» »

AMD 2.6 T-Bred

AMD 2.6 T-Bred

WarMaker ::

Po vašem mnenju, na koliko lahko navijem Amd-ja 2.6 T - Bred ??? Da vidim, če se mi splača ga kupit! Aja in že ki smo pri tem, veste mogoče kje se ga da dobit poceni??:)

Oblivion ::

A ni malce predrag 2600+? Bi blo boljse kaj bolj svoh pa da bi pol navijal. Recimo 2400+ TBb je za 40k cenejsi od 2600+TBb. Ce pa dobis dobr proc bi se ga dalo kar dobro navit. Najbrz bo Morphling bolj tocno povedal. Tudi mene to zanima, predvsem kaksen stepping.

OwcA ::

Navijanje Tbred-ov A in B, je pa govora predvsem o najšibkejših (tja do 2100+) pripadnikih Tbreadov. Lahko pa vsaj pribljižno ocenita kje so meje.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Oblivion ::

Ja, tisto sm ze prebiral sam ne vem, al se da s temi kaj vec navijat, ker so ze mocnejsi al so meje nekje iste za vse procesorje te serije.

OwcA ::

@Oblivion: morda bodo šli kanček več, ampak več kot 2800 MHz ne bi pričakoval v nobenem primeru.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Oblivion ::

Aha, to me je zanimalo. Hvala.

WarMaker ::

Rekli so mi, da T-Brede se da bolj navijat kot normalne, ker imajo 0.13 mikronske,... (jedro)

WarMaker ::

En moj kolega je navil 1.8 na 2.6 brez problemov! In bi lahko še več! Zdi se mi, da potem 2.6 bi se dalo vsaj na 3.0???

c3R4R ::

@Apocalypse
A ni škoda denarja za 2.6 Ghz, če lahko veliko bolj ugodno dobiš 2.4 Ghz, kot ti je svetoval Oblivion? To je point navijanja... Kupš malo slabši, cenejši model pol ga pa naviješ na boljši, dražji model!! Pa je skor isto kot bi kupil dražji model.... Če imaš pa predebelo denarnico.... Kdo ti brani nakup?:D :D

OwcA ::

Da ne bo prišlo do kakšnih zmešnjav, upam da imamo vsi pred očmi razliko med PR ratingom in dejansko frekvenco (criLin15 očitno nima, kaj pa ostali)?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

WarMaker ::

Nimam debele denarnice! Potem se mi res splača kupit 2.4! Mislim da 2.4 se da navit na 2.8!!!:\

Zheegec ::

Misliš 2400+ ? 2400+ deluje na 2Ghz in 2.4 Ghz bi verjetno še šlo, kar ustreza ratingu 3400+ ?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

WarMaker ::

To pomeni da bi mi 2.4 šou na 3.4 kar dela približno na 3.0??

c3R4R ::

@Owca
Da ne bo prišlo do kakšnih zmešnjav, upam da imamo vsi pred očmi razliko med PR ratingom in dejansko frekvenco (criLin15 očitno nima, kaj pa ostali)?

Pa kva je blo spet narobe;((? A mogoče ni res, da je 2.6 za slabih 40k SIT dražji od 2.4!!? Itak, da vem razliko med med PR ratingom in dejansko frekvenco;(!!

OwcA ::

@criLin15
A ni škoda denarja za 2.6 Ghz, če lahko veliko bolj ugodno dobiš 2.4 Ghz, kot ti je svetoval
...
Itak, da vem razliko med med PR ratingom in dejansko frekvenco;(!!

Očitno ne. ;) Odkar je AMD uvedel PR ratinge frekvence njihovoih procesorjev niso več take lepe okrogle številke, kot si jih ti navedel. Skratka pisati bi moral 2400+ in 2600+.

Prosim ne mislid, da se "nate spravljam". Skušam le (v dobor vseh) odpraviti nesmisle, ki se porajajo na forumu.

P.S. piše se GHz (tudi H je velik) 8-)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

c3R4R ::

@Owca
Aja, jst sm mislu, da sm kej druzga narobe reku!:8) Sicer se mi pa zdi, da takrat ko govorimo o AMD-jevih proci, je samoumevno, da se označi frekvenca z npr. 2.6+ GHz!

OwcA ::

@criLin15
da se označi frekvenca z npr. 2.6+ GHz!

...kar je seveda narobe. Sicer se da razbrati pomen, če pa smo semantično natančni, pomeni tisti + 2.6 in več, še vedno pa ni ne duha ne sluha o PR. Poleg tega to ni označba frekvence, temveč "koeficient" zmogljivosti. Frekvenca ima, glede na vse bolj različno delovanje Intelov in AMDjev čedalje manjši pomen, zato je nadvse priporočljivo, da se navadiš pisati pravilno, torej 2600+. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

WarMaker ::

1.Za nas amaterje, kaj je Pr Rating??? :P
2. Razlika med AMD 2.4 + GHz in 2.6 + GHz je 20.000 Sit
3. Če vzamem 2.4 ga bom lahko največ navil na 3.0 (po moje) ki bo delal samo na 2.6-2.7 GHz (po moje)!
4. Še vedno ne vem kaj kupit!

Predlagajte in ne se KREGAT!!!!!!:D

morphling1 ::

Ne ni jasno, če se že pogovarjaš o AMDjih potem je treba bit natančen in pisat ali PR rating, ali hitrost v MHz, ti si zraven dodal enoto hitrosti GHz, ki jo PR rating nima, zato si močno kiksnil. Označevanje z decimalnimi številkami, plusom in hitrostijo v GHz je pa ena tvoja pogruntavščina in tako in tako ni ničemer podobna.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

c3R4R ::

@morphling1
A je blo to meni namenjeno:8)??

OwcA ::

@Apocalypse: PR rating je bil nekč nekadj marketinški trik. Cyrix (davno propadel proizvajalec procesorjev) se je namreč znašel v zagati, ker je kokurenca brez težav proizvajala procesorje, ki so delovali z višjimi frekvencami kot njihovi. Zato so se odločili označevati z "primerljivo hitri kot Pentium xxx". To je blio še v časih, ko so procesorji (za PCje) opravili pribljižno enako v enem ciklu in zadevščina je bila tako bolj ali manj nateg. Nekaj let kasneje je AMD naletel na podoben problem, le da so tokrat njihovi procesorji dejansko postorili več v enem ciklu kot frekvenčno enak P4. Hip, hip, strašni trik, in PR rating je nazaj. Potreba po "enotnem" (od frekvence neodvisnem) označevanju se veča s prihodom 64 bitnih procesorjev, tako da najbolje da se kar navadimo na njih. Za osnovo bo čitno ostal Intelov procesor, le da gre tokrat za P4. Ironično bo, če bo Intel s časoma svoje procesorje začel označevati s PR ratingom. ;)
Da se zadeve še dodatno zapletejo, kadar govorimo o navijanju še vedno ostajamo pri frekvencah, saj le te kažejo dejansko navitje.
Upam, da ti je sedaj jasno, da je nadvse nesmiselno pisati GHz v kontekstu, ki si ga uporabil ti.
Sam bi kupil 2100+ in ga pošteno navil ali pa kvečemu 2400+. Pri dobrem hlajenju z močenjšimi primerki ne boš pridobil veliko.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

WarMaker ::

Pr rating je ubistvu na koliko dela original Procesor! Primer: Amd 1.8+ dela na 1.53 Ghz! Je prav??? Jaz sem mislu 2.6+ ali 2.4+!>:D

Oblivion ::

Pa se vedno s tem vztrajas. Napisi 1800+ dela na 1.53 GHz, pa napisi 2400+ ter 2600+ sej ni tako tezko da se razumemo. Ze ker dela 2400+ na frekvenci 2.0 GHz se da to hitro zamenjat in pol se zna kaj se vse dogaja.

WarMaker ::

Sem razumel! Potem sem prišu do zaključka, da se mi splača kupit 2.6+ za ga navit na (približno) 3.0 GHz, če pa hočem manj denarja porabit pa 2.4+!?!?!?:|

Zheegec ::

Nobenega AMDja ne moreš navit na :D 3.0 GHz :D če nimaš zelo ekstremnega hlajenja. Okoli 2400MHz še nekako gre če imaš zlo dobro zračno ali pa povprečno vodno hlajenje (2.4GHz ustreza PR okoli 3300+-3400+). Kot rečeno, AMDji v urinem ciklu naredijo več kot P4 zato je pa 3GHz že zelo neverjetno za AXP ker bi se ZELO greli.
Malo si razjasni pojme kaj je kaj - 2.4P+ GHz?!?!?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

WarMaker ::

Ti, ki vidim, da še kar obvladaš sceno, na koliko bi lahko največ navil 2.4+ in 2.6+!? Napiši mi s+ in PR!

Zheegec ::

Who me? Wrong guy:D
Glej, 2400+ deluje na 2GHz ima jedro Throughbred-B in ima 266FSB. 2600+ deluje na 2.16GHz in ima Throughbred-B jedro in 333FSB.
Kot vidiš imata oba enako jedro, tako da je razlika koliko lahko naviješ enega ali drugega zlo majhna, če imaš srečo pa ravn na enga dobrega 1700+ naletiš, potem recimo 2.7GHz z vodnim ni velik problem, če naletiš na slabega 2600+, potem bo 2.4GHz z enakim hlajenjem že uspeh.
Prav zato kupi največ XP2400+ (seveda če kupiš boljši CPU je to bolj za gospodarstvo:D ) in ga navij do kolikor gre. Ker boš takoj naletel na težave (slab RAM, slab napajalnik, premajhna VDD,..) boš pa pač na Slo-Tech prišel pa folku težil zaradi nečesa takega in jim (nam) odžiral živce.:D
kar 3000+ kupi pa bo.
P.s. upam da boš zraven kupil še dobro plato, RAM,... - ker drugače ne bo nič z navijanjem.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

OwcA ::

@Apocalypse:
Napiši mi s+ in PR!

+ pomeni, da gre za PR.
Frekvenca je zapisan v obliki [številka] MHz
PR rating pa [številka]+

Smo si sedaj na jasnem?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

morphling1 ::

Apocalypse, saj res da si še zelo mlad samo malo bolj se pa lahko potudiš pri pisanju in branju. Kot prvo piši brez decimalk ko uporabljaš plus rating se pravi to kar v resnici obstaja 2400+,2600+ itd. v tem primeru ne smeš zraven dodati še oznake hitrosti, ker je s plusom vse jasno. Ko se pa pogovarjamo o navijanju je pa najbolj pisati z dejansko hitrostijo v MHz ali GHz in tvoja predpostavka navitja je čisto napačna razen če nisi imel namena uporabljat tekoči dušik. Boljše verzije tbredov 2400+ ali pa 2600+ se bodo navijale praktično enako in z zračnim hlajenjem je to ob res zelo dobrem čipu tam okoli 2500 MHz, večja verjetnost pa tam med 2300-2400 MHz. Nič kaj slabše pa se ne navijajo tudi najcenejši tbredo 1700+ te imajo sigurno najboljše razmerje med ceno in navijaškimi sposobnostmi, edina težava je omejitev množilnika na 12.5 če se nočeš ukvarjati z premostitvijo te težave, tbredi 2100+ in več, teh težav z množilniki nimajo saj imajo odklenjene tudi množilnike nad 12.5.
Kar se pa tiče plus ratinga za navite proce je pa tudi zelo odvisen od FSB-ja. AMD ima trenutno še vedno samo 166 MHz proce in 2800+ deluje pri 13.5*166 MHz vsakih naslednjih 100+ dobiš če prišteješ 83.33 MHz
2500 MHz procesor pri 166 MHz bi recimo imel PR rating 3100+ če bi deloval pri 200 MHz FSB lahko brez težav temu dodaš vsaj 100+ in tako dalje, da se pa zadeva še malo zakomplicira je tu še Barton s svojim dodatnim predpomnilnikom, ki pri enakih MHz procesorja in FSBja doda 200+ ,če pa malo bolj poznaš procesorje pa je seveda jasno da teh 200+ pride do izraza samo v določenih programih, nekje še vedno šteje samo frekvenca procesorja in recimo tbred 2800+ ki deluje pri 2250 MHz prehiti bartona 3000+ ki deluje pri 2167 MHz.
Pa da bo zmeda popolna še skoki med realnimi frekvencami in PR ratingom niso enakomerni in oznake so jasne samo AMDju (če sploh so) in zato še enkrat povem pravo hitrost svojega računalnika poveš samo s pravo frekvenco delovanja in frekvenco FSBja.

btw nek kvazi PR rating glede na vse te podatke ti napiše tudi SiSoft Sandra.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

WarMaker ::

Plata sem že nabavu! Gigabyte Kt 400, ki ima Dual Bios, si jo lahko ogledaš na Tej Strani! Rame mislim kupit - RAM 512 MB DDR DIMM PC 400 MHz, Hladilnik pa imam Zalman CNP 6000 AlCu!Napajalec je standardni 300W, sem pa milsu, da bi nabavu 400W za 7.000 Sit (novega), samo ki se morem tega rešit!:D Hladilnik me malo skrbi! Mislim, da vse je dovolj dobro za navijanje!!! Kaj mislite???:P

morphling1 ::

Plata je bolj povprečna za navijanje, hladilnik je podpovprečen za navijanje, napajalnik za 7000 sit in to nov pa kljub 400 W oznaki tudi ne more biti biser. Tako da boš moral imet res dober procesor, da boš z max 10% višjo napetostjo od default procesorske (meja plate) in tem hladilnikom kaj dosegel.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

WarMaker ::

Potem kaj mi priporočaš (glede procesorja)??? Aj kaj mogoče veš kaj o Slo-Tech Lan - Party! Kje bo?

morphling1 ::

Tebi priporočam da vzameš 2400+ , jaz bi sicer vzel dobro izbranega 1700+, samo mam drugo plato ter hlajenje, tako da ni primerljiva situacija.
Zaenkrat se govori o OŠ Piran, končna odločitev pa še ni padla.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

WarMaker ::

Misliš, da ima kakšno možnost imet lan Oš Sečovlje! Kaj boš šou tudi ti??? Koliko bo za plačat? Katere igre se bo igralo? Verjetno bo 18. - 20.7! Ne? Kaj potem če vzamem 2.4 + na koliko mi bo uspelo z mojim hladilnikom in 300 W napajalcem dat! (napiši v MHz)! Da ne bo sporazumov!;)

kuglvinkl ::

Misliš, da ima kakšno možnost imet lan Oš Sečovlje! Kaj boš šou tudi ti??? Koliko bo za plačat? Katere igre se bo igralo? Verjetno bo 18. - 20.7! Ne?

Odgovore na ta vprašanja dobiš v odelku Slo-Tech v ustrezni temi. Tu se držimo eme, ki je postavljena v naslovu. Sej vem kaj bi rad, samo glede na to, da si nov, rabiš navodila :).

Kaj potem če vzamem 2.4 + na koliko mi bo uspelo z mojim hladilnikom in 300 W napajalcem dat! (napiši v MHz)! Da ne bo sporazumov!

Khmm, zgoraj ti je že Morph napisal, da hudiča nikar ne piši 2.4+, ker ta oznaka ne obstaja. ali piši 2600+ ali pa ustrezne MHz in FSB.

Druga izjemno pomebna ugotovitev, glede vprašanja do kolk lahko spravim proc.. Na to ti ne more _nihče_ odgovoriti, meje boš moral poizkati sam. Lahko ti samo okvirno povemo.

Ta tvoj 300W napajalec bo zelo verjetno šibka točka (dobre zadeve so od 15.000 SIT naprej). Tudi plata ni biser.
Your focus determines your reallity

Zheegec ::

Eni si pa res ne dajo nič dopovedat.
Apocalypse; 2400+ in ne 2.4+ - 2GHz in ne 2GHz+ :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

WarMaker ::

Ok, Ok sem razumel! No, prišel sem do zaključitve, da se mi ne splača kupit 2600+ za 50.000 Sit, ker je med 2600+ in 2400+ malo razlike ( v frekvenci) in tudi 2400+ je 30.000 Sit tako, da je 20.000 Sit razlike za tako majhno razliko v frekvenci preveč denarja!!!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD odslej brez PR-indeksa

Oddelek: Novice / Procesorji
133460 (2723) jest10
»

AMD ali Intel Pentium 4??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
826186 (4919) Zheegec
»

Prenizka frekvenca delovanja procesorja

Oddelek: Strojna oprema
191172 (923) sirotka
»

Plata,rami in procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
583095 (2536) C_maniak
»

navijam p4...

Oddelek: Navijanje
8861 (748) yehaw

Več podobnih tem