» »

Ali je to navijanje

Ali je to navijanje

Yacksy ::

Tokrat ne bo vprašanje do koliko, kako,......

Stvar je taka, da ima sošolec P4 1800 in neko ASUS plato, ki ima ne vem koliko funkcij, da lahko rihta razmerja FSB:AGP:PCI, FSB : Memory clock. In danes je izjavil, da lahko navija brez tega da bi spreminjal FSB. In ko sem mu povedal da to ni mogoče, mi je prijazno razložil, da lahko z razmerjem FSB : Memory clock poviša frekvenco ramov. In sedaj veliko vprašanje.
A lahko to smatramo za navijanje?
Res je da se poviša frekvenca in s tem prepustnost RAMov, ampak to pa je tudi vse. Jaz pa sem mislil, da se navija procesor. Ti budala ti;(( .
Drugače pa tip, ki me je poizkušal razsvetliti vedno nekaj bluzi kako bo navijal svojo P4 na 2.4 z originalnim hladilnikom (kar bi brez problema naredil, saj bi delovalo) in kako bo neka razmerja štelal a v BIOS ne vem, če je 2x pogledal.
Ali to mislim samo jaz, ali skrivnost navijanja NE leži v nekih razmerjih.

TribesMan ::

Ja zakaj pa ne bi blo to navijanje. Itaq je, pa definiciji je navijanje kakrsnokoli spreminjanje frekvence katerekoli komponente, seveda navzgor... (definicija by /me)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

bf4ed ::

Jao kaki kmet, kak bluzi.
Kaj mu pomaga navijanje ramof, skoraj nič.
Zakaj pa potem ne navije CPU, kaj ne ve?>:D

morphling1 ::

Seveda da pomaga navijanje ramov. Pri P4 se asinhrono splača ker ima pač quad bus med chipsetom in cpu-jem ki je pač tako prepusten da teoretično omogoča imeti 100 FSB in 200 DDR. Za razliko od Amd-ja kjer je edina opcija sinhrono delovanje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Yacksy ::

Vem, da se poveča prepustnost RAMA ter hitrost, a poslušanje o njegovih predstavah o navijanju te ali spravijo v smeh, ampak kmalu jih imaš dovolj

morphling1 ::

No kar ti je drugega naklobasal, kako hudo navijanje je to, nevem :) Ni pa res vredno omembe
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Yacksy ::

Malce me je razpizdilo. Meni se naprimer smeje, ko mu govorim o svojih izkušnjah in o problemih, ki se lahko pripetijo.
Itak pa človek živi v pamtiveku, ker misli, da je VIA firma, ki izdaja hroščate nabore (bilo je v preteklosti, a z svojim KT 266A bolj zadovoljen ne bi mogel biti) in zato hitro pograbi SIS, ki je takrat, ko je on nabavljal prišel na sceno z svojim precej dobrim naborom. Prej je bil (vsaj za mene) neznan. Potem pa ga ravno dotični nabor malce vleče za nos (mu je kar neke SCSI pogone zaznaval, pečka mu je snemala sploh zelo slabo). Pa še zmeraj živi v zanikanju.
AMD ja itak sploh ne šmirgla, ker ima raje P4, ki se ne grejejo, pa ki imajo ne vem koliko let garancije. Kljub temu, da večina malce "iznadljivejših" uporabnikov prisega na AMD (med njimi sem tudi jaz)
Skoz neki bluzi o navijanju, a frekvence ni spremenu sploh ne. Sama neka razmerja mu grejo po glavi. Zato meni ta njegov "unikaten stil" navijanja ne impresionira in lahko mirno rečem, da to ni navijanje v polnem pomenu besede. Vsaj zame ne, ki sem kakšno stvar že večkrat probal (za razliko od njega).

bf4ed ::

Ma on je totalen kmet poznam jaz ene 2 taka:)) . Ti mu povej naj pride na http://www.slo-tech.com pa da si prebere vse članke pa vse novice od 2000. Da malo pide k sebi.>:D >:D >:D

Yacksy ::

Tako tudi jaz mislim.
Problem pa je da rad živi v svoji nevednosti.
V bistvu sploh ne mara Slo-techa, ker misli, da se gor zbiramo sami kmetje in ker sploh ni dobrih ter verodostojnih testov. (zato, ker je bilo na testu Zalmanov napisano za AlCu model aluminij kot slaba lasnost, na Tomshardware pa tega ni štel kot večje omembe vredno slabost).
Pa neki se buni, da novice samo iz drugih strani pobiramo, .....

Ne vidi, pa da je Slo-tech eden najboljši (če ne celo najboljši) slovenski strežnik na katerem se zbiramo tako modifikatorji in OC z namenom da sami naredimo nekaj novega, za oko zanimivega. Namesto da računalo uporabljamo samo in izključno za špile.
Slo-techu dolgujem VSE kar vem o vodnem hlajenju, OC in ,modificiranju. So pač na svetu ljudje, ki blatijo še tako dobro stvar.

kuglvinkl ::

Moj svet bi bil, da se ukvarjaš predvsem s seboj. In pa s Slo-Techom. :)
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri navijanju q6600

Oddelek: Navijanje
394901 (2736) alexa-lol
»

navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Navijanje
37323839 (18529) Jst
»

Gigaherčni FSB! Sinhrono s pomnilnikom, prosim!

Oddelek: Novice / Pomnilnik
342909 (2909) Mr.B
»

AMD 2.6 T-Bred

Oddelek: Navijanje
361201 (890) WarMaker

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615330 (4383) whatson

Več podobnih tem