» »

Dial-up problem?

Dial-up problem?

smolep ::

Prosim za pomoč!

Imam modem Intel(R) 537 DataFax V.90 modem. Pri povezovanju na internet s pomočjo dial-up a pride do preverjanja uporabniškega imena in gesla, nato pa prekine povezavo in napiše da mu remote computer ni odgovoril. Dostopam do Volja-net. Username in pass sta 100% pravilna. Tudi nič ne teži da bi bila napačna. Imam WinXP. Kakšna ideja?

Peter ;(

Dusko ::

Ja in ob katerih urah se ti to dogaja ali se ti to vedno naredi.Ker pol nekje ob 20-22 je zlo težko prit na voljo mislim meni vedno daje znake kot ,da je zasedeno.Drugače pa včasih pomaga da še pač enkrat vpišeš geslo pa je.

smolep ::

Ni vazno kdaj dostopam. Imam doma se en racunalnik, pa z njim brez problema pridem gor. Zdej je ze neki novega. Vcasih pride tako dalec, da se ze prijavi v omrezje in pokaze ikonco v desnem spodnjem kotu (kako se ze rece tam?:O ). Samo nic ne komunicira. Pise da je sprejel 475Baytov pol pa nc. Pa nobene strani ne odpre. Po slabi minuti me pa dol vrze.

Bral sem tud po tujih forumih pa imajo ljudje podobne tezave s tem modemom. :\ Do sedaj nisem nic kaj dobrega prebral o njem. Skratka, najbrz bo sel u smeti :D

pa TNX, ce pa ima se kdo kake izkusnje s tem modemom se priporocam!

Peter

smolep ::

Seveda sem se najprej spravil na gonilnike. Prečesal NET in dobil kar nekaj različic. Probal vse kar sem dobil, pa nič bolje. Nato sem se spravil še na S registre in druge nastavitve (seveda sem prej trikrat navodila za uporabo prebral). Tudi to ni obrodilo dobrih sadov, tko da sem ze cist na koncu z idejami. Pomoje je hardware crknu. Drugače si ne znam razlagat takega početja modema, Grrrrrr;((

Pa ne se preveč sekirat, že jaz se preveč ...:D

zdravc ::

Preveri, če lahko preko tega modema pokličeš neko številko navadnega telefona s pomočjo kakšnega programa za klicanje iz Win. Če imaš kakšen program za telefonsko tajnico preveri še, če modem odgovori na vhodni klic iz drugega telefona. Če nič ne dela, potem je modem zanič ali pa ni pravilno nastavljen - poskusi reset na tovarniško nastavitev. Če pa to dela, potem je problem v protokolu ali hitrosti povezovanja. Tvoj modem se ne razume z Voljo !!!.
kdor zna pa žih

smolep ::

Najprej zahvala vsem, ki mi svetujete!!

Res zanimivo. V vsej "karieri" se nisem naletel na tak problem. Poizkusil sem resetirati na tovarniske nastavitve z "AT&F" ukazom. Nic bolje. Imam en terminalski program s pomocjo katerega sem probal klicati na navaden telefon. Dela OK. Tudi "Busy" signal prepozna, itd... Pa sem za foro se na voljo klicu. Ko je racunalnik na Volji dvignu sta se lepo sporazumela in napisu mi je "Connected ... 52000" ter nic prekinu. Samo s tem nisem mogu delat na netu, ker me sploh ni vprasu za geslo in username.

Se mi pa zdi da se lahko tudi s pomocjo terminala povezes na Voljo tako, da te vprasa za username in geslo. Pa se zdej ne morem spomnit kako? Vem,da sem to enkrat na KISS-u sprobaval. Bom probu se to. Ce kdo ve kako naj prosim pise!

Peter:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951873 (23623) simone
»

Ganymede 822+ geslo za dostop preko HTTP

Oddelek: Omrežja in internet
3010568 (5606) sergejom
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543879 (19419) imallears
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32964312 (28007) JoskoMacher

ADSL modem Callisto 821 lahko deluje kot router!? KAKO?

Oddelek: Omrežja in internet
184978 (4587) Gandalfar

Več podobnih tem