v navezi s pravilno izbranim in nastavljenim vplinjačem.

Stvari so malo bolj zapletene kot OC računalnika.
Nekoč je bil Slo-tech.

the_game ::

kaj pa ketna oz. veriga prej je bila močno našpanana(nategjena) zdaj sem jo odšpanal da je bolj zrahljana ima preb 1cm lufta in se neki zobniki na mašini manj grejejo kot pa prej.

;-) ::

Jah joj no saj pa vidiš kolko je lih prav da je, če je preveč ti lahko bremza, ker so minimoto motorji nič kaj močni...če je premalo ti jo lahko dol vrže-boš ču kot da je avion vzletel:D

the_game ::

sm grejejo se pa full ti minimotoni 5min sm se vozu in se jekar kadilo od mašine(seveda sem se peljal tudi v hrib)

the_game ::

men je odpovedala federca na sklopki oz. lameli kjer so 3federce gor je pa bila že full zapacana in pregreta. Zdaj nameravam dat gor mehkejše federce da bom že pri nižjih obratih lahko speljal in bom lahko dosegel večjo hitrost kot so zdaj. če se ne motim??

c00L3r ::

Z mehkejšimi fedrcami ne boš dosegel višje hitrosti. Samo speljevanje bo pri manjših obratih. Kar pa ni dobro pri malih motorjih, saj tam nimajo moči in ti bom motor zamorjeno speljeval (Podobno kot če bi pri avtu prehitro spustil sklopko). Če ti zdaj dobro speljuje, daj not enako trde fedrce.

the_game ::

kaj pa če dam not trše fedrce mislim da bi taj bilo boljše za v hrib

c00L3r ::

Fedrce so samo za speljevanje. Mislim da imajo efekt tam nekje do 10 mogoče 15 km/h. Če boš dal premehke, bo sklopka prehitro zgrabla in bo zamorjeno (počasi) speljeval. Če boš dal pretrde bo speljeval v previsokih obratih in bo sklopka dlje drsela, kar pomeni, da se bo motor zelo glasen, ne bo pa hitro speljal. Če nisi nič predelal daj not enako trde federce. Pri menjavi izpuhov za resonančne izpuhe, se pa dajo not trše federce. Saj s zesonančnim izpuhom motor pridobi moč v višjih obratih in izgubi v srednjih.

the_game ::

no sm to uštimo sm kr celo novo sklopko dal not.
Zdaj me pa zanima če mi lahko da kdo link do kakšne mašine kjer je čez celinder nek pokrov kao za bolj učinkovito hlajenje motorja. ker js je nimam gor druge sm pa opazu na netu da imajo sm nise mogel razbrat kako je narejeno

Azrael ::

Tisti pokrov čez cilinder ti nič ne koristi, če mašina nima vetrnice za prisilno hlajenje. Če vetrnica je oz. bi morala biti, je pokrov seveda nujem, saj brez njega mašina hitro zakuha, tudi če ima vetrnico.

Drugače ta pokrov samo usmerja zrak, da piha čez rebra cilindra in glave. Oglej si v živo kako izgleda pri Tomos APN in ti bo takoj jasno.
Nekoč je bil Slo-tech.

the_game ::

ja sj to ker veternica pa je gor

;-) ::

In zdaj boš iz minimoto naredil avijon ....najmanj pomoje?

Ma kaj odkrivaš toplo vodo pa neka predeluješ pa tu pišeš če odklikaš na bolho pa kupiš cel kit za tunat minimoto za mali dnar.

PS.: Daj od fičota bat not-ziher bo bol šel:))

Azrael ::

Sedaj pa res ne vem ali si kupil kripo, ki so jo že porabili za dele: Fuč sklopka, manjkajoč usmerjevalnik zraka čez cilinder in najbrž še kaj ali bi rad iz tega mopedka naredil Stroj?

Če take pomembne stvari manjkajo, potem zadeva ni uporabna in bo do takrat, ko bo, požrla lep kup denarja.

Če bi se rad šel OC mopeda, bi bilo bolje, če bi nabavil kakšnega Tomosa. Pri njih je folk po metodi učenja na (dragih) napakah že ugotovil kaj je pametno in kaj ne in ti ni treba ponoviti vseh neumnosti.
Nekoč je bil Slo-tech.

renejek ::

mene pa zanima če se pri mini motoju cross hitro obrabijo gume, če se voziš po asvaltu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 taktni motor ne vžge navodila

Oddelek: Loža
335483 (4795) hojnikb
»

APN 6 noče vžgati (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8917145 (7553) koyotee
»

4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5132160 (3799) gapLLL
»

Friziranje avtomatika

Oddelek: Loža
3816550 (12424) Frane75
»

VPP Naprava za dodajanje vodika v diesel motorje (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7816225 (12491) overman

Več podobnih tem