» »

Siol tv na računalniku

Siol tv na računalniku

mk818764 ::

Od leta 2006 gledam siol tv na računalniku. Vedno znal nastavit, zadeva špilala vedno brez problema. Zadnji mesec se pa mučim, da bi zadevo ponovno spravil v delujoče stanje pa ne uspe. In kar naenkrat je nehalo delat.
Imam 2 mrežni. Ena na net, druga za sioltv.
Net laufa preko routerja, sioltv pa priklopljen direkt na modem od siola.
Ko mi je nehalo delat, sem začel spreminjat nastavitve...nič. Nato zamenjam mrežni kartici, ker sem domneval, da mi ne dela kera mrežna. Spet nič. Inštaliral na novo win 8...nič, namestil win7....nič.
Siol tv dela, vendar preneha delat net. Ko disablam sioltv mrežno, net dela, oboje skupaj pa ne.
Glede na to da sem zamenjal vsaj 2x sistem, windows ni kriv. Mrežna tudi ni kriva saj delata obe, tako na net, kot sioltv. Le istočasno ne. Drajverji vsi nameščeni(stari, novi).
Aja, modem tudi dela bp. Ruter enako.
Zmanjkalo mi je idej, kaj še naj poskusim?
Vse dela, razen da ne uspem usposobit istočasno delovanje neta in sioltv. Da znoriš.

mk818764 ::

Danes se zamenjal mrežno kartico in disablal ono na matični. Pa seveda na novo naložil sistem.
Še vedno nič. Pa očitno tudi med vami noben ne ve kaj bi lahko blo.
Zadeva ne deluje istočano ko sta obe mrežni aktivni, ko pa eno disablam, pa zadeva deluje na tej ali oni.

jurre ::

kako imaš vpisan subnet mask?
Kot se spomnim, sem imel vedno na mrežni za TV en IP 10.x.x.x in subnet 255.255.0.0, na mrežni za net pa subnet 255.255.255.0

mk818764 ::

Vsi podatki se pridobivajo avtomatično(ruter vpostavlja povezavo na net, modem, pa mi sam dodeli ip za mrežno(za tv)). Včasih si moral vtipkat te podatke(tudi navodila so bila taka), sedaj ko so novi programi, pridobijo avtomatično. Tudi delovalo mi je vedno tako, le sedaj več ne deluje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mk818764 ()

mk818764 ::

EN dober program za sledenje paketov? na faksu smo uporabljali enga, samo se ne spomnim imena. Da preverim kaj se zgodi z paketi.

edit: že našel program: wireshark

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mk818764 ()

roCkY ::

Kolker sem na hitro preletl nisi napisal kater program rabiš za gledanje.
MulticastTV omogoča izbiro mrežne prek katere pride TV. Do sedaj še nisem imel problemov z njim glede tega. Medtem, ko imata VLC in Tano občasno težave, ki iz nenznanega mi razloga z katero od verzij občasno izginejo. Nisem pa se nikoli spuščal v raziskovanje tega ker mi Multicast povsem ustreza.
Je pa bilo na Siol forumu nekaj debate glede številke kartice prek katere gre TV. Ta naj bi glede na debate (kolker se spomnim) morala biti prva v sistemu.
Probaj zamenjat.

mk818764 ::

Ja, uporabljam multicast. Tudi delalo je od 2006, kot sem omenil. Zamenjal, dokupil tudi mrežno kartico, premikal vse možno...nič. Edino kar še ni sprobano je zamenjava matične plošče, če je kaj narobe z njo, čeprav dvomim, saj vse dela(razen tega seveda).

roCkY ::

Hm čudno tole glede na to, da je vse na novo nameščeno in z le eno vklopljeno mrežno dela. Pri nas vse špila kot je. Prek stikala sta na enem portu modema 2 STB (povezan indirektno) in 4 PCji od tega en prenosnik, ki ima net prek WiFi. Seveda se vse ne rabi istočasno - baker.

Je na modemu kaj spremenjeno?
Port na katerem je TV imaš na "VIDEO".

Nikoli še nisem imal nobinih težav z vzpostavitvijo neta in TV na novem sistemu. Obe karti na DHCP, naložil multicast, določil mrežno in riše.

mk818764 ::

@rocky
Nisi prebral vsega kar sem napisal. Porti so ok, ker sem naredil zamenjave. Na modemu nič spremenjeno, pa tudi če bi blo, zakaj je problem pol v istočasni uporabi obeh mrežnih, kar na modem ravno nima veze, saj preko različnih portov poteka komunikacija.

Aja, meni je zadeva laufala od 2006, kot sem že 3x napisal. Dober mesec zadeva ne dela več. Žal tudi idej več nimam kako naj rešim problem.
whireshark kaže enako da ko sta obe mrežni aktivni se prenos podatkov zmanjša na obeh. Ko eno izklopim, šiba promet ok. S podatki je vse ok. Kot da bi ena mrežna zavirala drugo in obratno.

aerie ::

Promet se torej zniža na obeh, vendar še vedno je. Uporabljaš kakšne programe, ki skenirajo mrežni promet? Firewall, Malwarebytes ipd?

mk818764 ::

Samo to kar je vgrajeno v winse(protipožarni in pa essential), tudi če izklopim protipožarni(sem dal tudi izjemo za multicast) ne deluje. Je možno da je matična fuč?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol tv pretok je, slike ni

Oddelek: Omrežja in internet
122264 (2076) sebas4
»

SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5224401 (8560) slitkx
»

Kako gledati siol tv preko računalnika??

Oddelek: Omrežja in internet
95792 (5597) BorutO
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105308 (21675) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122515 (46715) Looooooka

Več podobnih tem